Jump to content

Πάστα coolermaster high performance.

kemosabe

Recommended Posts

1-2 βαθμους ισως δεις αναμεσα απο μχ-4 και as5 αλλα 5 μονο και μονο λογω παστας το βλεπω απιθανο.

Κι εγω την μχ-4 χρησιμοποιω αυτην την στιγμη >Διαφορες τρανταχτες δεν ειδα παντως σε σχεση με την μαμα παστα που ειχε πανω η h70, ουτε με την as5.Απλα η μχ-4 απλωνεται παρα πολυ ευκολα.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Tωρα πανω εχω την mx4 η οποία δεν έχει τόσο καλή θερμοαγωγιμη συμπεριφορα όσο η mx3 απλα απλώνεται καλυτερα.H διαφορα των 5 βαθμων αφορά την mx3 σε σχέση με την as5.H mx4 μου φαινεται οτι ειναι κατι αναμεσα σε mx2 και mx3.Προτιμώ την mx3 αλλα δεν την έβρισκα και αναγκαστικα πηγα στην mx4

ελεος πια με την as5 :wall: εχει αφησει καταλοιπα για το πως δουλευουν οι αλλες παστες,επειδη η συγκεκριμενη ειναι πολυ σκληρη θέλει άπλωμα μετα ζεσταμα και ούτω καθ εξείς άσε που είναι και ηλεκτρικα αγωγιμη.H MX3-MX4 είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει,5 βαθμούς κάτω από την as5 ειδα στο δικο μου pc.ειδικά η mx3 δεν θελει άπλωμα το κλασικο με το κοκο ρυζιου στο κέντρο της cpu ειναι η καλυτερη τεχνικη για την συγκεκριμενη πάστα.

Αν κατάλαβα καλά, στην AS5 αναφέρεσαι ότι είναι πολύ σκληρή, ότι θέλει ζέσταμα κτλ κτλ κτλ? Κάτι μου λέει ότι έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα, η AS5 είναι πολύ μαλακή και ευκολοδούλευτη (όπως και η AS3 που είχα παλιότερα). Για το ηλεκτρικά αγώγιμη, τα έχουμε ξαναπεί: καλώς η εταιρία το αναφέρει, αλλά δεν το λέει υπό την έννοια ότι όπου ακουμπήσει γίνεται αγωγός! Τη χρησιμοποιώ χρόνια και παντού (CPU, GPU, chipset, RAM, VRMs), δεν έχω πάθει το παραμικρό...

Τώρα, η ΜΧ3 ήταν ότι χειρότερο έχει περάσει από τα χέρια μου όσον αφορά την εφαρμογή της, σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα γίνεται τσιμεντότσιχλα, κολάει στο "κουταλάκι" για το άπλωμα, ξεκολλάει από το die και πάει λέγοντας. Σιχάθηκα τη ζωή μου να παλέυω με τη ΜΧ3. Έκανα εσχάτως πείραμα στη βάση της Megahalems με ένα τετραγωνάκι χοντρό plexi, αν δει κανείς το spread-pattern του κόκκου ρυζιού της ΜΧ3 θα τραβάει τα μαλλιά του... ΠΑΡΑ πολύ μακριά από την ιδανική κάλυψη. Ίσως να έπεσα εγώ σε ελαττωματικό σωληνάριο, πάντως η ΜΧ3 αποστρατεύτηκε (κακκήν κακώς) και τώρα παίζει ΡΚ-1.

5 βαθμοί διαφορά στις θερμοκρασίες μου φαίνεται λίγο δύσκολο (AS5-MX3), το πολύ 1-2 να έχουν μεταξύ τους αλλά και πάλι άντε βγάλε σωστό συμπέρασμα όταν κάθε φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

ΥΓ. Προ ολίγων ημερών, διάβασα review MX3_vs_MX4 που φέρνει την ΜΧ4 να ψύχει κατά 2 βαθμούς καλύτερα υπό φορτίο... Anyway.

Δεν μπορω να συγκρινω αντικειμενικα την μχ3 με την μχ4 διοτι εχω αλλαξει επεξεργαστη,οι διαφορα τον 5 βαθμών αφορουν εναν ιντελ Ε8400.Τωρα εχω εναν ι7 860 και εχω δοκιμασει μονο τις μχ2 και μχ4.ασ3 δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα βλεπω την διαφορα στο παρακατω βιντεο σε συγκριση με μια αλλη [ame=http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4&feature=related]YouTube - How Thermal Compound Spreads[/ame] δεν μου φενετε να απλωνει καλα.

Αν κατάλαβα καλά, στην AS5 αναφέρεσαι ότι είναι πολύ σκληρή, ότι θέλει ζέσταμα κτλ κτλ κτλ? Κάτι μου λέει ότι έπεσες σε ελαττωματική παρτίδα, η AS5 είναι πολύ μαλακή και ευκολοδούλευτη (όπως και η AS3 που είχα παλιότερα). Για το ηλεκτρικά αγώγιμη, τα έχουμε ξαναπεί: καλώς η εταιρία το αναφέρει, αλλά δεν το λέει υπό την έννοια ότι όπου ακουμπήσει γίνεται αγωγός! Τη χρησιμοποιώ χρόνια και παντού (CPU, GPU, chipset, RAM, VRMs), δεν έχω πάθει το παραμικρό...

Τώρα, η ΜΧ3 ήταν ότι χειρότερο έχει περάσει από τα χέρια μου όσον αφορά την εφαρμογή της, σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα γίνεται τσιμεντότσιχλα, κολάει στο "κουταλάκι" για το άπλωμα, ξεκολλάει από το die και πάει λέγοντας. Σιχάθηκα τη ζωή μου να παλέυω με τη ΜΧ3. Έκανα εσχάτως πείραμα στη βάση της Megahalems με ένα τετραγωνάκι χοντρό plexi, αν δει κανείς το spread-pattern του κόκκου ρυζιού της ΜΧ3 θα τραβάει τα μαλλιά του... ΠΑΡΑ πολύ μακριά από την ιδανική κάλυψη. Ίσως να έπεσα εγώ σε ελαττωματικό σωληνάριο, πάντως η ΜΧ3 αποστρατεύτηκε (κακκήν κακώς) και τώρα παίζει ΡΚ-1.

5 βαθμοί διαφορά στις θερμοκρασίες μου φαίνεται λίγο δύσκολο (AS5-MX3), το πολύ 1-2 να έχουν μεταξύ τους αλλά και πάλι άντε βγάλε σωστό συμπέρασμα όταν κάθε φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

ΥΓ. Προ ολίγων ημερών, διάβασα review MX3_vs_MX4 που φέρνει την ΜΧ4 να ψύχει κατά 2 βαθμούς καλύτερα υπό φορτίο... Anyway.

Και 'γω παντού AS5 βάζω, ευκολοδούλευτη δεν τη λες. Πολύ μαλακή δε, ούτε κατα διάνοια.

Με βάζετε σε σκέψεις... Μήπως δε μιλάμε για την ίδια θερμαγώγιμη? Μήπως έχει χαλάσει η δικιά μου? Διαφορά στις θερμοκρασίες πάντως δε βλέπω (σε σχέση με πιο "φρέσκα" προϊόντα, έτσι ώστε να να συμπεράνω ότι κάτι δεν πάει καλά με την AS5).

Ευκολοδούλετη υπό την έννοια ότι όπου την οδηγήσεις, πάει. Και μένει εκεί και όχι πάνω στη "σπάτουλα". Επίσης, είναι "μαλακότερη" από ότι άλλο έχω δοκιμάσει (συμπεριλαμβανομένων και των απλών, λευκών αλοιφών σιλικόνης). Η μόνη πιο user-friendly είναι η PK-1 που φοράω αυτή τη στιγμή στην 5870 (συγκεκριμένα από χθες βράδυ), καμία διαφορά με την ΑS5. Θα κάνω την αλλαγή από AS5 σε ΡΚ-1 στον επεξεργαστή για να μου φύγει η αμφιβολία.

ΥΓ. Ωραίο το βιντεάκι, δεν το είχα υπόψη μου. Η AS3/AS5 φυσικά και δεν εφαρμόζονται καλά με τη μέθοδο κόκκου ρυζιού, είναι από αυτές που χρειάζονται ομοιόμορφο άπλωμα.

Anyway, ήμουν έτοιμος για Gelid Extreme, μέχρι που είδα τη δοκιμή με την MX4. Βέβαια, μια μεγάλη παπάντζα μου φαίνονται όλα, άμα έχεις ανθρώπινες temps και δε βρίσκεις αρνητικά στοιχεία στην πάστα σου, είσαι ΟΚ.

καλα τα λες καθε παστα εχει την δικη της εφαρμογη και σιγουρα η ασ5 ειναι απο αυτες που δεν εφαρμόζονται καλά με τη μέθοδο κόκκου ρυζιού οπως ειπες και τονισες.Οσων αφορα την ασ5 είναι από αυτές που χρειάζονται ομοιόμορφο άπλωμα και με μια σακουλα στο δακτιλο η μια σπατουλα-καρτα απο μονα τους δεν κανουν δουλεια.Καλο θα ηταν πριν βαλουμε την παστα στη ψυκτρα η στη cpu να κολλήσουμε 2 λωριδες σελοταιπδεξια και αριστερα ωστε να λειτουργουν σαν οδηγος για τιν σπατουλα-καρτα που θα χρησιμοποιεισουμε.

Δεν μπορω να συγκρινω αντικειμενικα την μχ3 με την μχ4 διοτι εχω αλλαξει επεξεργαστη,οι διαφορα τον 5 βαθμών αφορουν εναν ιντελ Ε8400.Τωρα εχω εναν ι7 860 και εχω δοκιμασει μονο τις μχ2 και μχ4.ασ3 δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα βλεπω την διαφορα στο παρακατω βιντεο σε συγκριση με μια αλλη
δεν μου φενετε να απλωνει καλα.

Μια παρατήρηση:

Στην δοκιμή που κάνει τον έλεγχο πάνω στην ήδη ομοιόμορφα απλωμένη λευκή πάστα, υπάρχει μια φάση όπου η επαφή είναι τέλεια, και μετά εξακολουθεί και πιέζει περιμετρικά το "γυαλάκι" οπότε αυτό καμπυλώνεται , ακουμπά περισότερο στα άκρα (φαίνεται στις γωνίες το heat spreader και στο κέντρο ανυψώνεται , με φυσικό αποτέλεσμα να ρουφάει αέρα.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μια κακή μέθοδος πειραματισμού μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Εν προκειμένω αυτό που θα έπρεπε να εξασφαλιστεί "αυστηρώς και δια ροπάλου", είναι η ακαμψία της πλάκας δοκιμής, άρα έπρεπε να διαλέξει ένα πολύ χοντρό κομάτι γυαλί (π.χ. 8 - 10 mm)και μετά να ξεκινήσει τα πειράματα.

Όσον αφορά στις πάστες με τις συνθήκες που θα δουλευτέι το πράγμα , νομίζω ότι οποιαδήποτε "επώνυμη" μάρκα θα έχει αποδεκτά αποτελέσματα.

Και κάτι για το ύφος:

Η γλυκύτητα στην κουβέντα αποζημειώνει πρωτίστως αυτόν που την εφαρμόζει, γι' αυτό μην "ανεβάζετε ατμό", χαλαρά και να ειπωθούν και δυο λόγια παραπάνω δεν "χάθηκε κι' ό κόσμος", άσε δηλαδή στο προκείμενο που ο φίλος που άνοιξε το θέμα, μια χαρά το τοποθέτησε!

Καλημέρα σε όλους!

Σωστή η παρατήρηση σου και συμφωνώ για το πάχος του γυαλιού.Το κάνει με λάθος τρόπο αλλά όπως και να χει η διάφορα φαίνεται.

Σε μια ψυκτρα που δεν εχει λεια επιφανεια οπως η Xigmatek Aegir, ποιος τροπος εφαρμογης παστας ειναι καλυτερος? Σε τετοιες ψηκτρες χρειαζεται μεγαλυτερη ποσοτητα παστας?

Σε μια ψυκτρα που δεν εχει λεια επιφανεια οπως η Xigmatek Aegir, ποιος τροπος εφαρμογης παστας ειναι καλυτερος? Σε τετοιες ψηκτρες χρειαζεται μεγαλυτερη ποσοτητα παστας?

σε μία παρόμοια ψύκτρα ( corsair a50 ) εφάρμοσα 2 τεχνικές με ίδια αποτελέσματα, πρώτη τεχνική ήταν το κλασσικό άπλωμα της πάστας πάνω στον επεξεργαστή με μία κάρτα, δεύτερη τεχνική ήτανε να τοποθετήσω μία μικρή ποσότητα πάστας κατα μήκος στο κάθε αυλάκι στην ψύκτρα και το άπλωμα έγινε με την εφαρμογή της ψύκτρας στον επεξεργαστή. όπως ανέφερα το αποτέλεσμα ήτανε το ίδιο ( και κατα την κρίση μου καλό,με σωστές θερμοκρασίες ) και στις 2 περιπτώσεις.

Το άπλωμα της πάστας εχει να κάνει με την πάστα και οχι με την ψυκτρα.Η πιο σκληρές θελουν απλωμα π.χ. ασ5

σίγουρα, αλλα όταν η βάση μίας ψύκτρας έχει αυλάκια τότε δεν πρέπει το άπλωμα να γίνει με κάπως διαφορετικό τρόπο, ώστε να έχουμε πλήρη κάλυψη?

Αν έχει αυλάκια τότε καλύτερα να την λαπαρεις και δεν είναι μόνο τα αυλάκια,εχω δει επώνυμες ψύκτρες που ενώ είναι καθρέπτης το πλακάκι είναι και σκεβρωμένο...Αν προτιμάς την τεχνική του απλώματος καλύτερα να το κανείς με δυο λωριδες σελοταιπ

Τι εννοεις για αυτο με το σελοτεϊπ? Στην περιπτωση που υπαρχουν αυλακια στην ψυκτρα χρειαζεται πιο παχυ στρωμα παστας ετσι ωστε να καλυφθουν τα αυλακια η οχι?

Καλύτερα να βάλεις απευθείας στα αυλάκια πάστα, ώστε να τα κλείσεις, και μετά να απλώσεις ελάχιστη ποσότητα πάνω στη cpu από το να παραγεμίσεις τη cpu για να καλυφθούν και τα αυλάκια.

Καθώς θα στρώνεις την πάστα θα είναι σαν να στοκάρεις τις αυλακιές.

'Αρα από μόνο του θα πάρει λίγο περισότερη πάστα, μέχρι να γεμίσει μέχρι τα "χείλια" των αυλακιών.

Μετά ουσιαστικά τα χείλη των αυλακώσεων είναι που θα ακουμπάνε στο πλακίδιο της cpu.

Γι' αυτό σου είπαν πρίν ότι πιθανόν να χρειαστεί λείανση της πλάκας της ψύκτρας, αλλά .......

......αυτό είναι λίγο επικίνδυνο, πρέπει να γίνει πολύ ομοιόμορφα, κι' επίπεδα.

Χρειάζεται μηχάνημα, γιατί ο όγκος της ψύκτρας , με την αδράνειά του θα εμποδίζει την χρήση του γυαλιού/νερού/ ντουκόχαρτού.

Αν το πρόβλημα είναι μικρό, τότε στερεώνεις πάνω σε ένα μικρό κομάτι γυαλιού ένα ψιλό ντουκόχαρτο

(1000ρι και πάνω) και με λίγο νερό (σταγόνες) και την πλάκα της βάσης της ψύκτρας να κυτάει τον ουρανό, κινεις την γυάλινη πλάκα πάνω στην βάση της ψύκτρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ κρατάς την γυάλινη πλάκα ΠΟΛΫ ΑΠΑΛΑ και φροντίζεις να την πιέζεις ισόμετρα (μια καλή ιδέα είναι να την κρατάς με την πίεση ενός δακτύλου στο κέντρο της , και με ελαφρές κυκλικές κινήσεις , έτσι ώστε το σημείο πίεσης να μην βγαίνει έξω από την βάση της ψύκτρας, λειαίνεις σιγά σιγά την βάση της ψύκτρας.

Ανανεώνεις όσο συχνότερα μπορείς το νερό , το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μια μικρή αλλά συνεχής ροή νερού.

ΠΡΟΣΟΧΗ πριν απ' όλα πειραματίσου σε ένα κομάτι χαλκό, για να βεβαιωθείς ότι το κατέχεις πρίν προχωρήσεις.

Ελπίζω να το διασκεδάσεις.

Η πολύ πάστα δεν κάνει κάλο.Αν έχει μεγάλα αυλάκια θες λαπαρισμα,με κόστος 2 ευρό και διάρκεια εφαρμογής 20 λεπτά δεν υπάρχει λόγος να μη το κανείς.Το σελοτεϊπ το βαζεις δεξιά αριστερά στο πλακακι της ψήκτρας η στον επεξεργαστή ώστε να λειτουργεί σαν οδηγός για την σπατουλιτσα σου.Το σελοτεϊπ δεν πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια δυο χιλιοστά είναι αρκετά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.