kemosabe Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2011 Θέλω να αλλάξω επεξεργαστή και να βάλω ένα τετραπύρηνο και θα χρησιμοποιήσω την παλιά μου ψύκτρα η οποία είναι η Thermaltake Global > Product > Cooler > TMGCooler > CPUCooler > TMGA1 > CL-P0371Επειδή θα πρέπει να αλλάξω πάστα και να βάλω καινούργια λέω να βάλω αυτή CoolerMaster High Performance Thermal Paste HTK-002-U1-GP - Thermal Paste - plaisio.grΔεν θέλω να βάλω τπτ σπέσιαλ. Μια απλή πάστα θέλω. Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. Τι λέτε;
overvolt Φεβρουάριος 1, 2011 #2 Φεβρουάριος 1, 2011 Για τις πάστες έχουν γραφτεί τόμοι .. Αλλά σήμερα, έχουμε ακριβές πελώριες ψήκτρες ,που παίζουν σημαντικότερο λόγο. Ως τεχνικός που χρησιμοποιώ απλή πάστα στα ηλεκτρονικά,στο θέμα επεξεργαστή πάντα βάζω το κάτι καλύτερο. Και ψωνίζω από έμπιστο κατασκευαστή, όπως η ARCTIC SILVER . Από την στιγμή που δεν νοιάζεσαι για το θέμα πάστα , κακός άνοιξες το θέμα .Το πρόβλημα μπορείς να το ανιχνεύσεις μόνος σου , εαν ο επεξεργαστής σηκώσει υψηλές θερμοκρασίες,που θα τον αναγκάσουν να κατεβάσει ταχύτητα .Αυτό είναι το πρόβλημα.
NooDle Φεβρουάριος 1, 2011 #3 Φεβρουάριος 1, 2011 αφου δεν θες τίποτα σπεσιαλ βάλε τζατζίκι και τελείωσες..αν θες κατι κάλο όπως είπε και ο φίλος απο πάνω.. artic silver 5 αλλιώς την ceramique.Παντως με μια απλή αναζήτηση θα έβγαζες άκρη..
kemosabe Φεβρουάριος 2, 2011 Author #4 Φεβρουάριος 2, 2011 Για τις πάστες έχουν γραφτεί τόμοι .. Αλλά σήμερα, έχουμε ακριβές πελώριες ψήκτρες ,που παίζουν σημαντικότερο λόγο. Ως τεχνικός που χρησιμοποιώ απλή πάστα στα ηλεκτρονικά,στο θέμα επεξεργαστή πάντα βάζω το κάτι καλύτερο. Και ψωνίζω από έμπιστο κατασκευαστή, όπως η ARCTIC SILVER . Από την στιγμή που δεν νοιάζεσαι για το θέμα πάστα , κακός άνοιξες το θέμα .Το πρόβλημα μπορείς να το ανιχνεύσεις μόνος σου , εαν ο επεξεργαστής σηκώσει υψηλές θερμοκρασίες,που θα τον αναγκάσουν να κατεβάσει ταχύτητα .Αυτό είναι το πρόβλημα.Το αν άνοιξε κακός ή όχι το θέμα δεν είναι δικιά σου δουλειά αλλά των mod. Εγώ το μόνο που ήθελα να μάθω είναι επειδή θα αλλάξω επεξεργαστή και θέλω να κρατήσω την προηγούμενη ψύκτρα, αν θα πρέπει να αλλάξω πάστα με μια καλύτερη και αν αυτή που σας έδειξα πρόκειται να κάνει την δουλειά της. Ανέφερα πως δεν με ενδιαφέρει κάτι extreme. Από την στιγμή που δεν έχεις κάτι να προτείνεις , κακός απάντησες το θέμα .
overvolt Φεβρουάριος 2, 2011 #6 Φεβρουάριος 2, 2011 Από την στιγμή που δεν έχεις κάτι να προτείνεις , κακός απάντησες το θέμα .Από την στιγμή που δεν μπορείς να διαβάσεις την πρόταση μου ως υλικό.Κακός μου επιτίθεσαι. Το θετικό είναι οτι το μέλος NooDle μπόρεσε και την διάβασε.
amartolos Φεβρουάριος 2, 2011 #7 Φεβρουάριος 2, 2011 Overvolt μηπως εισαι λιγο αποτομος στις απαντησεις σου??Μια ερωτηση εκανε το παλικαρι , ειναι και καινουργιο μελος και προφανως δεν εχει διαβασει αναλογα θεματα .@kemosabeΓια παστα προτίμησε καποια επωνυμη ή τουλαχιστον οποια επωνυμη βρεις πιο φθηνη.Μεγαλες διαφορες σε θερμοκρασιες δεν θα δεις .
amoustakas Φεβρουάριος 2, 2011 #8 Φεβρουάριος 2, 2011 Η -με μικρή διαφορά- καλύτερη είναι της NOCTUA, αλλά πανάκριβη. ARCTIC SILVER = κορυφή και τη βρίσκεις πιο εύκολα. Αλλά για χρήση χωρίς κλοκαρίσματα μη σκας ιδιαίτερα. Προσοχή στην τοποθέτηση, δες τις οδηγίες ή κανέναν guide.
overvolt Φεβρουάριος 2, 2011 #10 Φεβρουάριος 2, 2011 Overvolt μηπως εισαι λιγο αποτομος στις απαντησεις σου??Μια ερωτηση εκανε το παλικαρι , ειναι και καινουργιο μελος και προφανως δεν εχει διαβασει αναλογα θεματα .Όταν κάποιος άνθρωπος αντιδρά σε οτιδήποτε που του μοιάζει ως περιορισμός,είναι πρόβλημα του. Και επειδή οφείλω στους σκεπτόμενους μια εξήγηση, Η παραπάνω πρόταση είχε την αναγνωριστική ιδιότητα , ώστε να μάθω πόσο καίγεται για να μάθει. Ο χρόνος όλων είναι πολύτιμος. Και η πραγματική παρουσίαση της αξίας ενός υλικού , χρονοβόρα. Ποιος ο λόγος να γράψει κάποιος , όταν η άλλη πλευρά δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρετε . Και συμπερασματικά ... άμα δεν ενδιαφέρεσαι μη το γράφεις καθόλου ..
Pasatempios Φεβρουάριος 2, 2011 #11 Φεβρουάριος 2, 2011 Εγώ λέω να βάλεις ceramique η οποία είναι πολύ φθηνότερη από την as5 και βγαίνει σχετικά πιο εύκολα.Εναλλακτικά υπάρχουν mx3,mx2,ocz freeze,κλπ... PS.Θα μπορούσες να βάλεις και colgate(αν μπορείς να την αλλάζεις κάθε μισάωρο)
juno12 Φεβρουάριος 3, 2011 #12 Φεβρουάριος 3, 2011 έχει δοκιμάσει κανείς την παρακάτω να μας πεί μια γνώμη;Matrix 2.5g Thixotropic Premium Thermal Compound
JeRiChO Φεβρουάριος 3, 2011 #13 Φεβρουάριος 3, 2011 Όταν κάποιος άνθρωπος αντιδρά σε οτιδήποτε που του μοιάζει ως περιορισμός,είναι πρόβλημα του. Και επειδή οφείλω στους σκεπτόμενους μια εξήγηση, Η παραπάνω πρόταση είχε την αναγνωριστική ιδιότητα , ώστε να μάθω πόσο καίγεται για να μάθει. Ο χρόνος όλων είναι πολύτιμος. Και η πραγματική παρουσίαση της αξίας ενός υλικού , χρονοβόρα. Ποιος ο λόγος να γράψει κάποιος , όταν η άλλη πλευρά δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρετε . Και συμπερασματικά ... άμα δεν ενδιαφέρεσαι μη το γράφεις καθόλου .. Οντως εισαι λιγο αποτομος,για να ρωταει το παλικαρι παει να πει οτι ισως δεν ξερει.Το ποσο καιγεται να μαθει εχει καμια σημασια?Φορουμ δεν ειναι εδω?Ο καθενας ρωταει κατι που δεν ξερει ετσι ωστε να του απαντησει καποιος που ξερει ωστε να τον βοηθησει.Οσα ποστ σου εχω διαβασει εχουν ολα τον ιδιο επιθετικο χαρακτηρα προς τους απορημενους,χαλαρωσε λιγο(δεν το λεω με κακια) και στο κατω κατω αν ο χρονος σου ειναι πολυτιμος μην απαντας και προσπερνα το θεμα. Συγνωμη για το :OT:. @kemosabe παρε την Arctic Silver,θα κανεις δουλεια σιγουρα και θα σου μεινει και για μελλοντικη χρηση.
altri Φεβρουάριος 3, 2011 #14 Φεβρουάριος 3, 2011 Βάλε μία ΜΧ3 αν θες το ο,τι καλύτερο, η αν δε θες δυσκολία στο στρώσιμο μία ΜΧ2. Ούτε πολύ ακριβές είναι ούτε δυσεύρετες.Send from my Defy using Tapatalk
kemosabe Φεβρουάριος 4, 2011 Author #16 Φεβρουάριος 4, 2011 Ποιος ο λόγος να γράψει κάποιος , όταν η άλλη πλευρά δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρετε . Και συμπερασματικά ... άμα δεν ενδιαφέρεσαι μη το γράφεις καθόλου ..Πρώτα απ'όλα απο που έβγαλες το συμπέρασμα πως δεν ενδιαφέρομαι. Για να ανοίγω θέμα φυσικά και ενδιαφέρομαι. Αυτό που δεν ήξερα και ήθελα να μάθω είναι αν θα κάνει την δουλειά της. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει είναι να βάλω μια πάστα που θα κοστίζει 15 ευρώ (ναι υπάρχουν και τέτοιες)για να έχω 2-3 βαθμούς παρακάτω.Ήμουν πολύ σαφής νομίζω. Εσύ δεν κατάλαβες καλά. Και αν αντιδρώ σε οτιδήποτε που μου μοιάζει ως περιορισμός,είναι δικαίωμά μου και όχι πρόβλημα. Το πρώτο σου ποστ ήταν σκέτη επίθεση και στο είπαν κι άλλοι. Κι αντί να πεις συγνώμη που ήμουν απότομος ζητάς και τα ρέστα. Αν έχεις προσωπικά προβλήματα τα δημόσια φόρουμ δεν είναι ο χώρος για να βγάζεις το άχτι σου. Και συγνώμη αν έθιξα κανέναν. Σχετικά με την πάστα τώρα επειδή δεν θέλω να κάνω OC και το μόνο που θέλω είναι απλά να αντικαταστήσω την ήδη υπάρχουσα θα βάλω την coolermaster αφού απ'ότι κατάλαβα γι'αυτό που την θέλω είναι ικανοποιητική.
amoustakas Φεβρουάριος 4, 2011 #17 Φεβρουάριος 4, 2011 Αφού δεν θα κλοκάρεις βαζεις την coolermaster και είσαι άρχοντας.
kemosabe Φεβρουάριος 4, 2011 Author #18 Φεβρουάριος 4, 2011 Αφού δεν θα κλοκάρεις βαζεις την coolermaster και είσαι άρχοντας.Αυτό λέω κι εγώ αδερφέ. Ευχαριστώ.
Ερνεστος Φεβρουάριος 4, 2011 #19 Φεβρουάριος 4, 2011 Η συγκεκριμένη Coolermaster δε γνωρίζω καθόλου τι ψάρια πιάνει, "πρόβλημα" να έχεις με τη χρήση λίγο δύσκολο (αποκλείεται δλδ)... Εφόσον δε θες να πολυασχοληθείς και θα είναι για μία και μόνη φορά λόγω αλλαγής επεξεργαστή, it's OK! Αν όμως θελήσεις μία πάστα "με μέλλον", καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο παραπάνω...Από κει και πέρα, χρησιμοποιώ χρόνια την AS5, κλασική λύση που δε μου έχει δημιουργήσει προβλήματα. Χρησιμοποίησα σε 1 περίπτωση την ΜΧ3, πλήρης απογοήτευση όχι λόγω θερμοκρασιών όσο λόγω απολύτως αντιφιλικής προς το χρήστη συμπεριφοράς: πολύ δύσκολη στην εφορμογή της, σε το που ακουμπούσε στο die γινόταν τσιμέντο και ήταν πολύ δύσκολο αν όχι ανέφικτο να απλωθεί ομοιόμορφα. Μετά από 8 μήνες χρήσης σε συνδυασμό με Η50 (χωρίς να παρατηρήσω κάτι κακό αλλά ούτε και θεαματικά καλό σε σύγκριση με την AS5), όταν πήγα να βγάλω την υδρόψυξη, ανακάλυψα όχι η κεφαλή είχε κολλήσει πάνω στον επεξεργαστή λόγω ΜΧ3 και μόνο κατσαβίδι που δε χρησιμοποίησα! Απαράδεκτη η ΜΧ3, έχει πάει πατάρι ή χαρίζεται σε όποιον τη θέλει.Σε μία άσχετη ευκαιρία, τις προάλλες δοκίμασα στην 5870 την PK-1 της Prolimatech: ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε τόσο η ευκολία εφαρμογής όσο και οι ελαφρώς καλύτερες temps σε σχέση με την AS5. Δεν την είχα και σε πολύ υπόληψη γιατί νόμιζα ότι είναι B-ware που πακετάρει η εταιρία μαζί με τις ψήκτρες της, αποδείχθηκε ικανότατη.σσ. Διαβάζω ότι έχει κυκλοφορήσει νέα MX, η σειρά 4 που είναι πολύ εύκολη στην εφορμογή (μετά το κράξιμο για την ΜΧ3) και είναι και αρκετά καλύτερη σε temps (-2 βαθμούς υπό φορτίο σε σχέση με την ΜΧ3!!!).
AIRETIKOS Φεβρουάριος 8, 2011 #20 Φεβρουάριος 8, 2011 ελεος πια με την as5 εχει αφησει καταλοιπα για το πως δουλευουν οι αλλες παστες,επειδη η συγκεκριμενη ειναι πολυ σκληρη θέλει άπλωμα μετα ζεσταμα και ούτω καθ εξείς άσε που είναι και ηλεκτρικα αγωγιμη.H MX3-MX4 είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει,5 βαθμούς κάτω από την as5 ειδα στο δικο μου pc.ειδικά η mx3 δεν θελει άπλωμα το κλασικο με το κοκο ρυζιου στο κέντρο της cpu ειναι η καλυτερη τεχνικη για την συγκεκριμενη πάστα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.