adpanos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2011 Εχω στο laptop μου επεξεργαστή τον AMD TURION ULTRA ZM-86 ο οποίος φαίνεται πως μπαίνει σε socket S1G2 !!!Ψάχνω μια cpu για αναβάθμιση και από την ιστοσελίδα της AMD βλέπω πως υπάρχει η σειρά M με τους AMD TURION II ULTRA να μπαίνουν σε socket S1G3 και η σειρά ΤURION II P, TURION II N και TURION II K οι οποίες μπαίνουν σε socket SIG4 !Γνωρίζετε αν τα socket έχουν συμβατότητα μεταξύ τους ???? Η AMD στα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών το μόνο που λέει είναι πως όλα τα cpu είναι S1 SOCKET !!! Ο διαχωρισμός τους σε g2,g3,g4 τον βρήκα από το wikipedia !!!Yπάρχει λοιπόν κάποιο από τα νέα cpu που να μπαίνει στο socket μου ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 31, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Δεν είναι μόνο θέμα socket αλλά και chipset, αν δηλαδή θα αναγνωρίζεται από το μηχάνημα.Αν θες τώρα να κάνεις αναβάθμιση αισθητή τότε η αλλαγή του σκληρού δίσκου με ssd είναι μονόδρομος για άμεσα και ορατά αποτελέσματα...Δεν θα καταλάβεις ιδιαίτερη διαφορά ότι άλλο και αν κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 31, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Το laptop φοράει 780G/SB700 chipάκι, η μητρική είναι της fujitsu η X17 και η ονομασία της πλατφόρμας είναι η puma της AMD! Ελεγα να τον αναβαθμίσω λίγο με κάποια cpu στα 45nm για μείωση της κατανάλωσης και μια σχετική αύξηση των επιδόσεων ......Σκέφτομαι και για ssd μιας και το λάπτοπ που έχω φοράει 2 x2 250gb σκληρούς! Λέω να βάλω έναν απλό 640gb για αποθήκη και έναν 80άρη ssd για λειτουργικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Φεβρουάριος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 Σαν chipset τους υποστηριζει, τωρα για το socket... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.