hulk17 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Λαμπιτες καλησπερα.Απ την μερα που αναβαθμισα σε i7 950 το τροφοδοτικο οταν ο cpu πεφτει σε state οικονομιας ριχνει δηλαδη συχνοτητα ακουγεται ενα τσιριγμα ειδικα οταν μετακινω το mouse.Οταν δουλευει σε load η fullload δεν ακουγεται τιποτα.Εκλεισα ανοιξα c1c2c3 αλλα τιποτα.Θελω να ρωτησω παιζει να κλαταρει το psu και να παρει μαζι του και καμια μητρικη η θα πρεπει να συνηθισω το τσιριγμα?Μηπως εχει συμβει και σε καποιον αλλο και αλαξε psu και αν ναι ποιο πηρε?Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιανουάριος 30, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Υπαρχει και το οχι τοσο πολυ γνωστο φαινομενο "cpu whine", το οποιος γινεται όταν τα cpu ειναι idle.Παντως αν εφταιγε το τροφοδοτικο σου, πιο πιθανο ειναι να είχε coil whine σε load, παρα σε idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Ιανουάριος 30, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Eπειδη ειμαι λιγο του λυσε δεσε ανοιξα το psu και παρατηρησα οτι το τσιριγμα ακουγεται απο ενα πηνιο.Οταν το πιεζω με κατι σταματαει.Μου ειπαν οτι τριζει η περιελιξη και οτι να εβαζα κολα η παραφινη θα μειωνε το προβλημα αλλα δεν επεμβαινω μιας και το πηνιο ειναι σχεδον ολοκληρο τυλιγμενο με κατι σαν θερμοσυστελομενο πλαστικο η κατι τετοιο.Το θεμα ειναι οτι σκεφτομαι να το αλαξω αν ομως κανουν και αλλα psu το ιδιο τοτε την πατησα.Γι αυτο ηθελα να μου πει αν γνωριζει κανεις καποιο που να σηκωνει idle τους i7 δηλαδη το χαμηλωμα της συχνοτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 30, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Να πω κάτι που δεν είναι λύση αλλά προειδοποίηση, πρόσεχε όταν ανοίγεις το τροφοδοτικό ενώ λειτουργεί φίλε....μιλάμε για πολύυυ ρεύμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιανουάριος 30, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Eπειδη ειμαι λιγο του λυσε δεσε ανοιξα το psu και παρατηρησα οτι το τσιριγμα ακουγεται απο ενα πηνιο.Οταν το πιεζω με κατι σταματαει.Μου ειπαν οτι τριζει η περιελιξη και οτι να εβαζα κολα η παραφινη θα μειωνε το προβλημα αλλα δεν επεμβαινω μιας και το πηνιο ειναι σχεδον ολοκληρο τυλιγμενο με κατι σαν θερμοσυστελομενο πλαστικο η κατι τετοιο.Το θεμα ειναι οτι σκεφτομαι να το αλαξω αν ομως κανουν και αλλα psu το ιδιο τοτε την πατησα.Γι αυτο ηθελα να μου πει αν γνωριζει κανεις καποιο που να σηκωνει idle τους i7 δηλαδη το χαμηλωμα της συχνοτητας.Μηπως τοτε να το κολησεις λιγο με κολλα να σταματησει? Σαν και αυτη που εχουν μεσα ορισμενα psu... Βασικα αν ξερει καποιος εδω μεσα καλυτερα για τετοιο πραγμα, αυτος θα ειναι ο Αρης, που εχει ανοιξει δεκαδες psu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 30, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Eπειδη ειμαι λιγο του λυσε δεσε ανοιξα το psuΕύχομαι να ήταν εκτός εγγύησης, γιατί την έχασε με το που το άνοιξες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Ιανουάριος 30, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Tο ανοιξα την πρωτη μερα που το πηρα.Βλεπεις ο ανεμιστηρας εκανε σαν σινουκ....εβαλα λιγοτερων στροφων και το ριξα στην θεα τυχη για την εγγυηση.Μεχρι στιγμης ολα καλα μεχρι που μπηκε o i7 950 και το x58a-ud5.Aρης?Αν "ακουει" στελνω S.O.S.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus3bar Ιανουάριος 30, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Φιλαράκι για μένα πάρε άλλο psu.Επειδή είδα τι μηχάνημα έχεις,ένα full modular(σε μαύρο χρώμα) είναι οτι πρέπει imho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 30, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 αν συμμάζευες λίγο το πηνίο με θερμό-σιλικόνη ή παραφίνη, τότε ίσως να σταματούσε την ταλάντωση που κάνει λόγω της συχνότητας του ρεύματος που περνάει από αυτό και να μην έβγαζε το συγκεκριμένο θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Ιανουάριος 30, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2011 Δηλαδη να σκισω το πλαστικο περιβλημα και να το πλακωσω στην θερμοκολα?Δεν θα εχει μετα προβλημα με την θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιανουάριος 31, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να το σκισεις αυτο το περιβλημα. Η περιελιξη του πηνιου εχει πολυ λεπτη μονωση και ειναι πολυ ευαισθητη. Η παραμικρη γρατσουνια πανω της μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα. Νομιζω οτι καλυτερα οτι κανεις να το κανεις απο πανω απο αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.