Godaemon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Παίδες η mobo μου έχει full 4pin υποδοχές για τα fans τα οποία όλα είναι 3pin με αποτέλεσμα να μην παίζει στο Q-FAN στο mobo και οι ανεμιστήρες να παίζουν full.Μπορώ να βρώ κάπου ανταποράκια απο 3pin σε 4pin ώστε να τους συνδέσω επάνω στην μητρική και να τους ρυθμίζει αυτόματα?Ουσιαστικά θέλω το αντίθετο απο αυτό
redbighunter Ιανουάριος 30, 2011 #2 Ιανουάριος 30, 2011 ισως κατι τετοιο? Akust PMW Power Splitter Y Cable Products Model: CW00-0006-AKS [CW00-0006-AKS] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come
Godaemon Ιανουάριος 30, 2011 Author #3 Ιανουάριος 30, 2011 Αυτό βλέπω μπαίνει στο 4pin της mobo ΟΚ, αλλά απο την άλλη έχει ενα 2pin και ένα 4pin , εκεί δεν ξέρω τι θα γίνει?Θα ελέγχονται δυο 3πινοι ανεμιστήρες??
redbighunter Ιανουάριος 30, 2011 #4 Ιανουάριος 30, 2011 Αυτό βλέπω μπαίνει στο 4pin της mobo ΟΚ, αλλά απο την άλλη έχει ενα 2pin και ένα 4pin , εκεί δεν ξέρω τι θα γίνει?Θα ελέγχονται δυο 3πινοι ανεμιστήρες??λογικα το 2 pin το καταργεις και στο 4 pin βαζεις κανονικα τον 3 pin ανεμιστηρα σου! το θεμα ειναι αν θα μπορεις να τον ελεγχεις
yanni Ιανουάριος 30, 2011 #5 Ιανουάριος 30, 2011 Δεν νομίζω να μπορείς να μετατρέψεις 3pin fan σε 4pin. Ο παραπάνω adaptor, αν κατάλαβα καλά, απλά δίνει την δυνατότητα στο qfan να ρυθμίζει παράλληλα με αυτόν της ψήκτρας και έναν δεύτερο ανεμιστήρα.Δες αν κάποιο πρόγραμμα της ASUS ή κάποιο όπως το speedfan μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις τον ανεμιστήρα που θέλεις.
AgentCain Ιανουάριος 30, 2011 #6 Ιανουάριος 30, 2011 Το PWM πρότυπο δε ταιριάζει στη RPM λειτουργία. Στις μητρικές συνήθως όπου υπάρχει PWM αναμονή (4pin) μπορείς να αλλαξεις τη λειτουργία μέσω bios (πχ η δικιά μου λεει για το fan του επεξεργαστή 3pin OR 4pin) Για να δουλέψει ένας PWM ανεμιστηρας θέλει σταθερή τροφοδοσία και παλμούς PWM που του λένε ποσο γρήγορα να στρέφεται Αυτο που ψάχνεις εσύ είναι ενεργό κύκλωμα το οποίο θα ρυθμίζει τη τάση ενός 3pin σύμφωνα με αυτα που του λέει το PWM Μπορεί να κατασκευαστεί με μικροελεγκτή ή με διακριτά κυκλώματα (ίσως η πιο απλή λύση ένα τρανζίστορ ισχύος που θα ανοιγοκλείνει με το PWM + ένας παθητικός σταθεροποιητής τάσης = τροφοδοτικό ελεγχόμενο από PWM) ομολογώ ότι είναι ενδιαφέρον πρότζεκτ και ότι δεν έχω βρει κάτι έτοιμο που να προσφέρει η αγορά ρίξε μια ματιά εδώ http://pcbheaven.com/circuitpages/PIC_3-Wire_Fan_RPM_Controller/
AgentCain Ιανουάριος 30, 2011 #8 Ιανουάριος 30, 2011 Κάτω αναγράφει Compatible with 4pin fan onlyΤο χεις δοκιμάσει σε 3pin ?
crmaris Ιανουάριος 30, 2011 #9 Ιανουάριος 30, 2011 το συνδέω σε 4 pin fans αλλά παίρνω τροφοδοσία από 3 pin (με πατενταρισμένο connector) και δουλεύει μια χαρά
AgentCain Ιανουάριος 30, 2011 #10 Ιανουάριος 30, 2011 Ο φίλος θέλει το ακριβώς αντίθετο (εχει 3pin ανεμιστηρες)Δλδ μια μονάδα που να παίρνει PWM σαν είσοδο και να μεταβάλει την τάση εξόδου (το κίτρινο απλώς περνάει in2out)Σε σένα μάλλον δουλεύει γιατί στο χειροκίνητο mode ορίζεις μεν στροφές τις οποίες όμως αυτό μετατρέπει σε PWM με εσωτερικό clock.
crmaris Ιανουάριος 30, 2011 #11 Ιανουάριος 30, 2011 δείτε αυτό τότεPWM fancontroller - XtremeSystems Forums
Godaemon Ιανουάριος 30, 2011 Author #12 Ιανουάριος 30, 2011 Oπότε κάτι έτοιμο δεν παίζει να βρούμε???
overvolt Ιανουάριος 31, 2011 #13 Ιανουάριος 31, 2011 Oπότε κάτι έτοιμο δεν παίζει να βρούμε??? Ναι μπορούμε και είναι αυτό εδώ. Nanoxia PWMX PWM Fan Controller Module on eBay (end time 26-Feb-11 17:48:13 GMT) Και εδώ είναι μια δικιά μου φωτογραφία , που αποδεικνύει ότι οι μητρικές στο PWN βγάζουν πέντε επιλογές ταχύτητας. Έχω κάνει ολόκληρη μελέτη για το θέμα. Και βέβαια το έχω αγοράσει και εγώ, αλλά από Γερμανία. Η τιμή του έχει διακυμάνσεις μιας και η εταιρία που το έφτιαχνε έκλεισε . Και όπου υπάρχει στοκ , η τιμή πλέον παίζει προς τα επάνω.
mirtiano Φεβρουάριος 10, 2011 #14 Φεβρουάριος 10, 2011 Πως εισαστε σιγουροι οτι οταν η μητρικη εχει 4 πινες αναμονες για ανεμιστηρες ειναι ναι και καλα PWM ?Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απλες 4πινες; Ας μας πει ο φιλος ποια μητρικη ειναι ακριβως να δουμε τι παιζει...
mirtiano Φεβρουάριος 10, 2011 #16 Φεβρουάριος 10, 2011 Απλες 4pin molex δηλαδή? no wayΓιατι no way Πρωτοφανες θα ειναι;Μονο καποιος που εχει τα χαρτια απο asus r3x (αν μιλαμε για την καρτα της υπογραφης του) μπορει να μας το πει ή καποιος μεσα απο την asus που τυχαινει να το γνωριζει.Εχω μαθει να μην παιρνω τιποτε σαν δεδομενο εκτος και αν εχω συγκεκριμενη πληροφορια...Ισως να δοκιμασεις κατι τετοιο Akasa Thermal Solution Cable Adapters&model=AK-CBFA01-30 (πατησε galery).Λογικα οπως το εγραψαν και αλλοι πιο πανω στο bios θα πρεπει να εχει καποια επιλογη για τα system fans και μην μπερδευτεις με παρομοιο μενου της cpu,επαναλαμβανω μιλαμε μονο για τα system fans,να βαλεις αντι PWM την επιλογη 3-pin συμβατο.Ολα εξαρτωνται απο την μητρικη και τις τυχον επιλογες που σου δινει απο το bios.
SirDiman Φεβρουάριος 10, 2011 #17 Φεβρουάριος 10, 2011 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Molex_male_connector.jpg πανω στη μητρική τέτοιο??!
mirtiano Φεβρουάριος 10, 2011 #18 Φεβρουάριος 10, 2011 Χτες επεσα τυχαια πανω σε ενα full adjastable 5 speed fan αλλα αντε να το ξαναβρω,ουτε που θυμαμαι ποιο ηταν.Ξαναεψαξα αλλα δεν το βρισκω.Αν τελικα το βρω ή το ξαναθυμηθω θα το γραψω εδω με σχετικο λινκ.
mirtiano Φεβρουάριος 10, 2011 #19 Φεβρουάριος 10, 2011 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Molex_male_connector.jpg πανω στη μητρική τέτοιο??!Oχι τετοιο αυτο ειναι dc molex 4-pin . Εδω μιλαμε για fan 4pin.
mirtiano Φεβρουάριος 10, 2011 #20 Φεβρουάριος 10, 2011 Codaemon,μια ερωτηση: Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο αυριο στην asus εδω στην Αθηνα και ρωτα αν ειναι PWM τα 4πινα και αν ναι παιρνεις αντιστοιχο αριθμο ανεμιστηρων PWM με 4πινο βισμα,τους βαζεις επανω και να ειναι ολα ωραια και καλα,ποσοι ειναι 2 ή 3;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.