Jump to content

δεν ανοιγει ο υπολογιστης

apostatis

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους

εβγαλα απο το pc μου μια μνημη για να τη δοκιμασω σε ενος φιλου pc

γιατι ενω ανοιγε δεν εδινε τιποτα στην οθονη και οταν την εβαλα παλι πισω δεν δουλευε το δικο μου

αναβει περνει μπροστα δουλευουν ολα αλλα τιποτα στην οθονη

εχω κανει σχεδον τα παντα

εβγαλα και εβαλα επεξεργαστη μνημες μπαταρια μητρικης ψυκτρες το καθαρισα το φυσιξα αλλα τιποτα

οταν παταω το power περνει μπροστα αλλα μετα απο 8 με 10 δευτερολεπτα αναβει το λαμπακι του power

εχει κανεις καμια ιδεα?

intel core 2 duo 2.8

asus p5k

nvidia 7950

2gb ram

320hd

καλησπερα σε ολους

γιατι ενω ανοιγε δεν εδινε τιποτα στην οθονη και οταν την εβαλα παλι πισω δεν δουλευε το δικο μου

εβγαλα και εβαλα επεξεργαστη μνημες μπαταρια μητρικης ψυκτρες το καθαρισα το φυσιξα αλλα τιποτα

οταν παταω το power περνει μπροστα αλλα μετα απο 8 με 10 δευτερολεπτα αναβει το λαμπακι του power

εχει κανεις καμια ιδεα?

intel core 2 duo 2.8

asus p5k

nvidia 7950

2gb ram

320hd

Δοκίμασε να βγάλεις τροφοδοσία και την μπαταριά άστο για καμία ώρα και ξαναδοκίμασε!!!

καλησπερα σε ολους

εχει κανεις καμια ιδεα?

intel core 2 duo 2.8

asus p5k

nvidia 7950

2gb ram

320hd

γιατι ενω :confused: ανοιγε δεν εδινε τιποτα στην οθονη και οταν την εβαλα παλι πισω :hmm: δεν δουλευε το δικο μου

Δεν κατάλαβα τίποτα... Πες με ξανθό 3 φορές το διάβασα και δεν κατάλαβα.... :fie:

Το δικό σου PC δεν λειτουργεί τελικά? Το δικό του?

Γιατί έβγαλες απο το PC σου την μνήμη να την δοκιμάσεις στον φίλο σου? Δεν άναβε και ήθελες να δεις αν φταίει η μνήμη?

Μετά την ξαναέβαλες στο δικό σου PC και σταμάτησε να ανάβει και αυτό ξαφνικά?? :getlost:

Γίνε κατανοητός φίλε μου...

καλησπερα σε ολους

εχει κανεις καμια ιδεα?

intel core 2 duo 2.8

asus p5k

nvidia 7950

2gb ram

320hd

Όταν ανάβεις τον υπολογιστή κάνει μπιπ-μπιπ;

1)Bγάλε από πάνω όλα τα περιφεριακά και άσε μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι.

2)Την μνήμη που έβγαλες την ξαναέβαλες στο ίδιο slot (βάση);

3)Την τοποθέτησες καλά; Έχει κουμπώσει; Έχει πεταχτεί το άσπρο πλαστικό αυτάκι έξω ώστε να ασφαλίσει; Σπρώξε καλά και με δύναμη όλες τις μνήμες (αν έχεις κι άλλο dimm) με το δάχτυλό σου μπας και δεν νκάνουν επαφή.

Αν έκανες τα παραπάνω και το πρόβλημα παραμένει δοκίμασε να αλλάξεις θέση την μνήμη (σε άλλο slot).

Aν έχεις 2 dimms βάλε τις στα επόμενα 2 slots και δοκίμασε να ανοίξεις τον υπολογιστή. Αν έχεις 1 dimm μετακίνησέ το σε όλα τα slots και δοκίμαζε κάθε φορά να τον ανοίξεις.

γιατι ενω :confused: ανοιγε δεν εδινε τιποτα στην οθονη και οταν την εβαλα παλι πισω :hmm: δεν δουλευε το δικο μου

Δεν κατάλαβα τίποτα... Πες με ξανθό 3 φορές το διάβασα και δεν κατάλαβα.... :fie:

Το δικό σου PC δεν λειτουργεί τελικά? Το δικό του?

Γιατί έβγαλες απο το PC σου την μνήμη να την δοκιμάσεις στον φίλο σου? Δεν άναβε και ήθελες να δεις αν φταίει η μνήμη?

Μετά την ξαναέβαλες στο δικό σου PC και σταμάτησε να ανάβει και αυτό ξαφνικά?? :getlost:

Γίνε κατανοητός φίλε μου...

ισως σας μπερδεψα λιγο

ας τα παρω απο την αρχη

μου εφερε ενας φιλος τον υπολογιστη του να δουμε τι εχει μιας και οταν τον βαζαμε μπροστα ξεκινουσε κανονικα

αλλα δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη.εκανα ολους τους ελεγχους συνδεσμολογιας καρτα γραγικων κι αλλα

και μολις εβαλα στο δευτερο σλοτ τη μνημη ξεκινησε κανονικα.οταν την πηγαινε στο πρωτο σλοτ εκανε παλι τα ιδια.και σκεφτηκα να βγαλω μια μνημη απο τον δικο μου υπολογιστη για να σιγουρευτω αν εχει κατι εκεινο το σλοτ.βαζω λοιπον την δικια μου μνημη στο πρωτο σλοτ και βουαλα λειτουργει κανονικα ο υπολογιστης και ανοιγουν τα windows. το ιδιο και στο δευτερο σλοτ.μετα λοιπον απο την χρηση της δικιας μου μνημης στον υπολογιστη του φιλου μου λειτουργουσε κανονικα και με την δικια του πλεον μνημη σε οποιο σλοτ και να την εβαζα.ερωτηση:ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ?ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ PC TOY FILOY ΄ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ?

και αφου του φιλου λειτουργουσε κανονικα την μνημη που ειχα βγαλει απο τον υπολογιστη μου την εβαλα παλι στη θεση αλλα ο υπολογιστης δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη.ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΦΕΡΕ

ελπιζω να εγινα κατανοητος

Όταν ανάβεις τον υπολογιστή κάνει μπιπ-μπιπ;

1)Bγάλε από πάνω όλα τα περιφεριακά και άσε μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι.

2)Την μνήμη που έβγαλες την ξαναέβαλες στο ίδιο slot (βάση);

3)Την τοποθέτησες καλά; Έχει κουμπώσει; Έχει πεταχτεί το άσπρο πλαστικό αυτάκι έξω ώστε να ασφαλίσει; Σπρώξε καλά και με δύναμη όλες τις μνήμες (αν έχεις κι άλλο dimm) με το δάχτυλό σου μπας και δεν νκάνουν επαφή.

Αν έκανες τα παραπάνω και το πρόβλημα παραμένει δοκίμασε να αλλάξεις θέση την μνήμη (σε άλλο slot).

Aν έχεις 2 dimms βάλε τις στα επόμενα 2 slots και δοκίμασε να ανοίξεις τον υπολογιστή. Αν έχεις 1 dimm μετακίνησέ το σε όλα τα slots και δοκίμαζε κάθε φορά να τον ανοίξεις.

τα εκανα ολα τα παραπανω εκτος απο το να βγαλω ολα τα περιφεριακα.εννοεις καρτε γραφικων σκληρο με windows και τετοια?αν βγαλω ομως τι καρτα γραφικων πως θα δω αν ανοιγει μιας και δεν εχει ενσωματωμενη?

δοκιμασα σε αλλα σλοτ τις μνημες.εχει 2 κιτρινα και 2 μαυρα

καποιο ηχο η μητρικη δεν κανει μαλλον δεν εχει αυτο το τζαμπερακι αν το λεω καλα

τα εκανα ολα τα παραπανω εκτος απο το να βγαλω ολα τα περιφεριακα.εννοεις καρτε γραφικων σκληρο με windows και τετοια?αν βγαλω ομως τι καρτα γραφικων πως θα δω αν ανοιγει μιας και δεν εχει ενσωματωμενη?

δοκιμασα σε αλλα σλοτ τις μνημες.εχει 2 κιτρινα και 2 μαυρα

καποιο ηχο η μητρικη δεν κανει μαλλον δεν εχει αυτο το τζαμπερακι αν το λεω καλα

Όχι δεν εννοώ να βγάλεις κάρτα γραφικών και δίσκο. Εννοώ ότι συνδέεται σε usb εκτός από πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Είσαι σίγουρος ότι οι μνήμες έχουν "κουμπώσει" καλά στην θέση τους; Για να καταλάβεις ότι είναι εντάξει πρέπει μόλις σπρώξεις την μνήμη, το άσπρο πλαστικό που είναι στις άκρες (αυτάκι) να πεταχτεί προς τα έξω (βλ. εικ.). Μόνο τότε είσαι σίγουρος ότι η μνήμη κάνει επαφή. Και μπαίνει μόνο από την μία πλευρά. Αν την βάλεις ανάποδα (λάθος) δεν πετάγονται προς τα έξω τα δύο αυτάκια.

Εγώ πιστεύω ότι δεν κάνουν καλή επαφή πάντως.

Δοκίμασε να τις βάλεις και στο άλλο ζευγάρι βάσεις (slot).

91300519.jpg

ξεχασα να σας πω οτι δοκιμαοντας μια μια μνημη σε διαφορετικα σλοτ ανοιξε ο υπολογιστης με μια μνημη στο πρωτο σλοτ και μπηκα στο bios μετα την επανεκινηση βεβαια εκανε παλι τα ιδια

να πω εδω οτι εχει ανοιξει αλλη μια φορα και μπηκα windows αλλα και παλι μετα απο επανεκινηση τιποτα

και τις δυο φορες που ανοιξε οταν πατησα το power αναψε αμεσως το λαμπακι του ενω ολες τις αλλες φορες που δεν ανοιγει περνανε 8με 10 δευτερα για να αναψει

το ξαναλεω γιατι πιστευω πως δεν εχει να κανει με τις μνημες αλλα κατι με ρευμα

Μήπως θέλουν ρεύμα οι μνήμες διότι η μητρική δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει και δίνει πολύ χαμηλή τάση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν..? Δοκίμασες να μπείς στο Bios να βάλεις τα σωστά Timmings και να δώσεις την τάση που δίνει ο κατασκευαστής του..?

Πάντως από ότι λές το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η μητρική...

Μήπως θέλουν ρεύμα οι μνήμες διότι η μητρική δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει και δίνει πολύ χαμηλή τάση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν..? Δοκίμασες να μπείς στο Bios να βάλεις τα σωστά Timmings και να δώσεις την τάση που δίνει ο κατασκευαστής του..?

Πάντως από ότι λές το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η μητρική...

δεν δειχνει τιποτα στην οθονη και δεν μπορω να μπω bios.

προβλημα στη μητρικη επειδη ξεκουμπωσα και κουμπωσα μια μνημη?

το οτι το λαμακι του power αναβει με καθυστερηση 10 δευτερα απο τη στιγμη που ξεκιναει ο υπολογιστης

δεν σας λεει κατι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!

αφου αποσυνδεσα τα παντα πανω απο τη μητρικη αφηνοντας μονο cpu ram σκληρο και καρτα γραφικων

ο υπολογιστης ξεκινησε κανονικα

μετα τοποθετησα μια μια τις συσκευες ανοιγοντας τον για καθε μια χωριστα να δω αν κανει προβλημα

τελικα τις δεχτηκε ολες μια χαρα και τωρα λειτουργει κανονικοτατα

κατι μπερδεμα γινοταν λογικα με ρευμα σε καποια συσκευη.αυτο φανταζομαι.

οποιος εχει αλλα γνωμη και αποψη για το τι εφταιγε και πως επανηλθε ας μας πει

ευχαριστω

Ρίξε και μια ματιά στην μπαταριούλα της μητρικής:

Μήπως πριν που δεν δούλευε δεν την είχες τοποθετήσει καλά και δεν έκανε καλή επαφή και σε κάθε επανεκκίνηση έχανε τις ρυθμίσεις;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.