Jump to content

βοηθεια σε overclock επεξεργαστη intel core 2 duo E7600!

grstaycool

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σας αγαπητοι blogers,

Θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα το overclock του επεξεργαστη και αν ειναι δυνατον ολου του Hardware(Cpu ram). το συστημα μου ειναι το εξης:

http://www.d-a-l.com/hardware-scanner/a ... 07783236...

Θα ειμουν ευγνωμον αν μπορουσατε να με βοηθησετε.

Υ.Γ: Προσπαθησα μονος μου αλλα πιστευω οτι ειναι προχειρο και μακροπροθεσμα θα χαλασει το συστημα μου.

Επισης ετρεχα το Πριμε95 και δεν εμφανιστικαν ελατοματα ή σφαλματα στα 3.33Ghz που τον εχω ρυθμισει τωρα. Η θερμοκρασια εφτασε τους 71 και εχω την εργοστασιακη Ψυχτρα της Intel...

Καλως ήρθες.

Το λινκ που δίνεις βγάζει μήνυμα:

"Malformed or missing ID. If you copied and pasted the URL, make sure you got the whole thing!"

Πριν προχωρήσεις σε overclock θα σου έλεγα να αλλάξεις ψύκτρα. Όχι ότι στους 71 θα καεί αλλά όσο πιο κρύος είναι τόσο πιο εύκολα και σταθερά θα κλοκάρει.

καλησπερα σας αγαπητοι blogers,

Η θερμοκρασια εφτασε τους 71 και εχω την εργοστασιακη Ψυχτρα της Intel...

Aν έφτασε 71C στο Prime, υπολόγιζε κάπου στους ~80C+ με IntelBurnTest...

Δεν σου συνιστώ το O/cing, καλύτερα να συμμαζέψεις τα καλώδια, και να αλλάξεις την ψύξη της πρώτα..

D-A-L Computer Hardware Scan Results

ειναι μεγαλο το λινκ μαλλον γι'αυτο ειχατε ερορ....

θα ηθελα να μην αλλαξω Ψηξη λογω οικονομικου πρωτον και κατα δευτερον το Οβερκλοκ θελω να το κανω για να μαθω περισσοτερα για το μηχανημα που αποκαλω Υ/Π. Στην πρωτη φορα εκανα γυρω στα 400hz to FSB και αναγκαστηκα να κανω clear cmos με jumpers... Μου πειρε 1 ωρα και 20 λεπτα περιπου. Γιαυτο δεν θελω τρελο οβερκλοκ της ταξης των 4+ Ghz. Ας ειναι και 3.2. Απλος θελω να δοκιμασω

Εντάξει, να δοκιμάσεις αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διαφυλάξεις την ζωή του επεξεργαστή σου. Βέβαια θα μου πεις ότι το σύστημα θα "παγώσει" αν η θερμοκρασία ανέβει αρκετά υψηλά αλλά καλύτερα να φυλάς τα ρούχα σου. Σκέψου ότι η σωστή ψύξη μπορεί να σου κοστίσει 30-40 ευρώ (μια καλή αλλά όχι άριστη ψύχτρα) αλλά θα σου γλιτώσει αρκετά ευρώ μην αφήνοντας τον επεξεργαστή να σκάσει.

εχω την δυνατοτητα να αλλαξω μονο το FSB... Και επησεις δεν ξερω απο που πειραζω τα Ωατ

ο πολλαπλασιαστης αν τον ονομασα σωστα ειναι 11.5... και δεν μπορω να τον πειραξω

Sorry,ειχα δει μονο το πρωτο Link..

Δεν βρισκω εικονες απο το bios της. Μονο αναφορες σε forum που λενε οτι δεν εχει την δυνατοτητα να πειραξεις την ταση.

Αν θελεις ανεβασε εσυ καμια photo να δουμε μαζι τι δυνατοτητες υπαρχουν, αλλα να ξερεις οτι η συγκεκριμενη μητρικη δεν ειναι για πολλα..

Αν μπορεις να μου πεις πως βγαζω φωτογραφιες στο ΒΙΟΣ ευχαριστως!!!!

Δηλαδη την κατσαμε την βαρκα... εγω του το ψηλο εψαχα ουτε τα RPM της ψυκτρας δεν μπορω να αλλαξω:getlost:

Αν σε βοηθαει(που δεν νομιζω) το manual της μητρικης γραφει τις επιλογες... Θα ψαξω μηπως το βρω....

Ευχαριστω που ασχολεισε φιλε μου...

Υ.Γ¨μηπως πειραζει που δεν εχω ανεμιστηρακι στο Tower? Δεν υπαρχει υποδοχη στο τροφοδοτικο.....

Ετσι οπως το βλεπω στο Frequency/Voltage Control δεν μπορεις να κανεις και πολλα περα απο το να ανεβασεις το fsb και να δεις ποσο πηγαινει με το default ρευμα του..Το 12.5 * 266 μου φαινεται το πιο λογικο..

Επισης και για την θερμοκρασια που ανεβαζει δεν μπορεις να κανεις και πολλα με την μαμα ψυκτρα.Παντως τα 71 μου φαινονται πολλα.Στα 3,3 εγω τον εχω χωρις ανεμιστηρα με μια scythe.Με ποιο προγραμμα την κοιτας?

(εγω θα το αφηνα και με 71..Θα καθαριζα λιγο κουτι,ψυκτρα, και οκ..Σπανια θα πιανει full load και στους 2 πυρηνες..Αυτο ειναι απλα η δικια μου αποψη)

Mηπως μπορεις να μ εξηγησεις λιγο για τα voltages??? τωρα π εχεις και το manual στα χερια σου??

που κανω τις ρυθμησεις? και το προγραμμα που χρεισημοποιω ειναι το πριμε95....

Η μητρικη σου εχει στο bios ενα μενου Frequency/Voltage Control (σελ.39)..Εκει θα επρεπε να εχει επιλογες να πειραξεις τις τασεις αλλα μαλλον επειδη ειναι low end (Φθηνο) μοντελο τις εχουν βγαλει επειδη δεν τις υποστηριζει..

Ετσι η μονη τιμη τασης που μπορει να εχει η cpu σου ειναι αυτη που εχει ορισει για default η intel.Λογικα ειναι καπου στο 1.25.Μπορεις να το ελεγξεις με το coretemp (VID) ή με το cpu-z.

1.248 - 1.262(τι ειδα για μισο δευτερολεπτο).

τελικα τι πιστευεις για το κλοκαρισμα? ο πολλαπλασιαστης ειναι στα 11.5 και οχι στα 12.5 που ειπες λιγο ποιο πανω αλλα το default ειναι το 11.5*266.

Πραγματι..

Η ταση αυξομειωνεται λιγο αναλογα το load.Μη δινεις σημασια σε αυτο.

Δοκιμασε το 11.5*290 και 11.5*300.. Κρατα τις μνημες χαμηλα για αρχη και τρεξε prime,occt κλπ. Εχε ανοιχτο ενα coretemp να τσεκαρεις θερμοκρασιες.. πρσωπικα core2duo δεν μου εχει σκασει οσο και και να τον ζορισω..

Οπως εχω πει και ποιο πανω ειμαι ασχετος με το αθλημα χαχαχαχαχαχ

το πριμε το τρεχω σε mode για υψηλες θερμοκρασιες καταναλωση κτλπ.. και χαμηλη Ραμ... τι εννοεις να κρατισω τις μνημες χαμηλα. Μου φαινετε οτι ειμαι ηδη στα 290.τελικα ειμαι στα 290

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.