evilsoler Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 καλημέρα παιδιά.θέλω ένα τροφοδοτικό που να αντέχει έναν 2600, 8g ram και ας πούμε μια 6970 (δεν πρόκειται να την βάλω απλά να ξέρω ότι θα την σηκώσει, 4850 θα μπει atm).πιστεύω ότι είμαι μεταξύ 500w-600w και είμαι μεταξύ enermax modυ 87+ ( 500 και το 600) και seasonic (x-560 i x-660).θα ήθελα να μου πείτε με ποιο θα είμαι καλυμμένος όχι ποιο θα με υπερκαλύψει.oc θα γίνει μόνο cpu,επίσης ξέρω ότι και τα 2 θεωρούνται ήσυχα απλά πείτε μου το πιο ήσυχο.κάτι ακόμα, seasonic είχα ψάξει και πριν λίγο καιρό και δεν βρήκα Ελλάδα και από ότι είδα και τώρα ακόμα δεν υπάρχουν οπότε, αν μπορείτε πειτε μου και ένα site από το εξωτερικό να παραγγείλω με χαμηλά μεταφορικά ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 29, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Με βάση αυτά που έβαλες υπολογίζω πως έχεις ένα budget για τροφοδοτικό μεγαλύτερο των 150 ευρώ. Δυστυχώς όμως τα τροφοδοτικά που θές δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα όπως πολύ σωστά και εσύ είπες. Γι'αυτό θα ήθελα να σου προτείνω το παρακάτω PSU :: Be Quiet Power Supply 650W ATX 24 pin Dark Power Pro P8 BN128 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr το οποίο είναι από τα πιο αθόρυβα και δυνατά που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι και διαθέσιμο σε μια μέρα όπως λέει και το μαγαζί. Είναι και modular. Η επιλογή είναι δική σου.Αν θες κάτι σε ENERMAX αλλά όχι modu προτείνω αυτό http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=0DD43CAE8384D344A38D5A170E7A4941&pa=891038760E1B054B9595503805F85016Άλλα 2 έτσι για να βρίσκονται http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700170 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 29, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 μαζι με το be quiet...δες και ταThermaltake Toughpower XT 675W | Skroutz.grhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/THERMALTAKE_TPX-675M_ECOS%201844_675W_Report.pdfΑποτελέσματα αναζήτησης cougar - Τροφοδοτικά | Skroutz.grπχ το χρυσο 600αρηhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/COUGAR_COUGAR%20G600_ECOS%201526_600W_Report.pdfκαι το ασημενιο 700αρηhttp://www.thelab.gr/power-supplies-reviews/cougar-sx-700-review-to-liontari-tis-82688.html?garpg=5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilsoler Ιανουάριος 29, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. α) δεν μου είπατε όμως με πόσα watt θα είμαι comple. από όσο έχω δει τα emermax και seasonic έχουν από τις καλύτερες βαθμολογίες και είναι σχεδόν αθόρυβα γιαυτό εχω μια προτίμησή σε αυτά. θέλω να ειναι gold modular και αθόρυβα όσο γίνεται αλλά επειδή ανεβαινει πολύ η τιμή γιαυτό θέλω να είμαι ακριβώς στα watt που χρειάζομαι θα δω και αυτά που μου προτείνατε αλλά μπορείτε να μου πείτε και ένα ονλινε ευρωπαϊκό μαγαζί για seasonic που να έχει x-660 και x-560?μαγαζι για seasonic pou na exei x-660 kai x-560? btw το cougar gx δεν το βρηκα scroutz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 29, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Εδώ http://www.antec.outervision.com/ μπορείς να υπολογίσεις μόνος σου πόσα watt χρειάζεσαι χονδρικά και αναλόγως να κάνεις την αγορά σου. Μέχρι πόσα χρήματα δίνεις; Πάντως για να θες χρυσό πρόκειται να δώσεις πολλά. Πάντως με το Be quiet πρόκειται να κάνεις την δουλειά σου και με το παραπάνω. Είναι silver παρόλα αυτά. Ένα σχετικά οικονομικό gold στην Ελλάδα είναι http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-Gold-600W-Modular-PSU-RS600-80GAD3-EU.htmΑλλιώς ψάξε για Enermax modu 87+. Οτιδήποτε πάνω από 525 θα σου κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilsoler Ιανουάριος 29, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Στο λινκ που μου έστειλες αν και δεν έχει τα καινούργια parts έβαλα σχετικά κοντά με αυτά που θέλω και με έβγαλε από 550w μέχρι 650w. θεωρητικά η δικιά μου περίπτωση θα είναι προς τα 550 watt μιας που είναι ποιο καινούρια υλικά και λένε πως έχουν μειωμένη κατανάλωση. Γενικά είμαι διατεθειμένος να δώσω το πολύ 150e(και λιγότερα να δώσω εννοείται δεν με χαλάει) αλλά κυρίως με νοιάζει το αθόρυβο πάνω από όλα και σε διάφορα sites που έχω δει τα enermax και seasonic παίζουν πρώτα Σε αυτό το site τα έχει όλα αλλά στο shipping δεν έχει ελληνική σημαία,δεν στέλνουν Ελλάδα?Μπορεί να πει κάνεις τπτ για το συγκεκριμένο μαγαζί??? Caseking.de - Online-Shop fόr Modding, Gaming, Gehδuse, Kόhler und Hardware Zubehφr Η αλήθεια είναι ότι άμα πάω στα 650w στην κατηγορία που θέλω μαζί με τα μεταφορικά ξεφεύγω από το budget . Με 560w θα την παλέψω η να το πάρω απόφαση να δώσω κιαλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 29, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 To ζητουμενο ειναι να μας πεις εσυ λεφτα...οχι το αναποδο.Σαν watt αναλογα με το oc...το pc σου θα κυμανθει απο 350 εως 400watt..(αν βαλεις και την 6970).Απο το να παρεις ενα χρυσο 500αρη..(πχ modu87 το οποιο ειναι οντως πολυ καλο)..καλυτερα να επαιρνες ενα "ασημενιο" 600αρη ή λιγο μεγαλυτερο...Αρκετα ασημενια εξαλλου χανουν την χρυση πιστοποιηση για μικρο % ποσοστο..και συνηθως στη μεγιστη ισχυ.Πχ αντι στο 80 η 100% της ονομαστικης ισχυς που προσφερουν να εχουν 87 και πανω efficiency ..εχουν 86 ή και 85%.H διαφορα αυτη ειναι πολυ μικρη για να σε επηρεασει ως καταναλωτη.(απο 1-3% δλδ -για α μην πω και παραπανω..και η ποιοτητα του οποιου τροφοδοτικου δεν υποβαθμιζεται απο αυτο και μονο).Αν δεν εκανες oc (δεν ξερω και τι εχεις στο μυαλο σου βεβαια)... το modu87+ το 500αρη..θα ηταν απο τις καλυτερες επιλογεςΔες και το συγκεκριμενο corsair HX750..(δεν ειναι σαν τα καινουρια ΑΧ αλλα δεν παυει να ειναι χρυσο και αυτο και πολυ καλο επισης.)Θα το προτιμουσα για την εγγυηση του (σαν corsair...δε χρειαζεται να μπλεξεις με μαγαζια δλδ. Ναι ειναι περισσοτερα watt ..αλλα θα μπορεις να κανεις οσο oc θελεις και με οποιαδηποτε καρτα..ακομα και διπυρηνη.http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-750HX_ECOS%201463_750W_Report.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 29, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Φίλε μου ζήτησες τροφοδοτικό αθόρυβο και να σηκώνει τα πράγματα που θες με χρυσή απόδοση και σου λέμε και εγώ και το παλικάρι από πάνω πως αυτά που θες δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και πίστεψε με δεν θες να μπλέξεις με επιστροφές στο εξωτερικό σε περίπτωση που κάτι παει στραβά. Σωστός; Αντ'αυτού σου προτείναμε και οι 2 , 2 απο τα κορυφαία τροφοδοτικά που υπάρχουν στην ελληνική αγορά αυτή την στιγμή και με τιμή κάτω των 150 ευρώ. Επειδή είναι ασημένια και όχι χρυσά η διαφορά τους είναι στο 2-3 % δλδ τπτ. Αν θες να δεις για το be guiet που σου προτείνω δες εδώ silent and efficient power supplies στο 100% παράγει 22db. Δλδ αθόρυβο. Κάτι παρόμοιο είναι και το corsair που σου προτείνει το άλλο παλικάρι. Γιατί θες να μπλέξεις με εξωτερικό και μεταφορικές;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilsoler Ιανουάριος 29, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 oc θα κάνω μόνο cpu να δω αυτο το 4κ -4.5κ 24/7 απολύτος τπτ αλλο.και για κάμποσο καιρό ακόμα θα παίζει με την 4850.βασικά αυτα τα psu βρήκα που κοίταξα ακόμα και απο τα reviews στο lab.Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο θέμα να παραγγείλεις απο έξω.πολύ συχνά βλέπω άτομα απο εδώ να ενθαρύνουν αγορές από το εξωτερικό και δεν το θεωρούσα τοσο θέμα.το bequiet όντος φαίνεται αθόρυβο θα το τσεκαρω.ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 29, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 seasonic που ψάχνεις έχει εδωΈχει τα πιο μεγάλα Χ- όμως και ξεφεύγει η τιμή.Πριν πολυ καιρό που το είχα ψάξει, έστελνε Ελλάδα με 30 ευρω μεταφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Ιανουάριος 29, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Exω το modu87 500 μαζί με έναν q6600 στα 3,6 , μια 4850 στα 800/1150, 8γιγα ραμ, και 3 δίσκους. Το σύστημά μου σε full load ταυτοχρονα επεξεργαστή και κάρτας τραβάει καθαρά κάτω απο 350watt (τουλάχιστον αυτό μου λέει το ups). Σε idle, κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο και δεν ακούγεται τπτ (~750rpm), παρα μόνο οι δίσκοι. Σε full load o θόρυβος απο τα άλλα ανεμιστηράκια υπερκαλύπτει αυτόν του τροφοδοτικού (~1400rpm).Γνώμη μου πάρε ένα απο τα enermax, seasonic, corsair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιανουάριος 29, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Επειδή είδα ότι ρωτάς για το Χ-560.. Το έχω στο 1ο PC της υπογραφής, σε idle είναι τέρμα αθόρυβο, λογικό βέβαια αφού δε γυρνάει καν το fan . Σε gaming μπορεί να αρχίσει να γυρνάει μετά από 15-20 λεπτά, αλλά ακόμα και τότε πρέπει να βάλω το αυτί μου δίπλα του για να το ακούσω, και αν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 29, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 AX750/X-760 = fanless σε μικρά φορτία = αθόρυβο. Κοστίζει αρκετά αλλά μπορείς να το βρεις Ελλάδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.