kemosabe Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πως στην αγορά δεν κυκλοφορούν φθηνά και ποιοτικά τροφοδοτικά. Δεν εννοώ φυσικά τροφοδοτικά των 30 ευρώ που να κάνουν παπάδες αλλά στην κατηγορία των 60 ευρώ πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να πεις αξίζει να δώσω τα λεφτά μου σε αυτό. Το λεγόμενο value for money. Δεν λέω πως τέτοια τροφοδοτικά δεν υπάρχουν, απλά δεν τα βρίσκεις στην ελληνική αγορά. Αντιθέτως έχει γεμίσει ο κόσμος από τροφοδοτικά 600W με τιμή 40 ευρώ και φυσικά μάρκα μ'έκαψες. Πολλές φορές μάλιστα η ίδια εταιρία το ίδιο τροφοδοτικό το πουλά μέσω θυγατρικής. Θα περίμενα η chieftec που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό τρελλή βελτίωση όσων αφορά τα προιόντα της να είχε διαθέσει στην ελληνική αγορά περισσότερα προιόντα, αλλά ξέχασα, την chieftec την εκπροσωπεί στην Ελλάδα το πλαίσιο το οποίο για να φέρει και νούργιο στοκ πρέπει πρώτα να πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει στην αποθήκη, μετά να πουλήσει όσα έχει στις βιτρίνες και στο τέλος να πουλήσει και αυτά που έχει πάνω σε demo συστήματα ακόμα και αυτά που έχουν επισκευαστεί από το σερβις. Να βγάλει δλδ από την μύγα ξίγκι. Τα μόνα που φαίνεται να αξίζουν πάντως σε αυτά τα λεφτά είναι της fsp saga II 500w και της OCZ stealthextreme 600w το οποίο όμως υπήρχε στα μουλτι και σήμερα απ'ότι είδα βγηκε και από το σαιτ. Τελικά για να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό πρέπει να σκάσεις ένα κατοστάρικο, αλλιώς βολεύεσαι με κάτι LC και κάτι ALLIED που φυσικά είναι η ίδια εταιρία με άλλο brand.Ουφ, τα είπα και ξέδωσα. Πάντως αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι σχετικά ποιοτικό και να ανατρέψει αυτά που λέω είναι ευπρόσδεκτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 28, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 Και τα chieftek ηταν παντα πολυ τιμια επιλογη.Υπαρχουν και τα μεταχειρισμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 28, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 chieftec ,heroichi και τα μπικουτι (be quiet) ..Η σειρα ειναι τυχαια...Heroichi 500W-TE GREEN RET 80plus Τροφοδοτικόhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/HEC-HEC-500TE-500W-Report.pdfBe Quiet Pure Power L7 350W | Skroutz.grhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/LISTAN%20GMBH%20&%20CO.%20KG_BQT%20L7-350W_ECOS%201485_350W_Report.pdfBe Quiet Pure Power L7 530W | Skroutz.grhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/BE%20QUIET_BQT%20L7-530W_ECOS%201560_530W_Report.pdfκαι ενα ασημενιο..(Εχει και αλλα σε διαφορα watt)Be Quiet Straight Power E8 400W | Skroutz.grhttp://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/BE%20QUIET_BQT%20E8-400W_ECOS%202290_400W_Report.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 28, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 Φίλε μου ευχαριστώ πολύ αλλά επίσης η σειρά δεν είναι τυχαία.1.Δεν είναι διαθέσιμο2,Δεν είναι διαθέσιμο.(Δεν πιστεύω να μου έκανε κιόλας)3.Δεν είναι διαθέσιμο.Δεν είπα πως δεν υπάρχουν. Ξέρω πως υπάρχουν. Απλά δεν είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Αυτό είναι που με ενοχλεί. Ευχαριστώ πολύ για το ψάξιμο πάντως. Το τρίτο θα το έχω υπόψιν μήπως το ξαναφέρουν. Φαίνεται, και πρέπει να είναι, πολύ καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Ιανουάριος 28, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 γενικά έχει αδειάσει η αγορά από πολλά πράγματα.κανένας δεν stockαρει εμπόρευμα όπως παλιά, λόγω της κρίσης.όλα τα μαγαζιά πλέον περιμένουν παραγγελίες από τους πελάτες τους για να παραγγείλουν στους εισαγωγείς, αυτό που παλιότερα ήταν μόνοτο e-shop δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 28, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 Δεν ειδα αν υπαρχουν ή οχι ..(κριμα που δεν υπαρχουν βεβαια).Απλα λιγοι τα γνωριζουν...συνηθως πανε στα premier , LC ή στα φτηνα coolermaster ελιτ που oυδεμια σχεση εχουν με την εποχη μας(2011).skroutz-αρετα μπας και τα βρεις αλλου...Υπαρχουν και αλλα που αξιζουν και απο bequiet και απο heroichi παντως αν δεν βρεις κατι απο τα συγκεκριμενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 28, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2011 Εγώ πάντως είδα το XILENCE 580Watt RED WING στο pc1 να είναι μια πολύ τίμια επιλογή στα 57€ !!!, το ίδιο και το XILENCE Eco Series 550 G στα 61€ !!pc1XILENCE 580W RED WING SERIES PSU - - E-SHOP.GRhttp://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012069 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 29, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Εγώ πάντως είδα το XILENCE 580Watt RED WING στο pc1 να είναι μια πολύ τίμια επιλογή στα 57€ !!!, το ίδιο και το XILENCE Eco Series 550 G στα 61€ !!pc1XILENCE 580W RED WING SERIES PSU - - E-SHOP.GRpc1Δεν θα έλεγα πως τα xilence είναι και καμιά σοβαρή εταιρία πάντως. Ξέρουμε αν στην Ελλάδα υπάρχει αντιπρόσωπος της xigmatek? Είχε φέρει το πλαίσιο κάτι κομμάτια και ήταν πολύ καλά. Τα είχε και σε καλές τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Ιανουάριος 29, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 επειδή παρακολουθώ και τις πωλήσεις εδώ, θα μπορούσες να δεις τις αγγελίες του crmaris. δεν έχουν εγγύηση αλλά ότι psu δίνει είναι ποιοτικότατο και μπορείς να δεις και τις επιδόσεις του κάθε psu από τα εκτενέστατα review του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Ιανουάριος 29, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 ¨εχω μιλήσει με το παλικάρι. Πολύ εξυπηρετικός. Μόλις του είπα πως ψάχνω αμέσως βρήκε κάτι να μου προτείνει. Απλά αυτά που δοκιμάζει είναι τερατα που αποδίδουν από 800W και πάνω και πολύ απλά εμενα δεν μου κάνουν. Εγω μιλάω για 550-650. Εκεί γύρω. Μην νομίζεις. Ελάχιστοι είναι αυτοί που χρειάζονται τροφοδοτικά τόσο υψηλά. Το 'δες αυτό; Enermax EMD425AWT MODU82 PSU (425W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Ιανουάριος 29, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 Στο site της corsair υπάρχει οδηγός που δίνεις τα components σου και σου προτείνει τροφοδοτικό. Πάντως μόνο τα καλά τροφοδοτικά δίνουν όσα Watt λένε. Προτείνω να πάει κανείς σε ένα σχετικά καλό τροφοδοτικό γιατί δε θα χρειαστεί να αλλάξει σε μελλοντική αναβάθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Ιανουάριος 29, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2011 κοίταξτε και τα akasa που τα κατασκευάζει η enhance η οποία παράγει και κάποια coolermaster silverstone κι άλλες γνωστές μάρκες.πήρα πρόσφατα το 600αρι από multirama και πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό.Τροφοδοτικά Akasa | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpo Ιανουάριος 31, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Πιστεύω μια άλλη καλή επιλογή είναι και το Corsair CX 600W όπως και όλη η σειρά CX. Aρκετά καλή τιμή αν έχει την καλή ποιότητα που έχουν σχεδόν όλα τα Corsair. Το σκέφτομαι σοβαρά να το αποκτήσω.Δείτε κι ένα video[ame=http://www.youtube.com/watch?v=31plfxHTCkw]video[/ame]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.