Jump to content

Πρόβλημα συνομιλίας με Skype - Φταίει πιθανότατα ο ISP

kreach

Recommended Posts

Παιδιά, έχω ένα θεματάκι με τις κλήσεις (τόσο με τις απλές όσο και με τις βιντεοκλήσεις). Από το σπίτι μου, μου είναι αδύνατον να συνομιλήσω με κάποιον. Δεν ακούω πρακτικά τίποτα, λες και έχω συνδεθεί με pstn. Μόλις όμως συνδεθώ από κάποιο ασύρματο (πχ χτες ήμουν στα starbucks) δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πιθανότατα ευθύνη φέρει η Forthnet. Τι μπορώ να κάνω (εκτός από το να αλλάξω παροχέα - αν συνεχιστεί η κατάσταση για πολύ ακόμα δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με τη Forthnet) ?????

Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ αλλού ενσύρματα. Έχει νόημα να εξετάσω την πιθανότητα να υπάρχει κάποιο θέμα με την ενσύρματη μου σύνδεση?

Kαμιά ιδέα για το πώς να κινηθώ?

Θα μπορούσα πχ να θέσω το πρόβλημα στον παροχέα μου. Πώς όμως θα μπορούσα να παρουσιάσω, τεκμηριώσω το θέμα αυτό?

Εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη λύση, κάτι που θα μπορούσα να κάνω μονάχος. Ας πούμε, κάποτε είχα ένα θεματάκι (σοβαρό) με το σερφάρισμα, και γενικώς με το οποιουδήποτε κατεβάσματος. Εγκατέστησα τον free download manager και -τουλάχιστον για το κατέβασμα αρχείων- ησύχασα :)

την πιθανότητα να φταίει το ρούτερ σου την έχεις αποκλείσει;

το λέω γιατί θυμάμαι παλιότερα (με Tellas βεβαια) είχα παρατηρήσει πως κάθε φορά που άνοιγα το Skype (και για όση ώρα το είχα ανοιχτό) το ρούτερ ανοιχτό το ρούτερ άναβε και έσβηνε μόνο του

Δοκίμασε και με κάποιο άλλο αν έχεις τη δυνατότητα για να δεις μήπως παίζει τίποτα παρόμοιο.

1. Δεν νομίζω να φταίει ο router, αλλά δεν χάνω τπτ να δανειστώ το routerάκι του διπλανού :)

2. DNS χρησιμοποιώ το Open DNS. Έχω δοκιμάσει και στο "αυτόματο" (να τα βρίσκει μόνο του και να μην τα ορίζω εγώ). Άρα δεν παίζει το σενάριο.

3. Αλλαγή του port... δεν μου πέρασε από το μυαλό!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα δοκιμάσω τα παραπάνω σε λίγες μέρες που θα είμαι ελεύθερος :T:

edit: όσον αφορά την ποιότητα γραμμών, παίζει να ζητήσω για αλλαγές? (με την προϋπόθεση πως δεν πιάσουν τόπο τα παραπάνω) Μάλλον ζητάω πολλά, αλλά στο κάτω κάτω, εξαρχής έπρεπε να είχαν βάλει καλής ποιότητας!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.