Jump to content

Συμβουλή για overclocking

yannismak

Recommended Posts

Ωραία :D Θα κάνω τα απαραίτητα τεστ πάλι...Δε λες πάλι καλά που η μητρική μου αν δε μπουτάρει λόγω overclocking κάνει ρολμπακ σε safe ρυθμίσεις :p Αλλιώς θα είχα εγκαταλείψει :p

Όσον αφορά τις μνήμες μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Πάνε το ρεύμα στις μνήμες 2.1V.. Είναι αυτονόητο, να τις έχεις εκεί...

Οπότε βάλε ρεύμα 2.1V βάλε και τα Timmings 4-4-4-12 και είσαι εντάξει..

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Πάνε το ρεύμα στις μνήμες 2.1V.. Είναι αυτονόητο, να τις έχεις εκεί...

Οπότε βάλε ρεύμα 2.1V βάλε και τα Timmings 4-4-4-12 και είσαι εντάξει..

Ναι αλλά τις τρέχω στα 1000 τώρα τις μνήμες. Από review site που διάβασα ενώ η κατασκευάστρια λέει ότι μπορούν να παίξουν στα 1066 με 2.2-2.3 τάση και timings 4-4-4-12, όλοι λένε ότι δεν το έχουν καταφέρει.

Ναι αλλά τις τρέχω στα 1000 τώρα τις μνήμες. Από review site που διάβασα ενώ η κατασκευάστρια λέει ότι μπορούν να παίξουν στα 1066 με 2.2-2.3 τάση και timings 4-4-4-12, όλοι λένε ότι δεν το έχουν καταφέρει.

Το δοκίμασες...?

Αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις.. Φυσικά αν λέει για 2.2-2.3V βάλε 2.3V.

Και το διάβασα και σε Review ότι γίνεται να τρέξουν και 1100MHz με 4-4-4-12..

Το δοκίμασες...?

Αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις.. Φυσικά αν λέει για 2.2-2.3V βάλε 2.3V.

Και το διάβασα και σε Review ότι γίνεται να τρέξουν και 1100MHz με 4-4-4-12..

Και με τι θα τεστάρω τις μνήμες για σωστή λειτουργία; Memtest?

@aris20 τι του λες ρε παλικάρι μου του ανθρώπου ;), ακόμη και GMH/GKX να είχε για 1000+ 4-4-4 αρχίζουν να ζητάνε ένα σκασμό τάση.

@yannismak 70 βαθμοί είναι αρκετοί μεν => το καλοκαιράκι θα έχεις πρόβλημα, από την άλλη τα υπόλοιπα προγράμματα είναι -10 βαθμούς από το linpack.., οπότε ίσως παλεύεται.

ΜΗΝ πάς για 4-4-4 στα 1000+ γιατί το thread σου, θα καταντήσει σε έκταση σαν το ΠΟΘ...(feel free to do so :p). Για τα 3.2 σε load, πόση τάση θές?, λίγη απόδοση ακόμη -δεδομένου ότι θα μείνεις με αυτόν τον διαιρέτη- θα μπορούσες να κερδίσεις αν έβαζες Static Read Delay 6, το οποίο όμως θα απαιτήσει και αυξημένη τάση στο τσίπσετ μάλλον για να δουλέψει(το 7 πάντως για τις ρυθμίσεις που είσαι είναι το εύκολο, και θεωρώ τόσο έχεις ήδη..).Τέλος θα μπορούσες να δοκιμάσεις να βάλεις στα 960 τις μνήμες (2.40B, όπως σου είχα πει και νωρίτερα), αλλά με CL4 ώστε να μειώσεις κατά 1 το Static Read Delay, σε 6, δοκίμασε με 2.2βολτ για αρχή.. και μετά κατέβαινε όμως, ελπίζοντας ότι τα 2.2 θα φτάσουν.. Ενδεικτικά για το Static Read Delay, βλέπε από το excel-ακι ποιες είναι επιτρεπτές minimum τιμές(όσο ποιο κόκκινο το γέμισμα του κουτιού του minimum trd, τόσο πιο πολύ τάση θα σου ζητήσει το τσιπσετ για να δουλέψει εκεί.

tRD Calculator Final.xls

@aris20 τι του λες ρε παλικάρι μου του ανθρώπου ;), ακόμη και GMH/GKX να είχε για 1000+ 4-4-4 αρχίζουν να ζητάνε ένα σκασμό τάση.

@yannismak 70 βαθμοί είναι αρκετοί μεν => το καλοκαιράκι θα έχεις πρόβλημα, από την άλλη τα υπόλοιπα προγράμματα είναι -10 βαθμούς από το linpack.., οπότε ίσως παλεύεται.

ΜΗΝ πάς για 4-4-4 στα 1000+ γιατί το thread σου, θα καταντήσει σε έκταση σαν το ΠΟΘ...(feel free to do so :p). Για τα 3.2 σε load, πόση τάση θές?, λίγη απόδοση ακόμη -δεδομένου ότι θα μείνεις με αυτόν τον διαιρέτη- θα μπορούσες να κερδίσεις αν έβαζες Static Read Delay 6, το οποίο όμως θα απαιτήσει και αυξημένη τάση στο τσίπσετ μάλλον για να δουλέψει(το 7 πάντως για τις ρυθμίσεις που είσαι είναι το εύκολο, και θεωρώ τόσο έχεις ήδη..).Τέλος θα μπορούσες να δοκιμάσεις να βάλεις στα 960 τις μνήμες (2.40B, όπως σου είχα πει και νωρίτερα), αλλά με CL4 ώστε να μειώσεις κατά 1 το Static Read Delay, σε 6, δοκίμασε με 2.2βολτ για αρχή.. και μετά κατέβαινε όμως, ελπίζοντας ότι τα 2.2 θα φτάσουν.. Ενδεικτικά για το Static Read Delay, βλέπε από το excel-ακι ποιες είναι επιτρεπτές minimum τιμές(όσο ποιο κόκκινο το γέμισμα του κουτιού του minimum trd, τόσο πιο πολύ τάση θα σου ζητήσει το τσιπσετ για να δουλέψει εκεί.

Για το load που ρώτησες. Στα windows καθόλη τη διάρκεια του τεστ στο cpuz δεν ανεβαίνει πάνω από 1.3

Εγώ το έχω στο 1.325. Τι μνήμες τις έχω αφήσει στο auto καθώς δεν μπορούσα να σταθεροποιήσω το overclock με τις ρυθμίσεις που είχε προτείνει για αυτές!

At 940 MHz the A-DATA memory started to give us some problems, so the DDR2

memory voltage was increased to 2.2V. The Vitesta Extreme Edition DDR2-800

memory was able to crack the 1000 MHz mark, pretty good considering its running

4-4-4-12 memory timings. The fun ended quickly after that, and the A-DATA memory

reached its maximum overclocked speed of 1100 MHz. Anything higher and the

memory would BSOD while running benchmarks, shoot out red flames and go into a

tail spin.

The memory timings on the A-DATA's Vitesta Extreme Edition 2GB DD2-800 RAM

were next loosened to 5-5-5-15, which will allow the RAM to reach its true

limits. With a voltage of 2.4V, the A-DATA memory reached a nice maximum speed

of 1230 MHz under these loose timings. Looks like the Vitesta Extreme Edition

DD2-800 memory is pretty good at overclocking, even with its budget price!

Το link είναι στο πρώτο Post..

Λες να του έλεγα κάτι τέτοιο χωρίς λόγο??? :nothing::nothing::nothing:

το 940 4-4-4 με 2.2...(πάρα πολύ μάλλον έδωσαν δε χρειαζόταν ή ήταν λίγο μπανανούλες) με το 1000 4-4-4... απέχει 0.1+βολτ εύκολα ή να κάνω την 2η ερώτηση.. είχες δουλέψει ποτέ με GKX/GMH.. ή τα λές "by the book"/(by the review...) ? γιατί οι μνήμες που δοκίμασαν στο review, από το "1230 5-5-5 2.4volt" είναι 99.9% micron GMH/GKX, και επειδή είχα κάποτε που έκαναν 1200 5-5-5 2.28 περίπου, για το 1000άρικο με 4άρια που τόσο εύκολα του προτείνεις, ήθελαν περίπου τα ίδια, και για 1100 με 4αρια bench ΜΟΝΟ stable, 2.45+. Σε τσιπάκια που ψόφαγαν με ελλειπή ψύξη+τάση είναι ανεύθυνο να του προτείνεις να δώσει και άλλη τάση, για να του δουλέψουν 4-4-4, ειδικά σε μια πλατφόρμα που το πιο σημαντικό timming είναι το tRD (και κατ' επέκταση ΜΟΝΟ το CAS). Το καλό είναι ότι αν είναι GKX/GMH, τα 1000 5-5-5 θα τα έχουν με <2βολτ, το κακό ότι το 4-5-5 θα θέλει σημαντικό "bonus", που δεν αξίζει για μένα να το δώσει για 24/7

το 940 4-4-4 με 2.2...(πάρα πολύ μάλλον έδωσαν δε χρειαζόταν ή ήταν λίγο μπανανούλες) με το 1000 4-4-4... απέχει 0.1+βολτ εύκολα ή να κάνω την 2η ερώτηση.. είχες δουλέψει ποτέ με GKX/GMH.. ή τα λές "by the book"/(by the review...) ? γιατί οι μνήμες που δοκίμασαν στο review, από το "1230 5-5-5 2.4volt" είναι 99.9% micron GMH/GKX, και επειδή είχα κάποτε που έκαναν 1200 5-5-5 2.28 περίπου, για το 1000άρικο με 4άρια που τόσο εύκολα του προτείνεις, ήθελαν περίπου τα ίδια, και για 1100 με 4αρια bench ΜΟΝΟ stable, 2.45+. Σε τσιπάκια που ψόφαγαν με ελλειπή ψύξη+τάση είναι ανεύθυνο να του προτείνεις να δώσει και άλλη τάση, για να του δουλέψουν 4-4-4, ειδικά σε μια πλατφόρμα που το πιο σημαντικό timming είναι το tRD (και κατ' επέκταση ΜΟΝΟ το CAS). Το καλό είναι ότι αν είναι GKX/GMH, τα 1000 5-5-5 θα τα έχουν με <2βολτ, το κακό ότι το 4-5-5 θα θέλει σημαντικό "bonus", που δεν αξίζει για μένα να το δώσει για 24/7

Έχω τις TeamGroup Dark 5-5-5-15 1066MHz και πηγαίνανε για πλάκα στα 1196MHz...

Δεν ξέρω για το Chipset τους...

Φιλαράκο, δεν θα πάθει και τίποτα...

Αν δεν τα δεχτεί θα κάνει reset το Bios και τέλος..... Δεν του είπα και να δώσει και 2.5-2.6V να ρισκάρει να τις κάψει...

Ούτε στον επεξεργαστή τα επίπεδα δεν είναι τόσο ψηλά για να φοβάται... Εφόσον έχει και σε Linx που είναι οι υψηλότερες θερμοκρασίες που μπορεί να πιάσει είναι νομίζω αρκετά καλά.

Τέσπα, οκ, βοήθα τον εσύ όπως πιστεύεις..... Εγώ -> :lock:

Έχω τις TeamGroup Dark 5-5-5-15 1066MHz και πηγαίνανε για πλάκα στα 1196MHz...

Δεν ξέρω για το Chipset τους...

Φιλαράκο, δεν θα πάθει και τίποτα...

Αν δεν τα δεχτεί θα κάνει reset το Bios και τέλος..... Δεν του είπα και να δώσει και 2.5-2.6V να ρισκάρει να τις κάψει...

Ούτε στον επεξεργαστή τα επίπεδα δεν είναι τόσο ψηλά για να φοβάται... Εφόσον έχει και σε Linx που είναι οι υψηλότερες θερμοκρασίες που μπορεί να πιάσει είναι νομίζω αρκετά καλά.

Τέσπα, οκ, βοήθα τον εσύ όπως πιστεύεις..... Εγώ -> :lock:

Λολ! Χαλαρώστε ρε παίδες :p Έτσι και αλλιώς με δικιά μου ευθύνη το κάνω. Δε θα κατηγορήσω κανένα αν μου καεί κάτι. Τσεκάρω και άλλες πηγές πριν προβώ σε κάποια ενέργεια :)

Έχω ένα θέμα με το pc τώρα. Ενώ είναι φουλ σταθερό το oc στα γουινντουζ σε πολλά streches και games και benchmarks, μπορεί αν κλείσω το μηχάνημα και το ξανανοίξω να μην περάσει το ποστ και να κανει ρολμπακ τις ρυθμίσεις του oc! Θέλει και άλλο ρεύμα μήπως;;;

Γεια σας παιδια.Θελω τα φωτα σας.Εχω μητρικη GA-M61SME-S2L η οποια δεν εχει επιλογη ρυθμισης του ρολογιου του επεξεργαστη απο το bios.Eπισης ενα προγραμμα της AMD για overclocking δεν υποστηριζει και παλι την μητρικη μου.Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να με αφηνει να ρυθμισω τα ρολογια?Εχω επεξεργαστη ΑMD 64BIT ATHLON X2

5200+ στα 2,7 ghz.Tι να κανω?Η καρτα γραφικων μου ειναι geforce 8800gt 512mb και μνημη ram εχω 2gb

Γεια σας παιδια.Θελω τα φωτα σας.Εχω μητρικη GA-M61SME-S2L η οποια δεν εχει επιλογη ρυθμισης του ρολογιου του επεξεργαστη απο το bios.Eπισης ενα προγραμμα της AMD για overclocking δεν υποστηριζει και παλι την μητρικη μου.Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να με αφηνει να ρυθμισω τα ρολογια?Εχω επεξεργαστη ΑMD 64BIT ATHLON X2

5200+ στα 2,7 ghz.Tι να κανω?Η καρτα γραφικων μου ειναι geforce 8800gt 512mb και μνημη ram εχω 2gb

Καλως ήρθες στο forum. Βρίσκεσε σε λάθος κατηγορία (Ιντελ επεξεργαστές).

Ο καλύτερος τρόπος (και δυσκολότερος) για να κάνεις overclock είναι μέσα από το BIOS. Ίσως να έχει δυνατότητα ρύθμισης μια πιο νέα έκδοση BIOS (λίγο απίθανο, δεν αναφέρει κάτι), προσοχή την έκδοση F5J την αναφέρει ως beta. Μπορείς να δοκιμάσεις και το Easy Tune 5 που δίνει η Gigabyte.

Ότι έχει σχέση με την μητρική σου θα το βρεις εδώ. Για overclock χρειάζεται επίσης καλή ψύξη και καλό τροφοδοτικό.

Edit: Αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από το σύστημά σου, καλύτερα κάνε αναβάθμιση. Αν απλά θες να ασχοληθείς, καλή επιτυχία.

Καλως ήρθες στο forum. Βρίσκεσε σε λάθος κατηγορία (Ιντελ επεξεργαστές).

Ο καλύτερος τρόπος (και δυσκολότερος) για να κάνεις overclock είναι μέσα από το BIOS. Ίσως να έχει δυνατότητα ρύθμισης μια πιο νέα έκδοση BIOS (λίγο απίθανο, δεν αναφέρει κάτι), προσοχή την έκδοση F5J την αναφέρει ως beta. Μπορείς να δοκιμάσεις και το Easy Tune 5 που δίνει η Gigabyte.

Ότι έχει σχέση με την μητρική σου θα το βρεις εδώ. Για overclock χρειάζεται επίσης καλή ψύξη και καλό τροφοδοτικό.

Edit: Αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από το σύστημά σου, καλύτερα κάνε αναβάθμιση. Αν απλά θες να ασχοληθείς, καλή επιτυχία.

Ξέχασες να του πεις ότι είναι και :OT: :p

Για τα 1000 5-5-5 με 2v που λες δεν παίζει. Τις έχω 5-5-5-18 στα 1000 και ζητάνε 2.08-2.11 συγκεκριμένα! Συνέχεια εκεί παίζει το min και max τους :D

Οπότε μόνο με +0.3 είμαι οκ. Και stable σε memtest και prime!

δεν εχω διαβασει ολο το θεμαδιαβασα ομως λιγο και ειδα εκει που λέγατε για την θερμοκρασια. ειχα εναν q6600 στο pc του αδερφου μου και ειχε τυχει να ποιασω μια φορα 16C... συνηθως δουλευε μεταξυ 20-30C με την zalman cnps 9700 cu. με υδροψηξη ειχε 8-12 βαθμους.... με o/c στα 3,2 ξεπερασε τους 35-40 με τον αερα

δεν εχω διαβασει ολο το θεμαδιαβασα ομως λιγο και ειδα εκει που λέγατε για την θερμοκρασια. ειχα εναν q6600 στο pc του αδερφου μου και ειχε τυχει να ποιασω μια φορα 16C... συνηθως δουλευε μεταξυ 20-30C με την zalman cnps 9700 cu. με υδροψηξη ειχε 8-12 βαθμους.... με o/c στα 3,2 ξεπερασε τους 35-40 με τον αερα

Λοιπόν, είχες 16C? Σε τι δωμάτιο? Σε 12-13C στο δωμάτιο? Αμφιβάλλω λίγο... :nothing:

Μεταξύ 20-30C με αερόψυξη και την Zalman..? Είναι δυνατόν..?

Και με υδρόψυξη είχε 8-12C? Δεν γίνεται φίλε μου, χαλασμένους σένσορες έχει ... :...:

σε δωματιο με θερμοκρασιες 17C χειμονα, 35 καλοκαιρι! :p τοτε να ειχε γυρω στους 20-25. σε rampage extreme. δεν παιζει να ειχε χαλασμενους sensores. και αν το εποιανες καταλαβενες πως ειναι κρυος. με την ιδια υδροψηξη εχω στον i7 25-30C. μηλαω για idle

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.