Jump to content

Συμβουλή για overclocking

yannismak

Recommended Posts

Bασικά έχεις πάρα πολύ χαμηλή τάση...!! Σε έναν φίλο μου που του τον πήγα στα 3,42GHz τον Q6600 (G0) ήθελε 1.46-1.48V... Έχεις πολύ καλό κομμάτι φαίνεται..

Οι ρυθμίσεις που έχεις στο Bios καλές φαίνονται.. Μόνο τις RAM γιατί 667? Αφού έχουν και 800ΜΗz, για πάνε το 2.00Α στο 2.33.

Λογικά θα τις πάει στα 800MHz, επίσης γιατί τόσο ψηλά Timmings? 6-6-6-18? Τόσο χρησιμοποιούνε οι RAM σου?

οι μνήμες είναι ψηλά διότι είναι hyperx 1066mhz(7-7-7-20 όταν τις πήρα δεν είχα ιδέα τι εστί timings)

μάλλον θέλει κι άλλο ρεύμα...

ανέβασα λίγο nb και έπιασα 328199

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

:offtopic2::p

Eμένα δεν λέει να πιάσει πάνω από 73-74GFlops.. :(

intelburntest2.png

Μου κολλήσατε το μικρόβιο πάλι... :getlost:

:offtopic2::p

Eμένα δεν λέει να πιάσει πάνω από 73-74GFlops.. :(

intelburntest2.png

Μου κολλήσατε το μικρόβιο πάλι... :getlost:

Ρε μπας και να μην έκανα overclock τελικά; ΛοΛ

Λοιπόν τσέκαρα αυτά που πόσταρες. Το 90% δεν το καταλαβαίνω. Γενικά είμαι πρακτικός άνθρωπος. Το πολύ μπλα μπλα με ζαλίζει! Αν πάω το fsb απλά 333 με 9 multiplier χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο δεν θα τρέχει πλέον στα3 ghz; Ως προς τι όλο εκείνο το post περί overclocking;!

Χαχαχ, έτσι έτοιμα όλα στο πιάτο μακάρι να γινόταν...

Δοκίμασε να βάλεις 333MHz και όλα τα άλλα βάλε τα στο Auto.

Aν αποτύχει θέλει ψάξιμο δυστηχώς.

Χαχαχ, έτσι έτοιμα όλα στο πιάτο μακάρι να γινόταν...

Δοκίμασε να βάλεις 333MHz και όλα τα άλλα βάλε τα στο Auto.

Aν αποτύχει θέλει ψάξιμο δυστηχώς.

Πάω να κάνω κάνα πείραμα με fsb και ram και μετά αν δεν έχουν καεί όλα θα ποστάρω εικόνες! :)

Πάω να κάνω κάνα πείραμα με fsb και ram και μετά αν δεν έχουν καεί όλα θα ποστάρω εικόνες! :)

Δεν καίγεται κάτι, το πολύ πολύ να χρειαστεί να κάνεις ClearCmos, απλά ένα σταθερό και καλό overclocking γίνεται μόνο αν πειράξουμε τις περισσότερες επιλογές, στις τάσεις που βρίσκουμε εμείς σωστές..

Τα auto και αυτά μπορεί να δίνουν περισσότερο από όσο χρειάζεται, η να μην δουλέψουν.

Δεν είναι και τίποτα... Αν κάτσεις 15λεπτά και τα διαβάσεις θα τα καταλάβεις όλα.

Δεν καίγεται κάτι, το πολύ πολύ να χρειαστεί να κάνεις ClearCmos, απλά ένα σταθερό και καλό overclocking γίνεται μόνο αν πειράξουμε τις περισσότερες επιλογές, στις τάσεις που βρίσκουμε εμείς σωστές..

Τα auto και αυτά μπορεί να δίνουν περισσότερο από όσο χρειάζεται, η να μην δουλέψουν.

Δεν είναι και τίποτα... Αν κάτσεις 15λεπτά και τα διαβάσεις θα τα καταλάβεις όλα.

28rks1w.jpg

Πρώτο τεστ επιτυχές. Έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ram. Με τα timings.

Μόνο το εφεσμπι έβαλα στα 333. Δεν πείραξα κάτι άλλο. Επόμενο βήμα; ( πήρα αέρα τώρα...χαχαχα :p )

28rks1w.jpg

Πρώτο τεστ επιτυχές. Έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ram. Με τα timings.

Μόνο το εφεσμπι έβαλα στα 333. Δεν πείραξα κάτι άλλο. Επόμενο βήμα; ( πήρα αέρα τώρα...χαχαχα :p )

51C? Εσύ είσαι για τα 4GHz μου φαίνεται :T:...

Αυξησε το FSB sta 340-342MHz και δες αν είναι stable, κάπου εκεί η μνήμες σου θα πατήσουν τα 1100ΜΗz και θα βρείς ταβάνι και κάπου εκεί μάλλον θα διψάσει ο επεξεργαστής για ρεύμα..

Επίσης αφού το κανεις αυτό δώσε και ένα Screenshot του CPU-z στο tab/Memory και όχι SPD.

Πριν αυξήσω άλλο το fsb θα προτιμούσα να λύσω λίγο το θέμα με τη ram! Τσεκ δε σκρινσοτ!

2573r52.png

ο Q6600 σου έχει καλούτσικο VID, και απο θερμοκρασίες πάς αρκετά καλά και ομοιόμορφες. ΑΝ δεν έχει πρόβλημα η μητρικη στα 400. θα σου πρότεινα κατευθείαν τις κάτωθι ρυθμίσεις.

CPU Clock Ratio [8x]

CPU Host Frequency [400Mhz]

Performance Enchance [Standard] <-για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αρχικά και αργότερα δοκιμάζεις και Performance

System Memory Multiplier [2.0B, 2.4B<-αν αντέχουν 960mhz οι μνήμες, 2.0D]

Cas Latency Time [4, 5, 4]

Static tRead Value [7 και στις 3 περιπτώσεις, εκτός αν δοκιμάσεις 2.0 διαιρέτη με CAS 5, οπότε θα βάλεις 8]

Static tRead Phase Adjust [Auto <-"δια ροπάλου"]

CPU Voltage Control [1.3000] (λογικά με Loadline Calibration disabled δεν θα πέφτει κάτω από 1.22-1.23 σε linx, όπου τόσο η λιγότερο είναι πολύ πιθανό να ζητάει για αυτά τα MHz)

Loadline Calibration [disabled]

(G)MCH Overvoltage Control [+0.1 πιστεύω φτάνει και περισσεύει, αργότερα το χαμηλώνεις σε normal]

DDR2 Overvoltage Control [δώσε όσο δίνεις τόσο καιρό για να παίξουν στα 800 4-4-4, και για τα 960 αν κρίνω από την τελευταία φωτό σου, δε θα χρειαστείς παραπάνω]

Πριν αυξήσω άλλο το fsb θα προτιμούσα να λύσω λίγο το θέμα με τη ram! Τσεκ δε σκρινσοτ!

βέρυ μπιούτιφουλ σκρινσοτ... Φαίνεται ότι δεν ανέβηκε στα 1066MHz.. Οπότε είσαι εντάξει.. Τα Timmings είναι λίγο χαλαρά... Βάλε τα χειροκίνητα 4-4-4-12...

Οπότε αύξησε το FSB και άλλο...

Αν βαριέσαι να το ψάξεις άς το έτσι όπως είναι, δεν είναι καθόλου άσχημο overclock. :)

Άκουσε τον papatsoni απο πάνω πολύ σωστά τα λέει..

Ok παίδες :) Θα πειραματιστώ με τα settings που προτείνει ο papatsonis και θα επιστρέψω με feedback! tnx για την βοήθεια ως τώρα :T:

ο Q6600 σου έχει καλούτσικο VID, και απο θερμοκρασίες πάς αρκετά καλά και ομοιόμορφες. ΑΝ δεν έχει πρόβλημα η μητρικη στα 400. θα σου πρότεινα κατευθείαν τις κάτωθι ρυθμίσεις.

CPU Clock Ratio [8x]

CPU Host Frequency [400Mhz]

Performance Enchance [Standard] <-για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αρχικά και αργότερα δοκιμάζεις και Performance

System Memory Multiplier [2.0B, 2.4B<-αν αντέχουν 960mhz οι μνήμες, 2.0D]

Cas Latency Time [4, 5, 4]

Static tRead Value [7 και στις 3 περιπτώσεις, εκτός αν δοκιμάσεις 2.0 διαιρέτη με CAS 5, οπότε θα βάλεις 8]

Static tRead Phase Adjust [Auto <-"δια ροπάλου"]

CPU Voltage Control [1.3000] (λογικά με Loadline Calibration disabled δεν θα πέφτει κάτω από 1.22-1.23 σε linx, όπου τόσο η λιγότερο είναι πολύ πιθανό να ζητάει για αυτά τα MHz)

Loadline Calibration [disabled]

(G)MCH Overvoltage Control [+0.1 πιστεύω φτάνει και περισσεύει, αργότερα το χαμηλώνεις σε normal]

DDR2 Overvoltage Control [δώσε όσο δίνεις τόσο καιρό για να παίξουν στα 800 4-4-4, και για τα 960 αν κρίνω από την τελευταία φωτό σου, δε θα χρειαστείς παραπάνω]

2ymu2cj.png

Κάποια συμβουλή;

Θέλει λίγο τάση ο CPU τώρα, του ανέβασες το Vcore..?

Το πήγες 1.300V όπως λέει ο άλλος?

όσο έτρεχε το burntest, πόση τάση σου έδειχνε το cpu-z/everest/aida/etc.? Αν από θέμα μνημών είσαι οκ (έχεις ίδια τάση με αυτή που είχες πριν στα 1000?) τότε θέλει ένα κλικ πάνω η cpu μάλλον (δοκίμασε σε πρώτη φάση 1.31250 , και αν πάλι πετάξει λάθος, 1.32500, ακόμη και αν δεν πετάξει λάθος με 1.31250.. με 5 λεπτά stress και error με 1.30000 σε 1μιση λεπτό, 99.9% ΔΕΝ είσαι σταθερός long term, οπότε ΑΝ ξαναλέω βγάλει το 5λεπτο με 1.31250, δώστου 1.31875 και άφησέ το καμια 20-30 runs σε 1η φάση, και μετά prime blend για ώρες...

όσο έτρεχε το burntest, πόση τάση σου έδειχνε το cpu-z/everest/aida/etc.? Αν από θέμα μνημών είσαι οκ (έχεις ίδια τάση με αυτή που είχες πριν στα 1000?) τότε θέλει ένα κλικ πάνω η cpu μάλλον

1.216 κατά τη διάρκεια του τεστ. 1.248 ιντλ!

Στις μνήμες δεν άλλαξα τάση. Γιατί είχε normal και +0.1 κτλ και δεν ήξερα τι να βάλω!

Έχω και μία ερώτηση για τη ram. Τι είναι καλύτερο...4-4-4-12 στα 800 ή 5-5-5-18 στα 1000; Επίσης το FSB : DRAM, ratio μου, είναι 5:6. Πως γίνετε να το κάνω 1:1 για να μην υπάρχει bottleneck;

Τόσα χρόνια τις είχα σε 5-5-5-18 και νόμιζα ότι ήταν απλά λάθος αναφορά τιμής. Τις ram τις πήγα manually στα 4-4-4-12 καθώς η μητρική τις έβαζε 5-5-5-18 default. Η Αdata λέει ότι για να τρέξουν με 4-4-4-12 πρέπει το voltage να ρυθμιστεί στο 2.0-2.2.

Εγώ που απλά τις άλλαξα τα timing με το voltage στο Νοrmal (1.89 λέει το Blackbox) λειτουργεί μια χαρά. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει για αυτό;

Τελικά χωρίς έχω καταλήξει προς το παρών σε αυτό λόγω μη αύξησης κανενός voltage.

309hw0l.jpg

όσο έτρεχε το burntest, πόση τάση σου έδειχνε το cpu-z/everest/aida/etc.? Αν από θέμα μνημών είσαι οκ (έχεις ίδια τάση με αυτή που είχες πριν στα 1000?) τότε θέλει ένα κλικ πάνω η cpu μάλλον (δοκίμασε σε πρώτη φάση 1.31250 , και αν πάλι πετάξει λάθος, 1.32500, ακόμη και αν δεν πετάξει λάθος με 1.31250.. με 5 λεπτά stress και error με 1.30000 σε 1μιση λεπτό, 99.9% ΔΕΝ είσαι σταθερός long term, οπότε ΑΝ ξαναλέω βγάλει το 5λεπτο με 1.31250, δώστου 1.31875 και άφησέ το καμια 20-30 runs σε 1η φάση, και μετά prime blend για ώρες...

Έχω βγάλει πλέον άκρη με τη λογική και τη διαδικασία του overclocking. Παραθέτω το που έχω φτάσει και είναι stable το σύστημα. Δοκίμασα να πάω και 3.6 με τάση 1.4και κάτι, αλλά στο intelburn μετά από 4 τεστ πέταγε error και ήδη η θερμοκρασία είχε βαρέσει full load 71, οπότε και εγκατέλειψα την ιδέα του 3.6 ( :weep: ). Για 3.4 θέλει 1.4 και πάνω που πάλι μιλάμε για ίδιες θερμοκρασίες. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Με μνήμες η κάποια άλλη ρύθμιση σε multiplier και fsb; Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

20615y.jpg

Έχω βγάλει πλέον άκρη με τη λογική και τη διαδικασία του overclocking. Παραθέτω το που έχω φτάσει και είναι stable το σύστημα. Δοκίμασα να πάω και 3.6 με τάση 1.4και κάτι, αλλά στο intelburn μετά από 4 τεστ πέταγε error και ήδη η θερμοκρασία είχε βαρέσει full load 71, οπότε και εγκατέλειψα την ιδέα του 3.6 ( :weep: ). Για 3.4 θέλει 1.4 και πάνω που πάλι μιλάμε για ίδιες θερμοκρασίες. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Με μνήμες η κάποια άλλη ρύθμιση σε multiplier και fsb; Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Κοίτα 71C σε Full Load, για 4πύρηνο και συγκεκριμένα Q6600 δεν είναι άσχημα... Το IntelBurn Test βγάζει πολύ ζέστη...

Βάλε τον 3.6GHz, και αύξησε λίγο ακόμα το ρευματάκι του, και αν δεν ξεπεράσει τους 74-75C στο IntelBurn Test είσαι μια χαρά...

Εξάλλου αυτήν την θερμοκρασία δεν μπορείς να την πετύχεις σε άλλο πρόγραμμα πάντα το IntelBurnTest βγάζει περίπου 6-8C παραπάνω από άλλα Stress Tests... Και μιας αφού δεν θέλει και πάνω από 1.5V είσαι μια χαρά.. Αξίζει πιστεύω.. Έφτασες τα ~40GFlops, οπότε λογικά στα θα δεις αρκετή διαφορά και στα παιχνίδια. :T:

Κοίτα 71C σε Full Load, για 4πύρηνο και συγκεκριμένα Q6600 δεν είναι άσχημα... Το IntelBurn Test βγάζει πολύ ζέστη...

Βάλε τον 3.6GHz, και αύξησε λίγο ακόμα το ρευματάκι του, και αν δεν ξεπεράσει τους 74-75C στο IntelBurn Test είσαι μια χαρά...

Εξάλλου αυτήν την θερμοκρασία δεν μπορείς να την πετύχεις σε άλλο πρόγραμμα πάντα το IntelBurnTest βγάζει περίπου 6-8C παραπάνω από άλλα Stress Tests... Και μιας αφού δεν θέλει και πάνω από 1.5V είσαι μια χαρά.. Αξίζει πιστεύω.. Έφτασες τα ~40GFlops, οπότε λογικά στα θα δεις αρκετή διαφορά και στα παιχνίδια. :T:

Ωραία :D Θα κάνω τα απαραίτητα τεστ πάλι...Δε λες πάλι καλά που η μητρική μου αν δε μπουτάρει λόγω overclocking κάνει ρολμπακ σε safe ρυθμίσεις :p Αλλιώς θα είχα εγκαταλείψει :p

Όσον αφορά τις μνήμες μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.