Jump to content

XFX 8800 Gts 320mb, Πρόβλημα!

grin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά σε όλους!

Συγχαρητήρια για το forum!

Αν και απέχω από το overclocking και γενικά να πειράζω παραπέρα απ όσο νομίζω εγώ ότι πρέπει το pc μου, βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον τις τροποποιήσεις που έχετε κάνει στα μηχανήματα σας, ειδικά τους πειραματισμούς με τον ξυρό πάγο!!! (θυμάμαι πιο παλιά που έλεγα σε έναν φίλο για πλακα, ότι θα βάλω ξυρό πάγο για να ρίξω τις θερμοκρασίες και να που γίνετε lol).

Για να μην είμαι εκτος topic ας περάσω στο θέμα που μου έχει κάνει την ζωή δύσκολη εδώ και έναν μηνα. :p

Αγόρασα την Xfx 8800 Gts 320mb, την φόρεσα στο motherboard, άνοιξα το pc, έκανα update τους drivers και είπα να τρέξω το call of duty 4.

Όλα πολύ καλά, όλα ωραία, ενθουσιάστηκα με την αγορά που έκανα και πριν καλά καλά φτάσω στο αποκορύφωμα του ενθουσιασμού :p, πάγωσε το pc, το monitor καλύφτηκε με ένα χρώμα, ακουγόταν μονο ο ήχος από το game και μετά από λίγο κόλλησε και ο ήχος. Πατάω Ctrl+Alt+Del και δεν ανταποκρινόταν. Λέω κόλλημα έφαγε, ας του κάνω ένα restart. Καθώς άνοιγε το pc, παρατήρησα ότι εμφανίστηκε το logo της motherboard (το έχω απενεργοποιήσει), μπαίνω στο bios και βλέπω ότι όλες οι ρυθμίσεις που είχα κάνει, είχαν γυρίσει όλες στο default. Τις αφήνω στο default, ανοίγω το pc και τρέχω πάλι το CoD, μετά από λίγο πάλι τα ίδια.

Σκέφτηκα ότι ίσος να έχει φάει κάποιο κόλλημα με τους παλιούς drivers τις παλιάς κάρτας. Κάνω format! :p

Ούτε φυσικά με το format έφτιαξε κάτι, έτρεξα άλλο game μήπως ήταν "προβληματικό" το CoD, μου έκανε πάλι το ίδιο, χτες έβλεπα ένα Blue Ray και έκανε πάλι το ίδιο. Επιστρέφω την κάρτα πίσω να την τσεκάρουν, δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα. :mad:

Να σημειώσω ότι με την παλιά κάρτα (Sparkle 8400 GS 256MB)δεν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα, μονο που δεν έπαιζε τόσο καλά όσο η 8800.:p

Μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω?

Το σύστημα μου είναι το παρακάτω:

Επεξεργαστής: Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

Motherboard : Asus P5K Deluxe

μνήμες: Mushkin 2GB DDR2 στα 1066

τροφοδοτικό: Etasis 650w

Λειτουργικό: windows XP pro.

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα.

καλως ηρθες στο site. μηπως η καρτουλα σου δεν τα παει καλα με τους τελευταιους οδηγους? δοκιμασε και με τους προηγουμενους. βαλε και τους τελευταιους οδηγους στην μητρικη μηπως παιζει καμια ασυμβατοτητα...

Έχω κάνει τα update του bios, επίσης έχω δοκιμάσει τους drivers απο στο cd της κάρτας γραφικών, πιο παλιούς όχι.

Χτες που μίλαγα με τον τεχνικό, μου είπε ότι ίσος φταίει η θερμοκρασία που ανεβάζει, πως μπορώ να τσεκάρω την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών?

Δοκίμασα ένα προγραμματάκι της motherboard, για να ελέγξεις τις θερμοκρασίες (όχι της κάρτας γραφικών δυστυχώς) και είδα ότι μετά από το συγκεκριμένο πρόβλημα, όταν ανοίγει ο υπολογιστής, η cpu είναι 65-67 βαθμούς κελσίου. Να φανταστώ ότι ούτε αυτό είναι φυσιολογικό ε? Ενώ σε normal καταστάσεις το στάνταρ του είναι 55 βαθμούς.

Εγκατέστησε το riva tuner για να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες της κάρτα σου

Τεστάρησε το σύστημα σου με κάποιο μετροπρόγραμμα (orthos,prime95 ktl)για να δεις αν υπάρξει πρόβλημα απο την θερμοκρασία .Τεστάρησε μετα την κάρτα γραφικών με 3Dmark (συνεχόμενα loop) παρακολουθώντας ταυτόχρονα και τις θερμοκρασίες της

Ωραία, τα κατέβασα τα προγραμματάκια, το riva tuner το έκανα εγκατάσταση και προσπαθώ να καταλάβω τι κάνει :p, έχω επιλέξει hardware monitoring.

Τώρα θα δοκιμάσω και τα αλλα δυο......

2090472019_40c83f110a_o.jpg

Δοκίμασα το orthos, το αφίσα σχεδόν μιάμιση ώρα και το έκλεισα γιατί άρχισε να ακούγεται ένα ψιλό σφύριγμα, η από τον επεξεργαστή η από τις μνήμες.

Η θερμοκρασία του επεξεργαστή, κυμαινόταν από 70 ως 72 βαθμούς κελσίου και της κάρτας 60-61. Όλα αυτά χωρίς να αντιμετωπίσω το πρόβλημα του "παγώματος" του pc.

Έτρεξα και το PC wizard, τα test που έχει. Εκεί κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Στο 3DMark, xm δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά που μου έβγαλε σαν result

Your rank: 2288188 out of 3087578. You scored better than 74% of all systems

Δεν ξέρω τι να πω, θα το πετάξω και θα αγοράσω ένα pac man μάλλον :p

Δοκίμασα το orthos, το αφίσα σχεδόν μιάμιση ώρα και το έκλεισα γιατί άρχισε να ακούγεται ένα ψιλό σφύριγμα, η από τον επεξεργαστή η από τις μνήμες.

Η θερμοκρασία του επεξεργαστή, κυμαινόταν από 70 ως 72 βαθμούς κελσίου και της κάρτας 60-61. Όλα αυτά χωρίς να αντιμετωπίσω το πρόβλημα του "παγώματος" του pc.

αυτο το σφυριγμα το εκανε και οταν εκλεινε ο υπολογιστης?

λογικα αυτο ειναι καποιος πυκνωτης στο τροφοδοτικο (ή στην μητρικη)...

εαν ειναι τροφοδοτικο, δικαιολογει εν μερει οτι ο υπολογιστης κλεινει...

ανταλλαξε τροφοδοτικο με εναν φιλο σου για να δεις αν οντως φταιει αυτο ή αν ειναι αλλου το προβλημα.

Όχι μόλις σταμάτησα το orthos σταμάτησε και αυτό. Δεν το είχα ξανακούσει και ούτε τώρα ακούγεται.

• 1 month later...

70-72 CPU και 60-61 GPU ?? Σε ide είναι αυτές οι θερμοκρασίες? 'Εχεις κάνει OverClocking? Αν ναι βάλε μια τις "μάμα" ρυθμίσεις του CPU απο το bios..

Όχι μόλις σταμάτησα το orthos σταμάτησε και αυτό. Δεν το είχα ξανακούσει και ούτε τώρα ακούγεται.

σταματησε το load για αυτο.

Τσεκαρε το τροφοδοτικο.

Επισης αφορασε μια after market ψυκτρα γιατι με 70 βαθμους στον CPU δεν την παλευεις..:D

70-72 CPU και 60-61 GPU ?? Σε ide είναι αυτές οι θερμοκρασίες? 'Εχεις κάνει OverClocking? Αν ναι βάλε μια τις "μάμα" ρυθμίσεις του CPU απο το bios..

Όχι δεν έχω κάνει ο/c, αυτές τις θερμοκρασίες έφτανε όταν έπαιζα κάποιο game.

σταματησε το load για αυτο.

Τσεκαρε το τροφοδοτικο.Επισης αφορασε μια after market ψυκτρα γιατι με 70 βαθμους στον CPU δεν την παλευεις.

Αγόρασα το armor VH6000BWS και μια ψήκτρα Zalman 9500 AM2, οι θερμοκρασίες μου σε normal κατάσταση είναι 36 βαθμούς και όταν τον φορτώνω με κάποιο game δεν ξεπερνάνε τους 45 βαθμούς.

Με το riva tuner, πριν παίξω κάποιο game, ανεβάζω τις στροφές στο ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών στο 100% και δεν μου έχει "παγώσει" ξανά το pc.

Οποτε μάλλον το πρόβλημα θερμοκρασίας και "παγώματος" του pc λύθηκε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.