Jump to content

Σχετικά με OEM windows.

gdp77

Recommended Posts

Έστω ότι έχω ένα μηχανάκι με OEM windows 7 professional (κανονικά με το αυτοκολλητάκι πάνω), που όμως δεν έχουν ενεργοποιηθεί ποτέ. Μπορώ να εγκαταστήσω τα win professional σε ένα άλλο pc και να τα ενεργοποιήσω με το serial number που υπάρχει στο πρώτο pc;

Ουσιαστικά η ερώτηση είναι : Το serial number είναι ήδη "κλειδωμένο" στο hardware πριν από την ενεργοποίηση ή το κλείδωμα στο συγκεκριμένο hardware γίνεται μετά από αυτήν ;

μπορείς κανονικά, ναι. (με δεδομένο ότι και στο δεύτερο pc θα βάλεις 7 pro)

Αλλά εσύ βρει παδί μου θα βάλεις windows; Καλύτερα να έκανες την ερώτηση αυτή μεσω κάποιου άλλου λογαριασμού γιατί τώρα θα πληγωθεί το κύρος σου...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αλλά εσύ βρει παιδί μου θα βάλεις windows; Καλύτερα να έκανες την ερώτηση αυτή μεσω κάποιου άλλου λογαριασμού γιατί τώρα θα πληγωθεί το κύρος σου...

Δε νομίζω... Άλλωστε δεν έχω κρύψει ότι χρησιμοποιώ windows. Αυτή την περίοδο 3 εφαρμογές είναι αναντικατάστατες για μένα : α) office 2010 (χρειάζομαι για τη δουλειά που κάνω το smart art και τα απίστευτα transitions του powerpoint 2010 - αντίστοιχα εφέ , απλά δεν υπάρχουν στο open office) β) powerdirector 9 ( το απόλυτο εργαλείο για video editing + dvd authoring - όλα σε 1 ) γ) sc2 (αν και έχω να παίξω από τη γέννηση του γιου μου).

Φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα που κάνω μόνο σε περιβάλλον linux .

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το αν τα windows είναι καλύτερο OS , αλλά με το ότι είναι (είτε μου αρέσει, είτε όχι) το επικρατέστερο και κάποιες εφαρμογές που μου χρειάζονται παίζουν μόνο σε αυτό. Ένας λόγος παραπάνω για να συνεχίζω τον αγώνα μου για την εξάπλωση και εδραίωση του ανοικτού λογισμικού.

Χρυσό και άγιο το linux αλλά ακόμα δεν είναι τόσο φιλικό ή εύπεπτο όσο τα windows. Μάλλον στήνει μηχάνημα για άλλον...

Ο πατέρας μου (70 ετών) με μηδενική εμπειρία σε Η/Υ ενημερώνεται καθημερινά για τα αθλητικά από το internet, χρησιμοποιώντας ubuntu 10.04 . Πίστεψέ με, την έχει καταβρεί... Μάλλον θα πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις μύθους. Ένα π.χ. ubuntu είναι πολύ περισσότερο idiot/noob-friendly σε σχέση με οποιαδήποτε έκδοση windows. :)

Όσο για το αρχικό μου ερώτημα, ναι, πρόκειται για μηχάνημα φίλου. Έχει στο επαγγελματικό του laptop αυτοκόλλητο win7 pro, όμως οι IT του έχουν περάσει XP pro retail. Θέλει λοιπόν να χρησιμοποιήσει την αχρησιμοποίητη άδεια win7 στο δικό του pc. :T:

Κοίτα, αν κάνει κανείς μόνο μια εργασία τότε ναι συμφωνώ και επαυξάνω. Αν όμως αρχίσει να το ψάχνει το ζήτημα περαιτέρω και θέλει να εγκαταστήσει και κανένα προγραμματάκι παραπάνω τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Δεν είναι όλα click&play στο linux. Μερικά χρειάζονται παραμετροποιήσεις που δεν είναι εύκολες για τον απλό χρήστη. Μην βιάζεσαι να κρίνεις πάντως, dual boot έχω (windows 7 & ubuntu studio) και εάν υπήρχε CAD πρόγραμμα αντίστοιχο του AutoCAD για το linux (κάτι ετοιμάζει τώρα η Bricsys) θα είχα μόνο linux.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.