jax7480 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Καλησπερα.Ετυχε να ριξω μια ματια στο παρακατω τηλεφωνο, HTC Desire HD τυχαια σε ενα Πλαισιο και οφειλω να ομολογησω οτι εντυπωσιαστηκα αρκετα.Ειμαι σε αυτη τη φαση κατοχος iPhone 4 και ηθελα να ακουσω τις γνωμες κατοχων κυριως HTC Android κινητων.Τα υπερ και τα κατα του iPhone 4 τα ξερω.Δυστυχως δεν εμεινα τοσο ευχαριστημενος απο το τηλεφωνο οσο εμεινα απο το 3GS.Εχω ακουσει καποια θεματα σχετικα με τα android και θελω οι κατοχοι να ριξουν λιγο φως σε αυτα που εχω ακουσει.1) Ειναι σωστο, αυτο που εχω ακουσει οτι καθε firmware/εκδοση του λειτουργικου δεν παιζει τα παντα, αλλα πρεπει να βρεις το καταλληλο για τα προγραμματα που θελεις να χρησιμοποιεις;2) Ποσο ανοιχτο ειναι το λογισμικο και ποσο ευκολα βρισκεις apps; Δεν ψαχνω εξειδικευμενα πραγματα... θελω τα κλασικα: κανενα GPS, κανα game, συνδεση με exchange server και POP3, 160 χαρακτηρες στα μηνυματα και αναφορα παραδοσης αυτων και ενα σημαντικο feature για μενα, πολλα ξυπνητηρια.Αυτα για την ωρα. Οτι αλλο εχετε ευχαριστηση το αναφερεται για να δω κατα ποσο θα πεισθω. Ηδη ειμαι στο οριο απλα δεν θελω να παρω ενα τηλεφωνο και να μην κανω την δουλεια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Ιανουάριος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 τα παντα κανει το android ειναι ανοιχτο λειτουργικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιανουάριος 27, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 Εγώ θα σου πρότεινα να δεις και το Samsung Galaxy S. Εγώ ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Desire HD. Όσον αφορά τις απορίες σου: 1. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ρωτάς, αλλά δεν με έχει απασχολήσει ακόμα η έκδοση του Android μου όσον αφορά τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Συνήθως τα προγράμματα λένε πχ. για Android 1.6 και άνω, αλλά πλέον ο περισσότερος κόσμος είναι στην 2.2. Επίσης στα καλά προγράμματα (όχι αυτά που κάποιος έγραψε για την πλάκα του δηλαδή) υπάρχει και υποστήριξη και βγαίνουν updates. Μάλιστα εφόσον στην Ελλάδα τα επίσημα updates στο Android βγαίνουν πιο αργά, σίγουρα όταν θα βάλεις μια εφαρμογή αυτή θα υποστηρίζει και μία έκδοση πάνω από σένα (μαζί με τις προηγούμενες δηλαδή). Εν ολίγοις, δεν θεωρώ ότι δεν θα μπορείς να τρέξεις εφαρμογή γιατί είσαι είτε πίσω είτε μπροστά σε έκδοση. 2. Είναι όσο ανοικτό μπορεί να γίνει, ειδικά αν γίνεις root. Apps υπάρχουν σχεδόν για τα πάντα, αλλιώς αν δεν υπάρχει φτιάχνεις εσύ μία Αυτά που αναφέρεις υπάρχουν φυσικά, απλά τα καλά πρέπει να τα πληρώσεις (εκτός αν ψάξεις αλλού). Όσον αφορά τα επι πληρωμή, δυστυχώς η Google έχει αφήσει πίσω την Ελλάδα και δεν δίνει πρόσβαση στις paid εφαρμογές, αλλά αυτό μπορείς να το ξεπεράσεις αν rootάρεις το κινητό. Ξυπνητήρια βάζεις όσα θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός και μπορείς να τα κάνεις επαναλαμβανόμενα ημερίσια, καθημερινές, εβδομαδιαία κτλ. Αν γενικά χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της Google, το Android θα σε βολέψει αρκετά, γιατί όλα είναι πολύ καλά δεμένα μεταξύ τους. Δεν έχω χρησιμοποιήσει iPhone και δεν μπορώ να σου κάνω σύγκριση και αυτά που σου λέω είναι άποψη με σχεδόν ένα μήνα χρήσης σε Android edit: Γενικά με το android πρέπει να παίξεις κάπως για να το φέρεις στα μέτρα σου, δηλαδή δεν ξέρω αν θα είσαι ικανοποιημένος απόλυτα με το πως θα σου έρθει στο κουτί, αλλά απ' ότι σε έχω γενικά τα ψάχνεις τα πράγματα άρα δεν θα έχεις θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 Η μπορεις να παρεις το HD2 και να δοκιμασεις windows mobile 6.5, android, windows phone 7. Kαι οποιο σου κανει το κρατας....:magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Ιανουάριος 27, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 Ναι πλεον οσοι θελουν Android με οθοναρα χωρις να σκασουν τα λεφτα του Desire hd περνουν το hd2 και του το βαζουν. Αν και επειδη τα ειχα και τα δυο δεν εχει καμια σχεση η ποιοτητα της οθονης του Desire με του HD2 ανωτερη του Desire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 27, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 Το παιχνιδι δεν με απασχολει. Ξερω οτι και διαβασμα πρεπει να ριξω και να πειραματιστω αρκετα. Αυτο που δεν θελω ομως ειναι να μην μπορω να το φερω στα μετρα μου.Απ'οτι εχω καταλαβει ομως τετοιο σεναριο δεν παιζει οποτε ολα καλα.Για το iPhone εχω βρει ηδη αγοραστη που με περιμενει.Τελευταια ερωτηση. Γιατι τοσο μεγαλη αποκλειση στις τιμες. Δηλαδη το τηλεφωνο στο skroutz ξεκινα απο τα 500€ και φτανει τα 600+... ποια η λογικη σε αυτο....; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollarw Ιανουάριος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 1) Ειναι σωστο, αυτο που εχω ακουσει οτι καθε firmware/εκδοση του λειτουργικου δεν παιζει τα παντα, αλλα πρεπει να βρεις το καταλληλο για τα προγραμματα που θελεις να χρησιμοποιεις; 2) Ποσο ανοιχτο ειναι το λογισμικο και ποσο ευκολα βρισκεις apps; Δεν ψαχνω εξειδικευμενα πραγματα... θελω τα κλασικα: κανενα GPS, κανα game, συνδεση με exchange server και POP3, 160 χαρακτηρες στα μηνυματα και αναφορα παραδοσης αυτων και ενα σημαντικο feature για μενα, πολλα ξυπνητηρια. Αυτα για την ωρα. Οτι αλλο εχετε ευχαριστηση το αναφερεται για να δω κατα ποσο θα πεισθω. Ηδη ειμαι στο οριο απλα δεν θελω να παρω ενα τηλεφωνο και να μην κανω την δουλεια μου. Είμαι κάτοχος DHD. 1) Συνήθως η τελεταία έκδοση του Android υποστιρίζει τα πάντα από προγράμματα, το πρόβλημα είναι με τις προηγούμενες εκδόσεις του android πχ 1,6 (...) που έχουν πρόβληματα με καινούρια προγράμματα που είναι για νεότερες εκδόσεις android. Πάντως το DHD είναι της ΗΤC και αυτό είναι πάρα πολύ καλό γιατί η ΗΤC προσφέρει φοβερό after sales support στις συσκευές της unlike samsung για παράδειγμα που ακόμα περιμένουν την 2,2 στο GalaxyS (αν και νομίζω ότι είπαν ότι θα την δώσουν). Η ΗΤC είπε επίσης ότι θα δώσει την 2,3 άμμεσα στο DHD. Οπότε μην ανυσηχείς αν το σκεύτεσαι. 2) Προγράμματα? Οκ εδώ μιλάμε για τα άπειρα, από το e-banking της eurobank (ναι της ελληνικής) μέχρι ότι άλλο σκευτείς μπορείς να βρεις στο market... endless possibilities... Από mail , είναι κλασσικά όλα σε real time σου έρχονται... μπορείς να βάλεις ότι θέλεις από app , gmail,ymail whatevermail.... exchange server app δεν χρειάζεται να κατεβάσεις έχει ένα μέσα είναι πολύ καλό, και αυτό σε ειδοποιεί σε real time (είναι απλά τέλειο αν θέλεις την άποψη μου)... pop3 εε οκ επίσης υπάρχει... αλλά υπάρχει και στο αθλιότερο smartphone της αγοράς οπότε nothing interesting here. Όπως είπα αν τα mail είναι πολύ σημαντκό για σένα, τότε θα το αγαπήσεις το κιν, αφού είναι όλα σε real time με δόνηση και ηχητικό σαν να πέρνεις sms κτλπ.... Επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι μπορείς να σετάρεις διάφορους τύπους VPN , δεν θα επεκταθώ άμα χρείαζεται να μπαίνεις στο δίκτυο του οργανισμού σου/εταιρία/whatever για να κατεβάζει αρχεία ή να έχεις extra ip , θα σου αρέσει, δουλεύει μια χαρά... Σχετικά με τους 160 χαρακτήρες ναι, απλά θα πρέπει να γράφεις με κεφαλαία τα ελληνικά, αλλιώς άμα θέλεις μικρά και τονισμένα μέχρι 70 χαρακτήρες, όλα τα υπόλοιπα , απλά κοφτά ναι. Όλα αυτά σε 4,3 ίντσες, θα εκπλαγείς με την διαφορά από το iphone4 στο μέγεθος της οθόνης που είναι αρκετά μεγάλη για άνετο browsing/mails κτλπ. Ίσω το post μου να φαίνεται υπερβολικά "ενθουσιασμένο" με το DHD , αλλά μόνο από την άποψη των e-mails και γενικα το real time e-mail notification, και όχι μόνο... π.χ. real time feeds notifications,msn messenger etc etc με έχει σώσει υπερβολικά. (Ναι έχω mobile internet, όταν δεν βρίσκομαι σε wifi). To μόνο drawback αν θέλεις, είναι η χαμηλή αυτονομία , μια μέρα μου κρατάει μόνο, αλλά το λιώνω. wifi/3g/gps είναι ανοιχτά κατα βούληση. Αυτά, για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Ιανουάριος 27, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2011 Το παιχνιδι δεν με απασχολει. Ξερω οτι και διαβασμα πρεπει να ριξω και να πειραματιστω αρκετα. Αυτο που δεν θελω ομως ειναι να μην μπορω να το φερω στα μετρα μου.Απ'οτι εχω καταλαβει ομως τετοιο σεναριο δεν παιζει οποτε ολα καλα. Για το iPhone εχω βρει ηδη αγοραστη που με περιμενει. Τελευταια ερωτηση. Γιατι τοσο μεγαλη αποκλειση στις τιμες. Δηλαδη το τηλεφωνο στο skroutz ξεκινα απο τα 500€ και φτανει τα 600+... ποια η λογικη σε αυτο....; μπορει να μην ειναι "ελληνικης" αντιπροσωπειας σε ορισμενα..μπορει να μην εχουν στοκ κοκ.. εδιτ: @τρολαρω η 2,2 ειναι διαθεσιμη απο τα τελη δεκεμβρη στα galaxy τα οποια εχουν χαλια υποστηριξη οντως.. εχουν και πορτ για 2,3 που εινια στα "σκαρια",φυσικα και οχι απο την samsung..το desire hd δεν αναγνωριζει ολα τα 768mb ραμ αποσο ξερω αλλα ολο και καποιο κερνελ θα εχουν βγαλει..!(το ιδιο συμβαινει και στο galaxy!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 2, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Μιας και η αλλαγη αποφασιστηκε και το iPhone 4 θα δωθει το Σαββατο στον νεο ιδιοκτητη ας συνεχισω το thread εχοντας την εξης απορια:1) Samsung Galaxy S2) HTC Desire HD3) Αναμονη για το Galaxy S2Γνωμες, αποψεις, ολα ευπροσδεκτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 2, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 κουρτίνα 2 λογο community Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Φεβρουάριος 2, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Από το Σάββατο μέχρι το Galaxy S2 τι θα έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 2, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Από το Σάββατο μέχρι το Galaxy S2 τι θα έχεις; Προτείνω ένα zte-blade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Φεβρουάριος 2, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Μιας και η αλλαγη αποφασιστηκε και το iPhone 4 θα δωθει το Σαββατο στον νεο ιδιοκτητη ας συνεχισω το thread εχοντας την εξης απορια:1) Samsung Galaxy S 2) HTC Desire HD 3) Αναμονη για το Galaxy S2 Γνωμες, αποψεις, ολα ευπροσδεκτα. Desire HD, απλα πεταει... Αν δε το εχεις δει live στειλε pm. Το Galaxy S2 οοοταν με το καλο βγει θα ειναι οτι καλυτερο στα χαρτια, στην πραξη το HTC ειναι τοσο δυνατο που δεν μασαει πουθενα. Καλος ο dual core αλλα κινητο παιρνεις...οχι workstasion Διαστασεις-βαρος-μπαταρια-ποιοτητα οθονης δε ξερει κανεις, κατι απο αυτα ισως εκανε τη διαφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 2, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Και το Desire HD αλλα και το Samsung τα εχω περιεργαστει αρκετα live.Αυτο που με ξενισε λιγακι, οσον αφορα και τα 2 κινητα ειναι η ταχυτητα. Οχι οτι εχουν καθυστερηση, αλλα παρατηρησα μια μικρη υστερηση σε σχεση με το HTC HD7. Βεβαια, αλλο λειτουργικο αλλα και παλι μου εκατσε καπως....Τεσπα, αφου οι αποψεις ειναι στανταρ, θα ενημερωσω την Κυριακη αφου το περιεργαστω λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Φεβρουάριος 2, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Εξαρτάται από το πόσο σύντομα θέλεις ένα καινούριο smartphone (γιαυτό ρώτησα τι θα έχεις μέχρι πχ να βγει το S2) και αν θα διαθέτεις τα λεφτά που θα κοστίζει. Γιατί αν το S κάνει τώρα 550, όταν βγει το S2 θα πέσει πχ στα 500 και το άλλο θα κάνει 600+. Πέρα από αυτό ανάμεσα στις άλλες δύο συσκευές θα σου πω τα εξής: - Αν σε ενδιαφέρει πολύ η κάμερα, η RAM και να έχεις την επόμενη έκδοση του Android το συντομότερο δυνατό, πήγαινε στο HTC - Αν σε ενδιαφέρει πολύ η αυτόνομία, η οθόνη, η ύπαρξη video-out, η απόδοση γραφικών, videoκλήσεις πήγαινε στο Samsung. edit: Δες και εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 3, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 Απο τα χαρακτηριστικα παντως το Σαμσανγκ φαινεται καλυτερο. Εκτος της μικροτερης οθονης και της λιγοτερης RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Φεβρουάριος 3, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 0,3" δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά. Όσον αφορά την RAM έχω την εντύπωση ότι έτσι κι αλλιώς το λειτουργικό προς το παρόν δεν την αναγνωρίζει πλήρως, άρα το ένα και το αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Φεβρουάριος 3, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 Tαπεινη μου γνωμη, Το Galaxy S εχει χαλια καμερα, κατα τα αλλα πολυ καλο κινητο. Περιμενε ρε Ζαχο το S2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Φεβρουάριος 3, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 στο γαλαξια βλεπει περιπου 300mb ενω στο desire 500.επισης οι 0,3ιντσες ειναι εμφανεστατες (εχω galaxy s,πολυ καλος μου φιλος εχει desire hd). η οθονη του desire ειναι η πολυ μετρια σε σχεση με τα "ψευτικα χρωματα" που απεικονιζει η super amoled. αν ειναι να παρεις τωρα κινητο παρε optimus 2x. Οι xda θα κανουν το θαυμα τους σιγουρα,οσο και στην μοιρα της να το αφησει η lg. το λεω γιατι μας αφησε στο ελεος του θεου η samsung και οι xda το εχουν κανει και "πεταει" το κινητο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Φεβρουάριος 4, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2011 Αναλόγως πόσα θες να δώσεις (κοιτώντας το S2), μπορείς να κοιτάς και το Motorola ATRIX 4G, καλύτερη ανάλυση οθόνης διπύρηνο, περισσότερη RAM και εσωτερική μνήμη, αλλά το πιο σημαντικό ότι μπορείς να το έχεις και σαν laptop:[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uWIe8wQBqS0]YouTube - Motorola Atrix 4G Hands-On[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.