Jump to content

Εχει κανεις να με βοηθησει?

ison

Recommended Posts

πηρες κι εσυ παραδειγμα :hehe:

εδω κι αν επαιξες και εχασες. Δεν εχω παρει ποτε cent για o/c. Κι εκει ειναι η αδικια. Κι εγω αν θελω να σταθεροποιήσω ενα o/c μπορει να φαω μια μερα, αλλα αν στον αλλον πεις 50 ευρω θα σε πει και κλεφτη. :hehe: γιαυτο δεν το κανω σε κανεναν.

γιατι λοιπον αυτο με την φωτογραφικη δεν θεωρειται "απατεωνιά"? και θεωρειται αυτο με το o/c? αδικία δεν ειναι?

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Δεν σε κατηγόρησα, ότι παίρνεις λεφτά από τις γνώσεις σου. (κατηγορία που θα ήταν και αυτήν όμως..)

Μιλάμε να πας σε έναν άκυρο. Θα σου πει "σε κλειδώνω στο δωμάτιο, σε 4 ώρες έχεις μισή ώρα διάλειμμα, θα σου πετάξω από μία τρύπα μία φασολάδα να μην πεθάνεις και στο 8ωρο παίρνεις 50 ευρώ και φεύγεις. Θα του πεις "είμαι χομπίστας, δεν παίρνω τίποτα". (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω και να μην σχολιάσεις το προχώ παράδειγμα)

Επίσης ποια είναι η εταιρεία που σου στέλνει έτοιμο πισί με cpu/gpu OCed? Αυτοί δεν παίρνουν έξτρα για το OC? Είναι απατεώνες που παίρνουν;

ΥΓ1. Στο προηγούμενο έγραψα και άλλα. Διάβασε τα, τόσο κόπο έκανα :p

ΥΓ2. Πάω κέντρο για κάτι δουλειές.

ΥΓ3. Ας βάλει κάποιος και το post του Κοπρίτη σχετικά με τα format. (θα βοηθήσει να γίνει κατανοητό, γιατί όταν αγοράζεις υπηρεσίες, δεν πληρώνεις με την ώρα, αλλά με τις γνώσεις του άλλου)

Όσο κλεψιά είναι τα 1700€ της Canon 5d MKII, ή τα 6 χιλιάρικα της Nikon D3x -αφού θεωρητικά κάνουν την ίδια δουλειά με μια dSLR των 300€ ή και με μια compact των 150€-, άλλο τόσο κλεψιά είναι και τα λεφτά που ζητάνε οι φωτογράφοι. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Για αυτό, πας και βλέπεις τις δουλειές των διαφόρων φωτογράφων που μπορείς να πληρώσεις, και βλέπεις ποιος σου κάνει για το γάμο σου.

Όμως, όταν ο άλλος θα χρειαστεί 20 εργατώρες για φωτογράφιση & βιντεοσκόπιση συν το post production, δεν μπορεί να θεωρείς τα 1500€ υπερβολικά. Πολλά λεφτά για την εποχή, σίγουρα, αλλά κι αυτός τα δικαιολογεί. Δουλειά 20 ωρών+ΦΠΑ+εισφορές στο κράτος+κάποιο κέρδος. Δεν είναι ακριβώς παράλογο.

βρε συ,l2phile, μαζι σου ειμαι. Και τι θυμαμαι το post του Κοπριτη για το φορματ :hehe:

να το πω αλλιως: στα ματια αυτου που ασχολειται με την φωτο, αξιζουν τα 2-3-5 χιλιαρικα για ενα γεγονος. Για μενα, ειναι κατι πουν δε τα αξιζει γιατι απλα δεν με τρελαινει τοσο η φωτογραφια. Και στην τελική, προτιμω τα λεφτα που τελικα γλίτωσα μεσω γνωστου (ειναι αρκετα) να τα διαθεσω για το μελλον του! Πιο ορθολογικο το βλεπω!

@tragikos εχεις κολλήσει άσχημα... Ο γάμος σου ειναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή σου την οποία θες να καλύψεις οσο το δυνατόν καλύτερα και το κυριότερο-χωρις άγχος οτι κατι θα παει στραβα.

Με €1500 αγοράζεις οχι τις εργατοώρες του φωτογράφου, αλλα το εχέγγυο του οτι θα βάλει τα δυνατά του και όλη του την τέχνη για να μπορείς να θυμάσαι το γεγονός αυτό για όλη σου τη ζωή...

Και ποιος εγγυατει οτι δεν θα τα κανει αιδιο τραγιασκα;

1500€ ειναι η ταριφα επειδη εκει την ορισανε καποιοι. Αλλα, δεδομενης της οικονομικης συγκυριας, νομιζω οτι οποιος επιμενει σε ταριφες θα παρει τα παπακια του.

Γνωριζω ποσο παει το κοστος του φωτογραφου. Ειναι ο θειος της γυναικας μου. Τα 1500€ ειναι κλεψιμο.

εγω προσωπικά βρήκα για την βαφτιση 150 ευρω για φωτο (επαγγελματιας ειναι αλλα ειναι συγγενης φιλου και απλα θα μου δωσει τα αρχεια) και 250 για βινεο μονταρισμενο σε DVD. ΟΚ, σιγουρα ειναι τεχνη, τα εχουμε πει, αλλα και 150 ευρω ωροκαματο (μια ωρα δουλεια ειναι) δεν θεωρω οτι ειναι ασχημο στις μερες μας. Προς θεου, δεν λεω οτι ειναι πολλα αλλα ορισμενοι φωτογραφοι μαλλον δεν κυκλοφορουν εξω να δουν πόσο έχουν σφίξει οι πωλοι...

Δουλειά 20 ωρών+ΦΠΑ+εισφορές στο κράτος+κάποιο κέρδος. Δεν είναι ακριβώς παράλογο.

Δουλεια 20 ωρων = 300€

ΦΠΑ = 115 (το υπολογιζω σε κοστος 500€)

Εισφορες ΤΕΒΕ = 150€ (οχι για 20 ωρες αλλα για μισο μηνα)

Συνολο= 525€

+ αποσβεση μηχανηματων και αναλωσιμα 175€

Συνολο προ κερδους (lol) 700€

800€ για την τεχνη; :baby:

Ξεθαμα ftw

Οπως ειπα το θεμα ειναι τι βαλαντιο εχεις.

Προσωπικα αν και τελικα θα μπορουσα να παρω επαγγελματιες προτιμησα α) να παρω την καμερα και να μου μεινει για μελλοντικες οικογενειακες στιγμες β) με τα λεφτα που γλυτωσα εβαλα καινουργια καλοριφερ στο σπιτι γιατι ηταν παγος τον χειμωνα..τωρα κυκλοφοραμε με τshirt μεσα.

Οποτε ζεστη για την μικρη> video γαμου / επαγγελματιας φωτο.

Αν τωρα σας περισσευουν οντως θα παρατε κατι παραπανω απο απλες φωτο.

Εχω δει video τα οποια οντως ειναι φοβερα αν κανετε ενα search στο vimeo θα δειτε.

να το πω αλλιως: στα ματια αυτου που ασχολειται με την φωτο, αξιζουν τα 2-3-5 χιλιαρικα για ενα γεγονος. Για μενα, ειναι κατι πουν δε τα αξιζει γιατι απλα δεν με τρελαινει τοσο η φωτογραφια. Και στην τελική, προτιμω τα λεφτα που τελικα γλίτωσα μεσω γνωστου (ειναι αρκετα) να τα διαθεσω για το μελλον του! Πιο ορθολογικο το βλεπω!

Άρα παραδέχεσαι ότι απλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει να δεις τέλειες φώτος από το γάμο. Όχι οτι δεν το αξίζει ο άλλος.

Παρεπιπτόντως, εγώ τον γάμο τον θεωρώ άχρηστο. Ή πολιτικό αν δεν πιστεύεις (απλά για τα παιδιά) ή θρησκευτικό σε ένα ξερονήσι, εσύ η νύφη και δυο τρεις κολλητοί (που λέει και ο jpavlyς). Και φυσικά όταν ακούω για τα έξοδα γελάω με το ψώνιο του καθενός. Αν και πάλι, αν μου λέγατε τι θα έκοβα, θα ήταν από το φαγητό. Οι αστακομακαρονάδες χωνεύονται σε 2 ώρες, οι φωτογραφίες όμως θα είναι για πάντα. (και μετά τον χωρισμό :tomato: )

Προσωπικά με κάλυψε ο [MENTION=5811]junior-21-[/MENTION] και ακόμα περισσότερο ο [MENTION=14120]narta[/MENTION].

Τρώω κόλλημα ακόμα περισσότερο γιατί στην παρέα που το συζητούσαμε ήταν αρκετοί που το αποδέχονταν ως ταρίφα. Δεν διαφωνώ να υπάρχει διαβάθμιση, με την ταρίφα διαφωνώ. Φυσικά δεν πρόκειται να πάρω έναν ερασιτέχνη φωτογράφο και να του δώσω 100€ αλλά η ταρίφα του (έστω απλού) επαγγελματία 1500€ είναι κοροϊδία :)

Η ταρίφα μπήκε από κάπους που δούλεψαν καιρό, είδαν ότι τόσο τους συμφέρει και κατέληξαν σε αυτήν. Άσχετα αν έρχεται ο κάθενας και ζητάει πλέον 1500 ευρώ. ΕΣΥ πρέπει να ψάξεις ποιος τα αξίζει και ποιος όχι.

Παραδείγμα: Εγώ και άλλοι 100 μάστερ του φορμάτ βλέπουμε ότι μας συμφέρει να παίρνουμε 40 ευρώ. Ούτε μπαίνουμε μέσα, ούτε υπερκέρδος. Το ακούει ένας άμπαλος και λέει τόσο είναι η ταρίφα, τόσα θα ζητήσω. Πας εσύ στον άμπαλο του σκας 40 και αυτός κάνει μισοδουλειές. Αν εσύ πεις "απατεώνες, παίρνουν 40 και δεν κάνουν και τίποτα", θα έχεις λάθος. ΕΣΥ δεν έψαξες να βρεις κάποιον που τα αξίζει.

Επίσης αν πάλι σου έρθει ένας μάστερ και πεις "40 ευρώ? Για ένα φορματ? OMG FFS", τότε...μίλα στον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION]. Τα έχει εξηγήσει μια χαρά. I',m out

ΥΓ. Δεν σε κάλυψαν. Απλά λένε τα ίδια με σένα και ισχυροποίησες την γνώμη σου. Όπως φαίνεται και από τα ακριβώς ίδια ποστ που κάνεις, απλά από την αρχή αυτό έψαχνες και όχι κάποιον να σε βοηθήσει να σκεφτείς μήπως έκανες λάθος.

θα δώσω ένα πολύ καλο παράδειγμα για δουλειά 400 ευρώ σε βάφτιση (φωτογραφία και video).

ο τυράς που τραβούσε το video σε κάποια φάση καταλάθος έκλεισε τον ήχο στην camera (γιατί το πως έχεις επαγγελματικό εξοπλισμό και μπορείς να κλήσεις το μικρόφωνο δεν σημαίνει πως είσαι επαγγελματίας) οποτε στην βάπτιση χάθηκε η ευχή του papa η πως το λένε (αυτό που λέει "βαφτίζεται ο τάδε στο μπλα μπλα μπλα"), στο τέλος αυτό που πήρανε οι γονείς είναι μια @ και μιση και σε αυτό το σημείο μόνταρε την βάφτιση από άλλη βάφτιση και έβαλε έναν παπά στην γειτονιά να πει το όνομα του παιδιού ώστε να το μοντάρει.

με τα λίγα άμα γουστάρεις τέτοια ρίσκα καλός

και στην τελική τελική 500E και άμα δεν πετύχει ξαναπαντρέψου για να πετύχει η photo και το video

αυτο που λες ειναι υπερβολικο, βασικα πιανεις τα ακρα. φωτογραφος εισαι?

υπαρχουν χιλιαδες φωτογραφοι, απο φωτογραφεια, που μια χαρα δουλεια κανουν και εμπειρια εχουν.

κατι χιλιαρικα, για φωτογραφιες, οποιος θελει τετοιο καιρο, απλα δεν θα τα παρει απο την πλιοψηφια του κοσμου γιατι δεν εχει.

αν τωρα μιλαμε για 5-10-20 φωτογραφους, που παιρνουν τετοια χρηματα, γουστο τους.

για τα 7000 κοβουν και αποδειξη? :p

Δεν είμαι φωτογράφος.

Η δουλειά μου είναι όμως να ξέρω τι δουλειά κάνει ο καθένας γιατί εγώ τους πληρώνω με ξένα λεφτά.

κατά τα αλλα, σκηνικά από φωτογράφους να έχουν καταστρέψει με τέτοιες βλακείες γάμους, βαφτίσια και ότι άλλη δεξίωση.. είναι καθημερινότητα και όχι η εξαίρεση (αυτό που σου παρέθεσα είναι ένα απλά πολύ πρόσφατο σκηνικό, άμα θες μπορώ να σου πω περίπου 2 σκηνικά αντίστοιχα από κάθε μηνα που πιάνει το αυτή μου).

εδώ ξενοδοχεία που πάνε να φωτογραφίσουν φωτογράφοι που είναι τεχνική φωτογραφία με στατικό αντικείμενο, τα κάνουν κατά κανόνα σκ@τά.

θα δώσω ένα πολύ καλο παράδειγμα για δουλειά 400 ευρώ σε βάφτιση (φωτογραφία και video).

ο τυράς που τραβούσε το video σε κάποια φάση καταλάθος έκλεισε τον ήχο στην camera (γιατί το πως έχεις επαγγελματικό εξοπλισμό και μπορείς να κλήσεις το μικρόφωνο δεν σημαίνει πως είσαι επαγγελματίας) οποτε στην βάπτιση χάθηκε η ευχή του papa η πως το λένε (αυτό που λέει "βαφτίζεται ο τάδε στο μπλα μπλα μπλα"), στο τέλος αυτό που πήρανε οι γονείς είναι μια @ και μιση και σε αυτό το σημείο μόνταρε την βάφτιση από άλλη βάφτιση και έβαλε έναν παπά στην γειτονιά να πει το όνομα του παιδιού ώστε να το μοντάρει.

με τα λίγα άμα γουστάρεις τέτοια ρίσκα καλός

και στην τελική τελική 500E και άμα δεν πετύχει ξαναπαντρέψου για να πετύχει η photo και το video

τραβηγμενο μου ακουγεται. επειδη το ποσο που λες μου θυμισε το δικό μου ( :hehe: ) απλα θα σου πω οτι σε αυτη την περίπτωση δεν θα τον πληρώσω. Και στην τελική θα εχω τις φωτο. Εκεί τι να γίνει? Πλέον δεν υπάρχει και φιλμ για να καεί! :baby:

άμα θες μπορώ να σου πω περίπου 2 σκηνικά αντίστοιχα από κάθε μηνα που πιάνει το αυτή μου).

.

θελουμε...

Εν καιρω σου φτιαχνουμε και thread και ποσταρεις οτι ακους και βλεπεις....:p

(seriously)

[MENTION=10229]dunkel_Stern[/MENTION] εκτός του ότι το παράδειγμα που έβαλες είναι τραβηγμένο, θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε κάποιον που ζητάει 2.000€. Έχει τρόπο (πέραν από την παραπανίσια του εμπειρία) να αποκλείσει τελείως τέτοιο ενδεχόμενο; Shit happens.

Από εκεί και πέρα η αντιμετώπιση του να ντουμπλάρει τον παπά και να στο πασάρει σαν κανονικό ναι είναι τραγικό.

[MENTION=10229]dunkel_Stern[/MENTION] εκτός του ότι το παράδειγμα που έβαλες είναι τραβηγμένο, θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε κάποιον που ζητάει 2.000€. Έχει τρόπο (πέραν από την παραπανίσια του εμπειρία) να αποκλείσει τελείως τέτοιο ενδεχόμενο; Shit happens.

Από εκεί και πέρα η αντιμετώπιση του να ντουμπλάρει τον παπά και να στο πασάρει σαν κανονικό ναι είναι τραγικό.

[trolling]...oxi φιλε....εσυ εισαι τραγικος :p [/trolling]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.