Jump to content

Εχει κανεις να με βοηθησει?

ison

Recommended Posts

Αστα να πανε...αν και για να ειμαι δικαιος η δικια μου ηταν αρκετα εως πολυ συγκρατημενη στα εξοδα. Πχ πηγε στην κομμωτρια και εδωσε 30ευρω για ενα χτενισμα που ΑΝ ελεγε οτι ηταν για γαμο θα τις επαιρνε 350 ( τιμη καταλογου)...η εκμεταλλευση σε ολο της το μεγαλειο.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply
ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΗΚΩΝΑ ΑΥΤΑ.

(με καθε διαζυγιο δωρο ασφαλιστικα μετρα)

Τι δεν θα τα σήκωνες μαρή; Το Scirocco για τις γυναίκες θέλεις να το πάρεις, όσο κι αν δεν θέλεις να τo δεχτείς, κάτσε να σοβαρέψουνε τα πράγματα και μου λες μετά :hehe:

Τι δεν θα τα σήκωνες μαρή; Το Scirocco για τις γυναίκες θέλεις να το πάρεις, όσο κι αν δεν θέλεις να τo δεχτείς, κάτσε να σοβαρέψουνε τα πράγματα και μου λες μετά :hehe:

Γιαννη μου το σιροκκο/λεον ειναι υποχωρηση.Εγω radical SR3 ηθελα.

• 7 months later...

Εύχομαι στον ison να είναι καλά και πάντα ευτυχισμένος και θα του ζητήσω συγνώμη που θα ξεθάψω έτσι το θέμα του.

Συζητούσαμε χθες το θέμα με αφορμή μία προσφορά στα γνωστά sites για έναν φωτογράφο που από 1500€ το άφηνε 700€ για να καλύψει με φωτογραφίες και βίντεο τον γάμο σου. Περιττό να πω ότι έγινα λίγο Τούρκος με τα ποσά αυτά, οπότε ήθελα να με διαφωτίσετε. Διαβάζω λοιπόν το παρακάτω:

ενημερωτικά τελείως, αυτές οι τιμές είναι ενός μετριου φωτογράφου και δεν είναι εξωφρενικές αλλα normal.

είναι 1 άτομο φωτογράφος + 1 άτομο Video και σε μερικές περιπτώσεις + 1 άτομο που θα κάνει το μοντάζ και το edit στις φωτογραφίες.

το μοντάζ από μονο του είναι περίπου 1 βδομάδα δουλειά

για να συγκρίνεις τιμές, με 2 παλικαρια που συνεργάζομαι και είναι άριστοι επαγγελματίες, για να αποτυπώσουν έναν γάμο ζητάνε από 7 χιλιάρικα και πάνω

Sorry ρε dunkel, αλλά εδώ για να ταΐσω 500 καλεσμένους θα δώσω 10.000€ και θα δώσω 7.000€ για μία μέρα σε έναν φωτογράφο; Πόσο πάει η εργατοώρα του δηλαδή και πόσες ώρες θα ασχοληθεί συνολικά;

Στην τελική ούτε edit θέλω, ούτε μοντάζ. Θέλω ένα άτομο να έρθει υπεύθυνα να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο στο γάμο, χωρίς καν να καταλάβω την παρουσία του. Με κάθε συμπάθεια που έχω στους φωτογράφους του forum (που δεν ξέρω αν υποστηρίζουν τέτοια κοστολόγηση), θεωρώ εντελώς εκμετάλλευση τέτοιες απαιτήσεις. Άλλο ένα παράδειγμα που κάποιος εκμεταλλεύεται το χαρακτηριστικό του Έλληνα για "έλα μωρέ μία φορά παντρεύεσαι/πεθαίνεις/γεννάς" μην μιζεριάζεις/τσιγκουνεύεσαι...

Εύχομαι στον ison να είναι καλά και πάντα ευτυχισμένος και θα του ζητήσω συγνώμη που θα ξεθάψω έτσι το θέμα του.

μετά από 8 μήνες ο γάμος παραγράφεται οποτε οι ευχές δεν μετράνε XD

Συζητούσαμε χθες το θέμα με αφορμή μία προσφορά στα γνωστά sites για έναν φωτογράφο που από 1500€ το άφηνε 700€ για να καλύψει με φωτογραφίες και βίντεο τον γάμο σου. Περιττό να πω ότι έγινα λίγο Τούρκος με τα ποσά αυτά, οπότε ήθελα να με διαφωτίσετε. Διαβάζω λοιπόν το παρακάτω:

άμα ψάξεις θα βρείς και με 350E αλλα αυτά που πληρώνεις αυτά παίρνεις

Sorry ρε dunkel, αλλά εδώ για να ταΐσω 500 καλεσμένους θα δώσω 10.000€ και θα δώσω 7.000€ για μία μέρα σε έναν φωτογράφο; Πόσο πάει η εργατοώρα του δηλαδή και πόσες ώρες θα ασχοληθεί συνολικά;

Στην τελική ούτε edit θέλω, ούτε μοντάζ. Θέλω ένα άτομο να έρθει υπεύθυνα να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο στο γάμο, χωρίς καν να καταλάβω την παρουσία του. Με κάθε συμπάθεια που έχω στους φωτογράφους του forum (που δεν ξέρω αν υποστηρίζουν τέτοια κοστολόγηση), θεωρώ εντελώς εκμετάλλευση τέτοιες απαιτήσεις. Άλλο ένα παράδειγμα που κάποιος εκμεταλλεύεται το χαρακτηριστικό του Έλληνα για "έλα μωρέ μία φορά παντρεύεσαι/πεθαίνεις/γεννάς" μην μιζεριάζεις/τσιγκουνεύεσαι...

κατά τα αλλα, ανάλογος των βαλαντίων σου βάζεις και τους ανάλογους ανθρώπους να σου κάνουν την ανάλογη δουλειά.

τα άτομα που περνούν 7 και 10 χιλιάδες για έναν γάμο κάνουν και αντίστοιχη δουλειά. τώρα άμα δεν θες τέτοια δουλειά πας σε άλλη κατηγορια, κανεις δεν σου έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό να δώσεις 7 χήνες σε φωτογράφους.

είναι σαν να λες "εδώ βγάζω 1000E και θα πάρω Φεράρι?" δεν τα έχεις-δεν έχεις τα γούστα για την Ferrari, μην την παίρνεις

μπορείς άμα θέλεις και με 20E να σου κάνει την δουλειά το 7 χρόνο ανιψάκι μου, γούστα είναι αυτά

και τα 7 χιλιάρικα που παρέθεσα είναι χάος διαφορα δουλειάς σε σχέση με μια απλή φωτογράφιση των 1000E.

Dunkel @@ δεντρολιβανο. Επειδη σε γαμους μαζευονται ολοι οι λακαμαδες να βγαλουν φραγκα δεν σημαινει οτι εχει χαοτικη διαφορα η δουλεια τους απο καποιους που παιρνουν τα λιγοτερα απο 1/4 απο αυτα που αναφερεις.

Εκτος αν κανει επεξεργασια στο διαστημα και το μονταζ το κανει ο Spielberg 7000 για φωτο και βιντεο δεν ειναι απλα υπερβολικα, ειναι κλεψιμο.

Και μην μου πεις για ποιοτητα γιατι δεν προκειται να τραβηξει βιντεο με Epic RED ουτε φωτογραφίες Hasselblad H4D-60

Αν παλι χρησιμοποιησει τετοιες (lol) τοτε δεν θα του τα πληρωσω εγω

κατά τα αλλα, ανάλογος των βαλαντίων σου βάζεις και τους ανάλογους ανθρώπους να σου κάνουν την ανάλογη δουλειά.

Προφανώς, αλλά απ' ότι μαθαίνω, αλλά επιβεβαίωσες και εσύ το normal είναι το 1500. Οπότε παρακαλώ να μου δικαιολογήσεις αυτό το ποσό με εργατοώρες :)

το 1+1+1 άτομο που λέω δεν αναφέρομαι στις δουλειές αυτών των χρημάτων.

στα 7+ χιλιάρικα μπουκάρουν στον γάμο κόσμος με ανακλαστήρες και 3-4 φωτογράφοι και τουλάχιστον 3 κάμερες και τα αναλαμβάνουν αυτά 2 συνεργάτες μου, ο ένας είναι υπεύθυνος για τις φωτογραφίες ο άλλος για τα video και ο καθένας έχει το team του.

και ναι οι δουλειές και το υλικό που έχεις μετά είναι λες και έγινε ο γάμος σε studio και όχι εκκλησια

edit: sorry αλλα τώρα που είδα πως τα είχα γράψει, 7+ είναι δικό μου λάθος που δεν εξήγησα σωστά από την αρχή

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσες να κάνεις το τραπέζι με ψωμί-τυρί-τομάτα-ελιές και να σου βγει 1.000€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσες να κάνεις το τραπέζι με χαβιάρι και Ντον Περινιόν και να σου βγει 100.000€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσε να τραγουδήσει η θεία μου η Νίτσα και να την πληρώσεις 100€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσε να τραγουδήσει η Πέγκυ Ζήνα και να την πληρώσεις 10.000€...

Όπως και σε κάθε άλλη γ@μημ3νη περίπτωση... έτσι είναι και αυτή του φωτογράφου, του editor, του γραφίστα.

get over it or

get used to it.

Σορρυ αλλα αν ηταν να δωσω 7000 ευρω στον φωτοβιντεα του γαμου μου το λιγοτερο που θα ζηταγα θα ηταν 5-6 χολυγουντιανες εκρηξεις,η νυφη να σκασει με monster truck πατωντας αυτοκινητα και εγω να κανω pararopping απο ελικοπτερο ριχνοντας με MP5 και να ουρλιαζουν τα minigun απο πανω μου.

images?q=tbn:ANd9GcTxWY0lS4EjbDBPzBH8y9gXJHDtK_yw_Bc1lc6J6tXlxomazhKJ75_-WZa6

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσες να κάνεις το τραπέζι με ψωμί-τυρί-τομάτα-ελιές και να σου βγει 1.000€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσες να κάνεις το τραπέζι με χαβιάρι και Ντον Περινιόν και να σου βγει 100.000€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσε να τραγουδήσει η θεία μου η Νίτσα και να την πληρώσεις 100€...

Όπως στο γάμο σου θα μπορούσε να τραγουδήσει η Πέγκυ Ζήνα και να την πληρώσεις 10.000€...

Όπως και σε κάθε άλλη γ@μημ3νη περίπτωση... έτσι είναι και αυτή του φωτογράφου, του editor, του γραφίστα.

get over it or

get used to it.

Μας τα παν κι άλλοι.

Το ερώτημα παραμένει. 1500€ θεωρείται η ταρίφα, το default, το standard τελοσπάντων. Προφανώς δεν θα πάρω έναν διεθνούς φήμης βραβευμένο φωτογράφο του National Geographic για να καλύψει τον γάμο μου, έναν φυσιολογικό φωτογράφο θα πάρω. Το θέμα είναι ότι και αυτός τόσα ζητάει. Με 10.000€ ξαναλέω τρώνε και σκάνε 500 νοματαίοι σε έναν κρητικό γάμο. Τις διαβαθμίσεις τις ξέρω, αλλά σε ευχαριστώ που μου τις θύμισες, απλά θέλω μία σοβαρή απάντηση που να αιτιολογεί τα 1500€ σε εργατοώρες, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. :)

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] εχεις κολλήσει άσχημα... Ο γάμος σου ειναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή σου την οποία θες να καλύψεις οσο το δυνατόν καλύτερα και το κυριότερο-χωρις άγχος οτι κατι θα παει στραβα.

Με €1500 αγοράζεις οχι τις εργατοώρες του φωτογράφου, αλλα το εχέγγυο του οτι θα βάλει τα δυνατά του και όλη του την τέχνη για να μπορείς να θυμάσαι το γεγονός αυτό για όλη σου τη ζωή...

:hehe:

τι μου θυμίζει αυτή η συζήτηση???

την συζητηση που εχω με αρκετους φιλους σχετικα προσφατα για την βαφτιση του μικρού. Παιδιά, τα λεφτά που ζηταγανε δεν τα έδινα με τπτ :hehe: πρεπει να μου καραπερισσεύανε για να εσκαγα ενα και δυο χιλιάρικα.

both. ολα αυτα που ακουω οτι με 1500 ευρω αγοράζεις την τέχνη του φωτογράφου με 1500 ευρω με κανουν να γελάω. Αντι να ξυπνησουν και να συνειδητοποιήσουμε που ζουμε, ζητάνε ότι ναναι. Και στην τελική, φωτογραφίες ειναι το φελέκι μου! Εδω καθομαι να κοψω απο οπου βρω για κατι καλύτερο στο μελλον για τον γιο μου και θα παω να δωσω ενα καρο ευρω? NFW

Δεν έχει και την απόλυτη σχέση, αλλά ας το δούμε και έτσι.

Αν δώσω X ευρώ σε έναν OC-πρωτάρη, για να μου ανεβάσει τον επεξεργαστή και τον πάει στα 3,5 (από 3πχ) με 5bsods την εβδομάδα, πόσα πρέπει να δώσω σε σένα που θα τον πας στα 4 με 0 bsods4evah;

α)Αν μου πάρεις διπλάσια+ θα είσαι απατεώνας; (Θεωρούμε ότι θα κάνετε την ίδια ώρα)

β)Αν δεν έχω λεφτά εγώ για OC, πρέπει να κράζω εσένα που ζητάς παραπάνω;

Θεωρώ διαφορετικά τα:

Πωωωω, υπερμαμεί η δουλειά του αλλά:

ι) δεν έχω τόσα λεφτά ρε γκαμώτεν.

ιι)δεν θεωρώ τόσο σημαντική την εκδήλωση για να επενδύσω σε επαγγελματία. Προτιμώ να τα ξοδέψω σε πιο αναγκαία πράγματα.

Από το "FFS, το κάνει και το ανηψάκι μου (ναι σηκώνει 3 βιντεοκάμερες και 4 φωτογραφικές μαζί και σε μία εβδομάδα mod-άρει, photosop-άρει, κόβει/ράβει υλικό διάρκειας 15 ωρών και 1500 φώτος). Σιγά μην δώσω λεφτά στον κλέφτη. Εδώ δεν έχουμε να φάμε."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.