Jump to content

Aγορα netbook

FANISTELROOY

Recommended Posts

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Χτύπα το Lenovo που προτείνει ο LEFTERIS.

ο ΑΤΟΜ απλά δεν.. και ειδικά ΑΤΟΜ με 10άρα 1024 χ 600 ειναι θανατηφόρος συνδυασμός :p

και ούτε για αστείο SSD σε netbook με atom, απλά χαραμίζεται.

Και φυσικα σε αυτα τα μηχανακια βγαζουμε τα 7 που τα βαζουν για λογους μαρκετινγκ και βαζουμε XP και βλεπουμε και διαφορα στην διαρκεια της μπαταριας και στις επιδοσεις.

Απο επεξεργαστη ειναι καλυτερο απο τους ΑΤΟΜ?

Λοιπόν όπως βλέπεις οι Atom είναι πολύ πιο αργοί.. 450sec στον Atom, σε σχέση με τα 180sec στον AMD Neo..

Οπότε ναι είναι καλύτερος... Και έχει μικρότερη κατανάλωση... :T:

amdneovsatom.jpg

Εγώ πάλι που έχω το Lenovo S10-3 από την άνοιξη του 2010 και επί 2+ μήνες ήταν ο βασικός υπολογιστής μου, είμαι κατευχαριστημένος.

Το γιατί όχι ssd sσε netbook, δεν το καταλαβαίνω. Ίσα ίσα, η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να του κάνεις κατά τη γνώμη μου.

Επίσης διαφωνώ με τον φίλο που λέει "Βγάζουμε τα 7 και βάζουμε τα XP". Εγώ έβαλα τα 7 Pro και το μηχάνημα πηγαίνει μια χαρά.

Αν σε ενδιαφέρει, mini-review από εμένα εδώ.

ssd ομως σε νετμπουκ;

Υποτιθεται πως το νετμπουκ,καποιος το παιρνει λογω φορητοτητας και για πολυ απλες εργασιες(ιντερνετ,office).

Ουτε παιχνιδι θα παιξεις,ουτε ταινια θα δεις που θα θελει απαιτησεις(ενα νετμπουκ δυσκολα θα σηκωσει μια ταινια του 1.5giga.) Ασχετως αν υπαρχουν και αλλοι τροποι για να δεις μεχρι και HD ταινια απο νετμπουκ..

ssd ομως σε νετμπουκ;

Υποτιθεται πως το νετμπουκ,καποιος το παιρνει λογω φορητοτητας και για πολυ απλες εργασιες(ιντερνετ,office).

Ουτε παιχνιδι θα παιξεις,ουτε ταινια θα δεις που θα θελει απαιτησεις(ενα νετμπουκ δυσκολα θα σηκωσει μια ταινια του 1.5giga.) Ασχετως αν υπαρχουν και αλλοι τροποι για να δεις μεχρι και HD ταινια απο νετμπουκ..

Συμφωνώ σε αυτά που λες. Ίσως όμως κάποιος να θέλει και άλλα περισσότερα εκτός από απλό surfing και office (σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα ενός netbook). Ίσως, όταν θα έχουν πέσει οι τιμές τους ακόμη περισσότερο να αξίζει σοβαρά η αναβάθμιση σε ssd.

Το ανέφερα με τη λογική του ότι αν περνάς πολύ χρόνο με ένα netbook, υπάρχουν οι στιγμές εκείνες που θα χρειαστείς τα πλεονεκτήματα του ssd έναντι των hdd's. Και επειδή πέρασα πολύ χρόνο με το δικό μου, προσωπικά θεωρώ ότι σε λίγους μήνες από τώρα, θα αξίζει να δώσω κάποια χρήματα για ssd.

Αρχικά, θα πρότεινα μία αναβάθμιση στη ram και τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Kαλα η ραμ ειναι το μονο σιγουρο οτι σε ενα νετμπουκ πρεπει να αναβαθμιστει σε 2giga.

Οσον αγορα τον ssd, συμφωνω μαζι σου οτι στο μελλον θα ειναι απαραιτητος. Και το λεω περισσοτερο απο αποψη χρηματων,μιας και δεν αξιζει να αγορασεις εναν ssd, που να σε ικανοποιει και σε χωρητικοτητα.. Μπορει να φτασεις να τον πληρωσειςκαι οσο κοστιζει ενα νεο νετμπουκ!Ευκολα κιολας!:hang3:

Kαλα η ραμ ειναι το μονο σιγουρο οτι σε ενα νετμπουκ πρεπει να αναβαθμιστει σε 2giga.

Οσον αγορα τον ssd, συμφωνω μαζι σου οτι στο μελλον θα ειναι απαραιτητος. Και το λεω περισσοτερο απο αποψη χρηματων,μιας και δεν αξιζει να αγορασεις εναν ssd, που να σε ικανοποιει και σε χωρητικοτητα.. Μπορει να φτασεις να τον πληρωσειςκαι οσο κοστιζει ενα νεο νετμπουκ!Ευκολα κιολας!:hang3:

:offtopic2:

Έχεις δίκιο, αλλά όταν έχεις αδύναμο σύστημα ο SSD, σου δίνει μια άλλη πλευρά ταχύτητας που δεν μπορεί να τα φτάσει ούτε η RAM, και ούτε ένας πολύ γρήγορος επεξεργαστής.. Άσχετα αν έχει 1GB Ram και Atom που είναι πολύ χαμηλών επιδόσεων.

τα θετικά του SSD

+ Χαμηλή κατανάλωση. (Άρα μεγαλύτερη αυτονομία)

+ Γρήγορη ταχύτητα εκκίνησης (λιγότερο χάσιμο χρόνου)

+ Άλλη αίσθηση σε σχέση με ένα PC σταθερό με έναν απλό HDD. (Δεν κολάει κάτι διότι έχει γρήγορο δίσκο..)

Για δοκίμασε να κάνεις κάτι πολύ βαρύ σε 2 λάπτοπ και δες σε πιο θα κολλήσει όλο το σύστημα..

Αυτό που έχει HDD ή SSD? Να σου πώ, απλά ο SSD θα κολλήσει για 0,5ms -1 sec το πολύ, ενώ ο HDD μπορεί να θέλει 1λεπτό για να ξεκολλήσει..

Μην μου πείτε ότι ποτέ δεν σας έτυχε να κάνετε κάποια χρήση του υπολογιστή (εγκατάσταση και έτσι) και να παγώσουν όλα και να λέει ότι δεν αποκρίνεται το πρόγραμμα σας...

Αλλά αυτό πάει τελείωσε, κατέλληξε ο άλλος στο Lenovo, που αν και έχει HDD, υπερτερεί στα άλλα... :)

Brazos ftw, τρομερο value και επιδόσεις όπως δείχνουν τα νεα benchmarks απο anandtech.

The Brazos Performance Preview: AMD E-350 Benchmarked - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

δε θα λεγα οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο τελικα.. ελαχιστα πιο δυνατο απο ατομ και οσον αφορα τα γραφικα αρκετα πιο αδυναμο απο sandy bridge και HD3000. Kαι ειχα ενθουσιαστει ρε γμτ..

Μαλλον αυτο θα παρει τελικα, το LENOVO THINKPAD X100E .

Τα μονα αρνητικα για μενα ειναι η εμφανιση που μου θυμιζει λαπτοπ 10ετιας και οτι εχει 3cell μπαταρια.

Κατα τ αλλα δειχνει σουπερ.:magic:

Μαλλον αυτο θα παρει τελικα, το LENOVO THINKPAD X100E .

Τα μονα αρνητικα για μενα ειναι η εμφανιση που μου θυμιζει λαπτοπ 10ετιας και οτι εχει 3cell μπαταρια.

Κατα τ αλλα δειχνει σουπερ.:magic:

Συμφωνώ, το design που έχει το πλητρολόγιο και οι γωνίες είναι κάπως...

Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία...

Καλύτερα άσχημούλικο αλλά γρήγορο και πρακτικό, παρά όμορφο και αργό και δύσχρηστο..

Aπλα επειδη προοριζεται για κοπελα δεν ξερω πως θα της φανει. Θα παω αυριο να το δω απο κοντα....

Οσο για ssd που λετε, δεν προκειται να βαλω στο αμεσο μελλον. Οταν πεσουν οι τιμες, πρωτα θα βαλω εγω στο pc μου και μετα βλεπουμε και για το νετμπουκακι.

Θα το χαρακτηριζα παλαιας κοπης Ibm (ibm ειναι αλλωστε, απλα το ονομα εχει αλλαξει).

Επισης αν δεν κανω λαθος, η σειρα thinkpad αντεχει και σε δυσκολες.. καταστασεις..

Αναμεσα σ αυτα τα δυο το samsung εχει καλυτερο επεξεργαστη, Ν550 που λενε οτι ειναι dual-core, εχει DDR3, εχει ανάλυση 1366 x 768 και καλυτερο wifi.

To acer εχει καλυτερη web cam, καλυτερη μπαταρια και 1 χρονο περισσοτερο εγγυηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.