Jump to content

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών σε FUJITSU - SIEMENS???

adpanos

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω ένα FUJITSU SIEMENS με τα παρακάτω χαρακτηριστικά !

FUJITSU SIEMENS AMILO 3530-BL1

-AMD TURION ULTRA X2 ZM-86 (2,4Ghz)

-4GB DDR2 800Mhz

-2 x 250gb hdd 5200rpm

- ATI 3200 & ΑΤΙ 3650 512ΜΒ DDR3

- 17 TFT

Το λάπτοπ τρέχει windows vista ultimate και μέσω ενός touchpad μπορούσες να αλλάξεις την κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείς μέσα από τα win ανάλογα την εργασία που θες να κάνεις !!!

Εδώ και λίγο καιρό (μετά από service στην αντιπροσωπεία) η ATI 3650 δεν εμφανίζεται στο σύστημα και δεν μπαίνει σε λειτουργία!

Εχω εγκαταστήσει πολλούς διαφορετικούς οδηγούς αλλά τίποτα!

Κατά καιρούς στο everest μου βγάζει πως υπάρχει η κάρτα στο σύστημα (σαν δεύτερη) αλλά τις περισσότερες φορές όχι!

Τι μπορεί να φταίει βρε παιδιά ?

Το μηχάνημα ΔΕΝ έχει εγγύηση εδώ και ένα μήνα !!!!!! Τελευταία φορά πήγε για service το Σεπτέμβρη για υψηλές θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών (107C !!!!) και όταν το γύρισαν το πήρε ο αδερφός μου και έφυγε εκτός Ελλάδας. Εδώ και λίγες ημέρες το ξαναπήρα στα χέρια μου και είδα αυτό το σύμπτωμα!

Από drivers έχω βάλει και αυτούς που δινει η fujitsu και κατευθείαν από AMD αλλά τίποτα ............

Πλεον οι θερμοκρασιες του ειναι κανονικες;

Με προγραμμα της Fujitsu δεν αλλαζες τις 2 καρτες;

Οι θερμοκρασίες είναι πλέον 20c χαμηλότερες!!!!

Μέσω catalyst αλλάζουν οι κάρτες απλά ο driver του touch επεμβαίνει στον catalyst (power express) και κάνει την αλλαγή !

Από πουθενα δεν μπορούσα να τις αλλάξω ..............

o catalyst γιατις mobility radeon δίνει την δυνατότητα εναλλαγής καρτών γραφικών μέσω του powerxpress!

O launch manager της fujitsu απλά δίνει την δυνατότητα από ένα κουμπί να γίνεται η εναλλαγή χωρίς να χρειατεί να ανοίξεις τον catalyst ! Παρεμβαίνει δηλαδή επάνω του!

Eκανα σήμερα την αλλαγή από VISTA 32 BIT σε WIN 7 ULTIMATE X64 και με την νέα εγκατάσταση όλα πήγαν καλά!

Για να δεις πως γίνεται κοίτα παρακάτω!

Imageshack - powerxpress.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.