Jump to content

Ποιά διανομή linux για netbook??

PClord

Recommended Posts

χαιρετώ για άλλη μια φορά..! :)

αποφάσισα να κάνω dual boot στο μικρό μου machine-gun..! :dance3:

μέσα έχω ήδη τα windows 7 pro x86,αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο για τις εφαρμογές της σχολής(visual basic6,bloodshead c++,office),γιατί για εφαρμογές όπως firefox και msn είναι λίγο κουραστικό (call me freezeeee..)

το μηχάνημα είναι το εξής:

HP 311c:

intel atom n270@1.60ghz

3gb ddr3

nVidia ion

έχω ασχοληθεί μόνο με Ubuntu (σχολή) και γενικότερα θέλω μια διανομή που να υποστηρίζει το hardware.. :)

και αν υπάρχει ένα site με τις διαφορές από διανομή σε διανομή θα το εκτιμούσα γιατί το google μου έχει σπάσει τα νεύρα..:clap:

ευχαριστώ εκ των προτέρων παίδες..! :D

YDinopoulos,μάλλον με Ubuntu με βλέπω απλά εξερευνώ τις υπόλοιπες επιλογές μου.. :fist:

Προτείνω jolicloud. Έχει και δικό του app center.

βασικά πρόκειται για διανομή Linux? :/

απ'ότι είδα είναι κάτι σαν λογισμικό της google..αλλά εγώ θέλω κάτι με την φιλοσοφία των ubuntu και οπωσδήποτε mozilla και κάτι της μορφής live messenger για να μπαίνω msn.. :)

γνωρίζει μήπως κανείς για τα xubuntu? περί τίνος πρόκειται?:p

Από άποψη ταχύτητας και χρηστικότητας το καλύτερο είναι το meego, αλλά θα χρειαστεί να κάνεις compile μόνος σου τον kernel με τα modules/drivers για το δικό σου hardware...

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι το Mint...

To distro του Ubuntu για netbooks, είναι βαρύ και ασήκωτο... πολύ κακό port...

δοκιμαζω τωρα (μερικες ημερες) το linux mint debian edition (LMDE)

ειναι rolling distribution σαν το Arch linux, δηλαδη κανεις μια φορα format

και ποτε ξανα. updates/upgrades 4 ever

ειναι βασισμενο σε debian και οχι σε ubuntu αλλα αν καποιος ξέρει να παίζει το ubuntu (fedora, opensuse, debian, mint etc...) στα δακτιλα τοτε δεν εχει να φοβηθει τιποτα:T:

Download - Linux Mint

Νομίζω ότι η καλύτερη διανομή ΑΠΛΑ δεν υπάρχει.

Καλύτερη είναι εκείνη που "ατομικά" καλύπτει τις απαιτήσεις του καθένα.Με ότι συνεπάγεται αυτό,hardware,pms.

Εγώ σου προτείνω να μείνεις σε αυτή που είσαι και έχει αρκετούς αυτοματισμούς,αν κάποια στιγμή χρειαστεί να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο της διανομής σου και δεν σου αρέσουν οι αυτοματισμοί του ubuntu κοιτάς για κάποια άλλη,τώρα αν θές να βάλεις άλλο Desktop environment - Wikipedia, the free encyclopedia στην ίδια εγκατάσταση τότε δοκίμασε το xfce που αναφέρει παραπάνω ο eleozz. Για να δείς μία λίστα με τις διανομές μπορείς να μπείς στο πολύ γνωστό DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD. .

κατ'αρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας..!:T:

χτες καθώς έψαχνα έπεσα σε αυτό : Download | Ubuntu

από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το "Wubi" μια εφαρμογή μέσω της οποίας επιλέγεις την διανομή που σε ενδιαφέρει να εγκαταστήσεις,μετά κατεβάζει τα αρχεία της διανομής και ξεκινάει το install :dance3:

Προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρων και βολικό διότι δεν είχα καμία όρεξη να ασχολούμε με bootable usb ή να τρέχω να αγοράσω usb dvd-drive (μιας και μιλάμε για netbook..!) :p

Το θέμα μου τώρα είναι πως επέλεξα να εγκαταστήσω τα Ubuntu,όλα καλά,εγκατάσταση coble,grub loader επίσης coble..ΑΛΛΑ..όταν επιλέγω να bootαρω σε Ubuntu,το μηχάνημα κολλάει και δείχνει την γνωστή παύλα που αναβο-σβήνει.. :fist:

θα δοκιμάσω με Kubuntu-netbook (περιλαμβάνεται στο Wubi) μήπως πάρω άλλο αποτέλεσμα,οποιαδήποτε γνώμη-ιδέα,καλοδεχούμενη.! :p

thnx και πάλι παίδες..! :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.