mojiro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Κάποια στιγμή θα ήθελα να βάλω μία αξιόλογη κάρτα γραφικών στο σύστημα μου, ωστόσο έχω θέμα με τον θόρυβο, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ fanless κάρτα.Υπάρχει κάποιος συνδυασμός κάρτας/συστήματος που να κρατά το ποσοστό θορύβου όσο γίνεται χαμηλότερα;Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν το σύστημα ψύξης ενεργοποιούσε τον ανεμιστήρα μόνο στα games.Τι έχετε να μου προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Ιανουάριος 31, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 τσιμπα οποια καρτουλα θες και δες για arctic cooling accelero. κορυφαια ψυκτρα. η καλυτερη ψυξη μετα απο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Ιανουάριος 31, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Αν σε ενοχλεί υπερβολικά ο θόρυβος ξεχνάς ανεμιστήρες και ειδικά σε κάρτα γραφικών που είναι οι πιο ενοχλητικοί. Δυστυχώς δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Τώρα σε αυτό που ρώτησες υπάρχει δυνατότητα να κάνεις edit το bios της κάρτας που θα πάρεις ως προς τις στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα με την εκάστοτε θερμοκρασία της κάρτας. Πάντως σε γενικές γραμμές οι σύγχρονες κάρτες εργοστασιακά είναι ήσυχες σε idle κατάσταση και αρχίζουν να μουγκρίζουν σε load.Εγώ στο γραφείο έχω ένα απολύτως αθόρυβο pc (μέχρι τροφοδοτικό fanless). Αλλά στο σπίτι το δωμάτιο χρειάζεται ομολογουμένως ηχομόνωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 31, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 τσιμπα οποια καρτουλα θες και δες για arctic cooling accelero. κορυφαια ψυκτρα. η καλυτερη ψυξη μετα απο νερο.+1.Όλες σχεδόν οι accelero δίνουν 20 με 30 βαθμούς κελσίου λιγότερο, ακόμα και σε high-end κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Φεβρουάριος 2, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 αν δεν εισαι του να αλλαζεις ψυκτρες μονος σου. δες την gainward phantom gtx 570 Overclock3D :: Review :: Gainward Phantom GTX570 Review :: Gainward Phantom Up Closeμαματη αθορυβη δροσερη.......εχει και 580 αλλα πρεπει να ειναι πανακριβη. με 3gb μνημη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Φεβρουάριος 3, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 Αξιόλογη κάρτα γραφικών (εγώ αυτό το μεταφράζω ως ικανή για αξιοπρεπές gaming) και fanless ΔΕ γίνεται. Αξιόλογη κάρτα γραφικών + after-market ψήκτρα με πολύ καλά αποτελέσματα γίνεται. Αν έχεις τρομερό θέμα με το θόρυβο και δε θες να γίνεται αντιληπτό το παραμικρό, επίσης γίνεται αλλά κοστίζει (μιλώντας πάντα για αερόψυξη!).Οπότε, κάρτες πολλές, αξιόλογες και για όλα τα βαλάντια υπάρχουν, ψήκτρες το ίδιο, η γνώση για τον καλύτερο συνδυασμό επίσης (δε βασίζομαι στα διάφορα reviews, αλλά στις εμπειρίες χρηστών), it's up to you then! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojiro Φεβρουάριος 3, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,Δεν έχω θέμα να τη μοντάρω μόνος, οπότε μάλλον σε μία συνδυαστική λύση καταλήγω με accelero. Όσο αφορά το κόστος της κάρτας θα ήθελα να είναι μέγιστο 250-300ευ.Παιχνίδια δε παίζω συχνά, αλλά όταν θα παίξω (άρα φόρτος) να μπορέσει να το σηκώσει αξιόλογα.Και επειδή δε παίζω συχνά δε θέλω να έχω μόνιμα ένα φρρρρρ να ακούγεται τριγύρω.Ιδανικά θα ήθελα η ψήκτρα να μπορέσει να την κρατήσει στους 60*C ακόμη και όταν βλέπω ταινίες full-hd, χωρίς να παίρνουν μπρος το/τα ανεμηστηράκια.Ελπίζω μία accelero να μπορεί να το κάνει αυτό. Θα ψάξω να διαβάσω περί αυτής, καθώς και τα specs που δίδει ο κατασκευαστής της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Φεβρουάριος 3, 2011 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,Δεν έχω θέμα να τη μοντάρω μόνος, οπότε μάλλον σε μία συνδυαστική λύση καταλήγω με accelero. Όσο αφορά το κόστος της κάρτας θα ήθελα να είναι μέγιστο 250-300ευ.Παιχνίδια δε παίζω συχνά, αλλά όταν θα παίξω (άρα φόρτος) να μπορέσει να το σηκώσει αξιόλογα.Και επειδή δε παίζω συχνά δε θέλω να έχω μόνιμα ένα φρρρρρ να ακούγεται τριγύρω.Ιδανικά θα ήθελα η ψήκτρα να μπορέσει να την κρατήσει στους 60*C ακόμη και όταν βλέπω ταινίες full-hd, χωρίς να παίρνουν μπρος το/τα ανεμηστηράκια.Ελπίζω μία accelero να μπορεί να το κάνει αυτό. Θα ψάξω να διαβάσω περί αυτής, καθώς και τα specs που δίδει ο κατασκευαστής της.Καλά, μία Accelero ή όποια άλλη ψήκτρα αυτής της κατηγορίας 60 βαθμούς δε θα πιάσει καν σε gaming ή benching. Το full HD το έχουν για τελείως για πλάκα, ισοδυναμεί για idle για αυτά τα θηρία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.