venom7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Καλησπέρα παίδες! Είμαι σε φάση να βάλω και εγώ με τη σειρά μου ένα modem\router καλούτσικο με max 100e,άμεσα. Βασικά η σύνδεση που έχω είναι της Vivodi 24άρα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τηλέφωνο να είναι μέσω ίντερνετ(δλδ. voip)! Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι παρόλο που έχω βρει διάφορα καλά γύρω στα 50E αλλά και γύρω στα 120e της Linksys(by cisco)και Asus αλλά και Belkin κανένα όμως από αυτά δεν έχει σύνδεση για να μπαίνει το τηλέφωνο πάνω!!!Είναι ναι μεν καλά αλλά δεν έχουν θύρες για να μπουν τα τηλ που έχω!Για παράδειγμα είδα αυτό το οποίο φαίνεται καλό και για τη χρήση που το θέλω αλλά χωρίς θύρες για τηλ ! Το τηλ πρέπει να μπει απαραίτητα πάνω στο modem\router για να λειτουργήσει. Εδώ χρειάζομαι τα φώτα σας και την πολύτιμη βοήθειά σας! Πείτε μου τί να κάνω και προτείνετε μου κανένα για να κάνω τη δουλειά μου γιατί κοντέβω να σκάσω! Thanks προκαταβολικά για την όποια βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 26, 2011 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Τπτ???Κανείς ρε παιδιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 ποιο ρούτερ έχεις τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 26, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Ένα που έδινε όταν έκανες το πρόγραμμα triple play(τηλεόραση,ιντερνετ και τηλεφωνία μαζί),το οποίο λέγεται Tilgin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 26, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Με vivodi ξέχασε τα αυτά... είναι voip+internet, δηλαδή δεν είναι pstn ή idsl, οπότε ξεχνάς οποιοδήποτε router από αυτούς που λιγουρεύεσαι, γιατί δεν παίζουν... μόνο 3-4 router παίζουν και τους αναφέρουν κάπου στο adslgr... αν έχεις καλή ταχύτητα εκεί που είσαι, γιατί δεν το γυρνάς σε on, ίδια εταιρία και θα έχεις και pstn...Αν η γραμμή σου δεν δίνει 70+ volts όταν χτυπάει, τότε είναι φρου-φρού... αμάν με τα slicks και τα voip τους, είναι καλά για αλλού, όχι για το ελλάντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 26, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 λογικά το speedtouch 780i σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 26, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Με vivodi ξέχασε τα αυτά... είναι voip+internet, δηλαδή δεν είναι pstn ή idsl, οπότε ξεχνάς οποιοδήποτε router από αυτούς που λιγουρεύεσαι, γιατί δεν παίζουν... μόνο 3-4 router παίζουν και τους αναφέρουν κάπου στο adslgr... αν έχεις καλή ταχύτητα εκεί που είσαι, γιατί δεν το γυρνάς σε on, ίδια εταιρία και θα έχεις και pstn...Μπορείς να μου δείξεις αυτά τα modem\router που λες ότι παίζουν?Υπάρχει πιθανότητα να πάω σε ΟΝ!Αν η γραμμή σου δεν δίνει 70+ volts όταν χτυπάει, τότε είναι φρου-φρού... αμάν με τα slicks και τα voip τους, είναι καλά για αλλού, όχι για το ελλάντα...Τι είναι αυτό και που το βλέπω και τι σημαίνει αυτό και για τα volts τι παίζει όταν είναι πολλά\λίγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 26, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 λογικά το speedtouch 780i σου κάνειΑυτό λογικά μου κάνει αλλά το έχω δοκιμάσει και είναι μία η άλλη!Μια από τα ίδια δλδ!Πάλι η vivodi το δίνει και αυτό για προγράμματα τηλεφωνίας+ιντερνετ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Ιανουάριος 26, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Εγω έχω αυτό AVM FRITZ! BOX FON 5124 ANNEX A το εδινε παλαιότερα η HOL οταν ειχε και αυτή υπηρεσία Voip λογικά πρέπει να σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 26, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2011 Τι είναι αυτό και που το βλέπω και τι σημαίνει αυτό και για τα volts τι παίζει όταν είναι πολλά\λίγα?1. Αστειεύομαι φυσικά2. Οι pstn γραμμές έχουν dc και ac συνιστώσες... όταν το ακουστικό είναι κατεβασμένο, τότε η γραμμή έχει 48volts dc τα οποία έρχονται από μπαταρίες που έχει ο πάροχος... όταν σηκώσεις το ακουστικό, η τάση πέφτει στα ~10 volts dc και όταν χτυπάει το τηλέφωνο η γραμμή έχει 90 volts ac... γι' αυτό αν βραχυκυκλώσεις τα καλώδια μιας pstn γραμμής έχεις καπνούς και γι' αυτό θέλει και προσοχή σε ένα σπίτι όταν τρυπάς τοίχους, γιατί εκτός από το ρεύμα που μπορεί να σε σκοτώσει, αν "φας" την μόνωση από τα τηλεφωνικά, τότε καπνίζουν και μπορεί να πάρουν φωτιά μέσα στον τοίχο... όλα αυτά τα voip/isdn router έχουν μέσα τους τα λεγόμενα slicks τα οποία εξομοιώνουν ακριβώς αυτή την συμπεριφορά του pstn και δίνουν τις dc και ac τάσεις που χρειάζονται τα τηλέφωνα, τα modem, οι συναγερμοί και διάφορες dtmf συσκευές να λειτουργήσουν... τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα τηλεφωνικά καλώδια (μόνωση, περίβλημα κτλ) είναι συνήθως άφλεκτα, γι' αυτό πρέπει να είναι και πιστοποιημένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.