Jofa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Παρακαλώ δηλώστε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30/1 όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην αγορά οθόνης DELL U2311H σε τιμή προσφοράς.εχει αρχισει απο διπλανο φορουμ απλως επειδη πιστευω οτι υπαρχει αρκετο ενδιαφερον για την οθονη οποιος θελει μπαινει στην λιστα μηπως και καταφερουμε κατι με πολλα κοματια. καθε βοηθεια δεκτηπληροφοριες:Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ομαδική αγορά DELL U2311H σε προσφορά - Insomnia.grDell U2311h 208€ - Insomnia.gr - Σελίδα 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Ιανουάριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 το θεμα ειναι σε τι τιμη θα την παρουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Ιανουάριος 25, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 Θελουνε και 160 ευρω και δωρεαν μεταφορικα και δωρεαν αντικαταβολη Αν η οθονη εχει αρχικη 210 και τελικα την δωσει 160(λεμε τωρα) για 100 οθονες η εταιρια θα χασει 5000 με την μια.Επιπλον θα πρεπει να πληρωσει και η ιδια απο την τσεπη της εξοδα αποστολης και αντικαταβολης....αρα -10-15 ευρω επιπλεον.Νομιζετε θα δεχτει καμια επιχειρηση να χασει σε μια μερα 6500 ευρω κερδος?Για προιον μαλιστα που δεν ειναι stock και πουλαει ετσι κι αλλιως?.??Λιγο δυσκολο το βλεπω....Την αντικαταβολη αν σας χαρισουνε ευχαριστημενοι να ειστε.Θα εχει ενδιαφερον ομως να δουμε την εξελιξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Ιανουάριος 25, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 Θελουνε και 160 ευρω και δωρεαν μεταφορικα και δωρεαν αντικαταβολη Αν η οθονη εχει αρχικη 210 και τελικα την δωσει 160(λεμε τωρα) για 100 οθονες η εταιρια θα χασει 5000 με την μια.Επιπλον θα πρεπει να πληρωσει και η ιδια απο την τσεπη της εξοδα αποστολης και αντικαταβολης....αρα -10-15 ευρω επιπλεον.Νομιζετε θα δεχτει καμια επιχειρηση να χασει σε μια μερα 6500 ευρω κερδος?Για προιον μαλιστα που δεν ειναι stock και πουλαει ετσι κι αλλιως?.??Λιγο δυσκολο το βλεπω....Την αντικαταβολη αν σας χαρισουνε ευχαριστημενοι να ειστε.Θα εχει ενδιαφερον ομως να δουμε την εξελιξη...κι εγω γι'αυτο ρωταω σε τι τιμη θα την αφησουν την οθονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιανουάριος 25, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 μεσα και εγω αν η τιμη δεν ειναι απλα 20 ευρω κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 25, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 Και εγώ το βλέπω υπέρ αισιόδοξο το αίτημα . Εαν αναλογιστώ οτι σήμερα ακόμα και το μικρότερο περιθώριο κέρδους, εάν υπήρχε , θα το έβαζαν ως τιμή βιτρίνας , για να πάρουν τον πελάτη. Αγόρασα πριν πέντε - έξι μέρες , στα 210 + 15 μεταφορικά. Και θεωρώ την τιμή φιλική , διότι κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα και σήμερα,την τιμή στα 270 € . Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Ιανουάριος 31, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Τελικα επιβεβαιωθηκα...η μαλλον κι εγω εξω επεσα γιατι ουτε την αντικαταβολη δεν τους χαρισαν.... Dell U2311h 208€ - Insomnia.gr - Σελίδα 31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 1, 2011 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 ουτε την αντικαταβολη δεν τους χαρισαν.... Το ρεζουμέ από τα παραπάνω είναι η μείωση τιμής στα 202€ ( ακόμα και για 20 κομμάτια ) Τα μεταφορικά ποτέ δεν είναι διαπραγματεύσιμα .. Και τελικά , ως άνθρωπος που είχε κάποιες εμπειρίες ως έμπορος , θα πω ότι στην " αγορά " ακόμα και ποσότητες ως 50 - 100 κομμάτια , δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν εκπτώσεις,που να παρέχουν δραστική μείωση τιμής. Σε μεγαλύτερη διαδραστικά εμπορική αναλογία , είναι το παράδειγμα, όπως το πόσες οθόνες εισάγουμε ως Ελλάδα. Σε αντιστοιχία με την Γερμανία που έχει 5-6 φορές το μέγεθος της Ελλάδας . Θέλω να πιστεύω, ότι ακόμα και σε αυτό το μέγεθος , μετά βίας θα παίξει μια έκπτωση στα όρια του 10% . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 1, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 100 κομματια ειναι 20000 ευρω και αν δεις τα ελληνικα μαγαζακια δεν θα ηταν καθολο ασχημα για το τζιρο τους.ας πουμε εγω τωρα που δεν εχω αμεση αναγκη για οθονη δεν προκειται να παω να την παρω μονος μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 1, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 To θεμα ειναι τι κερδος θα εχει αυτος απο τα 20.000.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 1, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 σιγουρα μικροτερο απο οτι αν τις πουλαγε μια-μια, αλλα τωρα μπορει και παλι να εχει το ιδιο κερδος αφου αλλοι δεν θα αγορασουν και οσοι το κανουν δεν θα ειναι στανταρ απο το ιδιο καταστημα + τη διαφημιση που θα γινοταν και την καλη εικονα που θα εδινε, τη στιγμη που ακομα και το πλαισιο παραπεει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 1, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι κατασκευαστές για να κάνουν καλές τιμές στους εισαγωγείς μιλάνε για παραγγελία 1000 τεμαχίων. Οπότε αγορά 100 τεμαχίων από ένα μόνο μαγαζί που δεν είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας δεν νομίζω να προσφέρει καν κέρδη στο κατάστημα αν η έκπτωση είναι πλέον του 15%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Φεβρουάριος 1, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 διαφωνώ (χωρίς να είμαι οικονομολόγος). Πουλάς 5-10 πορτοκάλια το μήνα με περιθώριο κέρδους 30€ στο καθένα(=>300€/μήνα) και ξαφνικά σου έρχεται ο Κυρ Αλέκος και σου λέει θέλω ένα τσουβάλι(100) να στείλω στον κανακάρι μου που σπουδάζει, αλλά "να κάνε μου λίγο σκόντο", και με 15€ περιθώριο κέρδους να τα δώσεις, 100*15->1500€ τον ίδιο μήνα.. Αν είσαι τόσο βέβαιος... ότι ακόμη και ίδια τιμή να του κάνεις ο κυρ Αλέκος θα τα πάρει ΠΑΛΙ από σένα.. καλά κάνεις (βρίσκεις και τα κάνεις..) αλλά αν δε τα πάρει τελικά, να μην παραπονιέσαι/κλαίγεσαι που θα μπορούσες να έχεις +1200€ κέρδος αυτό το μήνα, και τον κυρ Αλέκο να σε προτιμάει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 1, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 ο cna εχει δικιο γιατι ισως μιλανε για 1000 κομματια με τους προμηθευτες για καλυτερες τιμες.απο την αλλη ομως θα μπορουσαν να μειωσουν το περιθωριο κερδους, καθως επισης οτι θα γινει μια διαφημιση/θα ακουστει το ονομα τους σε αρκετα εκατονταδες χρηστες για το οποιο δεν ξερω ποσα λεφτα θα επρεπε να πληρωσουν το σκρουτζ ή το google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 2, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Σε ορισμένους τους διαφεύγουν βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το θέμα συναλλαγής. Παραδείγματα : Η συναλλαγή με την DELL έναν έμπειρο πλέον προμηθευτή συσκευών, με πελώρια κεφάλαια , και καλούς δικηγόρους. Το κόστος παραγωγής , αυξήσεις τιμών σε χαλκό και καύσιμα . Την γνώση του γεγονότος , ότι ακόμα και στα 210€ παίζει χωρίς αντίπαλο. Είναι τελείως διαφορετικό το να παζαρεύεις πορτοκάλια με το μπάρμπα μήτσο ,και άλλο να παζαρεύεις οθόνες με τον μπάρμπα DELL . Link to comment Share on other sites More sharing options...
budragenio Φεβρουάριος 7, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2011 Για να τελειώνουμε με τα άκυρα 165 ευρώ (χωρίς φυσικά φπα) πουλά στην χονδρική η dell είτε πρόκειται για 1 κομμάτι είτε για 100. Τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν στο άλλο φόρουμ (και καμποσα σε αυτό) είναι για τα μπάζα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 7, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2011 Αμα δεχθούμε αυτήν την τιμή + 21% ΦΠΑ ως χονδρική , έχουμε το νούμερο 199.65 που δίνει ένα κέρδος του δεκάρικου στο μεταπωλητή στα ( 210 € ) λιανική. Το νούμερο έρχεται σε διαφωνία με τον άγραφο κανόνα της αγοράς , για 25-40% κέρδος στον έμπορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 7, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2011 Το ΦΠΑ ειναι 23% εδω και μηνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 7, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2011 Το ΦΠΑ ειναι 23% εδω και μηνες... σωστός .. Τόσο γρήγορα που αλλάξει , δεν προλαβαίνει να γίνει συνείδηση . Άρα είμαστε στα 202,95 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Φεβρουάριος 7, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2011 αρα δεν παιζει με τπτ να πεσει κατω απο 200... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.