soki Μάϊος 18, 2004 #41 Μάϊος 18, 2004 Παράθεση Αρχική απάντηση από billpeppas Radeon 9500 ( Pro ή απλή ? ξεχωρίζουν επειδή η Pro παίρνει έξτρα τροφοδοσία με molex [ καλώδιο από το τροφοδοτικό ] ) ολες οι 9500 θελουν εξτρα τροφοδοσια, pro και non pro .
chroma Μάϊος 18, 2004 #42 Μάϊος 18, 2004 Παράθεση Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 22:16] Αν και θα φυγουμε απο το αρχικο θεμα...θα μου πεις και πως μετραμε με πολυμετρο και που?Ψηφιακο ή αναλογικο(15 και τα 2...μαλλον ψηφιακο ε?)Υπαρχει καποιος οδηγος?Μπορεις να μου πεις εσυ αν δεν υπαρχει?Θελω να μετρησω ολες τις τασεις...Για το συστημα της υπογραφης μου!Και μια ερωτηση ακομα...αν με το πολυμετρο ακουπησω κατι στη τυχη...θα το καψω?ΥΓ: Οι P4 "θελουν" +12 και οι AMD +5? Αν καταλαβα καλα... Με πολύμετρο μετράς απλά, ακουμπάς τους ακροδέκτες στα σημεία που θέλεις να δεις αντίσταση, τάση κλπ. και το πολύμeτρο φυσικά ρυθμισμένο στη κατάλληλη λειτουργία και κλίμακα. Αν βραχυκυκλώσεις κάτι, ποικίλα αποτελέσματα.. Φυσικά μπορεί και να κάψεις κάτι. Για αρχή οι τάσεις μετρούνται σε κλίμακα 0-20 συνεχούς που έχουν τα περισσότερα με το μαυρο γειώνεις κάπου (στο κουτί, σε μαυρη γείωση στο molex) και το κόκκινο ακουμπάς εκεί που θέλεις να μετρήσεις. Για τις τάσεις του psu κίτρινο είναι τα +12, κόκκινο τα +5 και πορτοκαλί τα +3.3, να μετράς σε molex που είναι ήδη συνδεδεμένα κάπου για να δείχνει πιο ρεαλιστικές τιμές (πχ. στο ΑΤΧ πάνω στη μητρική).[edit] Αντίσταση μετράς μόνο με κάποιο εξάρτημα εκτός του κυκλώματος. Πάνω στο κύκλωμα πιθανότατα να πάρεις λάθος τιμή, κάψεις το πολύμετρο (αν και τα περισσότερα έχουν ασφάλεια) ή και το κύκλωμα.Δες και τα παρακάτω λινκ, η χρήση του πολύμετρου πραγματικά ξεφυγει από αυτό thread..http://www.doctronics.co.uk/meter.htmhttp://mechatronics.mech.northwestern.edu/mechatronics/design_ref/tools/multimeter.htmlυγ. Μητρικές που έχουν και την εξτρα τροφοδοσία +12, δίνουν στον επεξεργαστή από τα +12. Όλες οι άλλες από τα +5.
jax7480 Μάϊος 18, 2004 #43 Μάϊος 18, 2004 Παράθεση Αρχική απάντηση από billpeppas Φίλε Jax , φυσικά και έχω κάνει OCs στην CPU που έχω εδώ στην Λαμία , καθώς και σε άλλους 2 XP3000+ που έχω.Οι 2 πάνε πολύ καλά.Ο 1 όμως πάει χάλια.Σε αυτόν εδώ , πάω 2400MHz με 200FSB ( στην Abit , χωρίς κανένα mod , και με το original bios της Abit ) , με 1.725Volt , και την box ψύκτρα της AMD , συνοδευόμενη από έναν GlobalWIN 60mm 7400RPM , και καλή κυκλοφορία του αέρα στο κουτί.Με την SLK-900U πήγαινε 2596MHz σταθερά ( με διάφορα FSB ).Βαρέθηκα , και δεν έπαιξα παραπάνω ( ούτε με περισσότερες τάσεις , τάσεις μνημών , hardware & software mods , bios , κλπ )2596MHz σταθερά με 1.75Volt. Για το προμι δεν μας ειπες ομως τιποτα. Το εβαλες επανω σε κανεναν XP? Και αν ναι, ποσο σου πηγε, με τι ταση, τι FSB και ποιο BIOS της ABIT????Ενα screenshot βεβαια δεν θα ηταν ασχημο αλλα αν δεν εχεις δεν πειραζει. Αρκει να μας πεις ποσο πηγε με το προμι.
unstoppable Μάϊος 18, 2004 #44 Μάϊος 18, 2004 Παράθεση Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 00:09] Για το προμι δεν μας ειπες ομως τιποτα. Το εβαλες επανω σε κανεναν XP? Και αν ναι, ποσο σου πηγε, με τι ταση, τι FSB και ποιο BIOS της ABIT???? Ενα screenshot βεβαια δεν θα ηταν ασχημο αλλα αν δεν εχεις δεν πειραζει. Αρκει να μας πεις ποσο πηγε με το προμι. Καλα ρε Ζαχο εισαι τρελος,ποιος κανει o/c με prommie,δεν πας καθολου καλα μου φαινετε Παράθεση Αρχική απάντηση από billpeppas Very funny. Δεν με νοιάζουν ούτε τα όρια της CPU μου , ούτε χρειάζεται να κάνω overclocking. Παρά ταύτα και Prometeia έχω , και το καινούργιο θέλω να πάρω , και θα ξεκινήσω για home made phase change systems. Παρήγγειλα έναν Athlon FX-53 & ένα Asus SK8V. Χρειάζεται να overclockάρω τίποτα?
jax7480 Μάϊος 18, 2004 #45 Μάϊος 18, 2004 Παράθεση Αρχική απάντηση από unstoppable Καλα ρε Ζαχο εισαι τρελος,ποιος κανει o/c με prommie,δεν πας καθολου καλα μου φαινετε Unsto, απο την στιγμη που λεει οτι εχει εγω τον πιστευω. Τουλαχιστον ας απαντησει σε αυτο που τον ρωταω. Αν με καποιον απο τους Athlon που εχει, δοκιμασε το προμι και ποσο του εφτασε. Αν παλι μας πει οτι δεν το δοκιμασε με τον Αθλον, με γεια του με χαρα του. Εγω παλι τον πιστευω. Αλλα ας βγει να πει κατι. Αυτο δεν μπορω να καταλαβω. Βγες και πες οτι πηγε τοσο. Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.