panosk82 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Θελω να φτιαξω ενα δικτυο αναμεσα σε 3 δωματια και επειδη η ταχυτητα του wireless δεν μου φτανει ειπα να δικιμασω κατι τετοιο DEVOLO DLAN 200 AV MINI NETWORK KIT.Το συγκεκριμενο σετ κανει δουλεια;Οι ταχυτητες που πιανει ειναι ανωτερες του wireless;Μην το παρω και μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 23, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Εξαρτάται πάρα πολύ από την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού και την ποιότητα των καλωδίων καθώς και τον θόρυβο. Τα δικά μου (άλλη μάρκα στα 200 κι αυτά) δεν πιάνουν ούτε 50 οπότε παρέμεινα στο wireless. Αν τα έχεις δίπλα σε μικροκυμάτων/πλυντήρια κτλ θα ναι ακόμα χειρότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk82 Ιανουάριος 23, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Εσυ πια εχεις;Δεν κοιταω μονο τα συγκεκριμενα αλλα οποιαδηποτε βρω που ειναι δοκιμασμενα οτι δουλεουν καλα θα τα παρω.Εκει που θα μπουν δεν υπαρχουν κοντα συσκευες σαν αυτες που αναφερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιανουάριος 23, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Εγώ έχω τα Devolo DLan 200 AVsmart+. Αν δε βιάζεσαι απο βδομάδα - αν προλάβω (καιρός εξεταστικης)- θα κάνω μερικές μετρήσεις στις συνθήκες που θα χρησιμοποιήσεις κι εσυ τα δικά και να δω τι επιδόσεις έχουν. Ωστόσο λόγω παρεμβολών οι επιδόσεις ίσως να διαφέρουν απο το σπίτι μου στο σπίτι σου. Πάντως θα είναι μια καλή προσέγγιση για το τι να περιμένεις.Μια ερώτηση το ασύρματό σου είναι N ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 23, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Έχω τα D-Link DHP-303, αλλά νομίζω όλα πάνω κάτω το ίδιο θα συμπεριφερθούν. Αν είναι παλιό το σπίτι κι οι καλωδιώσεις θα σου έλεγα να βρεις από κάποιον φίλο πρώτα να δοκιμάσεις πριν πας και τα αγοράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk82 Ιανουάριος 23, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Εγώ έχω τα Devolo DLan 200 AVsmart+. Αν δε βιάζεσαι απο βδομάδα - αν προλάβω (καιρός εξεταστικης)- θα κάνω μερικές μετρήσεις στις συνθήκες που θα χρησιμοποιήσεις κι εσυ τα δικά και να δω τι επιδόσεις έχουν. Ωστόσο λόγω παρεμβολών οι επιδόσεις ίσως να διαφέρουν απο το σπίτι μου στο σπίτι σου. Πάντως θα είναι μια καλή προσέγγιση για το τι να περιμένεις.Μια ερώτηση το ασύρματό σου είναι N ??? Οχι το ασυρματο που εχω ειναι ενα απλο 54mbps.Δεν χρειαζεται να κανεις μετρησεις απλα αν θες πες μου εαν εισαι ευχαριστημενος απο την αγορα τους σε σχεση με το wireless. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιανουάριος 23, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Κοίτα για τη δουλειά που το θέλω εγώ μέχρι στιγμής (χρήση 5 ημερών) είμαι ικανοποιημένος. Να πως όμως ότι συνδέω το σπίτι μου (internet κυρίως) με το υπόγειο (το οποίο btw βρίσκεται σε άλλο ρολόι και δύο ορόφους κάτω), όπου το wireless δε πιάνει για κανένα λόγο. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει μεταφορά μεγάλων αρχείων για να δω αν υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα, όμως έχω παρατηρήσει ένα μικρό lag της τάξης του 1-2ms σε ping request που κάνω στο server στο Lan μου.Πάντως αν θες να αγοράσεις κάτι παρόμοιο μόνο και μόνο για να αυξηθεί η ταχύτητα σου στο internet δεν αξίζει.. Αν πάλι θες να αναπτύξεις την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων είναι μια καλή λύση, αλλά σκέψου και την αναβάθμιση του router σου σε wireless N (το οποίο έχει ταχύτητες εως 300mbps).PS. Στο σπίτι χρησιμοποιώ wireless και δε σκέφτομαι να το αλλάξω με powerlines... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk82 Ιανουάριος 23, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Με μια ταχυτητα της ταξης των 100-110 Mbps να εχει και θα ειμαι ικανοποημενος.Το να βαλω wireless N ειναι πιο ακριβο γιατι εκτος του router πρεπει να παρω και καρτες δικτυου με Ν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Ιανουάριος 23, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 σωστα οντως πρεπει να παρεις και τις καρτες δικτυου δεν ειναι μονο το μοντεμ :wall: αλλα οπως και να εχει δεν θα δεις και πολυ μεγαλες διαφορες πχ λεει 200 αντε να πιασεις 100-120 ?κανεις καμια ιδεα?αλλα απο 54 που πιανεις ειναι καλυτερα θα μου πεις τοτε οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιανουάριος 23, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2011 Με μια ταχυτητα της ταξης των 100-110 Mbps να εχει και θα ειμαι ικανοποημενος.Το να βαλω wireless N ειναι πιο ακριβο γιατι εκτος του router πρεπει να παρω και καρτες δικτυου με Ν.Σίγουρα υπάρχει και το κόστος της αγοράς ασύρματων καρτών/usb, μπορείς όμως για λίγο καιρό να χρησιμοποιήσεις τις ήδη υπάρχουσες αφου τα περισσότερα moder routers υποστηρίζουν και τα πιο παλιά πρότυπα (συνήθως είναι b,g,n)...Απλώς θεωρώ ότι είναι δύσκολο να δεις >100 mbps με τα powerlines λόγω των παρεμβολών. Σε μερικά review που είχα δει για τα δικά μου, έλεγαν ότι είδαν max 70-80 mbps νομίζω. (Να ξεκαθαρίσω ότι δε θεωρώ ότι έχω αγοράσει τα καλύτερα της αγοράς, αλλά αυτά που με βόλευαν σύμφωνα με τις συνθήκες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 4, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2011 να ρωτήσω παίδες, για να λειτουργήσουν αυτά τα μαραφέτια θέλουμε να είναι στην ίδια φάση ή και στην ίδια ασφάλεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 4, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2011 Στο ιδιο ρολοι (ιδια φαση) μας ειχαν πει σε ενα σεμιναριο της level one.. Ας με επιβεβαιωσει καποιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Φεβρουάριος 4, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2011 να ρωτήσω παίδες, για να λειτουργήσουν αυτά τα μαραφέτια θέλουμε να είναι στην ίδια φάση ή και στην ίδια ασφάλεια; Χρειάζονται ίδια φάση όχι ίδιο ρολόι (Σε μένα η μια πρίζα είναι στο ρολόι του διαμερίσματος και η άλλη στο ρολόι του κοινόχρηστου...) PS. Στο σπίτι που έχω τριφασικό, όταν τα δοκίμαζα λειτουργούσαν (νομίζω) και σε διαφορετική φάση αλλά δεν είμαι σίγουρος 100% κι ούτε έχω μπορέσει να δώσω κάποια εξήγηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 5, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Πως ακριβως λειτουργουν αυτα; συνδεεις ενα σε πριζα ρευματος και στο ρουτερ και μετα βαζεις ενα αλλο τετοιο σε αλλη πριζα ρευματος και σε λαπτοπ πχ και εχει δικτυο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 5, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 @FANISTELROOY: yeap Παίδες, για αυτά εδώ τι λέτε; [D-Link DHP-P307AV] Θα κάνουν τπτ; Δυστυχώς η λύση του ασύρματου απορρίπτεται, γιατί πολύ απλά δεν περνάει τπτ από τον ένα όροφο στον άλλο Και το καλώδιο απορρίπτεται γιατί θα με σφάξουν οι δικοί μου άμα αρχίσω να αμολάω καλώδια και σε εκείνο το σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk82 Φεβρουάριος 6, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 @FANISTELROOY: yeap Παίδες, για αυτά εδώ τι λέτε; [D-Link DHP-P307AV] Θα κάνουν τπτ; Δυστυχώς η λύση του ασύρματου απορρίπτεται, γιατί πολύ απλά δεν περνάει τπτ από τον ένα όροφο στον άλλο Και το καλώδιο απορρίπτεται γιατί θα με σφάξουν οι δικοί μου άμα αρχίσω να αμολάω καλώδια και σε εκείνο το σπίτι τελικα λογω τιμης αγορασα αυτα απο πιχμανια και τα εγκατεστησα χθες.ακομα κανω τεστ οταν τα τελειωσω θα ενημερωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 6, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 Εγω επειδη εχω δοκιμασει 3-4 μαρκες κανενα δεν πιανει πανω απο 4mb/s...Ειναι εντελως αχρηστα για streaming κτλ...Mono για κανενα internet κτλ κανουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 6, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 icy20, 85άρια ή 200άρια δοκίμασες; οι πρίζες στην ίδια φάση; καλωδίωση του σπιτιού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Φεβρουάριος 6, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 Εγω επειδη εχω δοκιμασει 3-4 μαρκες κανενα δεν πιανει πανω απο 4mb/s...Ειναι εντελως αχρηστα για streaming κτλ...Mono για κανενα internet κτλ κανουνΜηπως ήταν πάνω στην γραμμή ρεύματος που λειτουργούσαν ψυγεία - πλυντήρια - πιστολάκια μαλλιών κτλ?? Φιλος εχει παρει ενα ζευγος για το connx TV και δεν παραπονιέται ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Φεβρουάριος 6, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2011 Εγω επειδη εχω δοκιμασει 3-4 μαρκες κανενα δεν πιανει πανω απο 4mb/s...Ειναι εντελως αχρηστα για streaming κτλ...Mono για κανενα internet κτλ κανουνΔεν έχω δοκιμάσει μεταφορά μεγάλων αρχείων ακόμα, αλλά όταν κάνω speedtest τερματίζει η σύνδεση ( δηλάδη πιάνουν σίγουρα πάνω από 15mpbs και μάλλον πολύ παραπάνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.