Jump to content

nikos312

Recommended Posts

Σεβαστα τα οσα γραφετε παιδια, απλα θελω να τονισω πως οτι επεξεργαστη και να παρει το παιδι, εχοντας τον 980, ΔΕΝ θα δει διαφορα. Μιλαμε για τα κορυφαια μοντελα αυτη τη στιγμη, και οι διαφορες ειναι μονο για τους benchaδες στα χαρτια... Και θα υποστηριξω αυτα που λεω:

1 GAMES

Εδω εαν ο 2600 οντως κλοκαρει πιο καλα απο τον 980 που εχει το παλικαρι, θα ειχε λογικη εαν επαιζε σε αναλυσεις επιπεδου 1024χ 768. Δε νομιζω οτι χρειαζεται κανεις μας πανω απο 3.8-4 ghz (ειδικα με ι7) για να παιξει games. Απο εκει και περα μιλαει η (οι) Gpu. Εγω παντως δεν βλεπω διαφορες.

2 Multi thread εφαρμογες.

Νομιζω εδω τις απαντησεις τις εχουν δωσει και πιο πανω. Οσο κοντα και αν ερχεται εδω ο 2600 η ακομα και αν περναει με αμελητεες διαφορες τον 980 δεν δικαιολογει την αλλαγη.

Μετρησεις υπαρχουν στο web απο αξιοπιστα site οποτε δεν θα αναφερθω επιμερους.

Και επειδη το εκανα λιγο 2600 VS 980X δεν το συνεχιζω μιας μιλαμε για 2 επεξεργαστες αλλης τιμολογιακου επιπεδου αλλα και επιδοσεων. Ειναι σα να αλλαξω τη gtx 580 μου για να βαλω amd 6970... Σιγα τις διαφορες δλδ...

Αν εστεινα τωρα pc ναι θα εβαζα και γω SB γιατι ο 980 ζηταει πολλα για αυτα που δινει. Και επιμενω πως ειναι sidegrade στην καλυτερη των περιπτωσεων.

Αλλα παλι δεν εχει διευκρινισει το παιδι τι ακριβως θελει να κανει.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Για εμενα παραδειγμα που χρησιμοποιω το pc κυριως για gaming ενας 2600κ@4,7-5Ghz θα ηταν λουκουμι :)

Δλδ με ενα ι7 980 @ 4ghz θελεις να μου πεις οτι θα εχανες frames? Να υποθεσω τοτε οτι παιζεις σε 800χ600? Δεν ειρωνευομαι απλα προσπαθω να καταλαβω το πως σκεφτεσαι, μην με παρεξηγησεις. Εξαλλου κανενα game αυτη τη στιγμη δεν τερματιζει τους i7 σε λογικες αναλυσεις 1680 και πανω (που παιζουν σχεδον οι περισσοτεροι).

Νομίζω ότι και οι δυο καλύπτουν τα πάντα απλά ο ένας είναι extreme edition και όνειρο καθε hardcore χρήστη..

Η χρηση που κάνω είναι κανα bench μολις στήσω το σύστημα να δω που παει οπου και απογοητεύομαι συνήθως.. μετά games.. Μετα βαριεμαι.. Μετά αναβάθμιση... Και πάλι από την αρχή...

Η ολη φάση είναι το στήσιμο για μένα..

Ο 980x με την p6t εφτανε με αερα σταθερά 4.5 (SLBUZ)

Δλδ με ενα ι7 980 @ 4ghz θελεις να μου πεις οτι θα εχανες frames? Να υποθεσω τοτε οτι παιζεις σε 800χ600? Δεν ειρωνευομαι απλα προσπαθω να καταλαβω το πως σκεφτεσαι, μην με παρεξηγησεις. Εξαλλου κανενα game αυτη τη στιγμη δεν τερματιζει τους i7 σε λογικες αναλυσεις 1680 και πανω (που παιζουν σχεδον οι περισσοτεροι).

Οχι δεν λεω οτι θα εχανες frames...Αυτο ελειπε οι Bloomfield να ειχαν φτασει ηδη στα <<ορια>> τους...

Αλλα η τεχνολογια παει προς τα μπροστα...

Το σκεπτικο μου ειναι αυτο ακριβως που ανελυσε πιο πισω ProPitsiriko$ ...

Οτι δηλαδη η περιπτωση του 2600κ θα του κοστισει πολυ λιγοτερο, και θα εχει τις ιδιες επιδοσεις εχοντας ταυτοχρονα επενδυσει και σε μια πιο καινουργια πλατφορμα....Μετα απο λιγο καιρο ετσι και αλλιως η μεταπωλητικη αξια του 980 θα παρει για τα καλα την κατηφορα...Οποτε αφου μπορει με λιγοτερα χρηματα να εχει τις ιδιες επιδοσεις και ταυτοχρονα να εχει πιο καινουργια πλατφορμα, δεν βλεπω το λογο να επενδυσει χρηματα στο χ58 πλεον...Τιποτα λιγοτερο τιποτε περισσοτερο...

οτι ειπε ο απο πανω!!! (ο nikdev)

αν SONY και καλα θες να ξοδεψεις λ7 πανε παρε αν δεν εχεις καλες καρτες γραφικων+3οθονουλες να σου φυγουν και σενα τα σαγονια

σε σχεση αποδοσης τιμης ο 2600 ειναι best

σε αποδοδη για multi εργασιες ο 980 ειναι τοπ.

Οχι δεν λεω οτι θα εχανες frames...Αυτο ελειπε οι Bloomfield να ειχαν φτασει ηδη στα <<ορια>> τους...

Αλλα η τεχνολογια παει προς τα μπροστα...

Το σκεπτικο μου ειναι αυτο ακριβως που ανελυσε πιο πισω ProPitsiriko$ ...

Οτι δηλαδη η περιπτωση του 2600κ θα του κοστισει πολυ λιγοτερο, και θα εχει τις ιδιες επιδοσεις εχοντας ταυτοχρονα επενδυσει και σε μια πιο καινουργια πλατφορμα....Μετα απο λιγο καιρο ετσι και αλλιως η μεταπωλητικη αξια του 980 θα παρει για τα καλα την κατηφορα...Οποτε αφου μπορει με λιγοτερα χρηματα να εχει τις ιδιες επιδοσεις και ταυτοχρονα να εχει πιο καινουργια πλατφορμα, δεν βλεπω το λογο να επενδυσει χρηματα στο χ58 πλεον...Τιποτα λιγοτερο τιποτε περισσοτερο...

Κατανοητο... Εαν μπορεσει να ''ξεφορτωθει'' τον 980 σε καλη τιμη ωστε το νεο πακετο σε P67 θα ειναι οντως μια επενδυση... γιατι στην ουσια με μικρο κοστος η μηδαμηνο, περναει στη νεα πλατφορμα. Οκ θα συμφωνησω και εγω σε αυτο, αφου ετσι και αλλιως ο φιλος ειπε εμμεσως πλην σαφως οτι κανει upgrades ετσι και αλλιως. Τοτε ειναι μια καλη ευκαιρια που δεν θα του κοστισει πολλα

Σορρυ ρε παιδες..Αλλα ποιες εφαρμογες υπαρχουν και τις χρησιμοποιει ο καθημερινος χρηστης που να αξιοποιουν 6c/12t ?

Τα 4c/8t ξαφνικα δεν μας φτανουν ? Εδω εγω με τον γέρο Q δεν εχω κανενα προβλημα σε οτι και αν κανω...δεν μασαει!Ποσο μαλλον τα νεα cpu!

Το θεμα ειναι απλο..!

Θες τον 980 ? καλως χωσε ενα 500αρι στο νερο να παρεις καλο σετακι mobo/ram (χανοντας σιγα σιγα αξια..)

Θες να την βγαλεις οικονομικα και τα ρεστα να τα χαλασεις στα μπουζουκια Η να παρεις καμια σουπερ ντουπερ οθονη gaming setup και και και και ? Παρε 2600K

Αλλωστε λιγο πολυ ολοι θα μεινουμε με τα σαγωνια στο πατωμα οταν ερθει το νεο high end socket!:p

Μα αυτο ελεγα και γω, αλλα την απαντηση την εδωσε μονος του ο ανθρωπος... Κανει αναβαθμησεις ετσι και αλλιως γιατι γουσταρει. Και τον 980 που πηρε θα μπορουσε να πει κανεις οτι ηταν υπερβολη...

Μολις βαριεται ενα rig αφου το benchαρει το αλλαζει

Φίλε μην το κάνεις αυτό...

6 Core CPU σε 4 Core CPU? Downgrade θέλεις να κάνεις...?

Δεν αξίζει, είναι τούμπανο ήδη , τσάμπα θα τον πουλήσεις φτηνότερα..

900 ευρώ καινούργιος οπότε θα πρέπει να τον πουλήσεις το λιγότερο 800ευρώ..

Αν καταφέρεις να τον πουλήσεις τόσα λεφτά και θέλεις να αλλάξεις μηχάνημα κάνε το, αλλά εγώ το θεωρώ Downgrade, διότι μελλοντικά θα δείς ότι οι 6 πυρήνες είναι top..

Φίλε μην το κάνεις αυτό...

6 Core CPU σε 4 Core CPU? Downgrade θέλεις να κάνεις...?

Δεν αξίζει, είναι τούμπανο ήδη , τσάμπα θα τον πουλήσεις φτηνότερα..

900 ευρώ καινούργιος οπότε θα πρέπει να τον πουλήσεις το λιγότερο 800ευρώ..

Αν καταφέρεις να τον πουλήσεις τόσα λεφτά και θέλεις να αλλάξεις μηχάνημα κάνε το, αλλά εγώ το θεωρώ Downgrade, διότι μελλοντικά θα δείς ότι οι 6 πυρήνες είναι top..

Φιλε μου συγνωμη αλλα μην πεφτεις θυμα στο marketing! Επεξεργαστικη ισχυ εχουμε απλετη , να φανε και οι κοτες τα ψαρια κτλπ..!! τι 4 τι 6 τι 50 cores αυτα που χρησιμοποιουμε τους γαργαλαμε..!Δεν καταλαβαινεις διαφορα...! Εκτως και αν κανεις edditing , cad κτλπ και θελεις cores!(που αμφιβαλλω οτι θα χρησιμοποιουν και τους 6 core)

Σε λιγο καιρο θα εχουμε 8core απο AMD, θα πρεπει να τα πουλησουμε ολα να παρουμε 8 core ? γιατι the more the better ?

Οι δισκοι μας κρατανε πισω και το software που κρασαρει! :p

Φιλε μου συγνωμη αλλα μην πεφτεις θυμα στο marketing! Επεξεργαστικη ισχυ εχουμε απλετη , να φανε και οι κοτες τα ψαρια κτλπ..!! τι 4 τι 6 τι 50 cores αυτα που χρησιμοποιουμε τους γαργαλαμε..!Δεν καταλαβαινεις διαφορα...! Εκτως και αν κανεις edditing , cad κτλπ και θελεις cores!(που αμφιβαλλω οτι θα χρησιμοποιουν και τους 6 core)

Σε λιγο καιρο θα εχουμε 8core απο AMD, θα πρεπει να τα πουλησουμε ολα να παρουμε 8 core ? γιατι the more the better ?

Έκανα encoding μιας ταινίας, είδα και τους 6 πυρήνες του AMD Phenom 1090T μου να Fullάρουν στο 88-94% και έβλεπα πως προχωράει.. Πήρε 23 λεπτά περίπου.. (Στον E7300 νομίζω περίπου το ίδιο τεστ έκανε 3 ώρες..)

Αυτό και αν είναι ισχύς... Εντάξει 8 Core είναι υπερβολή, τόσοι Cores σε ένα επεξεργαστή , στην ουσία είναι downgrade οι 8 Cores γιατί πάει πολύ και πολύ πιθανόν επειδή είναι πολλοί πυρήνες να είναι και πολύ αδύναμοι στην τελική... Αλλά οι 6πυρήνοι είναι οι ΤΟP...

Τώρα ο 2600K είναι ελάχιστα καλύτερος στα Games, και σε κάποια Benchmarks καλύτερος και σε άλλα χειρότερος... Αλλά χάνει στο encoding ταινιών...

Έκανα encoding μιας ταινίας, είδα και τους 6 πυρήνες του AMD Phenom 1090T μου να Fullάρουν στο 88-94% και έβλεπα πως προχωράει.. Πήρε 23 λεπτά περίπου.. (Στον E7300 νομίζω περίπου το ίδιο τεστ έκανε 3 ώρες..)

Αυτό και αν είναι ισχύς... Εντάξει 8 Core είναι υπερβολή, τόσοι Cores σε ένα επεξεργαστή , στην ουσία είναι downgrade οι 8 Cores γιατί πάει πολύ και πολύ πιθανόν επειδή είναι πολλοί πυρήνες να είναι και πολύ αδύναμοι στην τελική... Αλλά οι 6πυρήνοι είναι οι ΤΟP...

Τώρα ο 2600K είναι ελάχιστα καλύτερος στα Games, και σε κάποια Benchmarks καλύτερος και σε άλλα χειρότερος... Αλλά χάνει στο encoding ταινιών...

Δεν αντιλεγω..! Αλλα εχεις δει τον 2600k με τα ενσωματωμενα γραφικα πως κανει το encode ?? Ειναι να τραβας τα μαλλια σου! Αλλα κατι τετοιο θα το δουμε παρεα με overclock με το Z68 chipset!Γιατι το P67 τα καταργει..!

Αλλα Μην μου πεις οτι ο 6 core με τον 4core θα εχει τοση διαφορα οσο ο 1090 με τον 7300! Ποσο να ειναι η διαφορα ? 5-10 λεπτα ? και πολυ λεω..!

Επισης καθε ποσο κανει encode ο μεσος χρηστης ? Εκει ειναι που θελω να καταληξω..! πως εχουμε απολα..! Οποτε ειτε να κρατησει τον 980x ειτε να παρει 2600k ειναι το ιδιο TOP!

Απλα με τον 2600k Θα του βγει πιο οικονομικα και τωρα ο 980x πιανει χρηματα για μεταπωληση..! μετα απο 6+ μηνες ομως ? Οταν θα βγει το Χ68 ποσο θα πιανει ? θα αναγκαστει να τον σκοτωσει και ειναι κριμα..!

Δεν αντιλεγω..! Αλλα εχεις δει τον 2600k με τα ενσωματωμενα γραφικα πως κανει το encode ?? Ειναι να τραβας τα μαλλια σου! Αλλα κατι τετοιο θα το δουμε παρεα με overclock με το Z68 chipset!Γιατι το P67 τα καταργει..!

Αλλα Μην μου πεις οτι ο 6 core με τον 4core θα εχει τοση διαφορα οσο ο 1090 με τον 7300! Ποσο να ειναι η διαφορα ? 5-10 λεπτα ? και πολυ λεω..!

Επισης καθε ποσο κανει encode ο μεσος χρηστης ? Εκει ειναι που θελω να καταληξω..! πως εχουμε απολα..! Οποτε ειτε να κρατησει τον 980x ειτε να παρει 2600k ειναι το ιδιο TOP!

Απλα με τον 2600k Θα του βγει πιο οικονομικα και τωρα ο 980x πιανει χρηματα για μεταπωληση..! μετα απο 6+ μηνες ομως ? Οταν θα βγει το Χ68 ποσο θα πιανει ? θα αναγκαστει να τον σκοτωσει και ειναι κριμα..!

Για αυτήν την διαφορά...?

Αλλά ας το κάνει αφού έτσι θέλει. Κάθε 6 μήνες αν θέλει ο άλλος να πετάει 400-500 ευρώ δικαιωμά του. Να πουλήσει, να αλλάξει, να αγοράσει για το κέρδος του 8-12%...

Όσο για το encoding μπορεί να το κάνει συχνά κάποιος, αν θέλει να βλέπει κατεβασμένες ταινίες στη τηλεόραση, να φτιάξει ένα mix από μουσικά βιντεοκλίπ για το αυτοκίνητο, και γενικότερα τα "οικογενιακά" που είναι από ψηφιακή μορφή σε dvd..

Kαι φυσικά δεν συγκρίνω έναν αδύναμο 2πυρηνο με έναν 6πύρηνο...

Anyway καλές αγορές σε όποιον πάρει... :p

Αν η αρχιτεκτονικη της μπουλντοζας ειναι τοσο δυνατη οσο φημολογειται, εγω θα τα πουλησω ολα και εφυγα :D

Offtopic:

H AMD έχει να παρουσιάσει ¨κάτι¨ από την εποχή που έβγαλε τους Χ2, που ήταν κορυφαίοι επεξεργαστές σε κορυφαίες τιμές όμως!

Anyway: Είναι φανερό ότι θέλει να δοκιμάσει τη νέα πλατφόρμα οπότε ας τα σπρώξει όλα για να πάει αναίμακτα σε ένα σετ Sandybridge+SSD

Δεν αντιλεγω..! Αλλα εχεις δει τον 2600k με τα ενσωματωμενα γραφικα πως κανει το encode ?? Ειναι να τραβας τα μαλλια σου!

Γιατί το κάνετε τόσο θέμα; Αυτό γίνεται μέσω ati και nvidia χρόνια τώρα... οκ γίνεται και απο cpu πλεον. σόου γουότ;

Εγώ γιατί πάλι θεωρώ μεγάλη βλακεία την ενσωμάτωση GPU στη CPU? Οκ για low-end μηχανήματα ίσως να είναι καλή λύση, αλλά από αναβαθμισημότητα; Γιατί στο τέλος πάλι μετά από κάποιο διάστημα θα τρέχουμε να αγοράσουμε ξεχωριστή GPU για να κάνουμε καλά την δουλειά μας...

Εγώ γιατί πάλι θεωρώ μεγάλη βλακεία την ενσωμάτωση GPU στη CPU? Οκ για low-end μηχανήματα ίσως να είναι καλή λύση, αλλά από αναβαθμισημότητα; Γιατί στο τέλος πάλι μετά από κάποιο διάστημα θα τρέχουμε να αγοράσουμε ξεχωριστή GPU για να κάνουμε καλά την δουλειά μας...

Είναι βολικό να υπάρχει μια μικρή καρτούλα...

Πες χαλάει η κάρτα γραφικών, έχεις και μια 2η στον επεξεργαστή και απλά τον ενεργοποιείς.

Επίσης κάποιος που δεν παίζει παιχνίδια, και θέλει να πάρει μια πολύ φτηνή μητρική θα μπορέσει να πάρει έναν SandyBridge και να έχει την GPU.. Χωρίς να αγοράσει κάρτα γραφικών..

Αυτό που σκέφτομαι...Έίναι το εξής..

Μήπως η ύπαρξη μιας GPU μέσα στον CPU δεν συμφέρει γενικώς για τον επεξεργαστή..?

μα υπαρχει κατι καλυτερο για ενα "τερας" workstation ή για ενα "τερατακι" για development?

Προσωπικα ευχαριστω την ιντελ που εβγαλε αυτην την πλατφορμα και αν η amd δεν αντιπαραθεσει τελικα κατι πιο δυνατο, θα την τιμησω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.