Jump to content

nikos312

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μείνει με τον 980Χ και είμαι σε αναζήτηση mobo και dd3.

Ψάχνοντας στο net βλέπω ότι έχουν σχεδόν ίδια απόδοση και ίσως ο 2600κ είναι καλύτερος..

Βέβαια είναι νέα πλατφόρμα με ότι αυτό σημαίνει, αλλά 5gh με αέρα δεν είναι λίγο..

Ιδού η απορία λοιπόν..

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
Έχω μείνει με τον 980Χ και είμαι σε αναζήτηση mobo και dd3.

Ψάχνοντας στο net βλέπω ότι έχουν σχεδόν ίδια απόδοση και ίσως ο 2600κ είναι καλύτερος..

Βέβαια είναι νέα πλατφόρμα με ότι αυτό σημαίνει, αλλά 5gh με αέρα δεν είναι λίγο..

Ιδού η απορία λοιπόν..

Αν

α) Έχεις μητρική και μνήμες για τον 980Χ, δεν το σκέφτεσε καν να τον αλλάξεις. Ακόμα και αν σε σε μια ή δύο μετρήσεις ο 2600Κ περνάει τον 980Χ δεν σημαίνει οτι ο 2600Κ είναι καλύτερος (ειδάλλως θα τον περνούσε στις περισσότερες αν όχι όλες). Δεν έχω δει review τελευταία αλλά δεν νομίζω ο 2600Κ και με 5Ghz οτι θα είναι καλύτερος από έναν 980Χ με καλό OC. Εκτός αν σε εντυπωσιάζει το 5Ghz.

Ακόμα και αν σου λείπει μητρική και μνήμες και δεν υπάρχει (οικονομικό) πρόβλημα να τις πάρεις μένεις με τον 980Χ.

β) Έχεις μόνο τον 980Χ και δεν θέλεις να ξοδέψεις για μητρική και μνήμες. Αν τον δώσεις μπορείς να πάρεις 2600Κ και μητρική τουλάχιστον, αν όχι και μνήμες.

Πάντως ο αντικαταστάτης (=συνολικά καλύτερος) του 980Χ δεν είναι ο 2600Κ, αλλά τον πριμένουμε στο τέλος του χρόνου.

Πάρε Ρ67 .

Καλύτερες θερμοκρασίες και καταναλώσεις .

Σε επιδόσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια με τον 980Χ .

Φθηνότερη σαν πλατφόρμα .

Ο νέος είναι ωραίος... αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!!!

Ελπίζω να σε βοήθησα πολύ, σχετικά με την επιλογή σου...

πουλα 980 και με τα λεφτα πας σε 2500κ ,μητρικη p67,μνημες με 50€.Ελαχιστα καλυτερα θα εισαι με τον 2500κ (αν κλοκαρεις οπως και τον 980),φυσικα κλοκαρισμενος τουλαχιστον 4700 για καθε μερα.Αν οντως αποδειχτει οτι τελικα τα cpu δεν πεθαινουν με ταση >1.38 και τα sockets δεν σκανε τοτε παμε για 5000 καθε μερα με 1,4-1,44 αναλογα το κομματι και την τυχη σου.

Eιναι λιγο δυσκολο το ερωτημα!

Εφοσον εχεις τον 980 ηδη κοιταξε μηπως μπορεις να τον πουλησεις σε καλη τιμη και πηγαινε για 2600k+mobo+ram τσονταροντας καποιο ψιλα!

Aν δεις οτι δεν <<φευγει>> σε καλη τιμη τοτε αγορασε ram-mobo και κρατησε τον!

Στην θεση σου θα ψαχνομουν περισσοτερο για την πρωτη περιπτωση!

Δωστον τωρα που ειναι καιρος..!και θα τον δωσεις παραπανω..γιατι αργοτερα θα πρεπει να τον σκοτωσεις για να τον παρουν..!

Εξαρτάται από τη δουλειά που τον θες.Αν είσαι gamer/bencher παίρνεις τον i7 2600k αφού είναι στα ίδια με τον 980χ όπως είπες.Αν χρησιμοποιείς κάποια αρκετά multithreaded εφαρμογή επαγγελματικά,ο i7 980x θα είναι γρηγορότερος.Επίσης κάτι άλλο που θα μπορούσες να πα΄ρεις υπόψη είναι ότι το s1366 υποστηρίζει tri sli και trifire ενω το 1155 δεν έχει αρκετά lanes.Αυτά από μενα.

Ο καθενας λεει οτι θελει και καλα κανει, ελευθερια λογου εχουμε και αποψεων. Φιλε μου ειλικρινα εχεις i7 980 και σκεφτεσαι να τον αλλαξεις? Εχεις τον καλητερο επεξεργαστη της ιντελ και δεν σε ικανοποιει? Με αλλαγη σε 2600, που δεν ειναι σε καμια περιπτωση γρηγοροτερος πας το πολυ για sidegrade. Για μενα πεταμενα λεφτα απο καθε αποψη (ειδικα οταν εχεις το καλυτερο) αλλα δικα σου ειναι τα λεφτα...

Η χρήση δεν είναι επαγγελματική...

Μάλλον καταλήγω να τον κρατήσω, μια φορά πήρα xtreme και εγώ.. κρίμα είναι.

οπότε πάω για rampage iii και μνήμες. Άντε και μια H70 να δροσίζετε.

Για μένα αν μπορείς να δόσεις για να αγοράσεις μητρική και για μνήμες κρατά τον 980x κάτσε να περάσει λίγος καιρός να δούμε και τα ''προβλήματα''* των καινούριων επεξεργαστών.

* όπως κάτι ασυμβατότητες με μνήμες σε μεγάλα mhz ,το ρεύμα που προαναφέρθηκε, την ταχύτητα σε crossfire ,sli

Η χρήση δεν είναι επαγγελματική...

Μάλλον καταλήγω να τον κρατήσω, μια φορά πήρα xtreme και εγώ.. κρίμα είναι.

οπότε πάω για rampage iii και μνήμες. Άντε και μια H70 να δροσίζετε.

Ο 980X οχι απλα δεν ξεπεραστηκε για να τον αλλαξεις, αλλα βρισκεται ακομα μπροστα απο την εποχη του. 6 πυρηνες κλοκαρει τρελα (ειναι και ξεκλειδωτος). Εαν θελεις πραγματικα στην τελικη να αναβαθμισεις (που ειναι παραλογο καθως δεν κυκλοφορει κατι καλυτερο) πρεπει να περιμενεις τους νεους xtreme οταν και αν βγουν. Μου αρεσει που καποιοι το βρισκουν και λογικη την μεταβαση σε 2600Κ (μαλλον θελουν να δουν αγγελια σου να τον πουλας να τον τσιμπησουν φτηνα αλλιως δεν εξηγειται). (και μιλαμε παντα επειδη τον εχεις ηδη... εαν δεν ειχες τπτ και επρεπε να παρεις 1 απο τους 2 εκει ειναι αλλο θεμα γιατι παιζει και το τιμη-αποδοση)

Εχεις την απολυτη cpu προς ωρας μη μασας :smoke:

Ο 980X οχι απλα δεν ξεπεραστηκε για να τον αλλαξεις, αλλα βρισκεται ακομα μπροστα απο την εποχη του. 6 πυρηνες κλοκαρει τρελα (ειναι και ξεκλειδωτος). Εαν θελεις πραγματικα στην τελικη να αναβαθμισεις (που ειναι παραλογο καθως δεν κυκλοφορει κατι καλυτερο) πρεπει να περιμενεις τους νεους xtreme οταν και αν βγουν. Μου αρεσει που καποιοι το βρισκουν και λογικη την μεταβαση σε 2600Κ (μαλλον θελουν να δουν αγγελια σου να τον πουλας να τον τσιμπησουν φτηνα αλλιως δεν εξηγειται). (και μιλαμε παντα επειδη τον εχεις ηδη... εαν δεν ειχες τπτ και επρεπε να παρεις 1 απο τους 2 εκει ειναι αλλο θεμα γιατι παιζει και το τιμη-αποδοση)

Εχεις την απολυτη cpu προς ωρας μη μασας :smoke:

Δεν ειναι τοσα απλα, τα πραγματα...

Αν ειχε ηδη ολοκληρωμενο συστημα εννοειτε οτι δεν σκεφτοταν καν να κανει καποια αλλαγη..Απο την στιγμη ομως που πρεπει να αγορασει ram-mobo το πραγμα θελει σκεψη...

Μονο αν τρεχει multithreaded εφαρμογες, ειναι μπροστα ο 980...

Αν δεν τρεχει multithreaded εφαρμογες, δεν υπερισχυει ο 980, αλλα θα μενει και πισω λογο των περισσοτερων ghz που μπορει να πιασει ο 2600κ ...Αρα ο 980 δεν ειναι παντου και παντα ο απολυτος επεξεργαστης, εξαρταται απο το τι τρεχεις...

Επισης τη να περιμενει τους νεους xtreme οταν βγουν?Στην ουσια και ο 2600κ extreme ειναι αφου εχει ξεκλειδωτο πολ/στη και μαλιστα δεν θυμαμαι αλλη φορα η Intel να δινει ξεκλειδωτους cpu σε τετοιες χαμηλες τιμες...Εκτος αν εννοεις να περιμενει το νεο socket χ68(η οπως θα λεγεται) που θα βγει τελη 2011....Επισης αν ο 980 κλοκαρει τρελα, τοτε ο 2600k τι κανει??

Στο φιναλε αν δωσει τον cpu σε καλη τιμη, δεν θα χρειστει να τσονταρει πολλα για 2600k+mobo+ram...

Βασικα το πια ειναι η καλυτερη λυση πρεπει να το δει ο ιδιος γιατι εξαρταται απο τις εφαρμογες που θελει και χρειαζεται να τρεξει, για να δει ποιος του <<κανει>> καλυτερα...Αν τρεχει πολλες multithreaded εφαρμογες μενει με τον 980 αλλιως...

Για εμενα παραδειγμα που χρησιμοποιω το pc κυριως για gaming ενας 2600κ@4,7-5Ghz θα ηταν λουκουμι :)

Υ.Γ Ολα αυτα εννοειτε με την λογικη οτι μπορει να πουλησει τον 980 σε καλη τιμη..Αν ειναι να τον σκοτωσει μενει με αυτον και δεν το σκεφτεται καν!

@sayan2 Εαν πραγματικα πιστευεις οτι τα παιδια στο λαμπη σκευτονται ετσι κανεις λαθος..!Δεν θελουμε να δουμε σε αγγελια τον 980x!Γιατι πολυ απλα ενας απλος χρηστης δεν μπορει να τον αξιοποιησει..! Γιαυτο αλλωστε κανει 1κ καινιουργιος! Γιατι απευθυνεται σε extreme overclockers και οχι σαν εμενα και εσενα που παιζουμε κανα παιχνιδακι..!

Ο 2600Κ ΣΠΕΡΝΕΙ! με 330 ευρω ο cpu , 150 ευρω mobo και 160 ευρω μνημες παιζεις στα 4.5ghz με αερα! και τις μνημες τις παει μαμιοντας ο Controller του..! Καλυτερα ψαξτο λιγο περισσοτερο!

Για να δουμε..Rampage Extreme III = min > 337 ευρω

Μνημες κιτακι 6gb σιγουρα..! Δεν θα βαλεις τις value σε REIII και 980x αρα δεν θα δωσεις 160-200 ευρω ?

Επισης αποτι λενε το νεο socket θα εχει Quad channel! Αρα 4 dimmακια! Αρα εαν παρεις ενα καλο Triple δεν θα μπορεις να παιζεις με μελλοντικη αναβαθμιση..!Αρα πουλα μνημες αγορασε μνημες..!

Ποιο ειναι το σκεπτικο μου..! Επειδη εχω ψαχτει πολυ με τους SB του λεω να παρει SB! Αλλωστε ειναι ευκολοι στο overclock και user friendly! Ρευμα ανεβαζεις και multi!Τιποτα αλλο..!

α! Και κατι αλλο.. Ξεζουμιζουν οσο μπορουν το Χ58 για να βγαλουν οσα περισσοτερα μπορουν..! Γιαυτο αλλωστε εχουν βαλει οριο στους SB το 57αρι multi και το κλειδωμενο ''fsb''..!Τι θα γινει οταν θα βγουν τα ξεκλειδωτα SB ?

Ακουγεται οτι θα βγει νεο socket Q4 high end!Οποτε αυτοματα η μεταπωληση του 980x θα πεσει απο τα ουρανια..!

Σορρυ εαν σας ζαλισα...!:fun:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.