Jump to content

DMT [Tweak ADSL Connection!!]

aris20

Recommended Posts

Άρη, για πές μας ρε μαν πώς θα βρείς το ζευγος σου στο εσκαλίτ και πώς θα κουμπώσεις τα καλώδια στη ρεκλέτα;

Ένα τελευταίο. το καλύτερο "πείραγμα" που μπορείτε να κάνετε αντί να παλέυετε με το SNR είναι να βρείτε ένα router με το ίδιο chipset με το dslam. 1-2mb παραπάνω σίγουρα και upload κολλημένο στα 1024(εφόσον δεν συντρέχει λόγος καλωδίωσης.)

Eμένα είναι Broadcom και το DSLAM και το Router , (Netgear DGN2000).

Έτρεξα μέσω telnet μια εντολή για Info και το γράφει για το Router..

Το Broadcom DSLAM μου το λέει το Speedtouch, αν και το Speedtouch είναι ίδιο εμένα το Netgear συγχρονίζει 2Mbps παραπάνω ακριβώς ενώ είναι ίδιο router με ίδια Chipset. :)

system type : 96348W3

processor : 0

cpu model : BCM6348 V0.7

BogoMIPS : 239.20

wait instruction : no

microsecond timers : yes

tlb_entries : 32

extra interrupt vector : yes

hardware watchpoint : no

#

Όσο για να βρείς το ζεύγος σου, απλό πας στον κατανεμητή εκεί μάλλον έχουν διαχωρίσει τις γραμμές με τους ορόφους, σε διάφορους κατανεμητές είχα δεί μια καρτέλα που έγραφε και αριθμό.. Το θέμα ειναι ότι αν δεν ξέρεις πιο είναι από τα 3-4 σπίτια, στον όροφο ποιο είναι απλά το σκέφτεσαι αριθμητικά κάπως και βγάζεις το 1 ζεύγος για 10 δευτερόλεπτα, μιλάς με αυτόν στο σπιτι στο σταθερό και βλέπεις αν έχει τηλέφωνο.. Αν δεν πέσει το ξαναβάζεις γρήγορα γιατί είναι κάποιου άλλου...

Yπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να το βρείς χρησιμοποιώντας μια συσκευή εντοπισμού, είναι ένα μηχάνημα που το βάζεις στο RJ45 καλώδιο στο σπιτι και εκπέμπει μια συχνότητα... Και υπάρχει άλλη μια συσκευή με μια βελόνα και αν πλησιάσεις το καλώδιο στον κατανεμητή σου κάνει ήχο. Πως λέγεται δεν θυμάμαι :D..

Σε ευθεία περίπου 6.5κμ αλλά δυστυχώς εδώ και 5 χρόνια και 3 μήνες δεν έχουν αξιωθεί να διορθώσουν το πρόβλημα.

Πάλι καλά που έχω και adsl :T:!

Και σε αποστάσεις 6km πιάνεις ίντερνετ... Αν βάλεις ένα καλό router και όχι κανένα ψέμα, κρατάει την γραμμή και συγχρονίζει άνετα... Σε μένα κάποια router δεν μπορούσαν να συγχρονίσουν λόγο 70db Attenuation+ δοκίμασα πάρα πολλά και ένα Belkin μόνο τα κατάφερε... Το Νetgear DGN834 (νμζω αυτο είχα), Linksys δεν μπορούσανε ούτε για πλάκα να μπούνε..

Αλλά σκάψανε και αλλάξαν πάρα πολλές καλωδιώσεις μέχρι εδώ... Οπότε τώρα είναι μια χαρά.

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

DSL Type: G.992.1 (δε συνδέεται σε άλλο profile) annex B και fast path. Interleaved profile δε θα επιφέρει και αύξηση του latency?

Στη περιοχή υπάρχει ένα dslam από όσο ξέρω. Με το τηλέφωνο εκτός συγχρονίζει και παίζει σταθερά στα 1600/400.

Σκέφτομαι να βάλω με το "ΔΙΟΔΟΣ" 2η γραμμή αλλά annex A χωρίς τηλέφωνο (διότι είναι απαραίτητη η isdn της υπάρχουσας γραμμής), νομίζω πως δυστυχώς είναι η μόνη λύση για κάπως καλύτερη ποιότητα σύνδεσης. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη μια διαφορετική προσέγγιση αν υπάρχει :T:

DSL Type: G.992.1 (δε συνδέεται σε άλλο profile) annex B και fast path. Interleaved profile δε θα επιφέρει και αύξηση του latency?

Στη περιοχή υπάρχει ένα dslam από όσο ξέρω. Με το τηλέφωνο εκτός συγχρονίζει και παίζει σταθερά στα 1600/400.

Σκέφτομαι να βάλω με το "ΔΙΟΔΟΣ" 2η γραμμή αλλά annex A χωρίς τηλέφωνο (διότι είναι απαραίτητη η isdn της υπάρχουσας γραμμής), νομίζω πως δυστυχώς είναι η μόνη λύση για κάπως καλύτερη ποιότητα σύνδεσης. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη μια διαφορετική προσέγγιση αν υπάρχει :T:

Aν βάλεις 2η γραμμή και PSTN άντε να πέσει το attenuation απο 63.5db στα 58-59db... Θα συγχρονίσεις καλύτερα μιας και σε τέτοιες γραμμές είναι πολύ ευαίσθητες ακόμα και ένα τηλέφωνο να βάλεις χάνεις ταχύτητα..

Εκτoς G.992.1 (G.DMT ) δεν συγχρονίζει και είναι λογικό,

γιατί τα άλλα Profile θα σου δίναν ταχύτητα μεν αλλά αύξηση του attenuation...

Π.χ. αν το έβαζες σε ADSL2 (G.992.3) θα ανέβαινε το attenuation από 63.5 σε 65-66db, και στο ADSL2+ (G.992.5)

θα ανέβαινε στο 68db περίπου.. Οπότε είναι λογικό να μην μπορεί να συγχρονίσει... Γιατί βγαίνει κάπως εκτός ορίων.

Στο netfaster iad που δίνει η hol (αυτό με τη ζωγραφιά hol απέξω) δουλεύει?

Θέλω να βελτιώσω λίγο τη σύνδεση.

H γραμμή σου έχει μεγάλα περιθώρια για ανέβασμα...

11db Margin? Αν βάλεις ένα Netgear όπως DGN2000/DGN2200 άνετα θα συγχρονίσεις στα 22+Mbps...

Tώρα όπως είσαι δεν μπορείς να πειράξεις γιατί δεν υποστηρίζει το DMT το Netfaster... :getlost:

Στο netfaster iad που δίνει η hol (αυτό με τη ζωγραφιά hol απέξω) δουλεύει?

Θέλω να βελτιώσω λίγο τη σύνδεση.

Ναι γιατί και να ανεβάσεις νομίζεις ότι υπάρχει feed για παραπάνω... lol

Εδώ και τα δικά μου στατιστικά.

το DMT δυστυχώς δεν δουλεύει με την 8.2.6.5 εκδοση του thomson..

αν βάλω 7.χ firmware και πειράξω το DMT θα δω καμια διαφορά ;;;;

πριν κανα 2 χρόνια παντως που χα βαλει 4νετ, συχρονιζα στα 24 και με τον καιρό έπεφτε :D

post-83-1416074974,6808_thumb.jpg

Εδώ και τα δικά μου στατιστικά.

το DMT δυστυχώς δεν δουλεύει με την 8.2.6.5 εκδοση του thomson..

αν βάλω 7.χ firmware και πειράξω το DMT θα δω καμια διαφορά ;;;;

πριν κανα 2 χρόνια παντως που χα βαλει 4νετ, συχρονιζα στα 24 και με τον καιρό έπεφτε :D

Εχεις πολύ χαμηλό SNR, ίσως δεις αύξηση τις τάξεως ~1,5-2Mbps αλλά θα πρέπει να είναι στην τσίτα το SNR οπότε πολύ πιθανόν να έχεις αποσυνδέσεις..

Αν έχεις το Speedtouch 585v6 δεν χάνεις να το δοκιμάσεις.. Πρέπει να έχεις Firmware 6.1.X.X πάντως..

Ναι, αν γυρίσεις σε interleaved θα ανέβει το latency σου ( από 5ms μέχρι και 50ms ανάλογα το depth και τις επιδόσεις του DSLAM & router σου ) αλλά θα κερδίσεις σε ταχύτητες στο download.

Αν σε ενδιαφέρει το online gaming φυσικά και δεν ζητάς αλλαγή σε interleaved.

1. Και άλλο DSLAM να υπήρχε η διαδρομή που κάνει η γραμμή σου είναι μια και δεν αλλάζει δυστυχώς.

Βεβαίως αν εγκαθιστούσανε remote DSLAM ( στο καφάο σου ) θα ήσουν άρχοντας, αλλά αυτά δεν γίνονται εδώ δυστυχώς.

Υπομονή για την VDSL2 FTTC ( έχουμε ακόμα.... )

Η λογική λέει ότι με την PSTN θα έχεις λίγο καλύτερες ταχύτητες, αλλά παίζει να έχεις περισσότερο crosstalk, οπότε μπορεί να είναι και χειρότερα.

Εκτoς G.992.1 (G.DMT ) δεν συγχρονίζει και είναι λογικό,

γιατί τα άλλα Profile θα σου δίναν ταχύτητα μεν αλλά αύξηση του attenuation...

Π.χ. αν το έβαζες σε ADSL2 (G.992.3) θα ανέβαινε το attenuation από 63.5 σε 65-66db, και στο ADSL2+ (G.992.5)

θα ανέβαινε στο 68db περίπου.. Οπότε είναι λογικό να μην μπορεί να συγχρονίσει... Γιατί βγαίνει κάπως εκτός ορίων.

Tα mode δεν αλλάζουνε το attenuation.

Η μέτρηση αλλάζει γιατί αλλάζει το εύρος συχνοτήτων που χρησιμοποιείται, και εκ φύσεως οι πιο υψηλές συχνότητες έχουνε και μεγαλύτερη εξασθένιση, για αυτό και βλέπεις μεγαλύτερο attenuation αλλάζοντας από ADSL σε ADSL2 & ADSL2+ mode.

Ναι γιατί και να ανεβάσεις νομίζεις ότι υπάρχει feed για παραπάνω... lol

Πες το ψέμματα, τι θα γίνει με την HOL.

Φίλος που έφυγε πριν βδομάδα από την HOL συγχρόνιζε στα ~11Mbps... την περισσότερη μέρα οι ταχύτητες που έπιανε ήταν κάτω από 300kb/s και σπάνια έβλεπε κάπου μεταξύ 500 και 700kb/s :D

Ρε συ θα τα σπάσω!!!

Δεν άλλαξα τπτ μέχρι τώρα από πριν με το pc ανοικτό και μπαίνω στις ρυθμίσεις του router από περιέργια και τι να δω.....η ταχύτητα είχε πέσει στα καλά καθούμενα!

Τρέχω και ένα DMT και ορίστε τα αποτελέσματα...

dmtw.jpg

Ρε συ τι έγινε?Τι παίζει?Γιατί έπεσε πάλι χωρίς να κάνω τπτ?Αυτά έχω τις τελευταίες μέρες και λέω να φύγω από vivodi!Μπήκα και στις ρυθμίσεις του router αλλά όλα ήταν οκ ρυθμισμένα.Με την ταχύτητα κάτω!

ποια έκδοση κατέβασες που είσαι στη vidodi?To tilgin εχεις?

Είχα το tilgin και μου φέρανε το Thomson speed-touch 780wl για να δούνε μήπως και είναι θέμα router και έφτιαχναν τα πράγματα.Αλλά....δεν!

Τι σχέση έχει το ότι είμαι στη Vivodi με το ποια έκδοση κατέβασα?

Η έκδοση έχει σχέση με το router και φαίνεται κάτω δεξιά και είναι η 7.35(αν εννοείς του DMT tool).

Είχα το tilgin και μου φέρανε το Thomson speed-touch 780wl για να δούνε μήπως και είναι θέμα router και έφτιαχναν τα πράγματα.Αλλά....δεν!

Τι σχέση έχει το ότι είμαι στη Vivodi με το ποια έκδοση κατέβασα?

Η έκδοση έχει σχέση με το router και φαίνεται κάτω δεξιά και είναι η 7.35(αν εννοείς του DMT tool).

σε ρώτησα σε περίπτωση που έχεις το tilgin, γιατί δεν το βλέπω στα υποστηριζόμενα...

• 10 months later...

Για χαρά παίδες!

Ξαναφέρνω στο προσκύνιο το threadάκι γιατί υπάρχουν αλλαγές και εξελίξεις.Αλλά ας τα πάρουμε λίγο συγκεντροτικά και τα βασικά για να καταλήξουμε στο ζητούμενο!

Λοιπόν ήμουν χωρίς προβλήματα στην ΟΝ για κανα χρόνο και συγχρόνιζα στα 15Mbps περίπου χωρίς προβλήματα.

Για οικονομικούς καθαρά λόγους(vodafone κινητό) μεταφέρθηκα στην HoL.Όλα καλά αλλά το θέμα μου είναι ότι πλέον κλειδώνω στα 12.5Mbps!!!

Μιλάω με HoL και τους λέω το και το και μου λένε ότι έχουν δύο προφίλ.Το ένα για σταθερότητα(υψηλό snrm=~12)και ένα για μέγιστη ταχήτυτα(snrm=9).

Μου λένε ότι είναι ήδη στο 9 και δεν μπορούν από την εταιρία να το κατεβάσουν άλλο,οπότε δε μπορούν να κάνουν τπτ άλλο!Και όσο αφορά το τι ταχύτητα είχα με την άλλη εταιρία είναι καθαρά άλλο θέμα και μπορεί να ήταν γιατί εκείνοι μπορεί να είχαν βάλει πιο χαμηλό snrm.

Ε,και λέω οκ και το θέμα τελειώνει εκεί.Σκέφτομαι και λέω λοιπόν τότε να πάρω ένα modem\router που με το οποίο να μπορώ μέσω dmt tool να αλλάξω το snrm.

Οκ μέχρι εδώ?

ΟΚ.

Βρήκα λοιπόν ένα D-Link και όντως μπορεί και δουλεύει με dmt tool και με δυνατότητα πηράγματος του snrm.Ωραία λέω!Όμως...

Όσο και να κατεβάσω το snrm η ταχύτητα πάνω από 12.5 και κάτι δεν πάει!!!

Και εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθειά σας [MENTION=16603]aris20[/MENTION],[MENTION=4722]AlexanderK[/MENTION],[MENTION=324]billpeppas[/MENTION],[MENTION=124]NoDsl[/MENTION] και λοιποί.

Γιατί δεν ανεβαίνει άλλο η ταχύτητα παρά μόνο κανα 200άρι kbps όσο και να ρίξω το snrm?

Έχει να κάνει με τι και με ποιον?Είναι τελικά θέμα HoL?Είναι θέμα κλειδώματος snrm από HoL και η αλλαγή που κάνω είναι "εικονική"?Είναι θέμα modem\router που χρησιμοποι΄πω και κάνω την αλλαγή(να δοκιμάσω άμα βρω και με άλλο?)?Είναι θέμα κλειδώματος τελικά όχι του snrm από την HoL αλλά της ταχύτητας(γίνεται κάτι τέτοιο?)?

Τι μπορεί να είναι τελικά ρε παίδες?Και τι να κάνω?

Σας ευχαριστώ όσοι ασχολειθείτε!

Για χαρά παίδες!

Ξαναφέρνω στο προσκύνιο το threadάκι γιατί υπάρχουν αλλαγές και εξελίξεις.Αλλά ας τα πάρουμε λίγο συγκεντροτικά και τα βασικά για να καταλήξουμε στο ζητούμενο!

Λοιπόν ήμουν χωρίς προβλήματα στην ΟΝ για κανα χρόνο και συγχρόνιζα στα 15Mbps περίπου χωρίς προβλήματα.

Για οικονομικούς καθαρά λόγους(vodafone κινητό) μεταφέρθηκα στην HoL.Όλα καλά αλλά το θέμα μου είναι ότι πλέον κλειδώνω στα 12.5Mbps!!!

Μιλάω με HoL και τους λέω το και το και μου λένε ότι έχουν δύο προφίλ.Το ένα για σταθερότητα(υψηλό snrm=~12)και ένα για μέγιστη ταχήτυτα(snrm=9).

Μου λένε ότι είναι ήδη στο 9 και δεν μπορούν από την εταιρία να το κατεβάσουν άλλο,οπότε δε μπορούν να κάνουν τπτ άλλο!Και όσο αφορά το τι ταχύτητα είχα με την άλλη εταιρία είναι καθαρά άλλο θέμα και μπορεί να ήταν γιατί εκείνοι μπορεί να είχαν βάλει πιο χαμηλό snrm.

Ε,και λέω οκ και το θέμα τελειώνει εκεί.Σκέφτομαι και λέω λοιπόν τότε να πάρω ένα modem\router που με το οποίο να μπορώ μέσω dmt tool να αλλάξω το snrm.

Οκ μέχρι εδώ?

ΟΚ.

Βρήκα λοιπόν ένα D-Link και όντως μπορεί και δουλεύει με dmt tool και με δυνατότητα πηράγματος του snrm.Ωραία λέω!Όμως...

Όσο και να κατεβάσω το snrm η ταχύτητα πάνω από 12.5 και κάτι δεν πάει!!!

Και εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθειά σας [MENTION=16603]aris20[/MENTION],[MENTION=4722]AlexanderK[/MENTION],[MENTION=324]billpeppas[/MENTION],[MENTION=124]NoDsl[/MENTION] και λοιποί.

Γιατί δεν ανεβαίνει άλλο η ταχύτητα παρά μόνο κανα 200άρι kbps όσο και να ρίξω το snrm?

Έχει να κάνει με τι και με ποιον?Είναι τελικά θέμα HoL?Είναι θέμα κλειδώματος snrm από HoL και η αλλαγή που κάνω είναι "εικονική"?Είναι θέμα modem\router που χρησιμοποι΄πω και κάνω την αλλαγή(να δοκιμάσω άμα βρω και με άλλο?)?Είναι θέμα κλειδώματος τελικά όχι του snrm από την HoL αλλά της ταχύτητας(γίνεται κάτι τέτοιο?)?

Τι μπορεί να είναι τελικά ρε παίδες?Και τι να κάνω?

Σας ευχαριστώ όσοι ασχολειθείτε!

Τα dslam είναι dslam. Οτι χαλκό τους δώσεις, τόσο καλά θα παίξουν ανάλογα και με το προφίλ πάντα. Ο ΟΤΕ παίζει με 11 SNR απόσο θυμάμαι.

Αυτό που δεν έχετε διαβάσει ακόμα από το adslgr είναι πως σε κάθε αλλαγή παρόχου δεν παίρνεις πάντα το ίδιο καλώδιο απο το κέντρο κλπ. Που σημαίνει οτι αν το κεντρικό σου έπαιζε στα 15, το νέο μπορεί να μην παίζει ούτε στα μισά.

Επίσης, κάθε μέρα μπορεί στο καφάο σου να μπαίνουν 10 νέοι συνδρομητές, εξαιρώντας τις μακαρονάδες που κάνουν για τα vdsl καφάο κλπ.

Τέλος, δεν σημαίνει οτι αν ρίξεις το SNR στα 3 θα παίξεις σωστά. Αν τα errors που βγάζει η γραμμή είναι πολλά τότε θα έχεις χειρότερη σύνδεση με timeouts ίσως και αποσυνδέσεις.

Προσωπικό παράδειγμα, είμαι 600μ απο το κέντρο και παίζω στα 12mbps. Ντάξει, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη μέρα μου.

Γνώμη μου: Δές πόσο μπορείς να παίξεις θεωρητικά με το atenuation σου, δώσε μια βλάβη ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΘΕΜΑ(και μην ακούσω για ακόμα μια φορά το "τόσο καιρό έπαιζε τώρα χάλασε;". Και ο παπάς του χωριού ζούσε 90 χρόνια αλλά φέτος πέθανε...) σε χαλαρό τόνο κλπ. Και αν δείς οτι δεν γίνεται τπτ, απλά deal with it. Δεν θα βγάλεις άκρη, απλά.

[MENTION=124]NoDsl[/MENTION]

Thanks για την ανταπόκριση!

Βασικά με το dmt tool το snr μπορώ να πειράξω.Το atenuation πως το πειράζω???

To atenuation είναι η εξασθένιση της γραμμής σου και εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά απο το μήκος του χαλκού σου. Μόνη λύση η μετακόμιση. :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.