aris20 Ιανουάριος 28, 2011 Author #21 Ιανουάριος 28, 2011 Τζάμπα ασχολείσαι ρε Διονύση.Εδώ υποστήριζε σε άλλο thread ότι και με 1db SNR θα είχε σταθερή γραμμή και δίχως προβλήματα ( I LOL'd )Ψέματα..ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ!! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...... ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ POST. Αν το μειώσετε το SNR θα κερδίσετε ένα ποσοστό ταχύτητας... Αλλά όσο πιο πολύ το μειώνουμε τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για αποσυνδέσεις... Οπότε δεν χάνετε να το δοκιμάσετε να το μειώσετε και να κερδίσετε 2-5Mbps παραπάνω και να δείτε αν έχετε αποσυνδέσεις.__________________________________@NoDslDMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) - Σελίδα 83 - ADSLgr.comΔιάβασε εδώ, και δες γραφήματα παρακολούθησε το, και δες πόσοι έχουν βάλει SNR 3db και δεν έχουν αποσυνδέσεις...Πάρα πολλοί και κάποιοι κιόλας είναι με 0,6db SNR με Uptime 1 μήνα..! Οπότε είναι αναλόγως με την κάθε γραμμή που έχει ο καθένας.Και φυσικά μπορεί κάποιος να έχει αποσύνδεση.. Αλλά δεν χάνει κάτι και να δοκιμάσει... Όσο για τα errors σε μένα υπάρχουν πολύ λίγα... Αυτός http://img189.imageshack.us/img189/3237/orbmt20100425231518.jpg έχει snr 1.3db και έχει Uptime 1μήνα...Φυσικά το Line Attenuation του είναι πολύ μικρό.. Αλλά και πάλι δεν σημαίνει κάτι αυτό... Είναι αναλόγως σε κάθε γραμμή..
Spyrious Ιανουάριος 28, 2011 #22 Ιανουάριος 28, 2011 Εμένα δεν μπορεί να συνδεθεί με το usr9108.Το τρέχω απο linux με wine.παίζει να μην τρέχει απο linux;
papatsonis Ιανουάριος 28, 2011 #23 Ιανουάριος 28, 2011 ..Edit: Το κακό είναι πως στην Ελλάδα κανείς δεν χρησιμοποιεί SRA.. το 585v7 του γείτονα, το έχει ενεργοποιημένο και δουλεύει. (φοιτητικό ιντερνετ έχει) σχετικά με το υπόλοιπο thread, με έχουν καλύψει οι περισσότεροι. @aris20, στο παλιό μου σπίτι είχα κάνει αρκετές δοκιμές κατεβάζοντας το snr και χρονομετρώντας πόσο κάνει να κατέβει ένα δεδομένο αρχείο που από ftp φίλου στο Μετσόβιο ο οποίος μπορούσε και "έδινε" πρακτικά απεριόριστα. peak η γραμμή μου, με πολύ χαμηλό SNR συνδεόταν με 15500 περίπου στα όρια "φθοράς και αφθαρσίας" και με άπειρα λάθη εννοείται. ξεκινώντας από τα 12mbit και ανεβάζοντας σταδιακά κατά 500kbps περίπου , στα 14 άρχιζε ο χρόνος να μην πέφτει αντιστρόφως ανάλογα της ταχύτητας.. ενώ καλή ώρα όπως λές έβλεπα στα κοντεράκια.. φουλ ταχύτητα στο download και σε κάποια ρύθμιση στα ~15mbit+ να βγάζει και χειρότερο χρόνο από προηγούμενο χαμηλότερο συγχρονισμό.. . και αυτό γιατί? γιατί τα λάθη από κάποιο σημείο και μετά ανέβαιναν κατακόρυφα και το retransmit πήγαινε σύννεφο μάλλον, το κοντεράκι βέβαια, έδειχνε "τούφα το ντουμάνι" ότι πήγαινε η adsl.. δεν ήταν όμως έτσι..
aris20 Ιανουάριος 28, 2011 Author #24 Ιανουάριος 28, 2011 Εμένα δεν μπορεί να συνδεθεί με το usr9108.Το τρέχω απο linux με wine.παίζει να μην τρέχει απο linux;To είχα δοκιμάσει και εγώ από Wine σε Linux και δεν τρέχει, βγάζει κόκκινη πόρτα, κατά κάποιο τρόπο έχει κλειδωμένη κάποια θύρα.. Μόνο από Windows δυστηχώς...Αν και κάποια forum λένε ότι είναι συμβατό και με linux σε Wine αλλά δεν μπορούσα να το κάνω να παίξει και δοκίμασα πολλούς τρόπους... :...:
Spyrious Ιανουάριος 28, 2011 #25 Ιανουάριος 28, 2011 To είχα δοκιμάσει και εγώ από Wine σε Linux και δεν τρέχει, βγάζει κόκκινη πόρτα, κατά κάποιο τρόπο έχει κλειδωμένη κάποια θύρα.. Μόνο από Windows δυστηχώς...Αν και κάποια forum λένε ότι είναι συμβατό και με linux σε Wine αλλά δεν μπορούσα να το κάνω να παίξει και δοκίμασα πολλούς τρόπους... :...:κρίμα.και έλαγα να ξεφύγω απο τα windows.Ευχαριστώ για το info.
venom7 Ιανουάριος 28, 2011 #26 Ιανουάριος 28, 2011 @Venom7Εσύ έχεις σοβαρό πρόβλημα καλωδιώσεων... Έπεφτε και άλλες φορές στα 7Μbps? Πάντως και η Vivodi είναι γενικώς πολύ χάλια εταιρία... Πάντως το γράφημα σου δεν δείχνει κάτι οπότε είναι καλωδιακό το θέμα μάλλον..Man δοκίμασα και άλλο modem\router και η διαφορά ήταν max +1mbps!!!Βέβαια σε εκείνο δεν έκανα τις ρυθμίσεις που έκανα στο δικό μου αλλά και πάλι στο δικό μου με πειραγμένες τις ρυθμίσεις,δεν άλλαξε τπτ.Και πάλι είμαι εκεί που ήμουν προ αλλαγής ρυθμίσεων!Ανέβηκε για λίγες ώρες και τώρα πάλι έπεσε.Μπορεί να ήταν τυχαίο ότι είχε ανέβει 3Mbps ίσως επειδή ήταν και νύχτα!Τι να πω!Δοκίμασα και χωρίς τηλέφωνα αλλά τα ίδια.Έπεφτε και άλλες φορές αλλά αυτό τώρα τελευταία όχι από παλιά!Παλιά είχα το λιγότερο 9 και είχα και 15!Η Vivodi έχει αγοραστεί από την ON.Λες άμα πάω στην ΟΝ να δω διαφορά?Επειδή από όσο ξέρω η ΟΝ είναι από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σε θέμα speed!Με τα καλώδια στην πολυκατοικία εννοείς?Από το κουτί κάτω μέχρι τον όροφο και το σπίτι μου εννοείς?Και αν εννοείς αυτό,μπορεί να γίνει τπτ?
aris20 Ιανουάριος 28, 2011 Author #27 Ιανουάριος 28, 2011 Man δοκίμασα και άλλο modem\router και η διαφορά ήταν max +1mbps!!!Βέβαια σε εκείνο δεν έκανα τις ρυθμίσεις που έκανα στο δικό μου αλλά και πάλι στο δικό μου με πειραγμένες τις ρυθμίσεις,δεν άλλαξε τπτ.Και πάλι είμαι εκεί που ήμουν προ αλλαγής ρυθμίσεων!Ανέβηκε για λίγες ώρες και τώρα πάλι έπεσε.Μπορεί να ήταν τυχαίο ότι είχε ανέβει 3Mbps ίσως επειδή ήταν και νύχτα!Τι να πω!Δοκίμασα και χωρίς τηλέφωνα αλλά τα ίδια.Έπεφτε και άλλες φορές αλλά αυτό τώρα τελευταία όχι από παλιά!Παλιά είχα το λιγότερο 9 και είχα και 15!Η Vivodi έχει αγοραστεί από την ON.Λες άμα πάω στην ΟΝ να δω διαφορά?Επειδή από όσο ξέρω η ΟΝ είναι από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σε θέμα speed!Με τα καλώδια στην πολυκατοικία εννοείς?Από το κουτί κάτω μέχρι τον όροφο και το σπίτι μου εννοείς?Και αν εννοείς αυτό,μπορεί να γίνει τπτ?Πάρε τηλέφωνο και δήλωσε βλάβη χαμηλού συγχρονισμού μήπως και κάνουν κάτι.. Αλλά όλες οι εταιρίες είναι μέτριες... Ίσως η HOL/Cyta να λένε κάτι αλλά δεν ξερω.. Ο ΟΤΕ είναι ο καλύτερος, διότι έχει πρόσβαση στις υποδομές, ΚΑΦΑΟ, καλωδιώσεις οπότε διορθώνει και εύκολα τα προβλήματα χαμηλού συγχρονισμού..Το μόνο που μπορείς να κάνεις μήπως και βελτιωθεί είναι να δοκιμάσεις το Router σου απευθείας στον κατανεμητή φτιάχνοντας ένα πριζάκι RJ45 από το καλώδιο που έρχεται στο κατανεμητή σου, αυτό είναι φυσικά μεγάλη διαδικασία..Αλλά έτσι θα εντοπίσεις αν το καλωδιακό θέμα είναι εντός του σπιτιού σου η εκτός.. Αν είναι εκτός, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.. Μόνο αν είχες ΟΤΕ θα μπορούσες..
venom7 Ιανουάριος 28, 2011 #28 Ιανουάριος 28, 2011 Πάρε τηλέφωνο και δήλωσε βλάβη χαμηλού συγχρονισμού μήπως και κάνουν κάτι.Πήρα τηλέφωνο για άλλη μια φορά και θα ξανα στείλουν τεχνικό τη Δευτέρα για να δουν ξανά την ταχύτητα στον κατανεμητή της πολυκατοικίας μου και μετά στο router μου.Το μόνο που μπορείς να κάνεις μήπως και βελτιωθεί είναι να δοκιμάσεις το Router σου απευθείας στον κατανεμητή φτιάχνοντας ένα πριζάκι RJ45 από το καλώδιο που έρχεται στο κατανεμητή σου, αυτό είναι φυσικά μεγάλη διαδικασία..Αλλά έτσι θα εντοπίσεις αν το καλωδιακό θέμα είναι εντός του σπιτιού σου η εκτός.. Δλδ?Να πάω κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας με το router στο χέρι και εκεί να το συνδέσω?Πως θα το συνδέσω?Τι καλώδιο?Από τη μία άκρη θα είναι φαντάζομαι rj45 για να μπαίνει στο router,αλλά από την άλλη πως θα είναι για να μπει στον κατανεμητή?editΚαι πως θα δω την ταχύτητα στο router αφού δε θα είναι σε pc πάνω?Άρα δεν έχει νόημα το να μετρήσρι την ταχύτητα με το router κάτω.Αρκεί να μετρήση στον κατανεμητή,μετά στην πρίζα του σπιτιού μου και μετά μέσα στο router αφού θα το έχω συνδέσει με το pc!Έτσι δεν είναι?Κάνω κάπου λάθος και δε σε πιάνω?
aris20 Ιανουάριος 28, 2011 Author #29 Ιανουάριος 28, 2011 Πήρα τηλέφωνο για άλλη μια φορά και θα ξανα στείλουν τεχνικό τη Δευτέρα για να δουν ξανά την ταχύτητα στον κατανεμητή της πολυκατοικίας μου και μετά στο router μου. Ωραία, όταν μετρήσουν ρώτα τους πόσα Mbps έχεις εκεί. Και πόσο θόρυβο (attenuation).. Δλδ?Να πάω κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας με το router στο χέρι και εκεί να το συνδέσω?Πως θα το συνδέσω?Τι καλώδιο?Από τη μία άκρη θα είναι φαντάζομαι rj45 για να μπαίνει στο router,αλλά από την άλλη πως θα είναι για να μπει στον κατανεμητή? . Nαι απλά πρέπει να βρείς το ζεύγος της τηλεφωνικής σου γραμμής, και αν μένεις σε πολυκατοικία είναι δύσκολα τότε να το εντοπίσεις, γιατί συνήθως γίνεται χάος εκεί.. Απλά κόβεις το RJ45 από την μία άκρη και βγάζεις τα 2 καλωδιάκια και τα ενώνεις με τα 2 καλωδιάκια της γραμμής που έρχονται στον κατανεμητή.. Απλά το συρματάκι θα το ενώσεις η με ένα κλέμαν η θα τα τυλίξεις μεταξύ τους και θα βάλεις το RJ45 από την άκρη που έχει το ένα κλιψάκι μέσα στο router, και θα μπείς από ένα Netbook, η κάποιο κινητό... Αρκεί να έχει WiFi... Και θα δείς πόσο Downstream/SNR/db θορύβου γράφει. Αν δείς διαφορά σημαίνει ότι ο ηλεκτρολόγος που έκανε την καλωδίωση ήταν τελείως άσχετος.. (Σε κάποιους φίλους μου είχαν συνδέσει τις καλωδιώσεις με ένα απλό ζηλοτείπ!! και είχαν τεράστιο attenuation) :/ Ακόμα και σε μένα πριν τα φτιάξω δες τι διάγραμμα είχα... Edit:Ψέμματα αυτό ήταν όταν είχα βάλει άλλο καλώδιο, με την κακή συνδεσιμολογία είχα αυτό. -> Και πως θα δω την ταχύτητα στο router αφού δε θα είναι σε pc πάνω?Άρα δεν έχει νόημα το να μετρήσρι την ταχύτητα με το router κάτω.Αρκεί να μετρήση στον κατανεμητή,μετά στην πρίζα του σπιτιού μου και μετά μέσα στο router αφού θα το έχω συνδέσει με το pc!Έτσι δεν είναι?Κάνω κάπου λάθος και δε σε πιάνω? Απλό είναι... Το καλώδιο έρχεται στον κατανεμητή και απο εκεί διαχωρίζεται σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού, (πρίζες τηλεφωνικής γραμμής. Εγώ σου είπα παραπάνω να το συνδέσεις απευθείας στο καλώδιο που έρχεται... Απλά θα αποσυνδέσεις το σπίτι σου. Τώρα ελπίζω να με κατάλαβες..
papatsonis Ιανουάριος 28, 2011 #30 Ιανουάριος 28, 2011 ..edit Και πως θα δω την ταχύτητα στο router αφού δε θα είναι σε pc πάνω?Άρα δεν έχει νόημα το να μετρήσρι την ταχύτητα με το router κάτω.Αρκεί να μετρήση στον κατανεμητή,μετά στην πρίζα του σπιτιού μου και μετά μέσα στο router αφού θα το έχω συνδέσει με το pc!Έτσι δεν είναι?Κάνω κάπου λάθος και δε σε πιάνω? το πρόβλημα για μένα μια φορά που έκανα τον "tarzan" να πάω στον κατανεμητή ώστε να πεισθώ ότι ΔΕΝ έφταιγε η καλωδίωση του σπιτιού δεν ήταν το να δω το ρούτερ (για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα netbook/laptops -για wifi router), όσο το να δώσω ρεύμα στο ρούτερ, όπου πέταξα μπαλαντέζα από το μπαλκόνι του 2ου.
aris20 Ιανουάριος 29, 2011 Author #32 Ιανουάριος 29, 2011 Αφιερωμένο σε όσους ψάχνουν τα χαμένα Mbits Xαχαχαχα...!! Καλά πόσο μακρυά από το DSLAM είσαι? 5Km...? Και εγώ παλιά πριν 4 χρόνια είχα τρελό attenuation... Η χειρότερη γραμμή.. Μετά όμως αλλάξανε το DSLAM μου...
NoDsl Ιανουάριος 29, 2011 #33 Ιανουάριος 29, 2011 Άρη, για πές μας ρε μαν πώς θα βρείς το ζευγος σου στο εσκαλίτ και πώς θα κουμπώσεις τα καλώδια στη ρεκλέτα;Ένα τελευταίο. το καλύτερο "πείραγμα" που μπορείτε να κάνετε αντί να παλέυετε με το SNR είναι να βρείτε ένα router με το ίδιο chipset με το dslam. 1-2mb παραπάνω σίγουρα και upload κολλημένο στα 1024(εφόσον δεν συντρέχει λόγος καλωδίωσης.)
hayabusa Ιανουάριος 29, 2011 #34 Ιανουάριος 29, 2011 και πώς μπορεί να μάθει καινείς τι chipset έχει το dslam;
billpeppas Ιανουάριος 29, 2011 #35 Ιανουάριος 29, 2011 και πώς μπορεί να μάθει καινείς τι chipset έχει το dslam; Modem/router που υποστηρίζει extended line info ( συνήθως μόνο μέσα από cli@telnet έχεις πρόσβαση στα "advanced features" ) και βλέπεις τι λέει στο "remote chipset" ή "far end chipset"
Τζώρτζης Ιανουάριος 29, 2011 #36 Ιανουάριος 29, 2011 Xαχαχαχα...!!Καλά πόσο μακρυά από το DSLAM είσαι? 5Km...? Και εγώ παλιά πριν 4 χρόνια είχα τρελό attenuation... Η χειρότερη γραμμή.. Μετά όμως αλλάξανε το DSLAM μου... Σε ευθεία περίπου 6.5κμ αλλά δυστυχώς εδώ και 5 χρόνια και 3 μήνες δεν έχουν αξιωθεί να διορθώσουν το πρόβλημα. Πάλι καλά που έχω και adsl Modem/router που υποστηρίζει extended line info ( συνήθως μόνο μέσα από cli@telnet έχεις πρόσβαση στα "advanced features" ) και βλέπεις τι λέει στο "remote chipset" ή "far end chipset" Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM broadcom με broadcom μάλλον για αυτό έχω και adsl σε απόσταση 6.5km!
hurin Ιανουάριος 29, 2011 #37 Ιανουάριος 29, 2011 Ένα τελευταίο. το καλύτερο "πείραγμα" που μπορείτε να κάνετε αντί να παλέυετε με το SNR είναι να βρείτε ένα router με το ίδιο chipset με το dslam. 1-2mb παραπάνω σίγουρα και upload κολλημένο στα 1024(εφόσον δεν συντρέχει λόγος καλωδίωσης.)Αυτό ισχύει, κέρδισα 1.2mbps στο download με το thomson 585 απότι με το usr9112!
billpeppas Ιανουάριος 29, 2011 #38 Ιανουάριος 29, 2011 Σε ευθεία περίπου 6.5κμ αλλά δυστυχώς εδώ και 5 χρόνια και 3 μήνες δεν έχουν αξιωθεί να διορθώσουν το πρόβλημα.Πάλι καλά που έχω και adsl Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM broadcom με broadcom μάλλον για αυτό έχω και adsl σε απόσταση 6.5km! Πολύ πιθανό να είσαι και σε RE-ADSL DSLAM. Το modem σε τι operation mode έχεις την WAN ? Επίσης μπορείς να τους ζητήσεις να σε γυρίσουνε σε interleaved profile με μεγάλο depth για να πάρεις μερικά ακόμα kbps + σταθερότητα.
NoDsl Ιανουάριος 29, 2011 #39 Ιανουάριος 29, 2011 Δεν είναι ανάγκη να εισαι σε άλλο dslam για παίξει η πόρτα σου σε REΑDSL mode. Κάθε πόρτα σε οποιαδήποτε κάρτα, σε οποιοδήποτε dslam μπορεί να παίξει εντελώς ανεξάρτητα. Εννοείται οτι πρέπει να υποστηρίζεται η εν λόγω λειτουργεία απο το dslam. Σωστή η σκέψη σου Βασίλη Πρακτικά δεν το έχω δοκιμάσει να δώ τι διαφορά έχει σε τέτοιες γραμμές. Συνήθως με απλό G.DMT παίζουν και με αρκετά καλύτερο latency. Πάντως στα 6.5χλμ ευθεία και να έχεις dsl... Γεγονός!
billpeppas Ιανουάριος 29, 2011 #40 Ιανουάριος 29, 2011 Θαύμα είναι, αν σκεφτείς και τι καλώδια έχουνε βάλει, πότε τα βάλανε, και τι μπαλώματα έχει κάνει ο πΟΤΕ.Εκτός και αν είναι σε καμμιά περιοχή που είχανε βάλει σχετικά πρόσφατα τα καλώδια ( π.χ. Ολυμπιακό Χωριό ) οπότε παίζει σε φρέσκο χαλκό, μεγαλύτερης διατομής και με καλύτερη εγκατάσταση.Μια η άλλη πάντως, είναι όντως θαύμα που έχει ADSL με τέτοια απόσταση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.