Jump to content

DMT [Tweak ADSL Connection!!]

aris20

Recommended Posts

Το DMT είναι ένα αρκετά χρήσιμο πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε ταχύτητα ίντερνετ, να δείτε για παρεμβολές στην γραμμή σας, να ανεβάσετε την ταχύτητα της γραμμής και πολλά άλλα.

To site για Download είναι αυτό -> DMT (DSL-Modem Tool)

Προσοχή υπάρχει περιορισμένη συμβατότητα με τα router, τα router που υποστηρίζονται είναι τα εξής...

-> Cellpipe 22A(21A)-BX-AR, Speed-Modem 50/100, Siemens E-010-I, Netgear DM602, Solwise SAR110/SAR130, BT Voyager 205, CastleNet AR502, Tenda TED8620R, Dynalink RTA100/RTA500-D51, (Viking I/II) Siemens C2-010-I, (Viking II Plus)

Teledat 331 LAN, Zyxel Modelle ,Speed-Modem 50Z, Teledat 431 LAN, WLAN-Modem 100/200(ACU.0 FW), WLAN-Modem 200, Zyxel P-660HW-T7C ,Speedtouch 516 536 546 585 608 706 716 780 ,Speedport 500V/W500V, Siemens SL2-141-I/SLI-5300-I/CL-110-I, Speedtouch 716g, Belkin 7633, T-Sinus 1054 DSL, BT Voyager 2091/2100/2110, Linksys WAG54GS, USRobotics 9107/9108, Netgear DG834GT/DG834NB/DG834PNB, Hitachi AH4222, BCM 6338/6348/6358 adslctl tool) SpeedStream 4100/4200/5100/5200, Teledat 302/430

Πως το χρησιμοποιούμε...

1) Κατεβάζουμε το αντίστοιχο πρόγραμμα DMT που είναι συμβατό με το Router..

2)Το ανοίγουμε βάζουμε Annex A/ Annex B

3) Βάζουμε τα εξής: Την IP του router που μπαίνουμε στο Interface, το όνομα - κωδικό για Login στο router...

topicy.png

4) Αν εμφανιστούν τα παραπάνω κάνατε την σύνδεση σωστά.. Αν βγάζει κόκκινο σφάλμα στο 23 port η στην αντίστοιχη του router σας υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας η κάποιο Firewall...

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Το πρόγραμμα μπορεί να βλέπει τα εξής χαρακτηριστικά της γραμμής μας..

topic2.png

Έτσι μπορείτε εύκολα να διαγνώσετε κάποιο πρόβλημα στην γραμμή σας... Όπως χαμηλή ταχύτητα, παρεμβολές και πολλά άλλα....

topic3.png

Εδω εύκολα καταλαβαίνετε πως η γραμμή με τις καμπύλες που κάνει δέχεται κάποια παρεμβολή, αλλά στην αρχή του γραφήματος δεν δέχεται καμία...

Εμένα είναι τέτοια περίπτωση που δέχεται σε κάποιο συγκεκριμένο φάσμα τόνων (συχνοτήτων) παρεμβολές.

_____________________________________________________________________________________________

Tweaking στην γραμμή (αύξηση ταχύτητας)...

Μας ενδιαφέρει το εξής tab...

topic4.pngΕδώ μέσα έχει κάποια Features, το Trellis, Bitswap, SRA.. Αν τα ενεργοποιήσετε πιθανόν να κερδίσετε μια ταχύτητα 500-800Kbps επιπλέον, αν το υποστηρίζει και το DSLAM σας.

Αν το μειώσετε το SNR θα κερδίσετε ένα ποσοστό ταχύτητας... Αλλά όσο πιο πολύ το μειώνουμε τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για αποσυνδέσεις...

Οπότε δεν χάνετε να το δοκιμάσετε να το μειώσετε και να κερδίσετε 2-5Mbps παραπάνω και να δείτε αν έχετε αποσυνδέσεις.

Για όσους έχουν ήδη αποσυνδέσεις και θέλουν να σταθεροποιήσουν την γραμμή τους... Απλά θα ανεβάσουν το SNR (Noise Margin) σε πιο ψηλά επίπεδα.

Για να το ενεργοποιήσουμε όμως πρέπει να μπούμε εδώ...

-> topic35.png

Το Τab CLI είναι για τις εντολές....

topic5.png

Διάφορα άλλα στατιστικά...

topic7.png Εδώ εμφανίζονται τα πακέτα που χάνονται κατά κάποιον τρόπο, αν εμφανίζονται κόκκινα, σημαίνει πως η γραμμή χάνει πακέτα...

Γράφει CRC/ES/LOF/LOS/CurrCRC... (δεν εννοώ τα ροζ κόκκινα..)

Αυτά μπορεί να εμφανιστούν λόγο κάποιου προβλήματος στην γραμμή, η από πολύ χαμηλό Snr..

Επίσης τα πολλά error πακέτα σημαίνουν ότι μπορεί να έχει και αποσύνδεσεις..

Το κάτω το κίτρινο εμφανίζει τα GAP... Είναι από μεγάλες παρεμβολές, η από κακή ρύθμιση του dslam...

Φαίνονται στους τόνους του μπλέ γραφήματος.

Νομίζω τα συμπεριέλαβα όλα... Τα έγραψα με 100% δικά μου λόγια και δικές μου εικόνες αλλά τις γνώσεις τις γνώριζα από εδώ.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=233268

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

ωραίο και πολύ ενδιαφέρον thread. :T:

Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω το συγκεκριμένο προγραμματάκι αλλά απ'ότι βλέπω το Oxygen που δίνει η tellas δεν το υποστηρίζει. (compatibility mode δεν παίζει ε; :hehe: )

Anyway, αν αλλάξω το ρούτερ κάποια στιγμή θα το έχω υπόψην ώστε να κάνω τους σχετικούς ελέγχους

ωραίο και πολύ ενδιαφέρον thread. :T:

Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω το συγκεκριμένο προγραμματάκι αλλά απ'ότι βλέπω το Oxygen που δίνει η tellas δεν το υποστηρίζει. (compatibility mode δεν παίζει ε; :hehe: )

Anyway, αν αλλάξω το ρούτερ κάποια στιγμή θα το έχω υπόψην ώστε να κάνω τους σχετικούς ελέγχους

Ναι είναι αρκετά χρήσιμο πρόγραμμα, και επίσης υποστηρίζει λίγα επιπλέον Router με Broadcom Chipset που δεν τα αναφέρει..

Εγώ αυτά με ένα Netgear DGN2000 τα βλέπω..

Σε Compatility Mode δυστηχώς όχι... :...:

υπάρχει τρόπος να δούμε αν υποστηρίζει και το δικό μου ; (που χλωμό το βλέπω δηλαδή αλλά λέμε τώρα..)

Μπα, το oxygen δεν υπάρχει περίπτωση να το αναγνωρίσει.. Δυστηχώς..

Εχω USRobotics 9107 και δεν μου το αναγνωρίζει...

Λοιπόν τι πρόβλημα σου βγάζει??

Για επέλεξε δίπλα από το Connect το Special Logon και πάτα Connect, και μετά απο επέλεξέ το και πάτα πάλι Connect..

Λοιπόν έκατσα και διάβασα Άρη και το δικό σου αλλλά και αυτό που παρέθεσες!Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!!!Πολύ καλή δουλειά και χρήσιμα όλα αυτά!

Μου έβγαλε λίγο την π!$τη αλλά όλα οκ...σχεδόν!!!

Έχουμε και λέμε....

1)Όταν το τρέχω,δε μου τρέχει τα γραφήματα snr και θορύβου γραμμής!

2)Στον πίνακα πάνω δεξιά,δε μου έχει το CLI!Και κατ'επέκταση δεν υπάρχουν τα Features, το Trellis, Bitswap, SRA.. με σκοπό να τα ενεργοποιήσω και πιθανόν να κερδίσω μια ταχύτητα 500-800Kbps επιπλέον!

3)Λες ότι πρέπει να μπούμε μέσα στα options για να ενεργοποιήσουμε SNR.Εμένα δε με αφήνει τα κλικάρω όμως!dmttooloptions.jpg

Αυτά!:p

Αποτελέσματα...έφυγαν τα προβλήματα που είχα πριν αλλά και πάλι δεν κατεβάζω με την ταχύτητα που κατέβαζα μια περίοδο.Δλδ τώρα φτάνει περίπου τα 10770 ενώ είχε φτάσει και τα 14700 σε download!Το θέμα όμως είναι ότι παρόλλο που έχω 10700 περίπου μου δείχνει ότι είναι και το 85%περίπου της μέγιστης ταχύτητας!Δλδ το μέγιστο περίπου είναι 12600.Αν ισχύει αυτό και το μέγιστο της γραμμής μου είναι αυτό και ότι και να κάνω δε μπορεί να το ξεπεράσω αυτό τότε πως είχα κατεβάσει με 14700 την άλλη φορά!Εκτός αν αυτό το 12600 δεν είναι το μέγιστο που πιστεύω αλλά κάτι άλλο!Για πες!

Ορίστε και ένα screen shot για να καταλάβεις.

dmttool.jpg

Λοιπόν έκατσα και διάβασα Άρη και το δικό σου αλλλά και αυτό που παρέθεσες!Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!!!Πολύ καλή δουλειά και χρήσιμα όλα αυτά!

Μου έβγαλε λίγο την π!$τη αλλά όλα οκ...σχεδόν!!!

Έχουμε και λέμε....

1)Όταν το τρέχω,δε μου τρέχει τα γραφήματα snr και θορύβου γραμμής!

2)Στον πίνακα πάνω δεξιά,δε μου έχει το CLI!Και κατ'επέκταση δεν υπάρχουν τα Features, το Trellis, Bitswap, SRA.. με σκοπό να τα ενεργοποιήσω και πιθανόν να κερδίσω μια ταχύτητα 500-800Kbps επιπλέον!

3)Λες ότι πρέπει να μπούμε μέσα στα options για να ενεργοποιήσουμε SNR.Εμένα δε με αφήνει τα κλικάρω όμως

Αυτά!:p

Αποτελέσματα...έφυγαν τα προβλήματα που είχα πριν αλλά και πάλι δεν κατεβάζω με την ταχύτητα που κατέβαζα μια περίοδο.Δλδ τώρα φτάνει περίπου τα 10770 ενώ είχε φτάσει και τα 14700 σε download!Το θέμα όμως είναι ότι παρόλλο που έχω 10700 περίπου μου δείχνει ότι είναι και το 85%περίπου της μέγιστης ταχύτητας!Δλδ το μέγιστο περίπου είναι 12600.Αν ισχύει αυτό και το μέγιστο της γραμμής μου είναι αυτό και ότι και να κάνω δε μπορεί να το ξεπεράσω αυτό τότε πως είχα κατεβάσει με 14700 την άλλη φορά!Εκτός αν αυτό το 12600 δεν είναι το μέγιστο που πιστεύω αλλά κάτι άλλο!Για πες!

Τότε δεν υποστηρίζεται η αλλαγή του SNR δυστηχώς.. Και δε μπορείς ούτε να ενεργοποιήσεις αυτά τα Features..

Σε κάποια Speedtouch γίνεται με το Firmware 6.1, αλλά νομίζω το Speedtouch που έχεις εσύ είναι λίγο πιο καινούργιο σαν μοντέλο οπότε δεν γίνεται. :nothing:

Το RCO δεν είναι και πολύ αξιόπιστο... :getlost:

Και εμένα μου λέει 20-21Mbps Attenable Rate.. Παρόλο είναι αδύνατον με 30db attenuation να τα πιάσω αυτά..

Αν μείωνες το SNR σου πάντως όντως θα έβλεπες διαφορά... Αν το μειώσεις το SNR το RCO και το Downstream speed αυξάνoνται.... Η μόνη λύση είναι να βάλεις κάποιο άλλο Router δοκιμαστικά να δείς..

Το γράφημα πάντως δείχνει απλά Crosstalk στην γραμμή θα έλεγα, για παρεμβολές δεν έχεις τίποτα που να σε ανησυχεί.. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλό

αρκετά χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού θα έλεγα, έχεις κάνει έλεγχο στη γραμμή σου..? Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα τηλέφωνα και να αφήσεις το router μόνο... Και άνοιξε το DMT να δεις τι λέει...

1)Αν μείωνα το SNR τότε το RCO θα αυξανόταν σαν ποσοστό και θα έφτανε πιο κοντά στο 12600 εννοείς ή ακόμη και η ταχύτητα στην παρένθεση θα ανέβαινε δλδ απο 12600 θα πήγαινε 1260++??Τι από τα δύο εννοείς?

2)Τι έλεγχο εννοείς?

3)Το έχω στα υπόψιν μου μία δοκιμή με ένα άλλο modem\router.Λες να πρέπει να κάνω πάλι τα ίδια από θέμα ρυθμίσεων και στο άλλο router αν υποστηρίζεται ή απλά να το κουμπώσω και να δω?

4)Θα τα βγάλω μία τα τηλ και θα σου πω.

1)Αν μείωνα το SNR τότε το RCO θα αυξανόταν σαν ποσοστό και θα έφτανε πιο κοντά στο 12600 εννοείς ή ακόμη και η ταχύτητα στην παρένθεση θα ανέβαινε δλδ απο 12600 θα πήγαινε 1260++??Τι από τα δύο εννοείς?

2)Τι έλεγχο εννοείς?

3)Το έχω στα υπόψιν μου μία δοκιμή με ένα άλλο modem\router.Λες να πρέπει να κάνω πάλι τα ίδια από θέμα ρυθμίσεων και στο άλλο router αν υποστηρίζεται ή απλά να το κουμπώσω και να δω?

4)Θα τα βγάλω μία τα τηλ και θα σου πω.

1) Π.χ. Αν μειώσεις το SNR όπως είσαι τώρα, στα 4db η ταχύτητα συγχρονισμού θα φτάσει τα ~15Μbps, και το RCO θα πάει (υπολογίζω στα 17Mbps..) Οι τιμές είναι περίπου...

2) Έλεγχο στην καλωδίωση σου, μήπως έχεις κάποιο τηλέφωνο που προκαλέι παρεμβολή, κ για αυτό σου είπα να δοκιμάσεις να κάνεις Reset το router για να ξανασυγχρονίσει, αλλά χωρίς τηλέφωνα, μήπως αυτό επηρεάζει την ταχύτητα σου. Η μπορεί να έχεις ακόμα και προβληματικό φίλτρο, όλα μπορούν. Για αυτό αν θες βγάλε όλα τα τηλέφωνα και κάνε ένα Reset να δείς αν βελτιώθηκε.

3)Δεν χρειάζεται να κάνεις το ίδιο από θέμα ρυθμίσεων.. Εξαρτάται και φυσικά τι Router θα βάλεις... Κάποια μπαίνουν με την μια, χωρίς αλλαγές..

4) Δοκίμασε το... Δεν χάνεις και τίποτα.. ;)

Εdit...

Δες τώρα εμένα μου λέει RCO: 86% και attenable Rate 20104Kbps... Αμφιβάλλω με 30db attenuation να καταφέρω να πιάσω 20Mbps... Ξεπερνάει τα όρια της φυσικής.. Όχι που δεν τα ξεπερνάει ήδη αλλά τέλος πάντων.

dmtm201101281019.png

Ρε συ θα τα σπάσω!!!

Δεν άλλαξα τπτ μέχρι τώρα από πριν με το pc ανοικτό και μπαίνω στις ρυθμίσεις του router από περιέργια και τι να δω.....η ταχύτητα είχε πέσει στα καλά καθούμενα!

Τρέχω και ένα DMT και ορίστε τα αποτελέσματα...

dmtw.jpg

Ρε συ τι έγινε?Τι παίζει?Γιατί έπεσε πάλι χωρίς να κάνω τπτ?Αυτά έχω τις τελευταίες μέρες και λέω να φύγω από vivodi!Μπήκα και στις ρυθμίσεις του router αλλά όλα ήταν οκ ρυθμισμένα.Με την ταχύτητα κάτω!

Πειράζετε αλόγιστα χωρίς να ξέρετε ακριβώς τι κάνετε. Βλέπετε έναν αριθμό και ενθουσιάζεστε.

Καλύτερα η γραμμή να είναι στα 7mbps με 0 uncorrectable errors παρά στα 10 και τα μισά frames να είναι retransmissions...

Πειράζετε αλόγιστα χωρίς να ξέρετε ακριβώς τι κάνετε. Βλέπετε έναν αριθμό και ενθουσιάζεστε.

Καλύτερα η γραμμή να είναι στα 7mbps με 0 uncorrectable errors παρά στα 10 και τα μισά frames να είναι retransmissions...

Αυτό πως το συμπέρανες με τα retransmissions??

Αν είχα 0.3db-0.5db SNR Margin φυσικά όντως θα είχε errors, αλλά με 2-3db είναι μια χαρά, και το δείχνει και στην ταχύτητα του Download/upload..

Μια γραμμή 17,5Mbps δεν κατεβάζει με ταχύτητα 1820-1880kb/s...? Τόσο κατεβάζει, και δεν βλέπω errors...

Ενώ χωρίς τις βελτιώσεις κατεβάζω με 1290Kb/s περίπου.. Αυτό δηλαδή το αρχείο τι είναι? Corrupted? Και όμως δεν είναι...

Ούτε κολάει στο Browsing, στα παιχνίδια μια χαρά παίζει..

Πάρτε το χαμπάρι, ο OTE βάζει υψηλά SNR για να μην τον ζαλίζουν οι πελάτες για αποσυνδέσεις..

Αλλά πολλές γραμμές έχουν δυνατότητα να λειτουργήσουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα..

@Venom7

Εσύ έχεις σοβαρό πρόβλημα καλωδιώσεων... Έπεφτε και άλλες φορές στα 7Μbps? Πάντως και η Vivodi είναι γενικώς πολύ χάλια εταιρία... Πάντως το γράφημα σου δεν δείχνει κάτι οπότε είναι καλωδιακό το θέμα μάλλον..

Με 2-3 db είσαι μια χαρά; Σε τι γραμμή; Μεσοτοιχία με το dslam?

Και αποσυνδέσεις γιατί έχεις αφού είσαι μια χαρά με 2-3 db?

Τόσο χαζοί νομίζεις οτι είναι αυτοί που έβαλαν το 11άρι ή το 9άρι ή το 6άρι;

Με 2-3 db είσαι μια χαρά; Σε τι γραμμή; Μεσοτοιχία με το dslam?

Βασικά είμαι με 1.4db σταθερός.. Πιο κάτω (κάτω από 1.4db εννοώ) αρχίζουν οι αποσυνδέσεις. Και για αυτό το βάζω 2-3db για να έχω και καλή ταχύτητα αλλά και να μην έχω αποσυνδέσεις για σιγουριά.. Φυσικά σε κάθε γραμμή αυτό διαφέρει.. Εγώ βρίσκομαι περίπου 2.5Km μακριά από το Dslam..

Και αποσυνδέσεις γιατί έχεις αφού είσαι μια χαρά με 2-3 db?

Είπα ότι έχω αποσυνδέσεις στα 2-3db? Οχι δεν έχω αποσυνδέσεις.

Τόσο χαζοί νομίζεις οτι είναι αυτοί που έβαλαν το 11άρι ή το 9άρι ή το 6άρι;

Είναι πολύ χαζοί, πιστεψε με.. Όσο για το 11άρι που λές είναι το SNR του ΟΤΕ για όσους έχουν μεγάλα προβλήματα με αποσυνδέσεις, το 9άρι είναι το Default του ΟΤΕ ( Η HΟL/Tellas νομίζω έχει 8db snr) και το 6άρι το έχει η Forthnet κ ίσως κάποια άλλη εταιρία που δεν ξέρω.

Ο ΟΤΕ έχει βάλει υψηλό SNR για τους εξής λόγους..

1) Λιγότεροι απογοητευμένοι πελάτες γιατί δεν τρώνε εύκολα αποσυνδέσεις

2) Πολύ σταθερές γραμμές σε όσους βρίσκονται πάνω από 3,5km απόσταση από το κέντρο

Αν απο το 1εκ γραμμές, οι 10000 μπορούν να παίξουν παραπάνω, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Από εκεί και πέρα το να κρίνεις με τη δική σου γραμμή ότι έτσι είναι το φυσιολογικό (2-3db) δικαίωμά σου. Γιατί εμφανώς δεν έχεις δεί γραμμή με attainable 17mbps και 6άρι προφίλ με 11snr να έχει disconnections.

Το θέμα είναι οτι χρησιμοποιόντας ένα εργαλειάκι που βρήκε κάποιος κάπου και του είπαν οτι κάνει κάτι, θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα πρόβλημα χωρίς να κατανοεί οτι δεν γίνεται να πιάσεις 20mbps με 30db(πχ) attenuation.

btw δες τα στατιστικά σου πόσα HEC & bit errors έχεις...

A, sorry δεν το ήξερα το case. My humble apologies :)

Edit: Το κακό είναι πως στην Ελλάδα κανείς δεν χρησιμοποιεί SRA ώστε να δείτε στην πράξη γιατί αυτός που έβαλε target snr 11 ή και 14 ακόμα(conn-x tv) το έβαλε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.