Jump to content

Home Theater PC για 3d ταινίες και net

dunkel_Stern

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν, ένας φίλος μου έχει πάρει την 55LX9500, και θέλει να στήσει μηχανάκι Home Theater PC για να βλέπει 3d bluray στην tv του και να βλακιζετε λίγο στο net (δεν ενδιαφέρεται για gaming).

Το μηχάνημα πρέπει να είναι αθόρυβο, σε HTPC case

η σύνδεση στο net θα είναι με ethernet καλώδιο

το θέμα είναι όμως δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα 3d bluray στα pc.

και καμια πρόταση σύνθεσης.

Have a nice dayayayay :D

όχι, λύσεις τύπου φέτες και ps3 δεν είναι στα options, μιλάμε αποκλειστικά για pc.

αλλα οι ενδοιασμοί μου είναι στο τι παίζει με τα 3d bluray+pc+3Dtv

όχι, λύσεις τύπου φέτες και ps3 δεν είναι στα options, μιλάμε αποκλειστικά για pc.

αλλα οι ενδοιασμοί μου είναι στο τι παίζει με τα 3d bluray+pc+3Dtv

Γιατί ακριβώς, αφού σου κάνει την δουλειά με το μικρότερο δυνατό κόστος;

Θέλεις ιδιαίτερα δυνατό PC για να παίξεις 3D ταινίες. Τα μεγέθη τους κυμαίνονται στα ~20GB/ταινία.

Αυτό γιατί για το 3D video, το κάθε καρέ αποτελείται από 2 εικόνες, που θα πει όταν παίζεις την ταινία ουσιαστικά το PC πλέκει την εικόνα από 2 ταινίες-"μπομπίνες". Είναι δηλαδή σαν να παίζεις 2 1080p ταινίες ταυτόχρονα.

Λύσεις τύπου Atom απορρίπτονται έτσι με τη μια...

Γιατί ακριβώς, αφού σου κάνει την δουλειά με το μικρότερο δυνατό κόστος;

Θέλεις ιδιαίτερα δυνατό PC για να παίξεις 3D ταινίες. Τα μεγέθη τους κυμαίνονται στα ~20GB/ταινία.

Αυτό γιατί για το 3D video, το κάθε καρέ αποτελείται από 2 εικόνες, που θα πει όταν παίζεις την ταινία ουσιαστικά το PC πλέκει την εικόνα από 2 ταινίες-"μπομπίνες". Είναι δηλαδή σαν να παίζεις 2 1080p ταινίες ταυτόχρονα.

Λύσεις τύπου Atom απορρίπτονται έτσι με τη μια...

δεν το συζητάω πως πρέπει να είναι λίγο "κτινακι" το pc, αλλα το θέμα είναι καταπόσο υποστηρίζεται το 3d format από pc σε 3d tv

Οι καινούργιες κάρτες γραφικών υποστηρίζουν 3d όπως Ati 6xxx.. Για player δες το powerdvd.

Δεν πρεπει να ειναι 3D Capable? Ολα κανουν ? Μου ακουγεται 'καπως'...

Δεν νομίζω αφού την αποκωδικοποίηση την κάνει το powerdvd και κυρίως η κάρτα γραφικών. Αρχείο 3d μπορεί να παίξει και από dvd...

Οχι δεν χρειαζεται να ειναι "3D Ready" το BD Drive. Αυτο που χρειαζεται ομως ειναι μια καρτα με HDMI 1.4 (δηλαδη HD 68/9XX και GTX 450/460/470/480/570/580).

Ένα Blu Ray DRIVE μπορεί να παίξει 3D σε ένα PC που αντέχει 3D με το κατάλληλο πρόγραμμα.

Ένα Blu Ray PLAYER δεν μπορεί να παίξει 3D ταινίες αν δεν είναι 3D certified.

Το 3D είναι προτυποποιημένο με συγκεκριμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας ( σκακιέρα κλπ).

ΔΕΝ είναι απαίτηση το HDMI 1.4, απλά με HDMI 1.3 θα μπορείς να παίξεις έως 3D 1080p48 (48 διαδοχικά frames/s, 48fps), γιατί το 1.3 υποστηρίζει μέχρι 1080p48 (2 εικόνες x 24 = 48). 720p120 μπορείς να παίξεις θεωρητικά απροβλημάτιστα.

To 1.4 υποστηρίζει 1080p120, που θα πει ότι μπορείς να αναπαράγεις 2x1080p60 εικόνες που θεωρητικά είναι το καλύτερο δυνατό 3D με το λιγότερο flicker.

Κριμα αν ειχα 3D τηλεοραση θα ηταν ενδιαφερον να εβλεπα πως θα επαιζε το pc μου σε 3d mkv που εχω κατεβασει για ενα φιλο...

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λίγο με την σύνθεση?

Ξεκινα πρωτα με το ποσα λεφτα θελει να δωσει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.