Jump to content

Μελλοντικος "νερουλας"!Updated!

fanisk

Recommended Posts

Παιδες θελω την βοηθεια σας!

Θελω να στησω "νερο" αλλα να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο!

Σκεφτηκα και το Zalman Reserator αλλα πιστευω οτι δεν θα αποδιδει σε περιπου ιδιο χρηματικο ποσο με καποιο αλλο συστημα "κομματι-κομματι"...κανω λαθος?

Απο οτι εχω καταλαβει χρειαζομαι

Αντλια(Eheim ή Hydor?)

Ψυγειο(Transit ή αυτα του HACπχ 120.1,120.2, 120.3 ?)

Μπλοκ(eleven!)

Τανκ(προαιρετικα....αλλα θελω!)

Σωληνες(Tygon εκτος αν βρω κατι αναλογο αλλα φθηνοτερο)

Fans για ψυγειο(12 αρηδες)

CPU: P4 3.200@3500,3600,3700(προσωρινα μεχρι να αλλαξω μνημες...εκει γυρω κινουμαι...αλλα δεν θα με χαλαγε 4000+)

Mobo: Asus P4C800deluxe

VGA: Asus gforce nvidia fx 5700 128mb

Αυτα χρειαζονται για τον eleven...σωστα?

Θελω να ψυξω επεξεργαστη και καρτα γραφικων!

Ενδεικτικες θερμοκρασιες

CPU 33 idle 41 full(με enermax 92mm στις 2500 εχω 41..στις 1500 60+...α! με thermalright sp-94 )

VGA (420/890) 57 idle, full πρεπει να ειναι καμια 70αρα...δεν θυμαμαι..

Αρα θελω ενα καλο ψυγειο και ποια αντλια?

Για μπλοκ ειπαμε 11 ε?

Ποσο πιστευετε οτι θα μου βγει σε ?

Η κατασκευη να ειναι μεσα στο PC ή σε καποιο κουτι?(καποιος ειχε κανει how to με plexi πολυ ομορφο και τα εβαλε ολα μεσα αλλα δεν μπορω να το βρω...)

Εννοειται οτι αν πουλατε κατι απο αυτα που θελω στειλτε μου u2u!

Θελω ενα συστημα με οσο το δυνατον καλυτερες θερμοκρασιες!(ποσο πιστευετε οτι θα εχω με ενα καλο συστημα?) αλλα αθορυβο...αυτο εξαρταται απο αντλια και φανες ε?

Οκ ρυθμιζομενες φανες...αλλα θελω χαμηλες θερμοκρασιες

Ο jax ελεγε για αθορυβο...120.3 και δουλευε στα 7 volt μονο μια φανα και ειχε 28 βαθμους....25 δωματιου...κατι τετοιο θελω κι εγω!

Ξερω οτι σας επρηξα...ευχαριστω που το διαβασατε(αν το διαβασατε) και αν θελετε απαντηστε μου!

Εχω πολλες ερωτησεις να σας κανω ακομα...

Φιλικα,

Φανης

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Φιλε kallileo ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

Ειμαι νεος με το "αθλημα"...και μικρος(16) για να ξερω οσα εσεις, για αυτο θελω να μαθω απο εσας!

Κοιταξε να δεις, κι ετσι οπως ειμαι τωρα δεν εχω προβλημα...αλλα δεν θα με χαλαγε 4000...καταλαβες?

Καλο κομματι?Ποια στοιχεια χρειαζεστε για να δουμε αν ειναι ή οχι?

Ελπιζω να μαζευτουν γρηγορα τα ιερα τερατα!

:worship: :worship: :worship:

Ε οχι και έτσι βρε kallileo ήμαρτον Ασε που η σύγκριση με τον ακατανόμαστο :'( :'(

Τώρα που τελειώνουν οι μετρησεις απο τον chroma θα θα συνεχίσουμε κανινικά απλα λιγη υπομονή και θα έχουμε και αρκετές αλλαγές :)

Αρχική απάντηση από kallileo

Το καλο κομματι βρισκετε συνηθως με δοκιμη αλλα υπαρχει και ο οδηγος του Soki καπου στο forum. ψαξε.

Τον Βush πιο ευκολα τον βρισκεις απο τον Eleven.........

Αυτό ξαναπές το !

Λοιπόν τελειώνει το διοροφο tower υδόψυξης που φτιάχνω Σου δινω μερικές ιδέες

Για κόστος μή ρωτας 2 promie θα επερνα.

1ος οροφος = Eheim 1250 1200L/h-tank 1L-ford transit ψυγείο με srunt και 4 φαν Shanon 24 Volt σε pull/push block by 11

2ος όροφος = Eheim 1048 tank 1 L ford Fiesta με srunt και 2 panaflo fans 24 Volt pull/push block GPU και ChipSet by 11

Ταράτσα = hand made τροφοδοτικό με ρυθμιζόμενη ταση εξόδου απο 1-30 Volts και διακόπτες για 8 ανεμηστήρες.

Διάγορα= λαστιχα made in Japan 12mm ρακορ χάλκινα 2 θερμομετρα ενυδρίου ενα για κάθε τανκ. Κουτι tower απο πλεξιγκλας. (Νερό απο βιοχημικο αναλυτη + 3 σταγονες betadine + 2 σταγόνες υγρό σαπουνι αραιωμενο)

Φωτο σε 1 εβδομάδα.

(Διστυχώς ο Eleven δεν μπορεί λογω φορτου να μου φτιάξει και κάτι άλλο)

Temp idle 22 και full load 30-32 (prime95+2 κονσολες Folding)

Φιλε Iannis εχεις ξεχωριστο watercool συστημα για επεξεργαστη και chipset?

Αν ναι πιστευω οτι δεν μου χρειαζεται...αλλα μου εδωσες μερικες ιδεες για το τι να κανω με το κουτι!

Δεν εχεις πολυ θορυβο με τοσα fans?

Το κουτι μου...μαλλον plexi θα εχει Α'Οροφο αντλια τανκ ψυγειο fans και "ταρατσα" το τροφοδοτικο μου...chieftech 360w που θα αλλαξω με αθορυβο tagan 480w(πως προφερεται? τάγκαν ή ταγκάν?) αφου θα το αλλαξω...

Ποσα εδωσες για ολα αυτα?

Περιμενω τις φωτο σου!

ΥΓ:Μιχαλη check τα πμ σου!

Και κατι ακομα....

Θελω 2 μπλοκ αρα η L20 θα ειναι οκ ετσι δεν ειναι?Μεχρι ποσα μετρα σωληνα "σηκωνει" ομως?

Μηπως με 2 μπλοκ και L30 θα εχω ΚΑΙ καλυτερες θερμοκρασιες( μεγαλυτερη παροχη νερου) αλλα και αν αργοτετα θελησω να ψυξω κατι αλλο?

Ποιες ειναι ΛΟΓΙΚΕΣ τιμες για καινουριες:

L20

L30

Oι eheim σε ποιες Hydor αντιστοιχουν?(πχ L30 eheim 1250? )

Τιμες?

Τις τιμες τις θελω σαν μετρο συγκρισης...

Χρειαζομαι τη βοηθεια σας παιδες:( :(

Αρχική απάντηση από Iannis

Λοιπόν τελειώνει το διοροφο tower υδόψυξης που φτιάχνω Σου δινω μερικές ιδέες

Για κόστος μή ρωτας 2 promie θα επερνα.

1ος οροφος = Eheim 1250 1200L/h-tank 1L-ford transit ψυγείο με srunt και 4 φαν Shanon 24 Volt σε pull/push block by 11

2ος όροφος = Eheim 1048 tank 1 L ford Fiesta με srunt και 2 panaflo fans 24 Volt pull/push block GPU και ChipSet by 11

Ταράτσα = hand made τροφοδοτικό με ρυθμιζόμενη ταση εξόδου απο 1-30 Volts και διακόπτες για 8 ανεμηστήρες.

Διάγορα= λαστιχα made in Japan 12mm ρακορ χάλκινα 2 θερμομετρα ενυδρίου ενα για κάθε τανκ. Κουτι tower απο πλεξιγκλας. (Νερό απο βιοχημικο αναλυτη + 3 σταγονες betadine + 2 σταγόνες υγρό σαπουνι αραιωμενο)

Φωτο σε 1 εβδομάδα.

(Διστυχώς ο Eleven δεν μπορεί λογω φορτου να μου φτιάξει και κάτι άλλο)

Temp idle 22 και full load 30-32 (prime95+2 κονσολες Folding)

καλα 2 χιλιαρικα δεν τα πιασες ΛΟΛ αλλα αληθεια γιατι δεν σκςφτηκες την λυση του προμιε και γιατι 2 ξεχωριστα συστηματα νερου?

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Και κατι ακομα....

Θελω 2 μπλοκ αρα η L20 θα ειναι οκ ετσι δεν ειναι?Μεχρι ποσα μετρα σωληνα "σηκωνει" ομως?

Μηπως με 2 μπλοκ και L30 θα εχω ΚΑΙ καλυτερες θερμοκρασιες( μεγαλυτερη παροχη νερου) αλλα και αν αργοτετα θελησω να ψυξω κατι αλλο?

Ποιες ειναι ΛΟΓΙΚΕΣ τιμες για καινουριες:

L20

L30

Oι eheim σε ποιες Hydor αντιστοιχουν?(πχ L30 eheim 1250? )

Τιμες?

Τις τιμες τις θελω σαν μετρο συγκρισης...

Χρειαζομαι τη βοηθεια σας παιδες:( :(

Πιστευω οτι με δυο μπλοκ και την Λ20 θα εισαι μια χαρα.Με την Λ30 ισως και πεσεις κανα βαθμο.Λογικες τιμες ειναι Λ20 καμια 30 και Λ30 καμια 45 .Η αντιστοιχια με τις εχειμ ειναι

1048>> Λ20

1250>>Λ30

Οι εχειμ νομιζω ξεκινουν απο κανα 80αρι

Λοιπον παιδες οπως βλεπω τις συμβουλες σας...χιχιχι...παω για τα παρακατω:

Ψυγειο ford transit '87

Μπλοκ eleven

Μπλοκ eleven

Αντλια L20

Τανκ...δεν ξερω...ισως του "φτωχου"(δεν εχω οικονομικο προβλημα αλλα αν δεν βρω κατι καλο δεν εχω αλλη λυση...)

Σωληνες μισης εσωτερικα ιτζας...

2 12αρηδες enermax...

Ειμαι καπου λαθος?Ξεχασα κατι?

Λοιπον Φανη( να που τα λεμε και σε αλλο Φορουμ),

Οπως πολυ σωστα ειπες:

Ψυγειο Ford Transit του '87(περιπου 55-60)

VGA μπλοκ απο τον Eleven

CPU μπλοκ απο τον Eleven

Αντλια θα ελεγα την L30 με το μοντ για να γινει λιγο πιο ησυχη(45)

Τανκ για αρχη θα ελεγα οπως ειπες κι εσυ του "φτωχου" βγες τσαρκα στα Σουπερ Μαρκετ και αρχισε να ψαχνεις για ομορφο πλαστικο διαφανο μπολακι.

Σωληνες με εσωτερικη διαμετρο μισης ιντσας

και για ανεμιστηρες δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ενερμαξ αν και σαν επιλογη οι Ενερμαξ ειναι παρα πολυ καλοι. Απλα αν δεν βρεις ενερμαξ και βρεις κατι αλλο εξισου καλο και φυσικα αθορυβο παρτους.

(πιθανοτατα θα χρειαστεις και μεταλλικα σφιγκτηρακια για την συνδεση ρακορ και λαστιχου)

Ζαχο μου ευχαριστω για το πμ στο "αλλο" φορουμ!

Μπορεις να μου πεις τι mod γινεται στην L30 και τι θα χρειαστω?

Υπαρχει καποιο link?

Οσο για το τανκ σιγουρα θα βρω κατι!

Για τους Enermax μαλλον θα παω στο HAC...

Οταν λεμε αθορυβο....επειδη ισως δεν τους "ακουσω" στο μαγαζι αν πχ δεν παρω enermax, ποσα dB πρεπει να παραγει για να ειναι αθορυβο?

Ρακορ για το τανκ και σφιγκτηρακια θα βρω απο μαγαζι με εργαλεια κλπ...ισως και λαστιχο...αν δεν παω praktiker...

Αν παω σε petshop θα εχουν τετοιο λαστιχο?

Σε καμια ωριτσα θα βγω να ψαξω για αντλια και ρακορ και σφιγτηρακια...για ψυγειο δεν ξερω αν θα βρω στο Περιστερι...αλλα σιγουρα στη Φραντζη..εεεε?

Μολις τα παρω αυτα...μαλλον σημερα...θα στειλω και πμ στον eleven να αρχισει!

Κοιτα αν δεν παρεις ανεμιστηρες Enermax απο το HAC και καταληξεις καπου αλλου, πιθανοτατα σε μαγαζι με ηλεκτρονικα ειδη, πες τους να τους συνδεσουν σε ρευμα για να τους ακουσεις. Τουλαχιστον εδω στην Θεσσαλονικη σε ολα τα ηλεκτρονικαδικα σε αφηνουν να τους ακουσεις πριν τους παρεις. Να κοιταξεις βεβαια και το ποσο δυνατοι ειναι (δυναμη αερα)

Αν πας στο πρακτικερ απεφυγε το διαφανες λαστιχο που εχει εκει. Ειναι απλα αθλιο και τσακιζει πανευκολα.

Αντλια θα βρεις σιγουρα σε καποιο πετ σοπ. Για το μοντ θα το συζητησουμε μετα. Στην Φρατζη απ'οτι μου εχουν πει θα βρεις και το ψυγειο. Αν παρεις αυτα που σου εχω πει δεν χρειαζεσαι ρακορ για πουθενα. Το μπλοκ θα εχει επανω, το ψυγειο εχει δικους του σωληνες και η αντλια εχει και αυτη μεσα.

Παω το μεσημερι σε ενα μαγαζι στο Περιστερι να παρω την L30...

Δεν ειχε και μου εδωσε μια sicce Shark PH1 λεγοντας μου οτι ειναι καλυτερη...

Δεν την ανοιξαμε εκει...γυρναω σπιτι...την ανοιγω και η εξαγωγη της ειναι με "γλωσσα" και οχι με ρακορ...βαζω νερο να δω τι γινεται και κανει παρα πολυ θορυβο..η προπελα της...τακ τακ τακ..καπου βρισκει!

Ουτως η αλλως δεν θα τη κρατουσα αφου ειναι με "γλωσσα"...

Πριν απο λιγο ξαναπαω στο καταστημα(πολυ μεγαλο!) και ηταν ο γιος του...εξυπηρετικοτατο παιδι!Μου λεει δεν σου κανει γιατι ειναι με "γλωσσα"!Δεν ηξερα τι σημαινει αυτο αλλα μου εξηγησε...

"Κρατησε τη για να μη ξεχαστουμε και θα σου φερω Hydor και Eheim την Τεταρτη"...οκ του ειπα...

Παω να φυγω...και μου λεει οτι η Hydor L30 ειναι πιο φτηνη απο αυτη που πηρα:blink:

Την πηρα 32...και την Hydor την πουλαει φτηνοτερα!

Ελπιζω να μη μπερδευτηκε με την L20 αν και ο πατερας(?) του το μεσημερι μου ειπε οτι αυτη που μου δινει(αυτη που πηρα) ειναι καλυτερη απο τη Hydor!

Οποτε αν βγαινει η eheim πιο φτηνα...θα παρω εκεινη!

Η Hydor λεει κανει λιγοτερο απο 32 που πηρα αυτη τη shark σημερα....οποτε μακαρι να φερει eheim 1250 αλλιως και με L30 μια χαρα ειμαι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.