Jump to content

προβλημα με λαπτοπ-δεν ανάβει με την μπαταρια

darthtony

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω ένα πρόβλημα με το λαπτοπ(multirama x-force i4400). Αμα πάω να το ανάψω χωρις να έιναι συνδεδεμένο στο ρευμα,(μονο με την μπαταρια δηλαδη) δεν ανάβει. αμα συνδέσω το ρευμα, ανάβει κανονικά, δειχνει την μπαταρια φορτισμένη, και αν το αποσυνδέσω καθώς δουλεύει, συνεχίζει να τρέχει κανονικα απο την μπαταρια.Αυτο εμφανίστηκε ξαφνικα πριν απο μερικές μέρες.Τι παίζει?

Αν είναι στην εγγύηση τρέχα το, φοβάμαι πως είναι θέμα hardware.

δυστηχώς δεν έχω εγγύηση .

ΜΠΛΙΑΧ...... clevo M729...... κάνε ένα bios update (1 στα 10)

ftp://ftp.clevo.com.tw/ALLBIOS/M723T/723T22710.zip

κι αν δεν αρκεί αυτό μόνο, τότε θες καινούργια μπαταρία. Ευτυχώς δεν είναι πρόβλημα του φορητού και αν βρεις μπαταρίες νεότερου revision, δεν το ξαναπαρουσιάζουν.

Που θα βρει bios γιατι η Clevo στην σελιδα της μονο drivers εχει οσες φορες και να εψαξα για τα Turbo-Xαλια δεν βρηκα κατι.

ΜΠΛΙΑΧ...... clevo M729...... κάνε ένα bios update (1 στα 10)

ftp://ftp.clevo.com.tw/ALLBIOS/M723T/723T22710.zip

κι αν δεν αρκεί αυτό μόνο, τότε θες καινούργια μπαταρία. Ευτυχώς δεν είναι πρόβλημα του φορητού και αν βρεις μπαταρίες νεότερου revision, δεν το ξαναπαρουσιάζουν.

το αρχείο ειναι το bios update? πως το βάζω?

είναι γνωστο πρόβλημα δηλαδή?

Απο "καθαρό" DOS θα τρέξεις τα step1.bat

δηλαδή ecflash.EXE ECM720T.10

και το step2.bat

δηλαδή PH161700 10227.72T /mode=3 /s /x /c /bbl /doskey /force

Έτσι θα φλασάρει και το bootsec και την eprom. Άμα δεν κατανοείς την διαδικασία πήγαινε σε κάποιον που γνωρίζει να στην κάνει γιατί αν το brickάρεις στο bootsec θα θες νέο τσιπάκι bios ή ολόκληρη μητρική.

Απο "καθαρό" DOS θα τρέξεις τα step1.bat

δηλαδή ecflash.EXE ECM720T.10

και το step2.bat

δηλαδή PH161700 10227.72T /mode=3 /s /x /c /bbl /doskey /force

Έτσι θα φλασάρει και το bootsec και την eprom. Άμα δεν κατανοείς την διαδικασία πήγαινε σε κάποιον που γνωρίζει να στην κάνει γιατί αν το brickάρεις στο bootsec θα θες νέο τσιπάκι bios ή ολόκληρη μητρική.

οταν λες απο καθαρο dos εννοεις το command prompt? Αν μπορείς μου εξηγεις λιγο πιο λεπτομερώς τη διαδικασία?(δεν έχω άλλον να τη κάνει-που μπορει να παει στραβα?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.