AgentCain Φεβρουάριος 6, 2011 #41 Φεβρουάριος 6, 2011 Μήπως φταίει το γυάλισμα της πλακέτας, που έγινε ψιλο-άγρια με το σύρμα? Που πιάνει καλύτερα η μπογιά, σε γυαλιστερή ή σαγρέ επιφάνεια? Καλά έκανε και το καθάρισε με σύρμα. Εγώ θα τη γυάλιζα με αλοιφή αυτοκινήτου πάντως Η επιφάνεια δε πρέπει να έχει υπολείμματα. Δε θα εμπιστευόμουν καμία αλοιφή αυτοκινήτου, όλο και κανένα κερί θα έχουν μεσα τους
Dant3 Φεβρουάριος 9, 2011 Author #42 Φεβρουάριος 9, 2011 Λοιπον μιας και διορθωσεις μπορουν να γινουν με μαρκαδορο στο τυπωμενο κυκλωμα στο pcb,οπλιστηκα με υπομονη κυνηγου σπανΙων ειδων,λεπτομερεια και προσοχη στο χερι που θα ζηλευε ακομα και χειρουργος και ενα ραδιοφωνο που ολοι διαθετουμε και διορθωσα(δηλαδη ζωγραφισα το μισο κυκλωμα στην καθε πλακετα) τα τυπωμενα...ιδου το αποτελεσμα και αυριο παμε για αποχαλκωση(ελπιζω να την κανει την δουλεια ο μαρκαδορος)
Dant3 Φεβρουάριος 10, 2011 Author #45 Φεβρουάριος 10, 2011 Μολις εκανα αποχαλκωση στην πρωτη πλακετα...το αποτελεσμα μπορω να πω καλυτερο απο οτι περιμενα!φωτο και ινφο το βραδυ οταν τελειωσω και τις αλλες
Dant3 Φεβρουάριος 11, 2011 Author #46 Φεβρουάριος 11, 2011 Μετα την αποχαλκωση...βεβαια δεν τις εχω καθαρισει κτλ αλλα απλα για να δειτε το αποτελεσμα που μπορω να πω οτι ειναι αρκετα καλο. Τωρα χρειαζομαι βοηθεια απο καποιον πρεπει να ανοιξω τις τρυπες και για αυτο θα χρειαστω dremel με τρυπανι 0,7μμ και τα οικονομικα για να παρω καινουργιο δεν παιζουν,οποτε αν καποιος εχει ας μου ριξει ενα πμ να του παω τις πλακετες.
o polonos Φεβρουάριος 11, 2011 #47 Φεβρουάριος 11, 2011 Καπου στην αποθηκη εχω ενα dremel. Αν σε βολευει νεα σμυρνη η πειραιας να βρεθουμε τοτε οκ. Χρονος για να καθησω να σου ανοιξω τις τρυπες δεν υπαρχει με τιποτα ομως
Dant3 Φεβρουάριος 11, 2011 Author #48 Φεβρουάριος 11, 2011 To κανω και εγω και εγω δεν υπαρχει προβλημα.απλα καποιος μπορει να μην μου εμπιστευοταν το dremel του(απολυτως λογικο)για αυτο ειπα να πηγαινα πλακετες...σου στελνω πμ.
spresv Φεβρουάριος 11, 2011 #49 Φεβρουάριος 11, 2011 Αργα το ειδα, αλλα i'm just gonna leave this here... 41Hz Audio - News
Dant3 Φεβρουάριος 11, 2011 Author #50 Φεβρουάριος 11, 2011 Το ηξερα οτι υπαρχουν ετοιμα κιτ με καλες τιμες...αλλα δεν θα ειχε και ιδιαιτερο νοημα να τα παρω ολα κολλημενα και εγω απλα να παρω ενα μετασχηματιστη και να τα βαλω σε ενα κουτι.ποια η διαφορα απο το να το παρω ετοιμο?εφοσον απο τις ενδεικτικες τιμες που ειδα,το ιδιο βγαινει σχεδον...
nickstamat Φεβρουάριος 11, 2011 #51 Φεβρουάριος 11, 2011 Μιλώντας λίγο με spresv ανακάλυψα ότι αυτά τα κιτάκια έχουν απίστευτη απόδοση (μάλλον καμία σχέση με αυτά που φτιάχνουμε εμείς, αλλά αρκετά κοντά στα λεφτά) Με μπρίζωσε πάλι
spresv Φεβρουάριος 11, 2011 #52 Φεβρουάριος 11, 2011 Κιτ ειναι, unassembled, οχι ετοιμα. Εχω ακουσει τον truepath και επαθα τρομερη ζημια. Ειχα παρει να φτιαξω καποτε τον Amp9, αλλα προσπαθησα ηλιθιωδως να κολλησω τα SMT με συμβατικο κολλητηρι. Και προφανως το διελυσα. Τουλαχιστον μετα πηρα hot air station
Dant3 Φεβρουάριος 11, 2011 Author #53 Φεβρουάριος 11, 2011 Σε αποδοση μια χαρα ειμαι και εγω με λιγο Vcc παραπανω ανετα εβγαζε αυτο 160 στο καθε καναλι!και εγω ηθελα και 4καναλο οποτε θα μου βγαινε διπλασιο κοστος.αμα κατι συμφερει,τοτε ειναι αυτο THE T.AMP E400 - Thomann Greek Cyberstore και αυτο THE T.AMP E800 - Thomann Greek Cyberstore
Dant3 Φεβρουάριος 28, 2011 Author #54 Φεβρουάριος 28, 2011 Λοιπον μετα απο μεγαλο διαλειμμα λογω εξεταστικης συνεχιζουμε.αφου ανοιξα τρυπες στις πλακετες με dremel με τρυπανια 0,8mm 1mm και 1,2mm τις εκανα με σπρευ για να μην οξειδωθουν,προχωρησα χθες και στην κολληση των πυκνωτων ,ενω ειχα φτιαξει και πλακετα τροφοδοσιας. (οι κολλησεις δεν πρεπει να μου εχουν βγει καλες και θα τις ξαναπατησω μαλλον)
Lakisss Φεβρουάριος 28, 2011 #55 Φεβρουάριος 28, 2011 Παρατηρήσεις εκ των φωτογραφιών:1) Κόψε βρε σύ ωραία και ίσια τις πλακέτες....δώσε προσοχή στην λεπτομέρεια....Οι κολλήσεις δέν είναι καλές:2) Το καλάι πρέπει να απλώνει και όχι να σχηματίζει μπίλια επάνω στον χαλκό.3) Μήπως πρέπει να κολλάς σε μεγαλύτερη θερμοκρασία?4) Αφαίρεσε το σπρέυ και πέρνα την πλακέτα μ' ένα ψιλό υαλόχαρτο πρίν ξεκινήσεις το κόλλημα.
Dant3 Φεβρουάριος 28, 2011 Author #56 Φεβρουάριος 28, 2011 Τις ειχα περασει πριν περασω το σπρευ με γυαλοχαρτο.τωρα θελει και μυτη το κολλητηρι για αυτο δεν εχουν γινει καλες.αυριο θα παω να παρω μια μαζι με τρομπα για να τις διορθωσω.
Lakisss Φεβρουάριος 28, 2011 #57 Φεβρουάριος 28, 2011 Εγώ προτείνω να αφαιρέσεις το σπρέυ με βενζίνη ή κάτι άλλο, και το ρίχνεις στο τέλος.
Dant3 Φεβρουάριος 28, 2011 Author #58 Φεβρουάριος 28, 2011 Αν δω οτι δεν γινεται δουλεια θα το βγαλω τελειως.το ειχα βαλει πριν κανω τις κολλησεις γιατι δεν ηταν δικο μου και δεν ειχα.
nickstamat Φεβρουάριος 28, 2011 #59 Φεβρουάριος 28, 2011 Βλέπω με την πρώτη 3-4 κολλήσεις που δεν έχουν πιάσει καλά. Και ειδικά σε κύκλωμα ήχου σαν κι αυτό, είναι απαραίτητο να έχεις ποιοτικές κολλήσεις. Μερικά tips: 1) Χρειάζεσαι ένα καλούτσικο κολλητήρι (όχι των 5 ευρώ) με καθαρή, λεπτή μύτη και ισχύ γύρω στα 25W. Εγώ κάνω τις λεπτομέρειες (π.χ. το ολοκληρωμένο) με ένα μικρό 12W, με μύτη 0.4 mm. 2) Να πιέζεις πολύ καλά το κολλητήρι ανάμεσα στο χαλκό και στο ποδαράκι που κολλάς, ώστε να ζεσταίνονται και τα δύο μέρη. Είναι βασικό αυτό, αλλιώς θα μένει όλο το καλάι πάνω στο ποδαράκι. Κάτι τελευταίο: δεν ξέρω ακριβώς το κύκλωμα που φτιάχνεις, αλλά φρόντισε οι "σημαντικές" αντιστάσεις (π.χ. στo feedback) να είναι όσο πιο κοντά στις ονομαστικές τιμές γίνεται. Να τις μετράς με πολύμετρο πριν τις κολλήσεις και να διαλέγεις τις πιο κατάλληλες κάθε φορά. Αυτά, και αν χρειαστείς κάτι ρίξε ΠΜ
AgentCain Φεβρουάριος 28, 2011 #60 Φεβρουάριος 28, 2011 Μείωσε την επιφάνεια που αποχαλκώνειςΓια παράδειγμα στη πλακέτα με τους 2 πυκνωτές έφαγες όλο το χαλκό και άφησες 1-2 περιοχές με πίστες. Η πολλή αποχάλκωση προκαλεί κορεσμό στο διάλυμα οπότε μειώνει την αποτελεσματικότητά του.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.