Jump to content

Project:Καμμενη ενισχυση

Dant3

Recommended Posts

Μιας και ψιλοκατεστραψα τον παλιο ενισχυτη καθως του ειχα συνδεσει μεγαλυτερα ηχεια απο οτι σηκωνε,μετα απο πολυ ψαξιμο μπηκα στην διαδικασια να φτιαξω εγω εναν δικο μου...

οι λογοι:η χαρα της δημιουργιας και το κοστος.

το κοστος τωρα για εναν ενισχυτη που να σηκωνει 4 100αρια ηχεια στα 8Ω παει απο 250 και βαλε.οποτε η αγορα καινουργιου δεν επαιζε...

ετσι μετα απο ψαξιμο επελεξα να φτιαξω εναν ενισχυτη με βαση το τρανζιστορ stk4241ii το οποιο μπορει να βγαλει 2 καναλια με 120watt minimum στο καθενα(βγαζει γυρω στα 150 συμφωνα με το διαγραμμα του)

ο ενισχυτης θα αποτελειται απο 2 pcb που το καθενα θα εχει ενα stk 4241 ετσι ωστε το καθενα να αναλαμβανει και απο ενα ζευγαρι ηχεια.

θα υπαρχει και προενισχυση με ισοσταθμιστη.

δεν ειμαι και ο γκουρου για αυτο θα εχω βοηθεια απο την σχολη μου(μηχανολογος μηχανικος στο εμπ) και μετα απο συννενοηση και με τον καθηγητη μου υπαρχει η περιπτωση να φτιαξω και εγω τα pcb με εξοπλισμο του εργαστηριου...

το ολο project υπολογιζω να βγει γυρω στα 150-200Ε.

ευχηθειτε μου καλη τυχη :hehe:

μολις αποφασισω οριστικα ποια σχεδια θα χρησιμοποιησω θα αρχισω την δουλεια και φυσικα θα ανεβασω φωτο απο το workload.τα σχεδια καθως και η εμπνευση για να φτιαξω δικο μου ενισχυτη παρθηκαν απο το hlektronika.gr(ευχαριστω το lakiss που μου το ειχε προτεινει εξαρχης)

το ολο project το βαζω εδω καθως περιλαμβανει ψυκτρες κολλητηρια pcb ανεμιστηρες κτλ :p

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Γιατι δεν βρηκα κανεναν που να βγαζει τοσα watt...και υπαρχει ο κινδυνος με τις υψηλες τασεις κτλ.τωρα οπως ειπα δεν ειμαι και κανας γκουρου για να ξερω πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα κτλ.ειδα οτι με καλυπτει το σχεδιο αυτο απολυτα,κοιταξα βεβαια και αλλα.τωρα οπως ειπα θα το συζητησω αναλυτικοτερα με τον καθηγητη μου.με κατι αλλους στο εργαστηριο της σχολης που συζητησα μου ειπαν οτι ειναι πιθανο αυτο που σκεφτομαι και με μια πρωτη ματια δεν υπαρχει καποιο προβλημα.τωρα θα δειξει στη πορεια.

edit:καλα αυτος το παρακανε λιγο :hehe:

Αυριο θα ξεκινησω να παιρνω πυκνωτες αντιστασεις κτλ.θα παω στο φανο αλλα ειναι κανενα αλλο εκει κεντρο?κυριως και για τα stk και το tca5550 που δεν νομιζω να τα βρω και ευκολα...

Καλή αρχή! Γιατί δεν φτιάχνεις έναν λαμπάτο?

Αλλιώς κοίτα εδώ να πάθεις πλάκα, γιατί εγώ χάζεψα....Scratch Build Woodpc 3 v3 , Tripath Amplifier, Analyser, DCX 2496 News Dec 29, computer at 100% ! - bit-tech.net Forums

καλα ο ανθρωπος θερισε! πολυ καλη δουλεια!:clap:

Έχω 3-4 LM4780 που μου είχε στείλει η National ως δείγματα.

Οπότε, κοίτα και κάτι τέτοιο σαν εναλλακτική.

Υ.Γ.: Και καλή εξεταστική :p

Καλη φαση αλλα απο οτι βλεπω με αυτο θα χρειαστω 4 lm4780 και παλι θα εχω λιγοτερη ισχυ...αλλα πρεπει να ειναι καλυτερα ποιοτικα και εχουν και προστασιες...

Καλη φαση αλλα απο οτι βλεπω με αυτο θα χρειαστω 4 lm4780 και παλι θα εχω λιγοτερη ισχυ...αλλα πρεπει να ειναι καλυτερα ποιοτικα και εχουν και προστασιες...

Τα 4x LM4780 τα έχω ήδη και κάθονται ;)

Μπορείς να πάρεις την ιδέα για το κύκλωμα από εδώ: http://audiosector.com/lm4780.shtml (έχει πολύ ωραία schematics σε pdf, ετοιμάζομαι να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο kitάκι σε λίγο καιρό :D ).

Αν δεν κάνω λάθος, ισχύ θα έχεις γύρω στα 120W σε bridged mode, με μετασχηματιστή στα 25V.

Και θα έχεις κάτι τέτοιο:

Sc3OV.jpg

Να πώ την αλήθεια, αναμένω με αγωνία την έναρξη αυτού του project! Γιατί?

Πάντα ήθελα να φτιάξω ενισχυτή απ' το μηδέν αλλά δυστυχώς δέν σπούδασα ηλεκτρονικά...ένας απ' τους μεγάλους καημούς της ζωής μου....

Ελπίζω να μήν βάλεις ότι φτιάξεις σε κανένα κουτί του εμπορίου και δείχνει κατασκευή του σωρού.

Ευκαιρία είναι να κατασκευάσεις κάτι δικό σου, με ξεχωριστό στύλ, λιτό αλλά ''κλασάτο''. Hi-end καταστάσεις!

Μήν με απογοητεύσεις....:)

Εννοειται οτι το κουτι θα το κατασκευασω εγω...γενικα ολα θα προσπαθησω να τα φτιαξω εγω ακομα και τα pcb.μονο τον μετασχηματιστη θα παρω ετοιμο.τωρα οσο αφορα το κουτι ριξε ιδεες εσυ που το κατεχεις.και αν καταφερω και το ολοκληρωσω θα ανεβασω αναλυτικα τα σχεδια και οδηγιες ετσι ωστε να το επιχειρησει και οποιος αλλος θελει.εδω ειναι φωτο απο ενα παιδι στο hlektronika.gr που εχει φτιαξει ουσιαστικα ακριβως το ιδιο απλα χωρις προενισχυση.βεβαια αυτος το ειχε κανει προχειρα γιατι τον βιαζοταν για παρτακι :p

dsc00361a.jpg

post-12158-1416074947,1064_thumb.jpg

post-12158-1416074947,164_thumb.jpg

Μήν το πάρεις στραβά το ''Μήν με απογοητεύσεις...'', δέν το παιζω mega-μάστορας.

Απλά γουστάρω να βλέπω κόσμο να προσπαθεί, και προσπαθώ να θέσω τον πήχη ψηλά από την αρχή.

Σου είπα ''έχω άχτι'' τέτοια κατασκευή, και θα ήθελα να δώ κάτι μοναδικό.

Ευκαιρία είναι αφού έχεις υποστήριξη από την σχολή, να φτιάξεις μία κατασκευή ''μπιμπελό''.

Θα σε συνοδεύσει καιρό, και θα θυμίζει τα φοιτητικά σου χρόνια άλλωστε....

Δέν θα ήθελα πχ. να δώ κάτι τέτοιο:

imagescajp2yty.jpg

αλλά αυτό:

map305da.jpg

emotiva.jpg

Ότι θελήσεις το Lab εδώ είναι!:)

Δεν το πηρα στραβα και ισα ισα αμα λαχει συνεργαζομαι με σενα η οποιος ειναι διαθεσιμος για να με βοηθησει και να φτιαξουμε κατι τετοιο!αυριο παω να παρω πυκνωτες και τα ολοκληρωμενα καθως και να παραγγειλω τον μετασχηματιστη και μετα θα περιμενω να δω αν θα φτιαξω τελικα μονος μου τα pcb στη σχολη η θα τα παρω ετοιμα για να ξεκινησω σιγα σιγα.

Παραγγειλα απο φανο τα ολοκληρωμενα.22,90 το καθε stk4241ii και 5,60 το tca 5500 για την προενισχυση.απο τριτη τεταρτη θα τα εχει μου ειπε.ξεχασα να παρω πυκνωτες-αντιστασεις γιατι δεν ειχα παρει μαζι μου την λιστα(με εφαγε η κοπελα να παμε να παρει κινητο και μεσα στη βιασυνη τα ξεχασα :hehe:).οποτε μολις τα εχω στα χερια μου αυτα και τα pcb ξεκιναω.

Δεν το κοιταξα να σου πω την αληθεια αλλα και παλι δεν ηθελα να μπλεξω με μεταφορες κτλ γιατι θελω να το ξεκινησω αμμεσα.αμα ηταν θα επαιρνα και τα lm που μου δινε ο nickstamat ;)

Καμια εταιρεια που να φτιαχνει pcb?θελω συνολο 3 αλλα μην ξυλωθουμε κιολας γιατι τις βλεπω τσιμπημενες τις τιμες.παραγγειλα και τον μετασχηματιστη,95Ε μου πηγε :nothing:

αυτες τις πλακετες θελω να φτιαξω σε διαστασεις 7,8Χ5,2 και 13,6X8,8

επισης ξερει κανεις πως να εκτυπωσω τo σχεδιαγραμμα τους στις ακριβεις αυτες διαστασεις?

post-12158-1416074957,8271_thumb.jpg

post-12158-1416074957,8956_thumb.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.