Skinny13 Μάϊος 7, 2004 #81 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 και μια αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 7, 2004 #82 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 το αλουμινιο και να το βαρας με το φλογιστρο δυσκολα ζεσταινεταιενω ο χαλκος τραβαει θερμοτητα και τη δινει στο περιβαλλονso χαλκος rulezzzzz για waterblocksαλλα και με αλουμινιο μπορει να γινει ενα evaporator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάϊος 7, 2004 #83 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Αρχική απάντηση από eleven [Χθες, στις 22:10] Δεν ειναι αυτο το προβλημα Δεν πρόκεται να το βαράμε το μπλόκ Απλα παρατηρήστε τις κολλήσεις μιλάμε για επαγγελματκή δουλειά Ποσοι πιστευετε οτι μπορούν να κολλήσουν με τέτοιο άψογο τρόπο αλουμίνιο στο σπίτι τους?Σε περίπτωση που θες να το ξεκολήσεις τι κάνεις????????? Ενω με χαλκό τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και εύκολα Nos-Dio ενδιαφερουσα η ιδεα σου Δε ξεω για evaporator αλλα για waterblock το βλέπω αρκετά καλό.Μπορώ να το βελτιωσω λιγο?και μολις εχω ευκαιρια να το δοκιμασω? σοβαρολογεις ?? δεν χρειαζεται να ρωτας καν...αμα εχεις ορεξη κανε οτι θες! παρεπιπτοντως μου ηρθε η ιδεαμε την προοπτικη οτι ειναι καλυτερο να εκτεμεταλευτουμε την μεγαλη κινιτικοτητα ενος αεριου παρα να το κλισουμε μεσα σε διαδρομους και οπως καταλαβαινεις ο αριθμος των ραβδιων ειναι εντελως τυχαιος..μπορει να ειναι πιο πολλα σε αριθμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 7, 2004 #84 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 ωραιος σε blo8eniενα τετοιο προσανατολιζομαι να φτιαξω αφου τον χαλκο που ειχα αγορασει τον χρησιμοποιησα ολον για waterblocksποσο αντεχει ομως αυτο το πραγμα???το κοπανησα 2-3 με το σφυρι και αντεξε αλλα γενικα ειναι ασφαλες??επισης Σ Πατση 34 ειναι το μαγαζι που εχει το μηχανημα που κολλαει αλουμινιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 7, 2004 #85 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Για μένα δεν είναι δύσκολη η κόλληση του αλουμινίου (έχω φίλο αλουμινά), όμως είναι αμφίβολη η χρήση του σε εφαρμογές phase change αφού η ικανότητα του να αντιδρά σε μικρό χρονικό διάστημα στις μεταβολές της θερμοκρασίας δεν μας βολεύει μιας και οι μεταβολές της θερμοκρασίας σε τέτοιο σύστημα είναι μεγάλες ανάλογα με το load και χρειάζεται μέταλλο(χαλκός) που να μπορεί να κρατά buffer θερμοκρασίας. Κάτι σαν το βολάν στο αυτοκίνητο, ή τον πυκνωτή σε κύκλωμα.eleven υπάρχει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και το σκέφτηκα τώρα, και είναι η σχεδίαση του evap ανάλογα με την τοποθέτηση του, αφού πρέπει να είναι αλλιώς αν η mobo είναι οριζόντια ή κάθετα, ή τέλος πάντων θα αποδίδει διαφορετικά ανάλογα με την θέση της. Η συνισταμένη αυτή έχει να κάνει με την συγκέντρωση του υγρού φρέον στο evap αφού σε υγρή μορφή θα δρά σαν μονωτικό.(θέλω να σου πώ και για μια ιδέα μου για ψεκασμό του φρέον και όχι απλά είσοδο του στο evap) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 8, 2004 #86 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs υπάρχει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και το σκέφτηκα τώρα, και είναι η σχεδίαση του evap ανάλογα με την τοποθέτηση του, αφού πρέπει να είναι αλλιώς αν η mobo είναι οριζόντια ή κάθετα, ή τέλος πάντων θα αποδίδει διαφορετικά ανάλογα με την θέση της. Η συνισταμένη αυτή έχει να κάνει με την συγκέντρωση του υγρού φρέον στο evap αφού σε υγρή μορφή θα δρά σαν μονωτικό. για καντο πιο λιανα...γιατι ,δεν μπορει να το γυριζει κατα 90 μοιρες αναλογα με τη μητρικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 10, 2004 #87 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2004 Προφανώς και μπορεί, αλλά θα αλλάζει η αποδοσή του. Μέσα στο evap έχουμε και τις δυο φάσεις του εκάστοτε φρέον, αέρια και υγρή δηλαδή. Αν το ύγρό φρέον φτιάξει ένα στρώμα στον πάτο του evap αυτό θα περιορίζει την μετάδοση της θερμότητας μόνο στο άνω μέρος του evap ενώ εμεις την θέλουμε κάτω. Ορίστε μερικά screenshots από μια εξομειώση που δοκιμάζω στο fluent. Το μαθαίνω ακόμη (άκου εκεί ένα χρόνο για να το μάθω...!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 10, 2004 #88 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2004 δευτερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 10, 2004 #89 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2004 τριτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 10, 2004 #90 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2004 τεταρτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάϊος 10, 2004 #91 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2004 και μια για να δειτε τις δυνατοτητες του. Ακομη πειραματιζομαι με απλες κατασκευές για να μάθω τις ρυθμίσεις (έχει άπειρες παραμετρους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 24, 2004 #92 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 Για να μην ξεχνιομαστε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 24, 2004 #93 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 24, 2004 #94 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 και του baker Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 24, 2004 #95 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 μοντελο Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 24, 2004 #96 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
crAss Αύγουστος 19, 2004 #97 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Να σε ρωτήσω κάτι...το mesh με ποιο πρόγραμμα το φτιάχνεις γιατί από ότι βλέπω δεν είναι το κλασσικό gambit που συνήθως χρησιμοποιείται από μαζί με το fluent. Όσο για τον ένα χρόνο που χρειάζεται να το μάθεις τα ίδια έλεγαν και σε μένα...Αλλά τίποτα, αν ξέρεις θεωρητικά αυτό που θες να προσομοιώσεις το μόνο δύσκολο είναι να σχεδιάσεις το πλέγμα (εγώ είχα δουλέψει σε 2 διαστάσεις γιατί δεν ήξερα να σχεδιάζω τρισδιάστατα και θα μου έπερνε πολύ χρόνο)...5 μέρες φτάνουν για εξοικίωση με το fluent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 19, 2004 #98 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 καλως ηλθες crAss Link to comment Share on other sites More sharing options...
crAss Αύγουστος 19, 2004 #99 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 καλώς σας βρήκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 23, 2004 #100 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Συγγνώμη αν θα φανώ ασχετος , εχω μερικες ιδέες - αποριες Πρώτον , με το evap θέλετε να εξομοιώσετε την λειτουργία της "σερπαντίνας" των καταψυκτών έτσι δεν είναι ??? Πιστεύω οτι καλά κάνετε και το ψάχνετε , αλλά για τι διαφορές μιλάμε απο το σχέδιο Α στο σχέδιο Β ? Αν είναι θέμα κόντρας για 1 βαθμό κελσίου , μέσα είμαι αλλά ας το διευκρινίζουμε για να ξέρει ο κοσμος τι κυνηγάμε Αν μιλάμε για διαφορές 10+ βαθμών , τότε οντως το πράγμα θέλει μελέτη . Απλά στο μυαλό μου έχω εντελώς διαφορετικό σχέδιο . Στο δικό μου μυαλό το evaporator πρέπει να είναι μια μικρογραφία ψυγείου , και σε καμία πείπτωση δεν υπάρχει τέτοια λεπτομέρεια κατασκευής σε καταψύκτη , και εχω κολήσει πολύ ασχημα που το ψάχνετε τόσο πολύ Το δικό μου σχέδιο αν δεν βεβαιωθώ οτι είναι καλό δεν το λέω ακομα , μπορεί να πέσει πολύ κοροιδία... :o Με άδειο μπλόκ τι απόδοση υπάρχει ? Για τα psi που άκουσα αμφιβάλλω , γύρω 5 ατμόσφαιρες πίεση? πολύ δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.