serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Καλησπέρα.Σε laptop, σε μερικές εκκινήσεις (cold ή hot) δε διαβάζεται ο σκληρός δίσκος (SATA).Έχω ελέγξει το δίσκο με το util της κατασκευάστριας και δεν έβγαλε κάποιο error.Δοκιμάζοντας και με δεύτερο σκληρό, συμπεριφέρεται το ίδιο. Κάποιες φορές δεν τον διάβαζε κατά την εκκίνηση.Έχω κάνει BIOS upgrade και είναι εγκατεστημένο το τελευταίο BIOS.Κάποια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει;Σκέφτομαι τη μητρική... Αλλά αν εκεί ήταν το πρόβλημα, το λογικό δε θα ήταν να μην ξεκινούσε καθόλου/ποτέ το laptop; Θέλω να πω, μερική βλάβη στη μητρική, δε νοείται. Νοείται;Έχετε κάποια άλλη γνώμη για το τί μπορεί να φταίει ή κάποια βοήθεια;Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Ιανουάριος 19, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Ο σκληρος δουλευει?Στροφαρει και δεν τον αναγνωριζει?Ρωταω για να δουμε μηπως ειναι προβλημα τροφοδοσιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 19, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Τώρα περνάω τους drivers. Κάτι συμβαίνει με κάποια συσκευή. Πέρασα chipset, audio και όλα πήγαν καλά. Όταν πέρασα bluetooth και μου ζήτησε επανεκκίνηση, αφού διάβασε το σκληρό, έμεινε σε μαύρη οθόνη και το έκανε αυτό συνέχεια. Δεν έφτανε desktop, αλλά σταματούσε σε μαύρη οθόνη με το λαμπάκι του σκληρού να είναι συνέχεια σβηστό. Δοκίμασα με power on/off 4-5 φορές, προσπαθώντας να μπω σε normal mode, αλλά δε μπήκε windows. Αναγκάστηκα να επιλέξω τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν και στάθηκα τυχερός. Με έβαλε xp και άρχισαν να αναγνωρίζονται νέες συσκευές. Στην εγκατάσταση κάποιας συσκευής έβγαλε μήνυμα ότι δεν εγκαταστάθηκε σωστά. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με το bluetooth. Παραθέτω και την έκθεση λαθών του συστήματος για τυχόν απόψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 19, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Ο σκληρος δουλευει?Στροφαρει και δεν τον αναγνωριζει?Ρωταω για να δουμε μηπως ειναι προβλημα τροφοδοσιας.Απ' ό,τι φαίνεται στροφάρει. Όσο μπορώ να καταλάβω γιατί τον ήχο του καλύπτει ο ήχος απ' το ανεμιστηράκι του φορητού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Ιανουάριος 19, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Αν καταλαβα καλα ο σκληρος αναγνωριζεται απο το bios αλλα μερικες φορες κολλαει οταν φορτωνουν τα windows..Αυτο δεν ειναι απαραιτητα σφαλμα του hardware..στο κανει και σε καθαρη εγκατασταση? Τον αλλον δισκο τον δοκιμασες με image του ιδιου λειτουργικου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 20, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2011 Ναι, τον άλλο δίσκο τον δοκίμασα με image. Να δώσω τα βήματα μήπως βγάλουμε συμπέρασμα: 1. μου έδωσε η ξαδέλφη μου το laptop με xp και γεμάτο ιούς (θα καταλάβετε σύντομα) 2. κάνω image του σκληρού σε δικό μου σκληρό 3. δοκιμάζω boot με δικό μου σκληρό και κάποιες φορές αναγνωρίζεται και ο δικός μου και κάποιες όχι εφόσον έχω σε image σε δικό μου σκληρό τα δικά του xp προχωράω στο δίσκο της σε καθαρό format εδώ είναι μία λεπτομέρεια που θέλω να συζητήσουμε:πριν περάσω drivers, εγκαθιστώ στη νέα εγκατάσταση Avast security 5.0. Έχω παρατηρήσει ότι κάτι πρέπει να συμβαίνει με τον avast. Και γιατί το λέω αυτό;;; Πριν κάνω το format στον αρχικό δίσκο, απεγκατέστησα norton 2006 που είχε η ξαδέλφη μου και εγκατέστησα στον original δίσκο τον avast για ένα απλό scan. Έτσι, για να δω εκ περιεργίας πόσα μολυσμένα αρχεία έχει. Το format ήταν σίγουρο ότι θα το κάνω. Απλά, ήθελα να δω για ιούς (3.500 μολυσμένα αρχεία :magic: !!!! δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο). Αλλά, πώς έγινε το scan? Με την εγκατάσταση του avast, και ζητώντας επανεκκίνηση το setup, με την επανεκκίνηση, κατευθείαν BSOD. Ξαναδοκιμάζω εκκίνηση, και πάλι BSOD κλπ κλπ. Ο μόνος τρόπος να κάνω scan ήταν σε s_f. Όπως και έγινε. Σκέφτηκα πως κάτι παίζει με τον avast. Αλλά είπα θα βγάλω συμπέρασμα στο καθαρό xp install. Γι' αυτό βγάζω αυτό το συμπέρασμα. Μάλλον το συγκεκριμένο laptop δε σηκώνει τον avast. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένο pc να κλωτσάει συγκεκριμένη εφαρμογή. Τελικά, όλα είναι δυνατά στον κόσμο των υπολογιστών... !!! Εξού, και έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση των drivers. Πιστεύω πως αν είχα περάσει drivers πριν τον avast, δε θα είχα πρόβλημα. Αλλά, και πάλι έχω μία επιφύλαξη. Τη στιγμή που διαβάζεται το BIOS, η φόρτωση των windows δεν έχει ξεκινήσει καν. Εκτός και αν ο avast έχει επηρρεάσει το MBR. Μιλάμε για πολύ ψιλά γράμματα (περίπτωση των περιπτώσεων!!!). Περιμένοντας τις απαντήσεις σας θα δοκιμάσω βέβαια το αυτονόητο. avast uninstall και εγκατάσταση-διόρθωση drivers με πρόβλημα. Όσο για antivirus, ας δούμε τι θα γίνει έτσι και βλέπουμε για τους ιούς. Τί λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.