Jump to content

Arduino Project

panakaigiotis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έχω παραγγείλει ένα kit-arduino και ψάχνω να βρω καλές ιδέες για να κάνω κάποια υλοποίηση με αυτό.Έχω σκεφτεί κάποια πράγματα αλλά θα ήθελα να ακούσω και μια τρίτη γνώμη.Το arduino που έχω παραγγείλει είναι το παρακάτω

KIT Workshop - Base level with Arduino Uno InMotion

Προτίνει και στην ιστοσελίδα κάποια project αλλά θα ήθελα να κάνω κάτι από το μηδέν

@STINK::T:

Σε ευχαριστώ πολύ για το link απλά τα συγκεκριμένα ενώ είναι πολύ ενδιαφέροντα δεν μπορώ να τα υλοποιήσω λόγω έλλειψης υλικού.Πάντως θα το έχω στο νου μου για όταν θα αποκτήσω το σωστό υλικό

@oxide:

Έχω ήδη αρχίσει να το απολαμβάνω και σκέψου ότι ακόμη δεν το έχω στα χέρια μου:)

Είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα σε υλικό και λογισμικό. Είναι διαδεδομένη καθώς είναι opensource και χρησιμοποιεί τους μικροεπεξεργαστές της Atmel. Ενα IDE προσφέρει στην ουσία.

Θα μπορούσε βεβαια κανεις να μη χρησιμοποιεί arduino αλλα μια αναπτυξιακή καρτα της atmel, πχ stk500, αλλα είναι ακριβες για ιδιώτες.

Το καλό με την atmel είναι ότι δινει free assembler και c compiler, σε αντίθεση με τους PIC.

Το arduino σαν υλικό μπορει κανεις να το κανει και μόνος του.

Εκτός από αυτή τη πλατφόρμα υπάρχουν και άλλες, πχ το γνωστό λόγω ps3, teensy

Κάτι που ας πούμε σκέφτομαι αν και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με arduino και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό..

Είναι το άναμα από τα φώτα του σπιτιού με κάποιον ήχο!!! Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το πως θα προγραμματίσεις το chip να ανιχνεύει κάποιον συγκεκριμένο ήχο ή συγκεκριμένες συχνότητες...γιατί οκ συνδέεις το μικρόφωνο πάνω το οποίο θα λαμβάνει συνεχώς ήχους περιβάλλοντος..

Επίσης, το άλλο δύσκολο της υπόθεσης είναι το πως θα συνδέσεις το chip με το διακόπτη από κάποιο φως !!!

Αυτά...

Το 2ο είναι πολύ απλό, κυκλοφορούν σχέδια ή και έτοιμες πλακέτες με ρελέ ισχύος πάνω.

Το 1ο δύσκολο έως αδύνατο γιατί μιλάς πλέον για αναγνώριση προτύπου σε φωνή, αναγνωριση ομιλίας δλδ. Κάτι τέτοιο ίσα ίσα που καταφέρνουν οι υπολογιστές.

Αλλα νομίζω ότι ήχους συγκεκριμένων συχνοτήτων θα μπορείς να αναγνωρίσεις με κάποια επιτυχία

Είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα σε υλικό και λογισμικό. Είναι διαδεδομένη καθώς είναι opensource και χρησιμοποιεί τους μικροεπεξεργαστές της Atmel. Ενα IDE προσφέρει στην ουσία.

Θα μπορούσε βεβαια κανεις να μη χρησιμοποιεί arduino αλλα μια αναπτυξιακή καρτα της atmel, πχ stk500, αλλα είναι ακριβες για ιδιώτες.

Το καλό με την atmel είναι ότι δινει free assembler και c compiler, σε αντίθεση με τους PIC.

Το arduino σαν υλικό μπορει κανεις να το κανει και μόνος του.

Εκτός από αυτή τη πλατφόρμα υπάρχουν και άλλες, πχ το γνωστό λόγω ps3, teensy

Η υπερβολή... :rolleyes:

Μάλλον εννοείς για την pro έκδοση του C compiler που δεν είναι free. Η lite μια χαρά free είναι...

επίσης άμα είσαι και opensource τύπος μπορείς να χρησιμοποιήσεις sdcc ή anyC...

Κάτι που ας πούμε σκέφτομαι αν και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με arduino και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό..

Είναι το άναμα από τα φώτα του σπιτιού με κάποιον ήχο!!! Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το πως θα προγραμματίσεις το chip να ανιχνεύει κάποιον συγκεκριμένο ήχο ή συγκεκριμένες συχνότητες...γιατί οκ συνδέεις το μικρόφωνο πάνω το οποίο θα λαμβάνει συνεχώς ήχους περιβάλλοντος..

Επίσης, το άλλο δύσκολο της υπόθεσης είναι το πως θα συνδέσεις το chip με το διακόπτη από κάποιο φως !!!

Αυτά...

Κάτι που μπορεί να το έκανε εφικτό αυτό είναι το εξής:

Αντί να το προγραμματίσεις να ακούει μια συγκεκριμένη συχνότητα ήχου μπορείς να βάλεις πρόσθετα στο arduino ένα

xBee το οποίο μπορεί να είναι bluetooth και στο διακόπτει ένα ακόμη ολοκληρωμένο που με το πάτημα του κουμπιού να στέλνει σήμα ασύρματα στο arduino:)

Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι η υλοποίηση ενός ασανσέρ με 5 ορόφους.Θα έχεις 5 button για το θάλαμο του ασανσέρ και 5 button για το εξωτερικό κοντρόλ του ασανσέρ.Κάθε φορά που δέχεται interrupt από το κουμπί κάνει και ότι του πεις εσύ.Μπορεί κάποιος αν θέλει να το κάνει πιο δύσκολο να βάλει και προτεραιότητα ανάλογα με τον όροφο που πας και ανάλογα με με το αν είσαι μέσα ή εκτός από το ασανσέρ

edit:σαν προσομοίωση έτσι;Αρχικά είναι καλό να παίζεις με τέτοια πράγματα έτσι ώστε να κατανοήσεις καλύτερα αυτό που κάνεις

Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι η υλοποίηση ενός ασανσέρ με 5 ορόφους.Θα έχεις 5 button για το θάλαμο του ασανσέρ και 5 button για το εξωτερικό κοντρόλ του ασανσέρ.Κάθε φορά που δέχεται interrupt από το κουμπί κάνει και ότι του πεις εσύ.Μπορεί κάποιος αν θέλει να το κάνει πιο δύσκολο να βάλει και προτεραιότητα ανάλογα με τον όροφο που πας και ανάλογα με με το αν είσαι μέσα ή εκτός από το ασανσέρ

edit:σαν προσομοίωση έτσι;Αρχικά είναι καλό να παίζεις με τέτοια πράγματα έτσι ώστε να κατανοήσεις καλύτερα αυτό που κάνεις

αυτό το έχω δει υλοποιημένο με lego+rcx...βοηθάει και στην κατασκευή.

αυτό το έχω δει υλοποιημένο με lego+rcx...βοηθάει και στην κατασκευή.

Αν και δεν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο είναι πολύ γαμάτη ιδέα

Ωραίος ρε φίλε.Εγώ έλεγα να πάρω απλά ένα led bar το οποίο ανάλογα θα άναβε με τη σειρά τα led:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.