Jump to content

Samsung TFT 22-24" ( 2011 )

overvolt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι έτοιμος για το πέρασμα στις TFT μετά το θάνατο της αγαπημένης μου SONY CRT .

Και μετά από μια σύντομη ανασκόπηση στο θέμα μάρκας , διάλεξα την Samsung.

Το ζητούμενο είναι να ορμίσω σε ότι υπάρχει στα ράφια , ή υπάρχει νέα σειρά προϊόντων , που θα άξιζε να περιμένω ?

Τα κολλημένα θέματα του φόρουμ , είναι από το 2005 , έτσι γράφω αυτό το θέμα , για να πάρω φρέσκιες προτάσεις.

Το μόνο που είναι αδιαπραγμάτευτο στην προτίμηση μου είναι η ανάλυση,

θα είναι οπωσδήποτε 1920 x 1080 .

Από θέμα μέγεθος , ήμουν στις 19 ίντσες για 10 χρόνια , αλλά η ουσία είναι ,

οτι για παράδειγμα προγράμματα όπως το Corel VideoStudio Pro X3, σε ζορίζουν στις 19" .

Έτσι είμαι και εγώ ένας ακόμη, που στροβιλίζεται ανάμεσα στην επιλογή μεγέθους ..

Και λόγο ότι είμαι στην δεύτερη νιότη μου, θα προτιμούσα να βλέπω τα εικονίδια και τα γράμματα , στο μέγεθος που προσφέρει η ανάλυση 1024 , έχοντας απλά μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας .

Και εδώ μπαίνει ο συσχετισμός ανάλυσης σε αναλογία με το μέγεθος σε ίντσες ..

Το HDMI δεν με ενδιαφέρει .

Όποιος έχει εμπειρίες και προτάσεις , ας τα πει χύμα και τσουβαλάτα .. :)

Αν θέλεις μόνο Samsung οι καλύτερη imo με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις είναι η F2380M.

Αλλιώς υπάρχει και η Dell U2311H την οποία έχουν πολλοί στο φόρουμ όπως κι εγώ.

Αν θέλεις μόνο Samsung οι καλύτερη imo με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις είναι η F2380M.

Αλλιώς υπάρχει και η Dell U2311H την οποία έχουν πολλοί στο φόρουμ όπως κι εγώ.

+1000 πολυ καλα μονιτορς και τα 2. με πολυ καλα χρωματα.

αν ομως σε ενδιαφερει και να ειναι ευαναγνωστα τα γραμματα, τοτε μπορει-ισως να εχεις ενα θεματακι. καλο ειναι να πας και να δεις παρομοια- αν οχι τα συγκεκριμενα- μονιτορς ωστε να καταλαβεις τι διαφορα θα εχουν!

ριξε μια ματια και σε αυτη http://www.skroutz.gr/s/253107/Samsung-P2770HD-27%27%27.html#specs_container

και καλο ειναι να δωσεις και ενα μπατζετ...!

Αυτήν που κρυφοκοιταω είναι η Samsung SyncMaster BX2331 23" 2ms ..

Samsung BX2331 - BX2331 - LED - Οθόνες | SAMSUNG

Οσο για την DELL , με απωθεί η πολίτικη της για τα χαλασμένα πιχελ ..

Μίλησα και στο τηλέφωνο με την M-system πριν κανένα μήνα .. μου τα ψιλομάσαγαν τα λόγια τους .. και δεν .... για DELL .. ( Ηταν το διάστημα που είχαν προσφορά και τον εκτυπωτή )

+1000 πολυ καλα μονιτορς και τα 2. με πολυ καλα χρωματα.

αν ομως σε ενδιαφερει και να ειναι ευαναγνωστα τα γραμματα, τοτε μπορει-ισως να εχεις ενα θεματακι. καλο ειναι να πας και να δεις παρομοια- αν οχι τα συγκεκριμενα- μονιτορς ωστε να καταλαβεις τι διαφορα θα εχουν!

και καλο ειναι να δωσεις και ενα μπατζετ...!

Σωστός ... μπάτζετ = 180 - 240 €

Για την Dell κάνεις μεγάλο λάθος και θα στο πούνε κι άλλοι εδώ μέσα. Άσε τι λέει ο καθένας από την M-system και την κάθε M-system. Ένα τηλέφωνο στην Dell και σου φέρνουν καινούρια όπως και στην LG(δοκιμασμένο).

Υ.Γ. Όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών είναι επιχειρήσεις και κοιτάνε το κέρδος. Όσο ο καταναλωτής μένει απροστάτευτος και δεν υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις, είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε την κάθε βλακεία που μας λένε για τις εγγυήσεις.

Κατα καιρούς έχω διαβάσει διάφορα από διάφορους , που υποστήριξαν ότι για παράδειγμα ακόμα και στο θέμα αντικατάστασης , γίνονταν με κουριερ , και τους πηγαινοέφερναν μεταχειρισμένες οθόνες ως αντικατάσταση , μέχρι να αποδεκτούν μια από αυτές ως λειτουργική.

Στην M-system πρότεινα να κατέβω Αθήνα ( This is Volos ) ,

να δοκιμάσουν μια οθόνη μπροστά μου , και να την πάρω .

Και αρνήθηκαν !!

Και επειδή έφαγα ένα τέταρτο στο κινητό κάνοντας μπλα μπλα , με τον υπεύθυνο πωλήσεων, δεν θα το ξεχάσω στην ζωή μου..

Ghosting , χαλασμένο pixel , σκιάζει , τραβάει , η γωνιά φέγγει παραπάνω,

ένα σωρό λόγοι για να γίνουν τα νεύρα σου τσατάλια , και κανένας δεν ανοίγει κουτί να δεις πριν το πληρώσεις .

Και δεν φτανει αυτο , γραφει καποιος εδω περα , εδω εδω ... οτι πηρε LG και του αναβόσβηνε στις αλλαγές ανάλυσης με καρτα ΑΤΙ , και οταν εβαλε Samsung ολα καλα ..

Και εγώ που είμαι τώρα με μια μισοτυφλη Hitachi αναλογική 17αρα , και καίγομαι για οθόνη , πέστε μου εάν θα πρέπει να τον πιστέψω ??

αν περιμενεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα απο τις αποψεις που θα ακουσεις, ζησε μαη μου να φας τριφυλλι...!!

και εξηγω γιατι το λεω.

ο καθενας απο εμας, εχει και απο μια αποψη, η οποια εχει δημιουργηθει απο τις εμπειριες του. αν καποιος εχει παρει μια οθονη LG- Samsung- DELL ή οποιαδηποτε αλλη, και εχει παθει καποια βλαβη, αυτοματως στο υποσυνειδητο του καθισταται η εταιρια αναξιοπιστη. λιγοι εχουν πραγματικη εμπειρια απο πολλες οθονες στα χερια τους, ωστε να εχουν εξαγαγει ενα πιο ασφαλες συμπερασμα..!

αρα μπορει να λαβεις υποψη σου καποια γνωμη- πχ τη δικη μου- που δεν εχουν περασει πολλες οθονες απο τα χερια μου και να σε παρω στο λαιμο μου..! μιλαω οσον αφορα χρωματα, φωτεινοτητα, ταχυτητα αποκρισης κλπ.

οσοι εχουν παθει ζημια, μπορουν να σου πουν την εμπειρια τους με συγκεκριμενες εταιριες.

αν περιμενεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα απο τις αποψεις που θα ακουσεις, ζησε μαη μου να φας τριφυλλι...!!

και εξηγω γιατι το λεω.

..............

Φιλε @cabdik , ειλικρινά σε χαίρομε διότι καταλαβαίνω ότι μιλάς από καρδιάς , και λογικά .. :)

Αμα δεν είναι κόπος , για ανάλυσε λίγο παραπάνω το ζητημα που εβαλες στο τραπεζι ως

αν ομως σε ενδιαφερει και να ειναι ευαναγνωστα τα γραμματα, τοτε μπορει-ισως να εχεις ενα θεματακι.

Θελω να ευχαριστήσω και τον @leros2004 για τη πρόταση.

Θα το δω και αυτό..

αυτο σημαινει οτι οταν μια οθονη ειναι -ας παρουμε την πιο συνηθισμενη σημερα αναλυση- 1920χ1080 σημαινει οτι τοσα πιξελ εχει οριζοντια χ καθετα. αρα για να εχεις τα ιδια πιξελ σε διαφορετικου μεγεθους οθονες, πρεπει τα πιξελ να ειναι αναλογου μεγεθους με την οθονη.

πχ οι 23" οθονες σημερα εχουν μεγεθος πιξελ 0,248mm, οι αντιστοιχης αναλυσης 27" εχουν μεγεθος 0,3114mm. αρα στην 27αρα τα γραμματα θα φαινονται λιγο πιο μεγαλα..!!

Για να μην κάνω καινούργιο thread,

Ειμαι χρονια γραμμένος στο φόρουμ αλλά παίζει να είναι το 1ο μου πόστ!

Επί της ουσίας τώρα!!

Ψάχνω να αγοράσω καινούργια οθόνη,

Tώρα έχω μια 18,5'' samsung που μη με ρωτήσετε τι μοντέλο γιατί δε γράφει και δεν είναι κια δική μου (η δικιά μου, samsung 17αρα 5ετιας μας άφησε χρόνους)

H χρήση που κάνω είναι 70% ιντερνετ και ταινιες και 30% gaming (οχι τπτ σπουδαιο απο αποψη γραφικων, δλδ αν σκεφτω τον τελευταιο χρονο εχω παιξει Football Manager, PES και NBA2k)

Διάβασα πολύ σε αυτό το φόρουμ για την Dell U2311H . Αξιζει το εξτρα 50αρικο απο π.χ. αυτη?

Samsung SM-E2220N TFT Monitor 21,5'' - Όλες οι οθόνες - plaisio.gr

ή αξιζει το οτι ειναι στα ιδια λεφτα με αυτη?

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2262D-PC-LCD-TV-Monitor-22-M2262D-PC.htm

(η οποια σημειωτεον ειναι και TV κατι στο οποιο δε θα ελεγα οχι)

Οποιεσδηποτε αλλες αποψεις ευπροσδεκτες!

εντιτ: χα οχι, ειναι το 6ο ποστ!

αυτο σημαινει οτι οταν μια οθονη ειναι -ας παρουμε την πιο συνηθισμενη σημερα αναλυση- 1920χ1080 σημαινει οτι τοσα πιξελ εχει οριζοντια χ καθετα. αρα για να εχεις τα ιδια πιξελ σε διαφορετικου μεγεθους οθονες, πρεπει τα πιξελ να ειναι αναλογου μεγεθους με την οθονη.

πχ οι 23" οθονες σημερα εχουν μεγεθος πιξελ 0,248mm, οι αντιστοιχης αναλυσης 27" εχουν μεγεθος 0,3114mm. αρα στην 27αρα τα γραμματα θα φαινονται λιγο πιο μεγαλα..!!

Ναι εντάξει , αυτή είναι η μια πλευρά του θέματος , η άλλη είναι να ψάχνουμε το ιδεατό βήμα κουκκίδας ,

που να είναι συμβατό παράδειγμα με τους εκτυπωτές , ώστε να τυπώνει αυτό που βλέπεις σε 1:1 .

Τώρα για να βοηθηθεί και ο φίλος @ballas38 και εγώ , χρειαζόμαστε μια μετάφραση ..

Παράδειγμα :

Μοντέλο Ε 22 20 Ν

Ε = ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

22 = ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ

20 = ΣΕΙΡΑ ΟΘΟΝΗΣ

Ν = ΕΞΟΔΟΙ ΣΥNΔΕΣIMOΤΗΤΑΣ ( φις HDMI / DVI-D, D-Sub κλπ κλπ )

Και ρωτάω υπάρχει κάπου ένας ξεκάθαρος χάρτης , που να εξηγεί τα παραπάνω ,

στις Samsung ?

Λοιπόν το παίρνω πίσω το ερώτημα περί κωδικών μοντέλων.

Η σελίδα της Samsung είναι ποιο ξεκάθαρη ..

Οθόνες | SAMSUNG

Χρησιμοποιώντας τον επιλογέα αριστερά ..

Παράδειγμα : Τι θέλει ο κύριος ? 23" 1920Χ1080 δυο μοντέλα όλα και όλα , ένα με δέκτη TV και ένα σκέτο,

αυτή είναι η πρόταση για το 2011 .

Αρα ότι άλλο κυκλοφορεί ως μοντέλο στο ράφι είναι παλιότερο .

Τα φρέσκα είναι 2333SW (LS23CMZKFV/EN) & 2370HD με δέκτη .

Και τώρα θα ψάξω και την κατηγορία 24" να δω τι ψάρια θα πιάσω.

( οσο για την 2333SW την εντόπισα στο Get-it-now )

http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/peripherals/othones/samsung-syncmaster-2333sw-23-lcd-display/prod300053pp/

Τελικά και στα 24αρια συμβαίνει μια από τα ίδια ..

Ήρθα σήμερα σε επικοινωνία με μια αλυσίδα , για οθόνη Samsung, και έμαθα ότι και αυτοί έχουν πανομοιότυπη πολιτική στα πιχελ με την DELL .

Η αλήθεια είναι , ότι όσοι δουν στο ίντερνετ αυτό το βίντεο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Dw0acUxMaKo]YouTube - Dell U2410 Comparison Test. TN or IPS?[/ame] θα προτιμήσουν την DELL .

Ιδιαίτερα εάν κρύβουν μέσα τους το μεράκι του φωτογράφου .

Βέβαια ακόμα και η DELL από συγκρίσεις ποιο έμπειρων , έχει χαρακτηριστεί ότι πλησιάζει το 75% σε πιστότητα χρώματος, από ένα καλό αναλογικό .

Αλλά ίσως να είναι το πλησιέστερο, σε αυτό που είχα και έχασα .

Ειναι ευνόητο οτι πλέον ψάχνω για μια αλυσίδα , που να φέρνει DELL , ώστε να τσακίσω την πιστωτική μου .

( Dell U2311H )

Όποιος έχει κάποια πληροφόρηση μου στέλνει PM .

μαν προχορα αφοβα για DELL εχω 4 οθονες και οι 4 ειναι DELL(1 x U2711 & 3 x U2311) δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο! αλλα και να παρουσιασουν εχω ακουσει τα καλυτερα λογια απο αλλους κατοχους για την αριστη εξυπηρετηση τους!!!

για τα λ7 που ζητανε ειναι φοβερες!!! ειδικα η 2311!!

και αφου λες οτι θα πας απο CRT σε LCD ειναι αμαρτια να πας σε TN.......θα ξενερωσεις συγουρα!!!

εγω θα σου προτεινα να την παρεις απο Msystems μιας και την εχει πιο φθινα απο ολους

και να σου παθει κατι θα εχεις να κανεις με την dell οποτε qq τους

Τι διαφορά τιμής έχει η 2711 από την 2311 , και τα 6ms της πρώτης , φαίνονται στην πράξη ?

Edit : 700+ , φέρτε μου τα χάπια μου .. :)

Για σχεδιαστικά προγράμματα, δεν βολεύει 1920x1080, θα πας σε 1920x1200 για να έχεις τον χώρο που χρειάζεται και να κάνεις σωστή δουλειά. Επίσης για τέτοιο σκοπό πας σε eizo (κατά προτίμηση Coloredge) αλλά το budget σου είναι τρομακτικά λίγο για τέτοια πράματα αν είσαι επαγκελματίας.:hang3:

Τα ms είναι καθαρά διαφήμιση, όλες οι οθόνες έχουν 15 και άνω από μαύρο σε λευκό και αντίστροφα. ΚΑΜΙΑ δεν είναι 2 όπως γράφουν. Και το Grey-to-Grey θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα νοιάξει κάποιον γιατί αυτό δεν λέει κάτι.

Εγώ είχα κάνει μετάβαση από CRT σε TFT με SPVA panel (το έσκασα το 1350άρι τότε) αλλά δεν το μετάνιωσα καθόλου! (μια HD2442W έχω)

Ενδιαφέρων προβληματισμό έβαλες , αλλά εδώ μετράνε τα μέσα .. ( όχι τα πολιτικά ) :p

Δηλαδή , οι φωτογραφικές μου μηχανές βγάζουν εικόνα 1600 x 1200 .

Η HD κάμερα 1920x1080 .

Και στην μια από τις δυο περιπτώσεις είμαι χαρούμενος, προβολή 1:1 (χωράνε στο περίπου )

Απο εφαρμογές , νόμιμο Corel VideoStudio Pro X3 και νόμιμο Photoshop 7 ,

το πέρασμα στις 23 ίντσες, σίγουρα θα με χαροποιήσει επίσης.

Προβολή σελίδας στο Word , δηλαδή εάν θα την βλέπω 100% , δεν το έψαξα μέσα στην αναμπουμπούλα διαβάζοντας τα τεχνικά θέματα.

Πολιτικός μηχανικός δεν είμαι, για να σηκώνω οικοδομές μέσα στην οθόνη μου.

Αλλά το ότι αυτό που λες, ότι είναι σωστό , είναι ..

Την αγόρασα πριν 5 λεπτά στις 4:10 τα χαράματα από εδώ.. AV Outlet | DELL MONITOR 23in U2311H ULT.(1920x1080)TCO5 DVI-D (MONITOR 83670-67)

210 + 15 μεταφορικά για Βόλο.

δηλώθηκα στην σελίδα , Πλήρωσα αυτόματα , και πάμε για άλλα . :)

Και ο θεός βοηθός ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.