Jump to content

HDTach 3.00 beta

unstoppable

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 18:05]

- να εχω το συστημα σε raid , NAI. και να σκασει τι θα χασω? τα ξαναστηνω ολα

- παιχνιδια ? ΝΑΙ , τα ξαναστηνω και εχω και τα saves μου και επιδοσεις

- κανα ριπ , κανα βιντεο προς επεξεργασια ? ΝΑΙ ασ χαθει , θα τοχω στην αποθηκη και το ξαναπερναω μετα για edit

Συμφωνώ με το φίλο ότι το raid δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν αποθήκευση δεδομένων αλλα σε αυτούς που θέλουν να δουν διαφορά σε απόδοση σε μεταφορές δεδομένων, ριπαρίσματα κ.λ.π.Εγώ προσωπικά σε οσα raid έχω στήσει ποτέ δεν είχα πρόβλημα αλλά ποτέ δεν είχα και το κεφάλι μου ήσυχο.Πάντα φρόντιζα να έχω άλλους δίσκους για αποθήκη.

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Ήρεμα. Δεν κρασάρουν έτσι εύκολα οι δίσκοι.

Τους Seagate σε RAID 0 500Gb τους χαίρομαι ένα χρόνο τώρα.

Πριν από μισό χρόνο έβαλα και τους δυο Hitachi SATA2 (άλλα 500Gb).

Μια χαρά είμαι.

Έχω και άλλους παλιούς δίσκους που δούλεψαν για χρόνια και μια και δεν ήξερα τι να τους κάνω τους βάζω σε ένα εξωτερικό κουτάκι με USB και τους έχω για backup.

Το ίδιο θα κάνω και με αυτούς εδώ μόλις βγουν οι SATA3 600Mb/s.

Έχουν πέσει τόσο οι τιμές που είναι ανόητο να βάλει κανείς ράπτορες και να σέρνονται τα βίντεο.

RMA λοιπόν αν μας κάτσει το κακό (που δεν μας έκατσε τόσο χρόνια όταν οι δίσκοι ήταν προβληματικοί) και restore μέσα σε λίγες ώρες.

Γιατί τα θέλουμε όλα γρήγορα, απλά και αθόρυβα.

αλλο τι λεει το hdtach και αλλο τι βλεπεις

τωρα αν σερνονται τα βιντεο ελα να το δεις μονος σου

ισως πονανε 400 ευρω για δισκους που εδωσα εγω πριν 1,5 χρονο αλλα τοτε καποιοι τριβανε τα ματια τους για το raid που τσακιζε κοκαλα

οχι , δεν θελω μισο ΤΕΡΑ σε συστοιχια και σατα 2 και σατα 3 και 1 γιγα bandwidth

θελω θορυβο και επιδοσεις που τις ΒΛΕΠΩ και οχι που τις ΔΙΑΒΑΖΩ στο hdtach

οσο για το βραδακι που κατεβαζω εκει ναι θελω ησυχια και οσο τα ραπτορια μου κοιμουνται μπορω να κατεβαζω οτι θελω ησυχα

ναι η τεχνολογια προχωραει , γιαυτο σε λιγο θα συνεχισουμε με ραπτορια ΔΙΑΦΑΝΑ που και παλι θα τσακιζουν κοκαλα , βλεπε 4ms access time

και οκ , ολοι θα βολευτουμε , καποιοι θα παρουν ραπτορια 300 giga συστοιχια για οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχει επιδοση και καποιοι θα εχουν συστοιχια 2 ΤΕΡΑ και οταν θα κανει διακοπη η ΔΕΗ ή ενα overvoltage και θα ψαχνουν τα 2 τερα δεδομενων τοτε θα γελαμε

Θες λογους κρασαρισματος? Να σου πω

-ΔΕΗ , υπερταση , υποταση

-θερμοκρασια

-βραχυκυκλωμα ,κακη επαφη

-αστοχια υλικου

-τροφοδοτικο

-μηχανικο χτυπημα

-απωλεια δεδομενων απο αλλο λογο

και ποσα αλλα.πανω απο 2 περιπτωσεις ανα κατηγορια εχω παραδειγματα τα τελευταια 2 χρονια που στηνω μηχανηματα.

αυτο που συζηταμε ειναι οτι αν παθει κατι ο ενας ο αλλος αχρηστευεται ακαριαια

αλλο να σου τυχει στον ενα και να χανεις 500 γιγα , αλλο να σου τυχει ΣΤΟΝ ΕΝΑ και να χανεις ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ

ξερω πολυ καλα απο συστοιχια

καποτε τις καναμε με scsi controllers , μονο που καποιοι ξεχνουν γιατι δημιουργηθηκε

συστοιχια κανεις οταν ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ το τι θα γινει αν κρασαρουν

ΠΟΙΟΝ απο σας δεν τον νοιαζει τι θα γινει στο μισο τερα που εχει βαλει μεσα τα παντα?

η συστοιχια μισο τερα ή ενα τερα ειναι καθαρα σαν να εχεις βαλει τα παντα πανω σε τεντωμενο σκοινι. τα παιζεις ολα ή τιποτα,καμια αλλη λυση.

το οτι δεν εχει τυχει , δεν σημαινει τιποτα

αλλιως κανε raid 1

τυχαιο ειναι που κανεις δεν εχει raid 1? ποιος να θυσιασει τωρα ενα ολοκληρο δισκο για προστασια των δεδομενων του

ευκολη λυση , παμε για επιδοσεις : "βαλε μωρε ενα raid 0 να κανουμε κανα bench"

και αναθεμα τι βλεπουν , ανοιγει το τραγουδι πιο γρηγορα ή η ταινια παιζει καλιτερα?

η μηπως το nero γραφει πιο γρηγορα το cd/dvd?

ελα ρε παιδια τωρα σοβαροι ανθρωποι ειμαστε υποτιθεται και ασχολουμαστε σοβαρα , αυτα για μενα δεν ειναι ενδειξη σοβαροτητας

δεν μιλαω για καποιον απο δω , μιλαω για τους καφρους που δενκανουν σωστη χρηση

κανενας να μην το παρει προσωπικα , μιλαω γενικα

χαλαμε το τοπικ αν θελετε ας τα μεταφερουμε αλλου

Kωστα σωστα αυτα που λες...

τα ευρω για δισκους ποτε δεν πονανε

αντεχουν πολυ περισσοτερο απο ολα τα αλλα parts

δεν νοειται συστοιχια ανω των 200gb data χωρις backup κατα την γνωμη μου

ειτε αυτο λεγεται προγραμματισμενη αντιγραφη σε αλλο εξωτερικο δισκο

ειτε raid 1,

ειτε 0/1

και αμα μιλαμε για 500αρηδες δισκους ....

που και ακριβοι ειναι αλλα και ο ογκος των δεδομενων τους καθιστα υπερπολυτιμους

προσωπικα δεν θα συμβιβαζομουν με τιποτα λιγοτερο απο hardware Raid 5

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

.."η αξια ενος σκληρου δισκου ειναι το περιεχομενο του..."

αυτο ξαναπεστο.....

προην κατοχος raid 0 με 2x200Gb WD 8Mb

μετα απο 19 μινες εσκασε και του

ειχε 300gb Mp3 σιλογη................

εσκασε το raid και παραλιγο να τα χασω...

μην το συζιτατε παιδια το raid 0 εχει ταχιτιτα αλλα απο ασφαλια ξεχαστετο......

τωρα θα βαλο 2χ500 πανο σε raid 1 δεν το ξαναδιακινδινευω......

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 22:21]

.."η αξια ενος σκληρου δισκου ειναι το περιεχομενο του..."

Τα τελευταία 6 χρόνια παράτησα τους SCSI γιατί και πανάκριβοι ήταν και μικρές χωρητικότητες είχαν και ένοιωθα κάπως ... όταν οι άλλοι με δίσκους στο 1/5 της τιμής ήσαν πιό γρήγοροι.

Όσο για την αξία των δεδομένων μας πόσες ταινίες και πόσα MP3 χρειαζόμαστε?

Αυτά κι αν δεν έχουν αξία.

Όπου και να γυρίσεις θα βρεις πρόθυμους να σου δώσουν τη συλλογή τους αν τη χάσεις.

Στείλε ένα δυο PM και πήρες 10πλάσια από όσα έχασες.

Τα αρχεία μας μάλιστα, έχουν αξία.

Μα πόσα είναι αυτά τα αρχειάκια ?

Στο 95% των ανθρώπων χωράνε σε ένα CD .

’ντε να χρειαστεί και ένα backup σε DVD για κάποιους εργατικούς.

Δεν μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρίες εδώ.

Ούτε μιλάμε σε άσχετους.

Αν κάποιος δίσκος κολλήσει ξαφνικά (sic) ξέρουμε να πάρουμε τα δεδομένα και να μειώσουμε την τυχόν απώλεια.

Πάντως καλά κάνεις και θέτεις το θέμα backup.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι το RAID0

Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία που έχουν οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) να βαριούνται να γράψουν σε ένα CD πέντε αρχειάκια κι ας έχουν και μονούς δίσκους.

Όσο για την ασφάλεια που έχουν τα backup, την πλήρωσα κυριολοκτικά και μεταφορικά.

Νοιώθοντας την ασφάλεια που μου έδιναν οι μαγνητικές ταινίες παλιότερα έσβυνα τα αρχεία μου από το δίσκο. Σιγά την ασφάλεια.

Μην αρχίσω να περιγράφω τώρα τις ασυμβατότητες των προγραμμάτων και την ταλαιπωρία με τις ταινίες QICXXXX και τα διάφορα Iomega SCSI Jaz και bernouli (που φυσικά δεν δουλεύουν γιατί ήταν άχρηστα).

’σε τα έξοδα.

Τελικά το αποτέλεσμα είναι οτι όλοι μου οι παλιοί δίσκοι δουλεύουν. Και τα δεδομένα τους δεν αλλοιώθηκαν ακόμα και σε δίσκους 15 ετίας (δύο Conner του 1 GB).

Να γιατί έχω μεγάλους δίσκους.

Για να μη στηρίζομαι στα backup ...

αδερφε κοιτα να δεις

οπως με τα περισοτερα πραγματα ισχυει και για τους δισκους το ιδιο :

ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ

και να χ*σω και τα rma και ολα

εχω δισκο απο το 1990 340 ΜΒ και δεν εχει παθει τιποτα

συμφωνω με το 1 γιγα που λες , απιθανοι δισκοι , αθανατοι

οταν ομως παω για πελατες-φιλους 5 !! ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ εναν 200αρι με τα παντα μεσα και ειναι νεκρος ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

οταν παω 3 !! φορες στο e-shop δισκο 120 αρι νεκρο ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

και ταινιες , εχω ακομα , 40 γιγα φιλε τρελο backup.

αργες μεν αλλα αθανατες

με 2 κασετουλες καθαριζες εναν 80αρη

εγω εχω μερικους δισκους παλιους και εκει μεσα εχω ενα λιτο συστηματακι και ολα μου τα προσωπικα

οπως και σε dvd

για τα τραγουδια μη το λες

100 γιγα εχω , ποσες μερες πρεπει να κατεβαζω και τι να πρωτοκατεβασω ?

θα τα θυμαμαι απεξω τοσες συλλογες?

παντως το φωτοφραφικο μου αλμπουμ δεν χωραει καν σε dual layer , αναγκαστικα πας σε δισκο (εκεινον τον 12 αρι που ελεγα να πεταξω..χαχα ..χρησιμος τελικα)

γιατι μερικα αποτα αρχεια μας ειναι δυναμικα

ας πουμε καποιος σου εφερε 100 φωτο απο τις προπερσινες διακοπες , πρεπει να μπει με χρονολογικη σειρα

ειναι και μετονομασιες , κατηγοριοποιηση , αυτα δεν γινονται με dvd...

αμα εβρισκα εναν με raid 1 για τα πολυ προσωπικα του δεδομενα με 2χ10 ή 2χ20 γιγα θα τον προσκυναγα

πλακα στην πλακα μηπως να παρουμε ολοι 2χ40 γιγα ατα αθορυβους και να κανουμε ενα raid 1 μονο με τα απολυτως απαραιτητα? ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΑ

και ας ειναι και με ρυθμιση ενεργειας να κλεινουν στο 1 λεπτο να μην τρωνε ουτε ρευμα ουτε τπτ..

ΚΑΛΟ?

Ένα κουτάκι USB αρκεί.

Και βάζουμε πάνω όποιο παλιό σκληρό θέλουμε.

Όσο για τα Gb MP3 μια και δεν ξέρεις τι έχεις τι σε νοιάζει αν είναι άλλα τα τραγούδια?

Σάμπως τα άκουσες και ποτέ?

Κι άμα σου λείψουν κάποια στιγμή στείλε ένα PM ... ;)

Ρακοσυλλέκτες γίναμε... και ψάχνουμε ανάμεσα στα σκουπίδια να βρούμε αυτό το αρχειάκι που μας κόλλησε οτι το χρειαζόμαστε.

Καλά που υπερχρονίζουμε και χάνουμε πότε πότε και κανα δίσκο να φεύγουν τα σκουπίδια.

ΑΛλά ξέχασα ... τα έχω σε Backup.

xaxa εισαι ωραιος ρε μαριε , σε παω

μονο που θα σου πω οτι πριν απο ενα χρονο εσκασε ενας 60 αρις μαζι με το τροφοδοτικο

βλεπεις τα ραπτορια δεν ακουσαν στο overvoltage αλλα ο κακομοιρης λυγισε και πεθανε

εκει μεσα ειχα συλλογες που τις κατεβαζα επι 3 χρονια με Dial up και ατελειωτο υλικο

πριν απο ενα μηνα μεσω το dj alex αγορασα τον δισκο του , ιδιο με τον δικο μου και τον εφτιαξα

ε καμια σχεση , ποτε δεν θα πιστευα οτι θα τα θυμομουν ολα αυτα τα 60 γιγα...

μην εισαι τοσο απολυτος για την λεξη σκουπιδια

σκαθαρι σε εσοσα...............

μαριε...

εγω λογο δουλιας εχω τοσα Mp3 και πρεπει να τα κουβαλαω παντα μαζι μου γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα ζιτισουν....

το μονο που με σονει ειναι το βινιλιο και η δουλια σε club.....

σε μικρα παρτι τρος μεγαλι μανουρα με τα κοματια δεν ξερεις τα θα σου ζιτισουν το επομενο λεπτο και θα πρεπει να το εχεις.....

για αυτο και εγω κατελιξα στο raid 1 με 2χ500 και εναν εξωτερικο 200αρι....

Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι το ίδιο πράγμα είναι να μου σκάσει ένας δίσκος σε συστοιχία με έναν εκτός συστοιχίας. Και οι δύο δεδομένα έχουν, σημαντικά ή μη, είναι δεδομένα. Το αν ήταν σε συστοιχία ή όχι δε με νοιάζει, εγώ τη συστοιχία την αγοράζω ως ένα σύνολο. Ένα σύνολο που έχει 2πλάσιες πιθανότητες να σκάσει, ναι, όταν όμως η πιθανότητες να σκάσει ένας δίσκος είναι ήδη μικρές.

Τη συστοιχία την κάνω για ταχύτητα και όχι για μετρήσεις. Έχω δει διαφορές και τις χαίρομαι. Οι ράπτορες είναι γρήγοροι παντού (αλήθεια αυτό με το βίντεο πρώτη φορά το ακούω, ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα) και με ικανοποίησαν πλήρως. Αν θέλω άλλο δίσκο για αποθήκη το θεωρώ ανούσιο να πάρω δύο 250ρηδες αφού ΔΕ χρειάζομαι την ταχύτητα της συστοιχίας. Αντιθέτως, δύο 80ρηδες για να βάζω τα παιχνίδια μέσα θα τους έπαιρνα γιατί εκεί χρειάζομαι την έστω και μικρή ώθηση που θα δώσουν. Και σίγουρα θα τους θεωρώ ώς ένα γρήγορο 160άρη ο οποίος άμα σκάσει έσκασε. Και στο φινάλε το να κρατάω αντίγραφα ασφαλείας από τα saves το κάνω ήδη με τους ράπτορες οπότε είμαι οκ.

Ο καθένας όμως έχει τους δίσκους του για διαφορετική χρήση. Αν π.χ. ήθελα να έχω μουσική 500GB θα έπαιρνα έναν 500άρη και όχι 2 250ρηδες. Αποθήκη είναι για όνομα του Θεού, τι να την κάνω την ταχύτητα??? Μη σκάσει με νοιάζει, όχι να τρέχει γρήγορα το ΜΡ3.

Με λίγα λόγια εγώ πιστεύω ότι αφού η πιθανότητα να σκάσει ένας δίσκος από μόνος του είναι μικρή, εξ ίσου μικρή είναι η πιθανότητα να σκάσει και η συστοιχία. Είναι να μην είσαι γκαντέμης, τπτ άλλο. Απλά ας παίρνουμε προφυλάξεις. Αντίγραφα ασφαλείας συχνά και καλή χρήση. Οι ράπτορές μου ψύχονται από 12άρη ανεμιστήρα και είναι πάντα δροσεροί. Τώρα άμα πάθω κάτι, έπαθα. Το δίσκο θα κλαίω και όχι τα δεδομένα, γιατί αυτά τα έχω ήδη σε DVD ;)

αρχηγε πολυ σωστα μιλας και αν δεν γελιεμαι συμφωνουμε στο 99%

η μονη διαφωνια ειναι το εξης

εστω οτι εχεις 2χ250 γιγα και σκαει ο ΕΝΑΣ

-χωρις συστοιχια χανεις 250 γιγα (χανω οτι εσκασε)

-με συστοιχια χανεις 500 γιγα (χανω ΤΑ ΔΙΠΛΑ αποτι εσκασε)

τωρα θεωρεις οτι ειναι το ιδιο ?

Έτσι είναι, αν έχεις τη συστοιχία για κάποιο λόγο (ποιος άλλος εκτός από την ταχύτητα?) οκ, αλλά αν έχεις 2Χ250 σε συστοιχία για αποθήκη και μόνο αποθήκη τότε ρισκάρεις χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σοβαρό λόγο. Αποθήκη είναι, τπτ παραπάνω.

Και δεν παίζουν ρόλο τα GB, 2x150 Raptors = 300Gb όμως ΔΕΝ είναι αποθήκη! Αυτοί που τους έχουν τους έβαλαν συστοιχία για την ταχύτητα που προσφέρει αυτή. Όμως 2 160ρηδες οι οποίοι είναι για ΜΡ3, ταινίες και όλα τα συναφή και είναι σε συστοιχία για μένα είναι ρίσκο χωρίς λόγο.

Δια παιδιά...συφνώμη...

Αλλά τι διαφορά έχουν τα GB από τα ραπτορια...

300 είναι και αυτά...δλδ σε τι διαφερει...

Αυτό που θα πάρει τα ραπτορια 2*150 θα δώσει 700 και θα έχει 300γβ μόνο για ταχύτητα?λακαμάς δεν θα είναι?

Και εγώ με 278 έχω 500gb

Γιατί θέλω ακόμα και η αποθήκη μου να είναι γρίγορη...μην τα εισοπεδονουμε όλα...

Αν θές μόνο ταχύτητα παίρνεις 2*36 και είσαι άρχοντας...άντε 2*76

δεν ειπαμε για τους 150αριδες , ειδικα τωρ απου η τιμη ειναι απαγορευτικη

στην αποθηκη να εχεις ταχυτητα , συστοιχια μην εχεις

αλλα και παλι την ταχυτητα του ραπτορα δεν θα την εχεις

στο κατω κατω ομως , δεν χρειαζεται

αυτο λεμε , στην αποθηκη σου θες αξιοπιστια-ασφαλεια-μεγεθος

στο συστημα θες ταχυτητα

το 2χ150 ραπτορ ισως ακομα να μας φαινεται τραβηγμενο , καθηστε να δουμε που θα πανε...

Οτί είναι είναι. Και ειδικά όταν τώρα οι διαφορές στις επιδόσεις πράγματι είναι μικρές σε σχέση με τους άλλους ράπτορες. Η μετάβαση από 36 σε 74 είχε διαφορά, από 74 σε 150 σχεδόν καμία. Μόνο ο χώρος αλλάζει και πάλι σε εξωφρενική τιμή.

2Χ36 και είσαι άρχοντας, 2Χ74 με το ζόρι. Απλά πάντα υπάρχουν και οι πορωμένοι ;)

Πουθενά δεν είδα για αργό video με ραπτόρια.

Αλλά αν έχουμε ραπτόρια για το λειτουργικό και πολύ αργό δίσκο για αποθήκη των video τότε για να δούμε μια ταινία λέμε "κάτσε φίλε να γεμίσω". ;)

Καλύτερα δυο φθηνά SATA2 σε RAID 0 που κάνουν για όλες τις δουλειές και εξωτερικό backup με εκείνους τους αργούς παλιούς ΑΤΑ δίσκους που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε.

Η ταχύτητα είναι πολύ μεγαλύτερη αν έχουμε ένα εξωτερικό USB κουτί και κάμποσους παλιούς σκληρούς δίσκους. Θα μας ζητάει το backup το δεύτερο αφαιρούμενο δίσκο και εμείς θα αλλάζουμε στο ίδιο κουτί τους σκληρούς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.