mariosalice Φεβρουάριος 11, 2006 #201 Φεβρουάριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 17:57] ενα προχειρο απο μενα...οσο για το ncq ειναι αληθεια αυτο που ειπαεδω παιχτηκε το λινκ και ειναι ενα πολυ εγκυρο bench απο γνωστο σιτε που δειχνει οτι το ncq σε ραπτορια ειναι καλιτερο ναναι οφ...ουτε και γω τοπεριμενα...δεν θυμαμαι που ακριβως και ποιος τοχε ποσταρει... Αν μιλάμε για το ίδιο bench το έχω διαβάσει και ήταν εξοργιστικός ο τρόπος που έβγαζαν το άσπρο μαύρο. Έτρεχαν τα μετροπρογράμματα σε controller που δεν υποστήριζε NCQ, ενώ και οι ράπτορες δεν το υποστηρίζουν. Μόνο ο τελευταίος 150άρης το υποστηρίζει.Ένα άλλο bench είχε σε Nforce4 που υποστηρίζει NCQ test με ράπτορες που είναι γνωστό οτι υποστηρίζουν TCQ που η ίδια η WD που τους φτιάχνει λέει οτι είναι ασύμβατο με το NCQ και πρέπει να απενεργοποιείται.Αυτός είναι και ο λόγος που συμφέρει καλύτερα να βάζουμε τους παλιούς ράπτορες στο δεύτερο controller (τον SIL) στις μητρικές με Nforce4. Εκεί μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το TCQ και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ο ράπτορας.
BeetleJuice Φεβρουάριος 12, 2006 #202 Φεβρουάριος 12, 2006 αδερφε φαινεται να τα λες σωστα αλλα οι μετρησεις στον sil δεν σε δικαιωνουν...και πως ενεργοποιειται αυτο το συστημα στον sil?με ποιο τροπο?
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #203 Φεβρουάριος 12, 2006 Έβαλες τους ράπτορες στο SIL στη DFI σε RAID 0 και πήρες χειρότερο σκόρ? Δηλαδή δεν δούλεψε το TCQ?Sorry φίλε σκαθαροζούμη αλλά οι γνώσεις μου στο θέμα SIL είναι θεωρητικές.Γι αυτό σε ρωτάω μια και το δοκίμασες στην πράξη.Μέχρι τώρα νόμιζα οτι το TCQ το είχαν όλοι οι SCSI controllers και οι δίσκοι.Από τους IDE δίσκους ήξερα οτι κάποιοι είχαν ενσωματώσει τεχνολογία TCQ όπως οι IBM που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη υποστήριξη από τον controller.
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #204 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Αν μιλάμε για το ίδιο bench το έχω διαβάσει και ήταν εξοργιστικός ο τρόπος που έβγαζαν το άσπρο μαύρο. Έτρεχαν τα μετροπρογράμματα σε controller που δεν υποστήριζε NCQ, ενώ και οι ράπτορες δεν το υποστηρίζουν. Μόνο ο τελευταίος 150άρης το υποστηρίζει.Ένα άλλο bench είχε σε Nforce4 που υποστηρίζει NCQ test με ράπτορες που είναι γνωστό οτι υποστηρίζουν TCQ που η ίδια η WD που τους φτιάχνει λέει οτι είναι ασύμβατο με το NCQ και πρέπει να απενεργοποιείται.Αυτός είναι και ο λόγος που συμφέρει καλύτερα να βάζουμε τους παλιούς ράπτορες στο δεύτερο controller (τον SIL) στις μητρικές με Nforce4. Εκεί μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το TCQ και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ο ράπτορας. http://www.storagereview.com/php/benchmark/suite_v4.php?typeID=10&testbedID=4&osID=6&raidconfigID=1&numDrives=1&devID_0=309&devID_1=308&devID_2=306&devID_3=307&devCnt=4
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #205 Φεβρουάριος 12, 2006 2 t7k250 160GB (δεν ανοιγουμε νεο Topic καλυτερο για αυτα)
Dagalidis Φεβρουάριος 12, 2006 #206 Φεβρουάριος 12, 2006 Kαι ένα δικό μου με 2Χ120BG Seagate 7.20 Raid 0.. Xάλια δεν είναι ?
vdeseris Φεβρουάριος 12, 2006 #207 Φεβρουάριος 12, 2006 Για τα αποτελέσματα του Disk Speed ας συνεχίσουμε την κουβέντα εδώ. Θα παρακαλούσα όσους έχουν ποστάρει νούμερα να τα σβήσουν και να τα μεταφέρουν στο νέο thread.
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #208 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 13:02] Για τα αποτελέσματα του Disk Speed ας συνεχίσουμε την κουβέντα εδώ. Θα παρακαλούσα όσους έχουν ποστάρει νούμερα να τα σβήσουν και να τα μεταφέρουν στο νέο thread. Μπορεις εσυ σαν mod να τα πας μαζικα εκει ευκολα
vdeseris Φεβρουάριος 12, 2006 #209 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 13:25] Μπορεις εσυ σαν mod να τα πας μαζικα εκει ευκολα Ένας admin θα μπορούσε. Σαν mod μάλλον όχι γιατί τα χθεσινά post θα μπουν πριν το αρχικό μου ποστ. Τα μεταφέρει χρονολογικά. ( Παλιοτεμπέλη )
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #210 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 12:07] http://www.storagereview.com/php/benchmark/suite_v4.php?typeID=10&testbedID=4&osID=6&raidconfigID=1&numDrives=1&devID_0=309&devID_1=308&devID_2=306&devID_3=307&devCnt=4 Τώρα αυτή τη σελίδα γιατί μου τη δείχνεις?Δεν μου λέει τίποτα.Σου λέει εσένα τίποτα?Πάω να δω από που τα πήρε αυτά τα νούμερα και βλέπω αυτό το review.Διάβασα ένα σωρό σελίδες αλλά πουθενά δεν είδα με ποιόν controller και σε ποιά μητρική έγινε το τεστ.Το μόνο σχετικό που βρήκα να γράφει ήταν αυτό:Some notes on the following tests: Unless otherwise noted, all references to the "Raptor WD740GD" refer more specifically to the latest widely available revision, the WD740GD-00FLC0. When applicable, all presented results are drawn from the drives operating with command queuing appropriately toggled on or off to yield the best performance: For all SATA drives (excepting Maxtor's MaXLine III, which performs best with NCQ enabled), NCQ/TCQ is disabled in all single-user tests. NCQ/TCQ is enabled for SATA drives under multi-user tests. For all SCSI drives, TCQ remains enabled in all tests. Seagate's SCSI offerings are toggled to "Desktop" mode for single-user tests and "Server" mode for the multi-user tests. Θερμά συγχαρητήρια για το αξιόπιστο άρθρο τους.Εντάξει λέω θα ψάξω στην κεντρική σελίδα μήπως και έχουν εκεί τη σύνθεση που κάνουν τις δοκιμές. Πάω λοιπόν εδώ όπου μου λέει πάνω αριστεράArticlesMust read how we testΕ λέω το βρήκα. Εδώ είμαστε. Πατάω αμέσως κλικ εκει πάνω και με πάει εδώ. Μα αυτό είναι άρθρο του 2001 με σύνθεση προπολεμική. Intel Pentium 2GHz με την παλιά μου μητρική την Intel D850MV.Ε λέω δεν μπορεί, θα έχει βγει και πιό καινούργιο άρθρο όπου θα γράφουν την τωρινή σύνθεση.Αμ δε. Όσο και νάψαξα δεν το βρήκα. Μπορεί να είναι κάτω από τη μύτη μου και να μην το είδα. Αν όμως ένα review δεν έχει σε εμφανές σημείο τη σύνθεση όπου έγινε η ανασκόπηση άστα φίλε. Μυρίζει άσχημα. Μακρυά.
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #211 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 12:12] 2 t7k250 160GB(δεν ανοιγουμε νεο Topic καλυτερο για αυτα) 160Gb από πότε?
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #212 Φεβρουάριος 12, 2006 1 λεπτο εψαξαhttp://www.storagereview.com/articles/200510/Testbed4_2.htmlΤο storagereview θεωρειται δικαιως απο ολους το καλυτερο site του ειδους του.
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #213 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:20] 160Gb από πότε? Απο το καλοκαιρι
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #214 Φεβρουάριος 12, 2006 Νόμιζα οτι βγήκε 80άρης T7K2502Χ80Gb=160GbΈχεις τους PATA ή τους SATA?Ενεργοποίησες το SATA 3.0 Gb/s?
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #215 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 18:27] 1 λεπτο εψαξαhttp://www.storagereview.com/articles/200510/Testbed4_2.htmlΤο storagereview θεωρειται δικαιως απο ολους το καλυτερο site του ειδους του. Ποιά διαδρομή ακολούθησες δηλαδή για να το βρεις "εύκολα" σε ένα λεπτό?Μέχρι τον οκτώβριο του 2005 το storagereview χρησιμοποιούσε το testbed3 για τα review του.Την ήξερες τη σύνθεση αυτή?Και τους πίστευες τόσο καιρό?Με τη σύνθεση που είχαν μόνο σαχλαμάρες μπορεί να έγραφαν.Τώρα αναβαθμίστηκαν λοιπόν στη μητρική Supermicro X6DAE-G2 με τον ICH5R SATA Controller που δεν υποστηρίζει ούτε NCQ ούτε SATA 3Gb/s.Ε πάλι ανόητα άρθρα θα γράφουν.Μου κοτσάρανε και τον SIL controller SI3124-2 για να τεστάρουν τα NCQ? Μπράβο τους. Μα αφού βρε θεομπαίχτες χρησιμοποιείτε αυτό τον controller γράψτε το ξεκάθαρα στα review (βάλτε και μια παραπομπή στο άρθρο που γράφετε) και πείτε και σ' αυτούς που σας διαβάζουν οτι δεν υποστηρίζει RAID, ούτε μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα με τις ταχύτητες των SATA 3Gb/s. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δει τους SATA 3Gb/s δίσκους.Συνεχίστε να ψωνίζετε σύμφωνα με αυτά που σας σερβίρουν οι κατά τα άλλα "καλύτεροι" του είδους.Ο καθένας είναι άξιος της τύχης του.
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #216 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice.........Έχεις τους PATA ή τους SATA?Ενεργοποίησες το SATA 3.0 Gb/s? Sata, με SATA I παιζω
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #217 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Ποιά διαδρομή ακολούθησες δηλαδή για να το βρεις "εύκολα" σε ένα λεπτό?...... www.storagereview.com>performance database(απο εκει ειναι το link με την συγκριση)>και σου λεει εκει με μεγαλα γραμματα στο κατω μερος "Click for more on our test methodology" δηλαδη ποσο απλο το θες Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:39] .............. Μέχρι τον οκτώβριο του 2005 το storagereview χρησιμοποιούσε το testbed3 για τα review του. Την ήξερες τη σύνθεση αυτή? Και τους πίστευες τόσο καιρό? Με τη σύνθεση που είχαν μόνο σαχλαμάρες μπορεί να έγραφαν...... Δισκους μετρανε, μια χαρα μου φαινεται το μηχανακι που ειχαν για αυτη την δουλεια Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:39] ........................ Τώρα αναβαθμίστηκαν λοιπόν στη μητρική Supermicro X6DAE-G2 με τον ICH5R SATA Controller που δεν υποστηρίζει ούτε NCQ ούτε SATA 3Gb/s. Ε πάλι ανόητα άρθρα θα γράφουν......... "A key drawback of virtually all server/workstation motherboards is the lack of an NCQ-capable SATA controller built-in to the southbridge. The 7525 is no exception- it relies on the tried-and-true ICH5 rather than the newer and NCQ-capable ICH6. As a result, we had to turn to an add-on controller" Αρχική απάντηση από mariosalice..................... Μου κοτσάρανε και τον SIL controller SI3124-2 για να τεστάρουν τα NCQ? Μπράβο τους. Μα αφού βρε θεομπαίχτες χρησιμοποιείτε αυτό τον controller γράψτε το ξεκάθαρα στα review (βάλτε και μια παραπομπή στο άρθρο που γράφετε) και πείτε και σ' αυτούς που σας διαβάζουν οτι δεν υποστηρίζει RAID, ούτε μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα με τις ταχύτητες των SATA 3Gb/s. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δει τους SATA 3Gb/s δίσκους.......... Μια χαρα SATA II φαινεται να υποστηριζει συμφωνα με το επισημο site(το raid που κολαει αφου οι ανθρωποι δεν εχουν κανει μετρηση με raid) http://www.siliconimage.com/products/product.aspx?id=27&ptid=1
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2006 #218 Φεβρουάριος 12, 2006 Έχει τόσες πολλές διαδρομές που χάνεσαι.Περίμενα να υπάρχει αυτό το link που μας έδειξες σε κάποιο εμφανές σημείο του review, ώστε να ξέρουμε με ποιο testbed έγινε. Ακόμα καλύτερα θα προτιμούσα να μου λένε αν όλοι οι δίσκοι ελέγχονται με τον συγκεκριμένο controller ή με τον controller της μητρικής.Θεωρώ απαράδεκτο να εξετάζονται επιλεκτικά άλλοι δίσκοι με ενεργοποιημένο το NCQ και άλλοι με απενεργοποιημένο επειδή δήθεν έβγαζαν χειρότερο αποτέλεσμα με ενεργοποιημένο το NCQ. Επίσης όταν κάνουν review με RAID όταν ο controller τους δεν υποστηρίζει RAID τι να πω?Όσο για το μια χαρά SATA 3gb/s υποστηρίζει, είχα διαβάσει review οτι μια χαρά και δυο τρομάρες το υποστηρίζει. Ίσα που μπορεί και βλέπει τους δίσκους SATA 3gb/s.Για πόσο νομίζεις θα μείνουn με αυτόν τον controller?Πολύ σύντομα θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να το αλλάξουν μια και δεν θα υπάρχουν άλλοι δίσκοι παρά μόνο SATA 3gb/s NCQΞέρεις πότε?Μόλις βγάλει η WD τέτοιο Raptor.Εξ άλλου θα φανούν γελοίοι όταν όλοι θα λένε πόσο πιό γρήγοροι είναι οι ΣΑΤΑ 2 ράπτορες και το Storagereview θα τους βγάζει πιό αργούς από τους τωρινούς.Όπως κάνουν και με τους 150άρηδες NCQ raptor τώρα.Είδες σε προηγούμενο ποστ τι HD Tach έβγαλε ο 150άρης?Νομίζεις οτι δεν θα γίνουν ρεζίληδες με αυτά που γράφουν?
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2006 Author #219 Φεβρουάριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:39] Έχει τόσες πολλές διαδρομές που χάνεσαι.Περίμενα να υπάρχει αυτό το link που μας έδειξες σε κάποιο εμφανές σημείο του review, ώστε να ξέρουμε με ποιο testbed έγινε............. Ενταξει κολλας σε μια λεπτομερεια τωρα που δεν εχει πρακτικη ουσια στις μετρησεις.Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:39] ............... Ακόμα καλύτερα θα προτιμούσα να μου λένε αν όλοι οι δίσκοι ελέγχονται με τον συγκεκριμένο controller ή με τον controller της μητρικής........ Προφανως ολες γινονται με το siΑρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:39] ..................Θεωρώ απαράδεκτο να εξετάζονται επιλεκτικά άλλοι δίσκοι με ενεργοποιημένο το NCQ και άλλοι με απενεργοποιημένο επειδή δήθεν έβγαζαν χειρότερο αποτέλεσμα με ενεργοποιημένο το NCQ............ Που ειδες να εξεταζονται επιλεκτικα, σε ολους τους δισκους τεσταρουν και τις 2 περιπτωσεις απο οτι εχω δει Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:39] ........Επίσης όταν κάνουν review με RAID όταν ο controller τους δεν υποστηρίζει RAID τι να πω?........Που εκαναν raid review???? Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 21:39] .................Όσο για το μια χαρά SATA 3gb/s υποστηρίζει, είχα διαβάσει review οτι μια χαρά και δυο τρομάρες το υποστηρίζει. Ίσα που μπορεί και βλέπει τους δίσκους SATA 3gb/s.Για πόσο νομίζεις θα μείνουn με αυτόν τον controller?Πολύ σύντομα θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να το αλλάξουν μια και δεν θα υπάρχουν άλλοι δίσκοι παρά μόνο SATA 3gb/s NCQ........ Link??Και στην τελικη sata i με sata ii οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες σε πραγματικες εφαρμογες (μην μου φερεις παραδειγματα τυπου hdtach).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.