Jump to content

HDTach 3.00 beta

unstoppable

Recommended Posts

μαστορι μαριε και οι 4 ειναι πανω σε NF4? στον native controller?

ρε συ τι burst ειναι τουτο , δεν εχω παει ποτε πανω απο 250 με τα ραπτορια μου...

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Ναι ειναι πανω σε στον native controller NF4.

Αν είχα άδειους τους Hitachi χωρίς προγράμματα να τρέχουν στο backgraund πιστεύω θα έπιαναν τα 130 μέση ταχύτητα.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορο μου φάνηκε το νέο μηχάνημα όταν εγκατέστησα τα Windows τον Δεκέμβριο. Κι ας δούλευα μια ζωή με SCSI δίσκους σε controllers της Adaptec.

Είχα γράψει τότε, στο σχετικό thread για τη μητρική μου, οτι έμπαινα στα Windows μέσα σε δευτερόλεπτα.

αρχηγε οκ , δεκτο αλλα δεν μπορει να εχουμε τοση αποκλιση στο burst...

μην ξεχνας οτι ναι μεν ειναι νεοι δισκοι ενω τα ραπτορια 1 ετους και βαλε , αλλα ειναι και 10.000 rpm , ειναι και access time που δεν παλευεται με τιποτα

το σκορ ειναι καλο για σενα , κακο για το δικο μου συστημα

αν και σε ραπτορια οπως ειδαμε στο παραπανω λινκ δεν υπαρχει αποδοση στο burst, μονο σταθερη αποδοση στο mean...

ξερω γω τι να πω

μπας και εχεις κανει καμια ρυθμιση που μας διαφευγει?

Νομίζω οτι στα διάφορα ποστ που έχω γράψει εξηγώ τα πάντα.

Τι οδηγούς βάζω, updates, BIOS settings.

Τώρα τι από όλα αυτά βελτιώνει το σκορ στο HD Tach δεν το σκέφτηκα να το ψάξω.

Το αντίθετο, νομίζω οτι ο SATA2 έχει δυνατότητες για καλύτερες επιδόσεις.

Τη σταθερή απόδοση θα τη δεις όταν γεμίσει ο δίσκος.

Η μέση ταχύτητα μετράει τελικά.

Αν είχαμε ίδια μέση ταχύτητα και η δική σου καμπύλη είναι ίσια ενώ η δική μου πέφτει, σημαίνει οτι όσο ο δίσκος είναι μισοάδειος θα έχω πιο γρήγορες επιδόσεις.

Όσο γεμίζει τόσο θα παίρνει κεφάλι ο ράπτορας.

Αλλά και πάλι τα ραπτόρια δεν έχουν NCQ αλλά TCQ. Δεν είναι το ίδιο.

Επίσης ο Τ7Κ250 έχει πολύ πιο πυκνή εγγραφή δεδομένων σε κάθε platter οπότε το ψάξιμο είναι πολύ ταχύτερο.

Δηλαδή ότι κερδίζει ο ράπτορας με αυξημένη ταχύτητα περιστροφής, ο Τ7Κ250 το υπερκαλύπτει με λιγότερες μετακινήσεις των κεφαλών (λόγω NCQ - πυκνότητας εγγραφής δεδομένων).

Μην ξεχνάς και το μέγεθος των δίσκων.

’λλο να ψάχνεις να βρεις ένα συγκεκριμένο στοιχείο ανάμεσα σε 100 και άλλο σε 500.

Και απο μενα μια φωτο με τους Excelstor σε Raid 0

post-3175-1416072433,7371_thumb.jpg

Αν μπορείς τρέξε το με και χωρίς ενεργοποιημένο το reaf cache.

Ο Τ7Κ250 βγάζει Average Read 120 και στις δύο περιπτώσεις, ενώ ο Seagate που είναι SATA1 δείχνει πλασματικά πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις.

Πάντως είναι πολύ γρήγορο το RAID 0 που μας έδειξες έτσι κι αλλοιώς.

Αναμενόμενο, από τους καινούργιους 150άρηδες με NCQ.

Θάθελα να δω τι θάπιανε αυτός ο δίσκος των 10000 στροφών αν υποστήριζε και 3Gb/s (SATA II).

Το NCQ σίγουρα έδωσε ένα μεγάλο boost στην ταχύτητα των raptor.

Αν μπορείς τρέξε και ένα atto. Πέντε λεπτά είναι.

Να συγκρίνουμε RAW power (10000 στροφές - 1.5Gb/s) με αυξημένη διαμεταγωγή (3Gb/s - 7.500 rpm).

Γιατί δεν αρκεί το HD Tach για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 06:29]

Αναμενόμενο, από τους καινούργιους 150άρηδες με NCQ.

Θάθελα να δω τι θάπιανε αυτός ο δίσκος των 10000 στροφών αν υποστήριζε και 3Gb/s (SATA II).

Το NCQ σίγουρα έδωσε ένα μεγάλο boost στην ταχύτητα των raptor.

Αν μπορείς τρέξε και ένα atto. Πέντε λεπτά είναι.

.

1) το ncq συμφωνα με μετρησεις δινει ελαφρως ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αποτελεσματα στο μεγαλο bench με ραπτορ

εχει μπει λινκ παραπανω με μετρησεις

2)οι διαφορες των νεων ραπτορ δεν ειναι τοσο τραγικες και σιμφωνα με δικες μας μετρησεις εδω αλλα και συμφωνα με το μεγαλο τεστ που ειχαμε ποσταρει παραπανω...

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 08:59]

Ειδου 4 ραπτορες 36gb σε hdtach.

εχω την εντυπωση οτι με αλλο stripe θα πηγαινε καλυτερα η καμπυλη

λογικα με μεγαλυτερο , για δοκιμασε

αν δεν εχεις κανει defrag κανε ενα και δως μας παλι...

Αρχική απάντηση από street warrior [Σήμερα, στις 01:06]

Εδώ άλλο ένα αποτέλεσμα σε quick bench me 2*150gb raptor σε nvraid0 με 65% γεμάτους δίσκους χωρίς defrag κ.τ.λ

shortbench32vh.th.jpg

αυτο πρεπει ναναι το πιο δυνατο νουμερο απο ραπτορια μεχρι τωρα

μπραβο ρε μαγκα

εγω το 140 δεν το πιανω με τιποτα

οσο για την συζητηση με τα παρτισιον να πω οτι διαφωνω στο ΠΟΥ ειναι το παρτισιον.

σημασια εχει το ποσο αδειο ειναι το παρτισιον και ποσο κατακερματισμενο

το τελευταιο μου παρτισιον αν μετρησω αδειο παλι το πιο δυνατο θα βγει

εξ'ορισμου ενας δισκος οσο γεμιζει τοσο χανει επιδοσεις...

μπραβο street warrior:T:

Σε ευχαριστώ φίλε μου.Όσο για την συζήτηση για τα partition έχεις δίκιο σημασία έχει ο χώρος και το πόσο κατακερματισμένο είναι το κάθε partition αν και στους raptor δεν ισχύει απόλυτα διότι όπως είδατε στο αποτέλεσμά μου οι απώλειες είναι απο μηδενικές εως ελάχιστες;)

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

εχω την εντυπωση οτι με αλλο stripe θα πηγαινε καλυτερα η καμπυλη

λογικα με μεγαλυτερο , για δοκιμασε

αν δεν εχεις κανει defrag κανε ενα και δως μας παλι...

Και τι σε κανει να πιστευεις οτι εαν βαλω τελικα 32 strippe η και 16 ακομα επειδη θα βγαλει το hdtach νουμερα 8α ειμαι και καλυτερα?

Καντε μου μια χαρη ρε παιδια ( μαριος και streetwarrior ) και τρεξτε λιγο το παρακατω προγραμματακι.

dskspeed.rar

Αρχική απάντηση από street warrior [Σήμερα, στις 14:50]

Ορίστε απο μένα:)

disk13nr.th.png

’ψογα νούμερα αισχρό screenshot! :D

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 12:15]

1) το ncq συμφωνα με μετρησεις δινει ελαφρως ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αποτελεσματα στο μεγαλο bench με ραπτορ

εχει μπει λινκ παραπανω με μετρησεις

2)οι διαφορες των νεων ραπτορ δεν ειναι τοσο τραγικες και σιμφωνα με δικες μας μετρησεις εδω αλλα και συμφωνα με το μεγαλο τεστ που ειχαμε ποσταρει παραπανω...

Πού είναι αυτές οι μετρήσεις?

Κάποιο λάθος πρέπει να κάνετε.

Δεν έχω δει κάποιο ράπτορα να πιάνει τίποτα κοντά σε αυτό του Street Warrior που έχει NCQ.

Εκτός και αν μιλάς για TCQ που όμως είναι άλλο πράγμα.

ενα προχειρο απο μενα...

οσο για το ncq ειναι αληθεια αυτο που ειπα

εδω παιχτηκε το λινκ και ειναι ενα πολυ εγκυρο bench απο γνωστο σιτε που δειχνει οτι το ncq σε ραπτορια ειναι καλιτερο ναναι οφ...

ουτε και γω τοπεριμενα...

δεν θυμαμαι που ακριβως και ποιος τοχε ποσταρει...

post-1246-1416072436,6027_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.