billis_kou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2011 Καλημερα παιδες. Θα ηθελα τα φωτα σας καθως ειναι η πρωτη φορα που λεω να κανω κατι τετοιο.Θελω να κανω RAID0 εχωντας στην κατωχη μου 2 δισκους 320gb εκαστος.Ερωτηση 1: Υπαρχει προβλημα που ο ενας ειναι WD και ο αλλος Seagate? 2: Θα ηθελα αν γινετε καποιος να δωσει αναλυτικα τα βηματα για το πως θα γινει (εφοσων μπορει να γινει με τους δισκους αυτους) γιατι οπως προειπα ειναι η πρωτη φορα μην κανουμε καμια λαλακια.Αυτα τα οληγα προς το παρον.Στην υπογραφη ειναι και το συστημα που θα δολεψει το RAID
juno12 Ιανουάριος 18, 2011 #2 Ιανουάριος 18, 2011 1 κανένα πρόβλημα2 κοίτα στο φυλάδιο της μητρικής σου. τα εξηγεί όλα αυτά αναλυτικά κι αν δεν το έχεις κατέβασέ το από την asus:T:
billis_kou Ιανουάριος 18, 2011 Author #3 Ιανουάριος 18, 2011 Οκ θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω. Παντως ρωταω για τους δισκους γιατι εχω ακουσει πως πρεπει να ειναι τις ιδιας εταιριας και ιδια GB.
cabdik Ιανουάριος 18, 2011 #4 Ιανουάριος 18, 2011 ιδια GB πρεπει να ειναι οπωσδηποτε..! γιατι αν δεν κανω λαθος- ας με διορθωσει καποιος- αν δεν ειναι ιδιας χωρητικοτητας τοτε το RAID βλεπει μεγεθος ισο με του μικροτερου δισκου!!!πχ, αν εχεις ενα 160αρι και εναν 250αρι, θα δει μονο μεχρι τα 160!!
juno12 Ιανουάριος 18, 2011 #5 Ιανουάριος 18, 2011 ^^ σωστά και αφού ο φίλος έχει 2 χ 320GB δεν θα έχει απώλειες.
cabdik Ιανουάριος 18, 2011 #6 Ιανουάριος 18, 2011 το ειδα. και κατι αλλο...! να ειναι ιδιας ταχυτητας, οχι ο ενας 5400 και ο αλλος 7200...!
billis_kou Ιανουάριος 18, 2011 Author #7 Ιανουάριος 18, 2011 Ναι ταχυτητας ειναι ιδιας και οι 2.320GB στις 7200 απλα ο ενας WD και ο αλλος Seagate.
SirDiman Ιανουάριος 18, 2011 #8 Ιανουάριος 18, 2011 Το καλύτερο ειναι οι δισκοι να ειναι ιδιοι.Κανε και 2 μετρήσεις με το hd tune στους δίσκους να δούμε απο ταχύτητες τι λένε γιατι δεν ειναι και τόσο καλο ένας να εχει 50 mb/s και ο αλλος 30 πχ.Υποθέτω μπορει να υπολειτουργεί το raid
cna Ιανουάριος 18, 2011 #9 Ιανουάριος 18, 2011 Το raid δουλεύει πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του χειρότερου δίσκου. Νομίζω ότι ακόμα και η διαφορά στην cache (16 vs 32) αν υπάρχει οδηγεί σε χαμηλότερες επιδόσεις...
billis_kou Φεβρουάριος 18, 2011 Author #10 Φεβρουάριος 18, 2011 Ειπα να συνεχισω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα.Επιτελους βρηκα λιγο χρονο απο την δουλεια και καταφερα να ασχολιθω λιγο και με το πσ στο σπιτι.Καθαρισα τους δισκους κατεβασα το μανουαλ της μητρικης διαβασα για το πως να κανω το raid.Κανω ρεσταρτ (βγαζω τους αλλους δισκους απο πανω απο το πσ μην γινει καμια στραβη) μπαινω στο raid utility μετα το πρωτο ποστ οπως λεει το μανουαλ, ολα καλα. Δηλωνω ποιους δισκους θελω να εχω στο raid μου, τελειωνω και αρχιζω το φορμαρισμα για να περασω Win7 Ultimate 64.Εδω αρχιζουν τα παραξενα. Ενω η διαδικασια προχοραει κανονικοτατα, το πσ κανει το πρωτο ρεσταρτ οπως προβλεπετε, συνεχιζει την διαδικασια εγκαταστασης, κανει και το δευτερο προβλεπομενο ρεσταρτ. Λεω μια χαρα αντε να δουμε τι διαφορες θα δουμε και με το Raid, αλλα, με το που βγαζει την οθονη που λεει Starting Windows, δουλευει για λιγο και μετα μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα μαυρη σαν καλιακουδα. Σταματαει εκει το πσ, μαυριζει η οθονη και για κανενα 10-15 λεπτα που περιμενα δεν εγινε τπτ. Λεω κατι θα εχω κανει λαθος και ξαναβαζω το dvd για δευτερο format αλλα παλι η ιδια διαδικασια. Κανονικα "φαινομενικα τουλαχιστον" η εγκατασταση και μετα παλι μαυρη οθονη.Μηπως καποιος μπορει να βοηθησει, μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?
MrCrowley83 Φεβρουάριος 18, 2011 #11 Φεβρουάριος 18, 2011 εχεις τσεκαρει τους δισκους σου οτι ειναι ΟΚ. Αν καποιος εχει bad sectors μπορει να προχωραει την εγκατασταση και να σκαει κατα το loading. Πειραξες αλλες ρυθμισεις? Δλδ πριν το raid και μετα εκανες καμια αλλη αλλαγη?
billis_kou Φεβρουάριος 18, 2011 Author #12 Φεβρουάριος 18, 2011 Οι δισκοι φορμαριστικαν εγινε check disk και defrag πριν κανο οτιδιποτε. Αφου τελειωσαν αυτες οι διαδικασιες κσεκινισα την διμιουργια του raid. Μολις το εφτιαξα απλα εκανα επανεκινηση και εβαλα το dvd με τα win για να ξεκινησω την εγκατασταση.
ultraex2005 Φεβρουάριος 18, 2011 #13 Φεβρουάριος 18, 2011 εγω παντα κατα την εγκατασταση raid γραφω τους drivers [sata] σε usb και αυτους δινω για εγκατασταση στην περιπτωση μου ιντελ rstστην επιλογη load drivers πριν την εγκατασταση
PaNick Φεβρουάριος 18, 2011 #14 Φεβρουάριος 18, 2011 Λάθος ή ελαττωματικοί drivers μου "μυρίζει". Δε πιστεύω να έβαλες τίποτα beta;Έβαλες ακριβώς αυτούς που προβλέπονται για το λειτουργικό σου;
billis_kou Φεβρουάριος 18, 2011 Author #15 Φεβρουάριος 18, 2011 Λάθος ή ελαττωματικοί drivers μου "μυρίζει". Δε πιστεύω να έβαλες τίποτα beta;Έβαλες ακριβώς αυτούς που προβλέπονται για το λειτουργικό σου; Για να πω την αληθεια δεν μου ζητησε καπου κατι για drivers. Πρεπει να περασω καποιον? Και αν ναι που και ποιον? Ξερω ρωταω πολλα αλλα τα ρωταω για να μην κανω καμια λαλακια και τρεχω μετα . Η M/B μου ειναι η Asus P5QL-E.
billis_kou Φεβρουάριος 19, 2011 Author #16 Φεβρουάριος 19, 2011 Μπηκα και στην asus και κατεβασα τους drivers τους περασα πριν την εγκατασταση με το Load Driver αλλα και παλι τπτ.Τελειωνει την εγκατασταση και μετα μαυρη οθονη.
billis_kou Φεβρουάριος 21, 2011 Author #17 Φεβρουάριος 21, 2011 Ντρεπομαι να το πω γιατι θα γελαει ενα φορουμ μαζι μου αλλα τι να κανω. Θα το πω για καποιον που πιθανος να την παθει σαν εμενα. Κανοντας παλι φορματ για να περασω win με τους δισκους μου σε raid κοιταω το pc και λεω λες.......... Στην καρτα οθονης μου εχω 2 οθονες και απο το hdmi δινω στην τηλεοραση. Δεν ηξερα ομως οτι στο φορματ την ωρα που διαβαζει τι συσκευες εχεις πανω στο πσ σου, αν εχεις το hdmi συνδεμενο, ειναι η οθονη που δινει προτεραιοτητα.... οποτε και βγαζοντας την απο το πσ αρχισα να μην βλεπω μαυρες οθονες αλλα την συνεχεια του install των Win. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ελπιζω να μην με παρετε με τις ντοματες
cabdik Φεβρουάριος 21, 2011 #19 Φεβρουάριος 21, 2011 απιστευτος....!!!!!:wall::wall::wall::wall::wall:
cna Φεβρουάριος 21, 2011 #20 Φεβρουάριος 21, 2011 Γι' αυτό όταν συνδέουμε 2 οθόνες στο pc τις έχουμε ανοικτές και τις 2!!! Ακόμα και στην 2η οθόνη να τελείωνε η εγκατάσταση μπορείς από το πρόγραμμα της κάρτας γραφικών να ορίσεις ποια θα είναι η κύρια οθόνη (εκεί δηλαδή που θα φιλοξενείται η οθόνη υποδοχής και το κυρίως desktop) και ποια η δευτερεύουσα (λειτουργία καθρέπτη ή επέκτασης desktop). Μιας και δεν θέλεις να πετάξουμε ντομάτες ο μαϊντανός σου κάνει; :p Πλάκα κάνω εννοείται...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.