Serial Killer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 Καλησπέρα, καλησπέραααα!!! Εδώ και λίγο καιρό άλλαξα οθόνη και πήγα σε FullHD 21,5'' με αποτέλεσμα η κάρτα γραφικών που έχω τώρα, να τρώει παλούκια και να κολλάει σα διαολάκι.. αυτή που έχω τώρα είναι η GeForce 9500GT 1GB.... Έπαιζα πιό παλιά ένα Dirt 2 ρε αδερφέ... με μέτριες πρός υψηλές αναλήσεις, ΚΑΙ anti-aliasing και έπαιζε πολυ καλά.FPS δε θυμάμαι, αλλά δεν κόλλαγε πουθενά... Όλα αυτά όμως σε ένα 19άρι απλό TFT monitor... τώρα... με τις ίδιες ρυθμίσεις κολλάει απίστευτα!!! Δε μπορώ να σταυρώσω στροφή για στροφή!!! Έτσι λοιπόν μάζεψα κάποια χρηματάκια (100-130€) και λέω να την αλλάξω.... Έψαξα λιγάκι, και βρήκα αυτή εδώ! Asus Radeon HD5750 1GΒ Formula | Skroutz.gr Και κάπου εδώ μπαίνετε κι εσείς, και μου προτείνετε κάρτες με αυτά τα λεφτά και μου λέτε την γνώμη σας για την συγκεκριμένη!!! :D :D Θέλω απλά να παίζω παιχνίδια σε ανάλυση 1920x1080 χωρίς να τα έχω όλα στο OFF ή στο LOW... Να παίζω αξιοπρεπώς... Ξέρω εξ' αρχής πώς με τα λεφτά που διαθέτω, δε θα πάρω και ότι καλύτερο αλλά τουλάχιστον ελπίζω σε μια αξιοπρεπή συμπεριφορά στα παιχνίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιανουάριος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Δωσε αλλα 20 και παρε μια 6870 μτχ η μια 5850 παλι μτχ! 5750 οχι..! Εστω μια 6850 να παρεις! Εμενα η 5850 παντος παιζει μια χαρα..αν και στο mafia II την τριζει την οπισθεν [(stock η καρτα) προς το παρον] Παντος...Μονο αξιοπρεπως ΔΕΝ θα παιζεις με την 5750! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Ιανουάριος 17, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Προτείνω VGA :: nVidia GeForce GTS 450 GS GLH 1GB DDR5 PCI-E VGA Dual DVI HDMI (Gainward) (4260183361367) - Visionstudio.grή αν μπορείς να δώσεις 15€ παραπάνω Palit GeForce GTX 460 1GΒ Smart Edition (NE5X460EFHD02), nVidia, Κάρτες Γραφικών, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Θα πρότεινα να κάνεις και μισό βήμα μπροστά , και να βγεις στην 5770. Έτσι για να μην νιώθεις μειονεκτικά από τα review .. Την δικιά μου την πήρα πριν ενάμιση μήνα , το Battlefield Bad Company 2 το σφυρίζει στα 1680 ανάλυση και παραπάνω , αλλά το αναλογικό 19αρη SONY δεν μου βγάζει ρυθμούς ανανέωσης για παραπάνω .. Σε απλά Ελληνικά , ακόμα και στο παιχνίδι θα περιοριστής εκεί που βγάζει η οθόνη σου τουλάχιστον 85Hz ( όποια ανάλυση και εάν είναι αυτή) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιανουάριος 17, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Δες την GTX 460 στα ~€150 ακομα και την εκδοση με τα 768MB (οχι την SE). Αρκετα καλυτερες επιδοσεις απο 5770, στην αναλυση που θα παιζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Ιανουάριος 17, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Οπότε αν καταλαβαίνω σωστά.. καταλήγουμε κάπου εδώ? Gainward GeForce GTX 460 - 768 MB | Skroutz.gr :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιανουάριος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Ναι, σε αυτη τη τιμη κατι καλυτερο δεν μπορεις να βρεις (μετα πας στα 170+ για κατι καλυτερο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Ιανουάριος 17, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Και σαν άσχετος που είμαι.. ποιός ο λόγος των 768MB και όχι του 1GB??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 17, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Και σαν άσχετος που είμαι.. ποιός ο λόγος των 768MB και όχι του 1GB??? Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με βεβαιότητα , μιας και η χρήση μνήμης σε κάρτα γραφικών δεν είναι εύκολα μετρήσιμη. Καλύτερα διάβασε τις απαιτήσεις σε κάρτα γραφικών , από το ποιο δύσκολο παιχνίδι που έχεις. Και πάρε την προτεινόμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιανουάριος 17, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Οσο περισσοτερη μνημη τοσο καλυτερα!με περισσοτερη μνημη φορτωνουν τα textures πιο γρηγορα! εγω που εχω 1gb βλεπω οτι στο μαφια με κοβει! θα ηθελα αλλο 1 gb! Για εμενα παρε 5850! δεν λεει να παρεις μια καρτα 1+ χρονου και να μην ειναι απο της πιο δυνατες της σειρας! Μια 6850 βεβαια σου βγαινει στα ιδια λευτα και εχει πολυ καλυτερο tesselation! Δηλαδη θα θες σε 6 μηνες να περιοριζεσαι σε διαφορα ? Googlαρε review απο τις καρτες που θελεις και δες τι σε σου κανει!Εαν σε καλυπτει..! Το να σου λεμε εμεις δεν εχει να λεει.!πρεπει να το ψαξεις! Εμενα μπορει να μου καρφωσει και να σου πω να παρεις 8800GTX ultra!γιατι μπορει να θεωρω οτι ειναι απιστευτη καρτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιανουάριος 17, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Αγορασε με 1024mb θα βρεις δυσκολιες με 768mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 17, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Και σαν άσχετος που είμαι.. ποιός ο λόγος των 768MB και όχι του 1GB??? Δες εδω να πάρεις μια γενική ιδέα. Ειδκά στην περίπτωση σου τωρα, θα σου έλεγα να κάνεις την υπέρβαση και να πάρεις την έκδοση με το 1gb vram. Σε ορισμένους από τους τίτλους που κυκλοφορούν θα σου χρειαστεί στην ανάλυση που παίζεις. Και σίγουρα σε αρκετούς επερχόμενους. Περα όμως από την ποσότητα της μνήμης αυτή καθ' εαυτή, η GTX460 1GB έχει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη GTX460 768mb. 1) Το δίαυλο της μνήμης στα 256bit έναντι των 192bit της μικρής. 2) Το memory bandwith στα 115,2gb/sec έναντι των 86.4gb/sec. Μπορεί να φαίνονται ψιλα γράμματα, αλλά είναι αρκετά κρίσιμα χαρακτηριστικά και κατα τη γνώμη μου δικαιολογούν τα λίγα παραπάνω χρήματα που ζητάει η κάρτα. Σε σχέση με αυτά που προσφέρουν πάντα. Συνοψίζοντας, θα σου έλεγα ότι ''μικρή'' είναι μια κουτσουρεμένη έκδοση της ''μεγάλης''. Το πια από τις δυο θα σε καλύψει, καθώς και το αν η διαφορά τιμής δικαιολογείται από τη διαφορά στις επιδόσεις, θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας 2-3 reviews που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 17, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 +1 tamerlan...Palit GeForce GTX 460 1GΒ Smart Edition | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιανουάριος 17, 2011 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Επειδή τα μέχρι τώρα στοιχεία , αποδεικνύουν , ότι σε καμιά περίπτωση , ακόμα και με την τρελή χρήση ΑΑ στο 16Χ , τίποτα μα τίποτα δεν τράβηξε πάνω από 500MB,ενώ και η υψηλότερη ανάλυση ως 2048 όπου τα ΑΑ είναι τελείως άχρηστα , η κάρτα τράβηξε 350 ... Σε ποια στοιχεία βασίζεστε και λέτε για τα 768 - 1024 !! Η λογική οτι στο μέλλον ίσως θα χρειαστούν , είναι κάτι ανώφελο , μέχρι τότε θα έχει παλιώσει η κάρτα και λόγο GPU θα θέλει πάλι αλλαγή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Ιανουάριος 17, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 @overvolt @tamerlan Το θέμα όμως είναι, να κάνω μια αγορά η οποία ίσως να καταφέρει να με βγάλει για κανα 2 χρονάκια, ακόμα.. Λέεεμε τώρα.. αλλά ίσως και να μπορούσε! @ProPitsiriko$ Είπαμε όμως να μείνουν και οι τιμές σε λογικά πλαίσια (120-150€ MAX) Επείσης να σου πώ, πώς ρωτάω εδω μέσα, γιατί κατα τη γνώμη μου είστε το πιο σοβαρό forum σε θέματα υπολογιστών! Για κάθε απάντηση σας, έχετε και μια τεκμηρίωση! Και αυτός βεβαίως είναι ο λόγος που έχουν βαρύτητα οι απόψεις σας στις επιλογές μου! Βεβαίως και εγώ επιλέγω τι θα αγοράσω, και βεβαίως εγώ θα πρέπει να ψάξω, απλά ζητάω τη βοήθειά σας για να μπώ σε ένα μονοπάτι... από εκεί και πέρα ψάχνω και κάποια συγκριτικά και κάποια reviews. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 17, 2011 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 @overvoltΔιάβασε και τις δυο σελίδες του link που έδωσα αν θέλεις.Οι αρχικές μετρήσεις του volrath έγιναν με κάρτα με 512mb vram. Αρα το hardware ήταν περιοριστικός παράγων.Παρακάτω υπάρχουν δικά μου αποτελέσματα με κάρτα του 1gb, καθώς επίσης και του csaris σε εξωπραγματική ανάλυση.Σε 1680Χ1050 και σε 1920Χ1080 δε σε φτάνουν τα 512mb αν θέλεις να ενεργοποιείς και φίλτρα. Η άποψη ότι δε χρειάζονται φίλτρα σε αυτές τις αναλύσεις, είναι χιλιογραμμένη και την ασπάζονται πολλοί χρήστες. Οι περισσότεροι θα έλεγα. Εκτός του ότι προσωπικά διαφωνώ (ακραίως και καθέτως), θέλω να ρωτήσω αν οι περισσότεροι από εμάς (που παίζουν σε αυτές τις αναλύσεις) βάζουν φίλτρα ή οχι. Γιατί αν ρωτήσω τι προτιμούν από τα δυο, θα είναι μάλλον ρητορική η ερώτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Ιανουάριος 17, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Αν συνεχίζω να παίζω με 60άρι,ναί ενεργοποιώ.Αν σκαλώνει, OFF! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Ιανουάριος 17, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 @tamerlan Και να ήθελα, δε μπορώ να βάλω φίλτρα λόγο κάρτας, αλλά γενικά τα γουστάρω τα φίλτρα.. το λέω από εμπειρίες που είχα με άλλα pc, φίλων. Όπως και να το κάνεις, δίνουν άλλη αίσθηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιανουάριος 17, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 @overvoltΤο οτι δεν γνωρίζεις εσυ τις διαφορές μεταξυ των δυο καρτών, δεν σημαίνει οτι "ολα τα στοιχεια δειχνουν αυτο". Πρώτον παραπληροφορείς, και δευτερον εθελοτυφλείς. Αν διάβαζες καλύτερα, θα έβλεπες ξεκάθαρα την απάντηση που πολύ σωστά έδωσε ο tamerlan. Ο μεγαλύτερος δίαυλος σε συνδυασμό με το bandwidth της μνήμης είναι που δίνουν το προβάδισμα στην 1GB. Οσο για την χρήση της μνήμης, πότε ηταν η τελευταία φορά που έτρεξες ενα Crysis Warhead Benchmark και την είδες MAX 500mb (και μάλιστα με όλα τερμα κλπ κλπ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 17, 2011 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Σου είπα τη γνώμη μου. Στην ουσία είσαι ανάμεσα σε :Gainward GeForce GTX 460 - 768 MB - 148,59 ευρωκαι Palit GeForce GTX 460 Sonic - 1 GB - 165 ευρώΕγω θα έδινα τα 16 ευρω παραπάνω για την έκδοση με το 1gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.