Jump to content

Millions Bad Sector σε Fujitsu hdd

ksenixtis

Recommended Posts

Χαιρετώ...!! Είχα στο λαπτοπ μου (sony vaio vgn-nr31e), έναν σκληρό δίσκο fujitsu sata 2.5''...

Από μία στιγμή και μετά άρχισε να κολλάει το λάπτοπ και να χτυπάει ο σκληρός...οπότε (αφού έλεγξα και με προγράμματα το σκληρό), πήρα ένα καινούργιο (wd scorpio black).

Το θέμα τώρα είναι ότι θέλω τον παλιό σκληρό, να το χρησιμοποιήσω, σαν εξωτερικό σκληρό..έστω ένα λειτουργικό του μέρος (φυσικά δεν πρόκειτε να χρησιμοποιηθεί σαν back-up σκληρός....χαχα)...το πρόβλημα είναι ότι έχει 15 εκατομμύρια + bad sectors..

Ορίστε και φώτο και του λόγου του αληθές..:pbadsectors.png

Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι έστω για μερικά από αυτά...? Η να απομονωθεί με κάποιο τρόπο ένα κομμάτι τους?badsectors.png

Ενας σκληρος με bad sectors ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα εμφανισει και νεα μετα απο λιγο καιρο..

Εγω εναν τετοιο σκληρο απλα θα τον πετουσα. :)

πληροφοριακα, γινετε να σκαναρεις και να "κλειδωσεις" τα bad sectors απο εναν σκληρο..

Ενας σκληρος με bad sectors ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα εμφανισει και νεα μετα απο λιγο καιρο..

Εγω εναν τετοιο σκληρο απλα θα τον πετουσα. :)

πληροφοριακα, γινετε να σκαναρεις και να "κλειδωσεις" τα bad sectors απο εναν σκληρο..

Γνωρίζω ότι μπορεί να εμφανίσει αργότερα και άλλα bad sectors..

Απλά όσο ζωή του έχει απομείνει, θέλω να την χρησιμοποιήσω σαν εξ. σκληρό...πιο πολύ να περνάς καμιά ταίνια, και να την βλέπω στην tv, ή για μεταφορά αρχείων...(φυσικά κάτι που να μην φοβάμαι αν χαθεί)

Πώς μπορώ να τα σκανάρω και να "κλειδώσω"??

Να σου πω την αληθεια δεν το εχω κανει ποτε, οποτε καποιος με εμπειρία θα μπορουσε να σου πει σιγουρα

Γενικα ομως οι νεοι δισκοι κανουν αυτοματα remap τα bad sectors

για να εισαι σιγουρος μπορείς να κανεις κατι τετοιο:

Πας στο site του κατασκευαστή, κατεβαζεις diagnostic tool, μπορεις να το κατεβασεις και σαν bootable iso απο καποιες εταιριες (Seagate,Maxtor,WD) , τρεχεις extended test και αφου βρει τα errors τα κανει remap

Έχει δίκαιο ο @Reaper, πέτα το ..

Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα , όλες οι εξηγήσεις έχουν δοθεί.

Να μας έλεγες οτι αλλάζεις δίσκο , για να βάλεις μεγαλύτερο ,

και να έκανες το μικρο ως εξωτερικό , θα ήταν λογικό .

Αλλά όχι αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις .

Ακόμα και το remap για τα bad sectors, είναι απλά μια προσωρινή διαδικασία για λίγες ώρες ,

ώστε να πάρεις Back-up πριν τον πετάξεις .

Έχει δίκαιο ο @Reaper, πέτα το ..

Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα , όλες οι εξηγήσεις έχουν δοθεί.

Να μας έλεγες οτι αλλάζεις δίσκο , για να βάλεις μεγαλύτερο ,

και να έκανες το μικρο ως εξωτερικό , θα ήταν λογικό .

Αλλά όχι αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις .

Ακόμα και το remap για τα bad sectors, είναι απλά μια προσωρινή διαδικασία για λίγες ώρες ,

Απλά αν σκεφτείς, ότι με τον σκληρό σε αυτή την κατάσταση λειτουργουσα το λάπτοπ πάνω από ένα μήνα..

Θεωρώ πως για την χρήση που το θέλω μπορεί να κάνει..άποψη μου πάντα...με την λογική ότι ακόμα και με τα bad sectors, συνέχιζα να βλέπω ταινίες κανονικά όπως και downloading.

Υπερβάλλεις λιγο, έχω εναν samsung με κάποια bad sectors και δουλεύει εδω και κανα 3αρι χρόνια

Με ποιο μέτρο μέτρησες την υπερβολή μου , είναι σε εκατοστά ή σε ίντσες ?

Δεν ζει η Γιαγιά όλων μας 100 χρόνια , οι περισσότερες πεθαίνουν στα 80+

Μπορεί να είσαι η εξαίρεση , αλλά για ποιο λόγο να γίνεις κάνονας ?

Και άμα γίνεις κανόνας , ποιος θα παίξει τον ρόλο της εξαίρεσης ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.