slalom Ιούλιος 3, 2018 #121 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2018 ειναι <2ΤΒ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alchi Απρίλιος 16, 2019 #122 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2019 Καλησπέρα παιδια, ειμαι νέος και γράφτηκα για να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί "καίγομαι". ¨Έχω ένα αρχαίο Laptop ΗΡ 20ετίας, (P3/850MHz/128MBRAM/10GBHDD) στο οποίο είχα την φαεινή ιδέα, πριν πάρα πολλά χρόνια πού είχα πάρει άλλο και ήταν για απόσυρση, για να μην το πετάξω, να του εγκαταστήσω ένα software που χρησιμοποιούσα, σε XP SP1. Tο μηχάνημα δεν είχε τίποτα άλλο επάνω του, τους drivers για ενα μηχάνημα που είχα πάρει απο αμερική, και μιας και ήταν για χρήση ΜΟΝΟ αυτού του software το πολύ για χρήση 1 φορά τη βδομάδα για ένα τέταρτο, έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Τα χρόνια πέρασαν, στο μεταξύ ειχε μπεί το software και σε άλλο laptop, κλπ 3xΓΚΑΝΤΕΜΙΑ: Στο 2ο νεότερο laptop κάηκε ο δίσκος, Χάθηκε το original CD με τους drivers/software, Χάθηκε ταυτόχρονα και το ΡΙΝ της συσκευής για αναγνώριση/registration του hardware. To αρχαίο λάπτοπ, δουλεύει, αλλά σέρνεται και είναι θέμα χρόνου να τα παίξει. Οπότε η μόνη μου λύση είναι να μεταφερω ΑΝ γίνεται το δισκο ¨Οπως είναι με το εγκατεστημένο software & PIN σε παρόμοιο παλιό λαπτοπ και να δουλεύει. Δεν με ενδιαφέρεινα τρέξει επάνω ότιδήποτε άλλο ούτε να έχει ιντερνετ, είναι ένα standalone μηχάνημα. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την αμερική με την εταιρία που αγοράστηκε το μηχάνημα το 2007, αλλα δέν μου στέλνουν ούτε software για win 7/8/10 ούτε και το ΡΙΝ γιατί ειναι λέει obsolete & legacy και δενυπάρχει support. Επείδη το μηχάνημα πετάει και είναι και ακριβό για να το πετάξω και να πάρω άλλο, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει να αντιγράψω το OS και να το μεταφέρω ώς bootable partition σε άλλο λαπτοπ? Η όποια cloning εφαρμογή θα πρέπει να τρέχει σε περιβάλλον (XP SP1, με PATA HDD 10GB, και έχει θύρα USB1.1) Δεν θέλω να ρισκάρω να το ανοίξω και να βγάλω το δίσκο, γιατί είναι 20 ετών και φοβάμαι μήπως τα παίξει. Ευχαριστώ προκαταβολιά όποιους με βοηθήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 16, 2019 #123 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2019 Καλησπέρα παιδια, ειμαι νέος και γράφτηκα για να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί "καίγομαι". ¨Έχω ένα αρχαίο Laptop ΗΡ 20ετίας, (P3/850MHz/128MBRAM/10GBHDD) στο οποίο είχα την φαεινή ιδέα, πριν πάρα πολλά χρόνια πού είχα πάρει άλλο και ήταν για απόσυρση, για να μην το πετάξω, να του εγκαταστήσω ένα software που χρησιμοποιούσα, σε XP SP1. Tο μηχάνημα δεν είχε τίποτα άλλο επάνω του, τους drivers για ενα μηχάνημα που είχα πάρει απο αμερική, και μιας και ήταν για χρήση ΜΟΝΟ αυτού του software το πολύ για χρήση 1 φορά τη βδομάδα για ένα τέταρτο, έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Τα χρόνια πέρασαν, στο μεταξύ ειχε μπεί το software και σε άλλο laptop, κλπ 3xΓΚΑΝΤΕΜΙΑ: Στο 2ο νεότερο laptop κάηκε ο δίσκος, Χάθηκε το original CD με τους drivers/software, Χάθηκε ταυτόχρονα και το ΡΙΝ της συσκευής για αναγνώριση/registration του hardware. To αρχαίο λάπτοπ, δουλεύει, αλλά σέρνεται και είναι θέμα χρόνου να τα παίξει. Οπότε η μόνη μου λύση είναι να μεταφερω ΑΝ γίνεται το δισκο ¨Οπως είναι με το εγκατεστημένο software & PIN σε παρόμοιο παλιό λαπτοπ και να δουλεύει. Δεν με ενδιαφέρεινα τρέξει επάνω ότιδήποτε άλλο ούτε να έχει ιντερνετ, είναι ένα standalone μηχάνημα. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την αμερική με την εταιρία που αγοράστηκε το μηχάνημα το 2007, αλλα δέν μου στέλνουν ούτε software για win 7/8/10 ούτε και το ΡΙΝ γιατί ειναι λέει obsolete & legacy και δενυπάρχει support. Επείδη το μηχάνημα πετάει και είναι και ακριβό για να το πετάξω και να πάρω άλλο, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει να αντιγράψω το OS και να το μεταφέρω ώς bootable partition σε άλλο λαπτοπ? Η όποια cloning εφαρμογή θα πρέπει να τρέχει σε περιβάλλον (XP SP1, με PATA HDD 10GB, και έχει θύρα USB1.1) Δεν θέλω να ρισκάρω να το ανοίξω και να βγάλω το δίσκο, γιατί είναι 20 ετών και φοβάμαι μήπως τα παίξει. Ευχαριστώ προκαταβολιά όποιους με βοηθήσουνΓια το clone που θες να κάνεις αρχικά, δεν είναι πρόβλημα . Το κάνεις και με κάποια bootable εφαρμογή clone. Δεν χρειάζεται δηλαδή να γίνει από περιβάλλον xp. Επειδή το laptop είναι αρχαίο, εγώ προτεινω το clonezilla που είναι ελαφρύ και θα τρέξει σίγουρα. Τέλος πάντων ας προτείνουν και άλλοι πιο "εύπεπτα" εργαλεία αν ξέρουν από win xp. Τώρα το να κάνεις αυτό το partition bootable σε άλλο laptop το βλέπω δυσκολάκι γιατί θα πρέπει να φύγουν οι υφιστάμενοι drivers και να μπουν νέοι . Κάτι τέτοιο για μοντέρνο laptop το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο... Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που θες να κάνεις.... Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alchi Απρίλιος 17, 2019 #124 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2019 Ευχαριστώ φίλε gdp77, γι αυτό γράφω για βοήθεια, μήπως κανας έμπειρος έχει να μου προτείνει κάτι για βοήθεια. Κατ'αρχήν θέλω να το βάλω σε αντίστοιχα παλιό laptop 10ετίας και πάνω. Τϊ πρέπει να προσέξω για να bootάρει το partition σε άλλο λαπτοπ? Έχει νόημα να κάνω install τους drivers του νεου λαπτοπ στο υπάρχον πρίν την κλωνοποίηση? Τί να προσέξω στην επιλογή του 2ου λαπτοπ για να έχω πιθανότητες να bootαρει? Αποκλείεται? Εϊναι απλά θέμα τύχης ή είναι απλά αδύνατον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 17, 2019 #125 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2019 8 hours ago, Alchi said: Τϊ πρέπει να προσέξω για να bootάρει το partition σε άλλο λαπτοπ? Αν κάνεις σωστό clone τον δίσκο, τότε τίποτα. Δοκιμάζεις να μπουτάρεις με τον κλωνοποιημένο και βλέπει πώς θα πάει το πράγμα... 8 hours ago, Alchi said: Έχει νόημα να κάνω install τους drivers του νεου λαπτοπ στο υπάρχον πρίν την κλωνοποίηση? Εφόσον μπουτάρει το laptop με τον κλωνοποιημένο δίσκο, τότε αλλάζεις τους drivers από το λειτουργικό. Αν δεν μπουτάρει, μπαίνεις με safe mode, διαγράφεις τους παλιούς drivers και περνάς τους νέους. Αν δεν μπουτάρει ούτε με safe mode, τότε έχεις πρόβλημα και θα πρέπει οι πιο ειδικοί με win να σου πουν τι μπορείς να κάνεις. 8 hours ago, Alchi said: Τί να προσέξω στην επιλογή του 2ου λαπτοπ για να έχω πιθανότητες να bootαρει? Όσο πιο "κοντινό" hardware γίνεται... 8 hours ago, Alchi said: Αποκλείεται? Εϊναι απλά θέμα τύχης ή είναι απλά αδύνατον? Αδύνατο δεν το θεωρώ. Πολύς κόσμος κατάφερε να αλλάζει hardware κρατώντας την ίδια εγκατάσταση XP και αλλάζοντας τους drivers. Από την άλλη δεν έχεις και κάποια εγγύηση ότι θα πετύχει το εγχείρημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 27, 2019 #126 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 Χρησιμοποίησα το acronis true image ώστε να κάνω disk cloning ( από sata ssd plextor m5pro 128gb σε m.2 ssd adata 8200pro 512gb)! Έκανε το cloning κανονικά και ενώ πάει να μπουτάρει ο adata...δείχνει το μικρό εικονίδιο των windows (win 10 pro 64bit) σε μαύρο φόντο κανονικα και μετά κολλάει εκεί στη μαύρη οθονη! Καμία βοήθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Οκτώβριος 27, 2019 #127 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 45 minutes ago, redbighunter said: και μετά κολλάει εκεί στη μαύρη οθονη ποση ωρα μενει κολλημενο? μηπως γινεται καποια εγκατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 27, 2019 #128 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 (edited) πριν 8 λεπτά, το μέλος makio έγραψε: ποση ωρα μενει κολλημενο? μηπως γινεται καποια εγκατασταση? Το άφησα τουλάχιστον 30 λεπτά κι εγώ με το σκεπτικό αυτό...αλλά κολλάει εκεί! Και τι να κάνει εγκατάσταση? Το μόνο hardware που αλλάχτηκε ήταν από sata ssd σε m.2 ssd!!! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 27, 2019 από redbighunter Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Οκτώβριος 27, 2019 #129 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 2 minutes ago, redbighunter said: Το μόνο hardware που αλλάχτηκε ήταν από sata ssd σε m.2 ssd!!! αυτο ακριβως - δοκιμασε να μπεις σε safe mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 27, 2019 #130 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 Δοκίμασε με άλλο cloning tool 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 27, 2019 #131 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 πριν 3 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Δοκίμασε με άλλο cloning tool Ποιο προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Οκτώβριος 27, 2019 #132 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 2 minutes ago, gdp77 said: Δοκίμασε με άλλο cloning tool πχ macrium reflecrt free δοκιμασμενο και πολυ καλο (πχ μετεφερα 500hdd σε 240ssd με μια σχετικη εκκαθαριση πρωτα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 27, 2019 #133 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 πριν 14 λεπτά, το μέλος makio έγραψε: αυτο ακριβως - δοκιμασε να μπεις σε safe mode Αμμμ...δεν μπαίνει....μένει εκεί στη μαύρη οθόνη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Οκτώβριος 27, 2019 #134 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2019 δοκιμασε τοτε με το clone tool που σου προτεινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 28, 2019 #135 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 long shot: Όταν πας να μπουτάρεις από τον adata, έχεις δοκιμάσει να αποσυνδέσεις τον sata SSD μου μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσες για boot disk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 28, 2019 #136 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 πριν 11 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: long shot: Όταν πας να μπουτάρεις από τον adata, έχεις δοκιμάσει να αποσυνδέσεις τον sata SSD μου μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσες για boot disk? Αυτό εννοείται φίλε μου!! πριν 6 ώρες, το μέλος makio έγραψε: δοκιμασε τοτε με το clone tool που σου προτεινω Το δοκίμασα και όλα οκ! Το θέμα ειναι...ότι μου έκανε clone 128 gb....πως ενώνω και τα υπόλοιπα 350gb που έχει ο adata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 28, 2019 #137 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 (edited) 9 minutes ago, redbighunter said: πως ενώνω και τα υπόλοιπα 350gb που έχει ο adata? Νομίζω γίνεται εύκολα με το Disk Management tool των windows 10, αλλιώς με κάποιο bootable tool όπως το gparted --> https://gparted.org/ 9 minutes ago, redbighunter said: ότι μου έκανε clone 128 gb. Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που σου χτυπούσε πριν. Το acronis μπορεί να δοκίμασε να κάνει expand το partition και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα με τα win, ίσως και λόγω δικών σου λάθος ρυθμίσεων. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 28, 2019 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 28, 2019 #138 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 πριν 15 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Νομίζω γίνεται εύκολα με το Disk Management tool των windows 10, αλλιώς με κάποιο bootable tool όπως το gparted --> https://gparted.org/ Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που σου χτυπούσε πριν. Το acronis μπορεί να δοκίμασε να κάνει expand το partition και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα με τα win, ίσως και λόγω δικών σου λάθος ρυθμίσεων. Στο acronis δεν είχα πειράξει τίποτα! Default όλα! Μέσω disk management από τα windows... τα υπόλοιπα 350+gb ενεργοποιήθηκαν ως νέο partition! Θέλω όμως το partition αυτό να ενσωματωθεί στο αρχικό partition των windows! Expand δεν με αφήνει να κάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 28, 2019 #139 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 20 minutes ago, gdp77 said: gparted --> https://gparted.org/ 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Οκτώβριος 28, 2019 #140 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2019 πριν 4 ώρες, το μέλος redbighunter έγραψε: Μέσω disk management από τα windows... τα υπόλοιπα 350+gb ενεργοποιήθηκαν ως νέο partition! Θέλω όμως το partition αυτό να ενσωματωθεί στο αρχικό partition των windows! Expand δεν με αφήνει να κάνω.... Πρεπει να το κανεις unallocated και μετα το expand Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts