Jump to content

Νεο PC για επεξεργασία ήχου

ninja

Recommended Posts

Γεια σας παιδες,

λοιπόν ένας φιλος θέλει να φτιάξει ενα pc αποκλειστικά για επεξεργασια ήχου. το budget ειναι 900-1000€. Μονο το tower. τα προγραμματα που χρησιμοποιεί ειναι αυτά:

visual studio, cubase, pro tools, reason, kontakt, vsl symphonic library.

καρτα γραφικών δεν χρειάζεται (no games).

ο φιλος υποστηριζει οτι χρειαζεται οσο το δυνατον πιο πολυ μνήμη ram(λεμε για 16gb) αλλα δεν ξέρω αν αρκουν τα 1600 ή πρέπει να παμε στα 2000 mhz. επίσης δεν ξέρω αν αρκει ο amd X6 στα 3.2 ή να παμε καλύτερα σε intel.. ο ssd θα βοηθήσει αρκετα??

οπως καταλαβαινετε χρειαζομαστε τα φώτα σας... επειγόντως!! :help:

φχαριστω προκαταβολικα!:T:

πιστευω οτι δεν ειναι απαραιτητοι οι πολλοι πυρηνες, για επεξεργασια ηχου....., βεβαια... ισως κανω λαθος!

αλλα πιστευω οτι ενας γρηγορος δισκος -SSD, με αρκετη ram, αρκουν.

Ας μιλήσει κάποιος γνώστης των προγραμμάτων, αλλά προτιμότερο θα ήταν να κοιτάξεις ο ίδιος τα προγράμματα που έχεις αν επωφελούνται από τους πολλούς πυρήνες.

Επίσης να τσεκάρεις και το hyperthreading αν θα σε βοηθά ή όχι.

ο i7 2600 ειναι στα 3.4 και διαβασα οτι εχουν καποιο χαρακτηριστικο που βοηθάει στην επεξεργασια ήχου.. το θεμα ειναι..

θα βοηθάει περισσοτερο απο επιπλεον 2 πυρήνες??

αν εννοεις το QuickSynth, δεν ειναι για ηχο, ειναι για μετατροπες βιντεο..!

διαβασα για το AVX οτι ειναι ενα σετ εντολων που βοηθάει και στην επεξεργασια ήχου αλλα και στην επεξεργασια βιντεο..

ο φιλος μου μου ειπε οτι τα προγραμματα δεν εκμεταλευονται το hyperthreading, αρα πιστευω οτι 2 πυρήνες παραπανω θα κανουν τη διαφορα και παω προς amd X6 στα 3.2..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.