ninja Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2011 Γεια σας παιδες, λοιπόν ένας φιλος θέλει να φτιάξει ενα pc αποκλειστικά για επεξεργασια ήχου. το budget ειναι 900-1000€. Μονο το tower. τα προγραμματα που χρησιμοποιεί ειναι αυτά: visual studio, cubase, pro tools, reason, kontakt, vsl symphonic library. καρτα γραφικών δεν χρειάζεται (no games). ο φιλος υποστηριζει οτι χρειαζεται οσο το δυνατον πιο πολυ μνήμη ram(λεμε για 16gb) αλλα δεν ξέρω αν αρκουν τα 1600 ή πρέπει να παμε στα 2000 mhz. επίσης δεν ξέρω αν αρκει ο amd X6 στα 3.2 ή να παμε καλύτερα σε intel.. ο ssd θα βοηθήσει αρκετα?? οπως καταλαβαινετε χρειαζομαστε τα φώτα σας... επειγόντως!! φχαριστω προκαταβολικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2011 πιστευω οτι δεν ειναι απαραιτητοι οι πολλοι πυρηνες, για επεξεργασια ηχου....., βεβαια... ισως κανω λαθος! αλλα πιστευω οτι ενας γρηγορος δισκος -SSD, με αρκετη ram, αρκουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninja Ιανουάριος 17, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 ενταξει αλλα δεν ξερω στο θεμα του επεξεργαστη.. πιο γρηγορος θα ειναι ο intel ο i7 ο καινουριος ή ο amd X6 στα 3.2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Γρήγορος ι7 αν μιλάμε για ίδια ρολόγια, αν το πάιξεις με ασφάλεια πάνω απόλα κτλπ ίσως προτιμότερος ο χ6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninja Ιανουάριος 17, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 ο i7 2600 ειναι στα 3.4 και διαβασα οτι εχουν καποιο χαρακτηριστικο που βοηθάει στην επεξεργασια ήχου.. το θεμα ειναι.. θα βοηθάει περισσοτερο απο επιπλεον 2 πυρήνες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιανουάριος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 Ας μιλήσει κάποιος γνώστης των προγραμμάτων, αλλά προτιμότερο θα ήταν να κοιτάξεις ο ίδιος τα προγράμματα που έχεις αν επωφελούνται από τους πολλούς πυρήνες.Επίσης να τσεκάρεις και το hyperthreading αν θα σε βοηθά ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 ο i7 2600 ειναι στα 3.4 και διαβασα οτι εχουν καποιο χαρακτηριστικο που βοηθάει στην επεξεργασια ήχου.. το θεμα ειναι.. θα βοηθάει περισσοτερο απο επιπλεον 2 πυρήνες??αν εννοεις το QuickSynth, δεν ειναι για ηχο, ειναι για μετατροπες βιντεο..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninja Ιανουάριος 17, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2011 διαβασα για το AVX οτι ειναι ενα σετ εντολων που βοηθάει και στην επεξεργασια ήχου αλλα και στην επεξεργασια βιντεο.. ο φιλος μου μου ειπε οτι τα προγραμματα δεν εκμεταλευονται το hyperthreading, αρα πιστευω οτι 2 πυρήνες παραπανω θα κανουν τη διαφορα και παω προς amd X6 στα 3.2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.