Jump to content

τελικα υπαρχουν ή δεν υπαρχουν ισχυροι υπολογιστες...

hyperion

Recommended Posts

Μικρέ τσίμπα -> YouTube - WD Raptor vs Intel X25-M, programs

Αναλύεις (τεσπα αυτο που κάνεις τέλος πάντων :hehe:) κάρτες γραφικών και αλλά τέτοια, άλλα στα βασικά σε πιάνω αδιάβαστο...

Ρε σεις ποιός τα κάνει αυτά τα πράγματα; :confused:

Είναι σαν τα ντέμο της ίντελ για τον i7 που έτρεχες 20 βίντεο μαζί για να σου δείξουν ότι αντέχει.

Μόνο για να αποφασίσεις να τα ανοίξεις όλα αυτά θες 3 λεπτά.

@Petrossortep συμφωνω σε ολα...παρολα αυτα...λυσε μου μια απορια...αν βγαλω(αφαιρεσω) απο την εκκινηση msconfig, μια σειρα 7-8 διεργασιων...ο υπολογιστης φυσαει απο τη στιγμη που θα ξεκινησει το λειτουργικο δεν περιμενω 1-2 λεπτα...οποτε...αν ειναι σφαλμα registry...η λογικη λεει οτι θα ηταν συνολικο το προβλημα και θα χρειαζοταν να απεγκαταστησω τα βλαβερα προγραμματα...οποτε...το θεωρω σαν ενα ειδος "bottlenecking" απο τα πολλα δεδομενα...επιπλεον εχω χρησιμοποιησει registry mechanic, tuneup utilities 2011, auslogics boostspeed...δεν παιζει να χω χαλασμενο μητρωο...του εκανα και ανασυγκροτηση και στο μητρωο και στον σκληρο δισκο...απλα μου κανει εντυπωση πως γινεται 7-8 διεργασιες να μου κανουν την ζωη κολαση, και να νιωθω οτι τοσα ευρω υπολογιστης ειναι φολα...αρα η θελω νεο δισκο για τα προγραμματα εκκινησης και μονο...ή ζηταει και φωναζει το pc για φορματ...

ειλικρινα δεν την παλευω, οτι πρεπει να κανω μια βολτα στην τουαλετα ή στο σαλονι, για να ξανακατσω στο pc μεχρι να φορτωσει απαντα τα προγραμματα στη γραμμη εργασιων, ακομα και τα thumbnails του desktοp..."φορτωνουν"...

Έχω δει υπολογιστή γνωστού για τα πλέον βασικά να κάνει μια ώρα μέχρι να τελειώσει το φόρτωμα. Το ίδιο και με τον υπολογιστή της δουλειάς. Τρία λεπτά να φτάσει σε κατάσταση ετοιμότητας. Για τα τασκ που μου αναφέρεις δεν θέλω πάνω από 20-30 δευτερόλεπτα χωρίς να κολλάει το μηχάνημα. Ούτε ακούω θορύβους από το σκληρό λόγω αθόρυβου case. :p.

Το μυστικό είναι να κρατάς το λειτουργικό σε καλή κατάσταση. Εδώ βοηθάει τρομερά το total unistaller. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει υπόλειμμα μετά την απεγκατάσταση προγράμματος. Το tuneup είναι δεύτερη, λιγότερο αποτελεσματική λύση.

Μπορείς να τον δοκιμάσεις βέβαια τον ssd αν δεν περιορίζεσαι οικονομικά και σε εκνευρίζουν ακόμα και τα λίγα χαμένα δευτερόλεπτα. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεις.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, καθέτως.

Δεν βοηθάει μόνο στην εκκίνηση του λειτουργικού και των προγραμμάτων, αλλά και κατά την χρήση αυτών.

Πρώτα από όλα ένα πρόγραμμα κατά την λειτουργία του δεν φορτώνει ( διαβάζει/γράφει ) μόνο τα δεδομένα που "δημιουργείς/επεξεργάζεσαι" σε αυτό, αλλά και διάφορα μέρη του ιδίου του, αρκετά προγράμματα απαιτούνε την ύπαρξη pagefile ή και scratch file/folder, τα οποία φυσικά αν βρίσκονται στον SSD σου διαβάζονται/γράφονται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι αν είναι σε έναν μηχανικό δίσκο ( HDD προφανώς ).

Bilpeppas δεν διαφωνώ. Σκέψου όμως ακόμα και με ssd τί bottleneck τρως όταν το πρόγραμμα που δουλεύεις πρέπει να επεξεργάζεται δεδομένα μεγάλων αρχείων ήχου, βίντεο, cad ή οτιδήποτε άλλο που υπάρχουν σε hdd.

Στο βίντεο που δείχνει ο sed μας δείχνουν τα ασύγρκιτα πλεονεκτήματα του ssd όταν ανοίγεις πλειάδα προγραμμάτων. Δεν μας λέει κάτι αυτό π.χ. για το πόσο γρήγορα θα κάνεις trancode μια ταινία που λόγω μεγέθους βρίσκεται σε hdd. Άσε που ο χρόνος που χρειάζεσαι για να σκεφτείς τι θα κάνεις μετά ισοφαρίζει τα όποια οφέλη.

Ο μέσος άνθρωπος θα τρέξει πόσα πράγματα ταυτόχρονα; 3-4; Πίστεψέ με όταν τρέξει τρεις απαιτητικές διεργασίες μαζί δεν θα τον πειράξουν τα χ δευτερόλεπτα παραπάνω που θα κάνει για να τα ανοίξει, αλλά οι ώρες που θα του πάρουν τα project του λόγω αργών hdd(συνεργαζόμενων με τον ssd) και επεξεργαστή.

Πιο πιθανό θεωρώ ένα τέτοιο σενάριο παρά αυτό στο βίντεο του seb.

ΥΓ. : Για την ιστορία έχω 83 processes αυτή τη στιγμή με μόνο τον firefox ανοικτό(από τα κυρίως προγράμματα) και θέλω 10 δευτ. για readiness. Τα 20-30 δευτερόλεπτα που σου έιπα πιο πάνω Hyperion είναι υποθετικά με βάση την εμπειρία μου όταν φόρτωνα το μηχάνημα πολύ περισσότερο. Σκληρούς, έχω τους WD abys.

φιλε η ocz τωρα πια που αποχωρησε και απο τον τομεα των μνημων θα αφοσιωθει στον τομεα των ssd.Επισης απο προσωπικης εμπειριας εχω τον ocv vertex 2 60 gb απο πλαισιο ηταν σε προσφορα 109 ευρω και ειναι ισαξιοι της ιντελ με αρκετα πιο φθηνες προτασεις πιστευω :D:T:

Oi δεινόσαυροι με την βελονα μόνο για mp3 ειναι και matroskes όπου αλλού είναι πάτος!

Ξερω απο ταχυτητα 5xraid ειχα με 5 μηχανικούς partition 200gb....Οταν εβαλα πανω τον intel απλα οι μηχανικές φριτέζες πήγαν σπιτι τους!

"Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ισχυροί υπολογιστές"

...και ξεκινάμε με ένα προβληματισμό. Μάλιστα.

Παρόλαυτα το θέμα πήρε στροφή προς το ερώτημα "πρεπει να παρω SSD για μικρότερο boot time?"

Συνεπώς εγώ θα φανώ σπασίκλας :toomuchne και θα παραθέσω τη γνώμη μου ως προς το τίτλο του θέματος.

Ισχυροί υπολογιστές ναι υπάρχουν. Βρίσκονται στα σπίτια μας και oh my God γίνονται ακόμα ισχυρότεροι μέρα με τη μέρα.Το τι είναι ικανός να κάνει ένας υπολογιστής επηρεάζεται κατά 80% από τη φαντασία του προγραμματιστή/χρήστη. Βάζω "/" διότι είμαι της παλιάς αν θέλετε γνώμης ότι ο χρήστης ενός PC πρέπει να είναι εν μέρει και λίγο προγραμματιστής, ώστε να ξεφύγουμε από τη κονσολάδικη νοοτροπία.

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ μηχανήματα με 2-4-6-8 πυρήνες βασικούς και δε ξέρω γω πόσους Steam processors στις κάρτες μας. Παρόλαυτα στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αξιοποίηση μέρους αυτών των πόρων από τα προγράμματα/παιχνίδια που χρησιμοποιούμε. Και το σφάλμα είναι κυρίως του software development. Καλώς ή κακώς περάσαμε στην εποχή της παραλληλοποίησης. Βάζουμε χαρούμενοι το νέο GTA4 και αμέσως μπαίνουμε στο τρυπάκι "δε φτάνει ο 2πύρηνος, πρέπει να έχω 4πυρηνο/ι7". STOP! Ίσως είναι πολύ απλό να θεωρήσουμε ότι όσους περισσότερους πυρήνες έχουμε τόσο πιο γρήγορα θα τρέχει το παράλληλο μας πρόγραμμα. Κατι τετοιο όμως δεν ισχύει. Πρέπει ο developer να είναι ιδιαίτερα ικανός ώστε να ξεζουμίσει έναν αριθμό από πυρήνες μέχρι να πάρει την απόφαση να απαιτήσει περισσότερους. Αν απλώς βαδίζει με το σκεπτικό "περισσότεροι πυρήνες, μεγαλύτερη απόδοση" τότε το λογισμικό του αποτυγχάνει, όχι στην αγορά τόσο όσο στη λογική του παραλληλισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο καλύτερος σειριακός κώδικας πιθανόν να είναι και ο χειρότερος όταν τρέχει παράλληλα.

Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο 20%;

Ναι όντως το υλικό πολλές φορές μας περιορίζει άσχημα σε ότι θέλουμε να κάνουμε. Και το καλό είναι ότι η ανάπτυξή του προοδεύει ικανοποιητικά καλά (νόμος του Moore κτλ). Κάπου όμως και δω χάνουμε τη μπάλα. Μας διαφημίζει η τάδε εταιρία "με τον ταδε επεξεργαστή μας θα μπορείτε να κάνετε encoding, surfing, συνταξη κειμένου, compiling, rendering κτλ παραλληλα!". Ναι οκ ο επεξεργαστής μπορεί, εμεις μπορούμε;

Προσωπικά αντε να μπορώ να διαχειριστώ 2-3 το πολύ προγράμματα παράλληλα. Γιατί επρόκειτο για απαιτητικά προγράμματα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται υπό την εποπτεία μου. Άρα θα προτιμούσα σαν χρήστης να τρέχουν καλύτερα 2 προγράμματα λιγότερα παρά να τρέχουν παράλληλα 2 προγράμματα περισσότερα.

Μη με πάρετε με κακό μάτι. Θεωρώ τους SSD σημαντική προσθήκη για τους προσωπικούς υπολογιστές. Είμαι της άποψης ότι ο υπολογιστής πρέπει να περιορίσει τη χρήση μηχανικών μελών στο μηδέν, ώστε να μην υπάρχει όριο στις δυνατότητές του. Περιμένω πως και πως τη μέρα που οι μηχανικοί θα παραδώσουν τη θέση τους στους SSD οι οποίοι θα έχουν αξιόλογες τιμές/χωρητικότητες.

Συνεπώς ναι οι υπολογιστές μας είναι ισχυρότατοι για τις ανάγκες μας κατά μέσο όρο. Απλώς η φαντασία μας και κατ' επέκταση το λογισμικό τους περιορίζει ακόμα περισσότερο και αναζητούμε/απαιτούμε βελτίωση επιδόσεων σε νέο υλικό.

Συμφωνώ AgentCain. Και εγώ είμαι υπέρ των ssd αρκεί να είναι φθηνοί με μέση χωρητικότητα τουλάχιστον 250gb ώστε να χτίσεις ένα σύστημα χωρίς πουθενά bottleneck.

Ακόμα όμως και ένα τέτοιο σύστημα δεν πάει πουθενά με sf λογικής 1995.Γιατί φερ'ειπείν να έχουμε 4gb και πλέον ο καθένας μας και μην μπορεί το sf να τα αξιοποιήσει στο έπακρο;

Δεν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα encoding που να φορτώνει όλο το βίντεο στη μνήμη και να το επεξεργάζεται εξ'ολοκλήρου εκεί μέχρι να το γράψει στην τελική του μορφή στο σκληρό;

Δεν μπορούν να φτιαχτούν προγράμματα που να αναγνωρίζουν τί πόρους έχεις και να φτιάχνουν ένα πλάνο βέλτιστης χρήσης; Υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλα pagefiles πια;

Μετά μας φταίνε οι hdd.

Συμφωνώ AgentCain. Και εγώ είμαι υπέρ των ssd αρκεί να είναι φθηνοί με μέση χωρητικότητα τουλάχιστον 250gb ώστε να χτίσεις ένα σύστημα χωρίς πουθενά bottleneck.

Ακόμα όμως και ένα τέτοιο σύστημα δεν πάει πουθενά με sf λογικής 1995.Γιατί φερ'ειπείν να έχουμε 4gb και πλέον ο καθένας μας και μην μπορεί το sf να τα αξιοποιήσει στο έπακρο;

Δεν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα encoding που να φορτώνει όλο το βίντεο στη μνήμη και να το επεξεργάζεται εξ'ολοκλήρου εκεί μέχρι να το γράψει στην τελική του μορφή στο σκληρό;

Δεν μπορούν να φτιαχτούν προγράμματα που να αναγνωρίζουν τί πόρους έχεις και να φτιάχνουν ένα πλάνο βέλτιστης χρήσης; Υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλα pagefiles πια;

Μετά μας φταίνε οι hdd.

Για εναν πολύ απλό λόγο. Συμβατότητα προς τα πίσω :baby:

Και επειδή θίγεις το θέμα του sf, όλος αυτός ο προβληματισμός έχει σαν υπαίτιο το λειτουργικό συστημα. Το λογισμικό μπορεί να φτιαχτεί τέλεια, να θεωρεί άπειρη μνήμη κτλ κτλ. Αλλά αν το ΛΣ επιμένει στο page filing και μαλιστα 1.5 φορα τη φυσική μνήμη, είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται

Όχι πως μπορείς να κλείσεις το page filing, για λόγους ασφάλειας βρίσκεται κυρίως.

AgentCain, συμφωνω 100% σε οσα λες για το SF.

αλλα, επειδη ειναι 2 διαφορετικοι τομεις που συνεισφερουν ο ενας στον αλλον για να βγει το συνολο, θεωρω πως ισχυουν και οσα εχουν ειπωθει για τους SSD. ειναι το μονο κομματι πλεον στο hardware που εχει μεινει χρονια πισω και προκαλει bottleneck στο υπολοιπο συστημα!

εδω καταφερανε και στειλανε SUHD εικονα απο ιαπωνια σε αγγλια, κι εμεις δεν μπορουμε να επεξεργαστουμε γρηγορα τα δεδομενα μεσα στο πισι μας, ελεω HDD ακομα..!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.