Jump to content

τελικα υπαρχουν ή δεν υπαρχουν ισχυροι υπολογιστες...

hyperion

Recommended Posts

χαιρετω...εχω να θεσω ενα ερωτημα και συναμα εναν προβληματισμο...τελικα εχουμε ισχυρους υπολογιστες...ή εχουμε υπολογιστες για πεταμα στην θαλασσα...???(χαριτολογοντας παντα...)

τι θελω να πω...για παραδειγμα ο υπολογιστης μου αργει να συνελθει οταν ανοιγω(θελει ενα λεπτο και βαλε...να ηρεμησει) επειδη εχω...με το καλημερα 78 διεργασιες...και 3 εξ'αυτων προγραμματα προστασιας σε πραγματικο χρονο(NortonInternetSecurity, malwarebytes antimalware, ms security essentials)...

οποτε γενναται το εξης ερωτημα...οταν εχεις μια σωρο μνημη...ενα σωρο θρεντ για επεξεργασια...γιατι τοσο "δουλεμα"..??:hmm::innocent::wall::fist:

σοβαρα ο δισκος με σκοτωνει τοσον καιρο δηλαδη στην εκκινηση...??? θα δω διαφορα εγγυημενα ακομα και με 80 διεργασιες...??? αν ειναι να παρω αμεσα εναν ssd, μπας και δω ασπρην ημερα...:slap::toomuchne:magic:

OCZ Vertex 2 Series 120GB SSD w/Bracket (2.5", Sata II, OCZSSD2-2VTXE120G) - Solid State Drives - plaisio.gr

αυτον εδω σκεφτομαι ειναι και σε προσφορα...ειναι καλη σαν εταιρια η OCZ...εχει ταχυτατη αποδοση βλεπω...

Τσίμπα τον SSD να δείς φως.

Είτε Intel X25-M είτε OCZ Vertex 2 είτε Corsair Force πάρεις, το ίδιο τρομερό αποτέλεσμα θα έχεις.

Προσοχή όμως, αφώτου δουλέψεις σε PC με SSD δεν θα αντέχεις να χρησιμοποιήσεις PC που χρησιμοποιεί HDD για το λειτουργικό.

ωραια...ψηθηκα...θα τσιμπισω εναν συντομα...μολις εχω διαθεσιμο ρευστο...

παμε αλλη ερωτηση οποιος ξερει...γιατι δεν βρισκω κατι google...

εχω windows 7 στον HDD μου...πως μπορω να τα αφαιρεσω χωρις να χασω τα δεδομενα του δισκου και χωρις να υπαρχει προβλημα με τα windows 7 που θα βαλω SSD..??(δεν θελω να δω κανα boot menu 2 λειτουργικα για επιλογη και φρικαρω:confused:...!!!):help:

ωραια...ψηθηκα...θα τσιμπισω εναν συντομα...μολις εχω διαθεσιμο ρευστο...

παμε αλλη ερωτηση οποιος ξερει...γιατι δεν βρισκω κατι google...

εχω windows 7 στον HDD μου...πως μπορω να τα αφαιρεσω χωρις να χασω τα δεδομενα του δισκου και χωρις να υπαρχει προβλημα με τα windows 7 που θα βαλω SSD..??(δεν θελω να δω κανα boot menu 2 λειτουργικα για επιλογη και φρικαρω:confused:...!!!):help:

Με ένα πρόγραμμα που θα κάνει clone το partition των Windows μέσα στον SSD.

Σε κάποιον SSD είχα δει που είχαν μαζί και το πρόγραμμα (Acronis true image νομίζω λεγόταν) με το οποίο θα έκανες αυτή την δουλειά (cloning)

Σκέψου και το avg tuneup 2011 ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Πολλές φορές οφείλονται και σε "βρωμική" registry οι καθυστερήσεις.

EDIT: Δεν σου κάνει εντύπωση ότι μέχρι να "ηρεμήσει" όπως λες και συ ο σκληρός δουλεύει σε πολύ χαμηλότερες στροφές απ'ότι στο ξεκίνημα.

Αν έφταιγε η τεχνολογία τους δεν θα έπρεπε να τον βλέπεις να δουλεύει στο φουλ; ;)

Ο ssd είναι καθαρή πολυτέλεια προς το παρόν, γιατί χρησιμεύει μόνο για ταχύτερες εκκινήσεις προγραμμάτων και bootαρίσματα.

Εκεί που έχουμε πραγματικά ανάγκη τον ssd είναι όταν επεξεργαζόμαστε ένα μεγάλο αρχείο π.χ. βίντεο, τρέχουμε και κάτι άλλο(π.χ. αποσυμπίεση μεγάλου αρχείου) και ταυτόχρονα καίμε και ένα dvd με δεδομένα που βρίσκονται στο ίδιο δίσκο. Οι hdd στο heavy multitasking Θα λαγκάρουν και υπάρχει κίνδυνος να καεί ο δίσκος που γράφουμε. Πέραν της μεγάλης καθυστέρησης που θα έχουμς. Μου έχει ήδη συμβεί, δεν είναι της φαντασίας μου.

Αν οι ssd είχαν μεγάλη χωρητικότητα θα τους πέταγες μέσα όλα τα αρχεία σου, θα δούλευες ό,τι γούσταρες και δεν θα καταλάβαιναν τίποτα. Δυστυχώς όμως η χωρητικότητά τους τους καθιστά μπουταζιέρες πολυτελείας και τίποτα παραπάνω.

Επειδή όμως βλέπω ότι δεν τσιγκουνεύεσαι για το πισί σου μπορείς να προχωρήσεις. Δεν χάνεις και τίποτα πέρα από τα λεφτά.

Πρώτα όμως κάνε ένα search να δεις το χώρο που χρησιμοποιείς για προγράμματα και παιχνίδια για να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι hdd στο heavy multitasking Θα λαγκάρουν και υπάρχει κίνδυνος να καεί ο δίσκος που γράφουμε. Πέραν της μεγάλης καθυστέρησης που θα έχουμς. Μου έχει ήδη συμβεί, δεν είναι της φαντασίας μου.

Αυτο με το καψιμο δεν παιζει..Τόσα χρονια ολοι με μηχανικους ημασταν και τετοιο πραγμα δεν εχω ξανακουσει.

Μαλλον ο δισκος σου ηταν στα λελε του και ετυχε να σκασει πανω στο ζορι..

@Petrossortep συμφωνω σε ολα...παρολα αυτα...λυσε μου μια απορια...αν βγαλω(αφαιρεσω) απο την εκκινηση msconfig, μια σειρα 7-8 διεργασιων...ο υπολογιστης φυσαει απο τη στιγμη που θα ξεκινησει το λειτουργικο δεν περιμενω 1-2 λεπτα...οποτε...αν ειναι σφαλμα registry...η λογικη λεει οτι θα ηταν συνολικο το προβλημα και θα χρειαζοταν να απεγκαταστησω τα βλαβερα προγραμματα...οποτε...το θεωρω σαν ενα ειδος "bottlenecking" απο τα πολλα δεδομενα...επιπλεον εχω χρησιμοποιησει registry mechanic, tuneup utilities 2011, auslogics boostspeed...δεν παιζει να χω χαλασμενο μητρωο...του εκανα και ανασυγκροτηση και στο μητρωο και στον σκληρο δισκο...απλα μου κανει εντυπωση πως γινεται 7-8 διεργασιες να μου κανουν την ζωη κολαση, και να νιωθω οτι τοσα ευρω υπολογιστης ειναι φολα...αρα η θελω νεο δισκο για τα προγραμματα εκκινησης και μονο...ή ζηταει και φωναζει το pc για φορματ...

ειλικρινα δεν την παλευω, οτι πρεπει να κανω μια βολτα στην τουαλετα ή στο σαλονι, για να ξανακατσω στο pc μεχρι να φορτωσει απαντα τα προγραμματα στη γραμμη εργασιων, ακομα και τα thumbnails του desktοp..."φορτωνουν"...:wall:

Σκέψου και το avg tuneup 2011 ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Πολλές φορές οφείλονται και σε "βρωμική" registry οι καθυστερήσεις.

Μεγάλος anti-fan τέτοιων προγραμμάτων.

Παλιότερα που τα δοκίμαζα ( μαζοχισμός! ) τις περισσότερες φορές τα κάνανε μαντάρα παρά καλύτερα.

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια καλοστημένη και καλοσυντηρημένη ( βλέπε έξυπνη/προσεχτική/επιμελής χρήση ) εγκατάσταση.

Ο ssd είναι καθαρή πολυτέλεια προς το παρόν, γιατί χρησιμεύει μόνο για ταχύτερες εκκινήσεις προγραμμάτων και bootαρίσματα.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, καθέτως.

Δεν βοηθάει μόνο στην εκκίνηση του λειτουργικού και των προγραμμάτων, αλλά και κατά την χρήση αυτών.

Πρώτα από όλα ένα πρόγραμμα κατά την λειτουργία του δεν φορτώνει ( διαβάζει/γράφει ) μόνο τα δεδομένα που "δημιουργείς/επεξεργάζεσαι" σε αυτό, αλλά και διάφορα μέρη του ιδίου του, αρκετά προγράμματα απαιτούνε την ύπαρξη pagefile ή και scratch file/folder, τα οποία φυσικά αν βρίσκονται στον SSD σου διαβάζονται/γράφονται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι αν είναι σε έναν μηχανικό δίσκο ( HDD προφανώς ).

Ακόμα και ένα απλό πρόγραμμα, μια διαδικασία στην οποία οι περισσότεροι κάνουμε πολλές φορές καθημερινά, internet browsing με την χρήση αρκετών tabs γίνεται πολύ γρηγορότερη και "σταθερή" αν το λειτουργικό και τα προγράμματα μας είναι σε έναν καλό SSD.

Εκεί που έχουμε πραγματικά ανάγκη τον ssd είναι όταν επεξεργαζόμαστε ένα μεγάλο αρχείο π.χ. βίντεο, τρέχουμε και κάτι άλλο(π.χ. αποσυμπίεση μεγάλου αρχείου) και ταυτόχρονα καίμε και ένα dvd με δεδομένα που βρίσκονται στο ίδιο δίσκο.

Λογικό αν εννοείς πως και το μεγάλο αρχείο που επεξεργαζόμαστε ( π.χ. RAW video ) και τα αρχεία ( μικρά και μεγάλα ) που γράφουμε σε DVD είναι στον ίδιο... κακόμοιρο HDD.

Βάζοντας πιο όμορφα παπούτσια, δεν τρέχεις ούτε πιο γρήγορα ούτε περισσότερο.

Αλλά ακόμα και σε αυτό το σενάριο, αν το OS, το pagefile & τα προγράμματα είναι σε έναν καλό SSD, πάλι θα έχει διαφορά, δηλαδή θα γίνει πιο γρήγορα, και ενδεχομένως χωρίς κολλήματα π.χ. αν ταυτόχρονα κοιτάς μερικά site/forum στον firefox απ' ότι θα γινόταν αν ήτανε και το OS/pf/apps σε HDD επίσης.

Οι hdd στο heavy multitasking Θα λαγκάρουν και υπάρχει κίνδυνος να καεί ο δίσκος που γράφουμε.

1 στο εκατομμύριο να "καεί" ο δίσκος.

Το ίδιο πράγμα με το να ακούς FLAC audio π.χ. και στον ίδιο δίσκο να γράφεις ένα RAW video πολλών GB ταυτόχρονα.

Απλά ο δίσκος διαβάζει/γράφει συνεχώς, με αποτέλεσμα να... σου πάρει τα αυτιά το ζζζζ ζζζζ, και να μην αποκρίνονται γρήγορα τα προγράμματα αυτά ( π.χ. αν βάλεις shuffle στην playlist του winamp με τα FLAC αντί να κάνει 0.5s να αλλάξει τραγούδι να κάνει 1s.

p.s. 170-200 euro παίρνεις 120GB SSD.

Πόσα πια θες για 1-2 OS, 30 programs, και 8 games ?

Εγω λέω ότι περισσεύει και αρκετός χώρος να κάνεις και επεξεργασία 1080p video αμα λάχει.

Μεγάλος anti-fan τέτοιων προγραμμάτων.

Παλιότερα που τα δοκίμαζα ( μαζοχισμός! ) τις περισσότερες φορές τα κάνανε μαντάρα παρά καλύτερα.

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια καλοστημένη και καλοσυντηρημένη ( βλέπε έξυπνη/προσεχτική/επιμελής χρήση ) εγκατάσταση.

K εγώ το ίδιο με μία και μοναδική εξαίρεση. Το ccleaner που είναι πούπουλο και πολύ εύκολο.

χαιρετω...εχω να θεσω ενα ερωτημα και συναμα εναν προβληματισμο...τελικα εχουμε ισχυρους υπολογιστες...ή εχουμε υπολογιστες για πεταμα στην θαλασσα...???(χαριτολογοντας παντα...)

τι θελω να πω...για παραδειγμα ο υπολογιστης μου αργει να συνελθει οταν ανοιγω(θελει ενα λεπτο και βαλε...να ηρεμησει) επειδη εχω...με το καλημερα 78 διεργασιες...και 3 εξ'αυτων προγραμματα προστασιας σε πραγματικο χρονο(NortonInternetSecurity, malwarebytes antimalware, ms security essentials)...

οποτε γενναται το εξης ερωτημα...οταν εχεις μια σωρο μνημη...ενα σωρο θρεντ για επεξεργασια...γιατι τοσο "δουλεμα"..??:hmm::innocent::wall::fist:

Μικρέ τσίμπα -> [ame=http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4]YouTube - WD Raptor vs Intel X25-M, programs[/ame]

Αναλύεις (τεσπα αυτο που κάνεις τέλος πάντων :hehe:) κάρτες γραφικών και αλλά τέτοια, άλλα στα βασικά σε πιάνω αδιάβαστο...

^ χεχε...πωπω ξενερωσα με το βιντεο...νοιωθω θυμα της αγνοιας μου...πως αντεξα 1 χρονο χωρις SSD...εφυγα...:fist:

εμ seb, εγω ειχα την εντυπωση οτι αφορα μονο το boot time απο το bios εως την εναρξη των windows...δεν ειχα χρησιμοποιησει ουτε δει σε πραγματικη χρηση την διαφορα...χαχα...πωπω...:wall: ποσο χρονο εχανα για 1 χρονο με τοσες επανεkκινησεις και εφαρμογες...:wall::wall::slap::slap:

(θελω πνευματικη αποζημιωση, τα χαπια μου...lol:bad::sick:):hang3::hang3::hang3::hang3::weep::confused:

και 3 εξ'αυτων προγραμματα προστασιας σε πραγματικο χρονο(NortonInternetSecurity, malwarebytes antimalware, ms security essentials)...

Δεν σου έχουν πει ότι είναι κακό να τρέχεις περισσότερο από ένα αλληλοκαλυπτόμενων ικανοτήτων αντιικά; Μπορεί να μην φταίνε οι 75 διεργασίες αλλά το ότι προσπαθεί να κάνει την δουλειά του το κάθε αντιϊκό.

^ χεχε...πωπω ξενερωσα με το βιντεο...νοιωθω θυμα της αγνοιας μου...πως αντεξα 1 χρονο χωρις SSD...εφυγα...:fist:

εμ seb, εγω ειχα την εντυπωση οτι αφορα μονο το boot time απο το bios εως την εναρξη των windows...δεν ειχα χρησιμοποιησει ουτε δει σε πραγματικη χρηση την διαφορα...χαχα...πωπω...:wall: ποσο χρονο εχανα για 1 χρονο με τοσες επανεkκινησεις και εφαρμογες...:wall::wall::slap::slap:

(θελω πνευματικη αποζημιωση, τα χαπια μου...lol:bad::sick:):hang3::hang3::hang3::hang3::weep::confused:

περιμενεις εναν μηνα για τους νεους SSD της ιντελ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.